Gezondheid

Zo ver gaat de mobiele telefoon-industrie om de schadelijke gevolgen van mobieltjes toe te dekken

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al meer dan 20 jaar wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van mobieltjes op de hersenen. De meeste mensen kunnen inmiddels niet meer zonder. Gemiddeld kijken we 285 keer per dag op onze mobiele telefoon.

Wie durft te zeggen dat mobiele telefoons schadelijk zijn, wordt keihard afgestraft. Wetenschappers zeggen dat ze systematisch worden tegengewerkt door de machtige telecomindustrie. Deze industrie probeert hen het zwijgen op te leggen, zo zeggen zij in het VTM-programma Telefacts.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De mobiele telefoon-industrie is vandaag de dag één van de grootste en machtigste industrieën ter wereld. In 1993 waren er nog 34 miljoen mobiele telefoons in gebruik, tegen 6,8 miljard in 2013. In het Westen zijn er meer mobiele telefoonabonnementen dan mensen. Het stralingsniveau door het telefoongebruik is evenredig toegenomen en blijft dat ook doen.

Toegedekt

Stralingsexpert Mike Repacholi deed voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoek naar het effect van elektromagnetische velden op muizen. Hij ontdekte een verhoogde kans op kanker zodra de muizen in contact kwamen met straling. Dr. Repacholi werd geïnstrueerd door de mobiele telefoon-lobby om zijn eigen onderzoek in vraag te stellen.

Tien jaar lang reisde de expert van de WHO de wereld rond om te verkondigen dat mobiele telefoons veilig zijn. Toen hem werd gevraagd waar de fondsen vandaan kwamen, was het antwoord veelzeggend: hij ontving jaarlijks 135.000 euro van de mobiele telefoon-industrie. Plus bonussen voor evenementen, reiskosten en vergoedingen. Hij werkt nu als consultant voor de industrie.

De mobiele telefoon-industrie wees dr. George Carlo aan als de man die in ruil voor een grote zak geld moest gaan aantonen dat mobieltjes onschadelijk zijn. Hij stuitte echter op problemen, die vervolgens door de industrie werden toegedekt. Dr. Carlo besloot ze openbaar te maken.

In brand gestoken

“We hebben nu rechtstreeks bewijs dat gsm’s schadelijk kunnen zijn,” zei Carlo in gesprek met ABC News. Hij ontdekte dat mobieltjes kunnen leiden tot DNA-schade, met kanker en andere ziektes tot gevolg, en zeldzame hersentumoren.

Na de uitzending kwam er abrupt een einde aan zijn carrière als wetenschapper. Ook werd zijn huis in brand gestoken.

In 2004 publiceerde het laboratorium van de Medische Universiteit van Wenen een studie waaruit bleek dat straling van mobieltjes de structuur en functie van menselijke genen beschadigt. Uit het onderzoek bleek ook dat de wettelijke stralingslimiet de consument niet voldoende beschermt.

Gedwarsboomd

De waarschuwingen werden niet serieus genomen. Sterker nog: de industrie lanceerde een lastercampagne tegen de wetenschappers, die ervoor zorgde dat het vervolgonderzoek niet werd goedgekeurd. Het gevolg is dat veel wetenschappers zich niet meer bezighouden met straling, omdat ze bang zijn dat ze kapot zullen worden gemaakt door de lobby, ontdekte journalist Tina Gobel.

Stralingsexpert Igor Belyaev deed in het geheim onderzoek naar de schadelijke effecten van straling voor de Russische regering. Vervolgens ging hij aan de slag in Zweden en Tsjechië, waar hij werd gedwarsboomd door de industrie. Hij moest een nieuwe baan gaan zoeken. Onderzoekers die de industrie kunnen schaden, zijn namelijk niet gewenst.

Bekijk de hele aflevering hier terug.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
7 jaren geleden

De verkeersongelukken met doden en ongelukken zullen alleen maar explosief toenemen. Ik weet niet hoelang de verzekeringsmaatschappijen nog willen doorbetalen aan mensen die verkeersgevaarlijk blijven doen. Het aantal verslaafden zal explosief toenemen die niet te genezen zijn of heel moeilijk en het aantal mensen met slaapproblemen zal ook schrikbarend toenemen. Deze techniek is maatschappij ontwrichtend en zal daarom een niet leefbare wereld doen ontstaan.

Henk
Henk
7 jaren geleden

Alle frequenties waarvan de golflengte kleiner is dan ca. 5x de lichaamslengte, moet je voor oppassen.
a) Het vermogen beslist laag is.
b) de afstand tot het toestel.
In het kort, alle frequenties vanaf ca. 30MHz.

Telefoon zit dus ver erboven.
Ik heb wel een GSM maar deze staat maar ’n paar keer AAN, per ….. maand!
Wifi staat op 10% ingesteld als zendvermogen, op die manier nog juist verbinding overal.

Logiter
Logiter
7 jaren geleden

Helemaal correct,het is gewoon maffia.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Met het 4G netwerk is het stralingsniveau zeer ernstig en gezondheidsbedreigend toegenomen. Het is echter nog niet genoeg :

Hoewel 4G feitelijk pas net is uitgerold, is het aannemelijk dat we over een paar jaar overgaan op snelheden die nog eens vele malen hoger liggen. Samsung heeft inmiddels enkele tests gedaan die laten zien dat het 5G-netwerk in potentie snelheden van 1,25 Gbit per seconde kan bereiken. Honderden keren sneller dan 4G, dus! En daar houdt het niet op, want Samsung heeft bewezen dat sneller dan 5G ook te bereiken valt en met deze snelheid zijn records verbroken!

Hebzucht, gemakzucht, totaal overbodige gadges gaan ons totaal de vernieling in helpen en de meesten willen er niets over horen, want dan kom je aan hun speeltjes. Niets is belangrijker dan hun speeltjes. Pokemon go and destroy the world.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x