Homepagina » Gezondheid » Zo ver gaat de mobiele telefoon-industrie om de schadelijke gevolgen van mobieltjes toe te dekken
Zo ver gaat de mobiele telefoon-industrie om de schadelijke gevolgen van mobieltjes toe te dekken

Zo ver gaat de mobiele telefoon-industrie om de schadelijke gevolgen van mobieltjes toe te dekken

Al meer dan 20 jaar wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van mobieltjes op de hersenen. De meeste mensen kunnen inmiddels niet meer zonder. Gemiddeld kijken we 285 keer per dag op onze mobiele telefoon.

Wie durft te zeggen dat mobiele telefoons schadelijk zijn, wordt keihard afgestraft. Wetenschappers zeggen dat ze systematisch worden tegengewerkt door de machtige telecomindustrie. Deze industrie probeert hen het zwijgen op te leggen, zo zeggen zij in het VTM-programma Telefacts.

De mobiele telefoon-industrie is vandaag de dag één van de grootste en machtigste industrieën ter wereld. In 1993 waren er nog 34 miljoen mobiele telefoons in gebruik, tegen 6,8 miljard in 2013. In het Westen zijn er meer mobiele telefoonabonnementen dan mensen. Het stralingsniveau door het telefoongebruik is evenredig toegenomen en blijft dat ook doen.

Toegedekt

Stralingsexpert Mike Repacholi deed voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoek naar het effect van elektromagnetische velden op muizen. Hij ontdekte een verhoogde kans op kanker zodra de muizen in contact kwamen met straling. Dr. Repacholi werd geïnstrueerd door de mobiele telefoon-lobby om zijn eigen onderzoek in vraag te stellen.

Tien jaar lang reisde de expert van de WHO de wereld rond om te verkondigen dat mobiele telefoons veilig zijn. Toen hem werd gevraagd waar de fondsen vandaan kwamen, was het antwoord veelzeggend: hij ontving jaarlijks 135.000 euro van de mobiele telefoon-industrie. Plus bonussen voor evenementen, reiskosten en vergoedingen. Hij werkt nu als consultant voor de industrie.

De mobiele telefoon-industrie wees dr. George Carlo aan als de man die in ruil voor een grote zak geld moest gaan aantonen dat mobieltjes onschadelijk zijn. Hij stuitte echter op problemen, die vervolgens door de industrie werden toegedekt. Dr. Carlo besloot ze openbaar te maken.

In brand gestoken

“We hebben nu rechtstreeks bewijs dat gsm’s schadelijk kunnen zijn,” zei Carlo in gesprek met ABC News. Hij ontdekte dat mobieltjes kunnen leiden tot DNA-schade, met kanker en andere ziektes tot gevolg, en zeldzame hersentumoren.

Na de uitzending kwam er abrupt een einde aan zijn carrière als wetenschapper. Ook werd zijn huis in brand gestoken.

In 2004 publiceerde het laboratorium van de Medische Universiteit van Wenen een studie waaruit bleek dat straling van mobieltjes de structuur en functie van menselijke genen beschadigt. Uit het onderzoek bleek ook dat de wettelijke stralingslimiet de consument niet voldoende beschermt.

Gedwarsboomd

De waarschuwingen werden niet serieus genomen. Sterker nog: de industrie lanceerde een lastercampagne tegen de wetenschappers, die ervoor zorgde dat het vervolgonderzoek niet werd goedgekeurd. Het gevolg is dat veel wetenschappers zich niet meer bezighouden met straling, omdat ze bang zijn dat ze kapot zullen worden gemaakt door de lobby, ontdekte journalist Tina Gobel.

Stralingsexpert Igor Belyaev deed in het geheim onderzoek naar de schadelijke effecten van straling voor de Russische regering. Vervolgens ging hij aan de slag in Zweden en Tsjechië, waar hij werd gedwarsboomd door de industrie. Hij moest een nieuwe baan gaan zoeken. Onderzoekers die de industrie kunnen schaden, zijn namelijk niet gewenst.

Bekijk de hele aflevering hier terug.

[VTM]


Vond je dit belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. De verkeersongelukken met doden en ongelukken zullen alleen maar explosief toenemen. Ik weet niet hoelang de verzekeringsmaatschappijen nog willen doorbetalen aan mensen die verkeersgevaarlijk blijven doen. Het aantal verslaafden zal explosief toenemen die niet te genezen zijn of heel moeilijk en het aantal mensen met slaapproblemen zal ook schrikbarend toenemen. Deze techniek is maatschappij ontwrichtend en zal daarom een niet leefbare wereld doen ontstaan.

  19 likes
  • En precies daarvoor is het bedoeld! Een van vele instrumenten ter uitroeiing van de mensheid.

   Ik ben ook elektro-gevoelig – en het leven onder deze permanente stress met een permanent onrustig zenuwen-stelsel is een permanente marteling. Ben je dat, heeft het leven geen waarde meer. Dan is de dood een verlossing.

   12 likes
  • Over verslaving gesproken , Heb een geteld hoe dikwijks een jonge gast naar zijn ipod greep en nacheckte per minuut ,was tijdens het ontbijt ergens , maar liefst 12 tot 14 keer ! Om te zwijgen van mobiel bellen in de auto …

   8 likes
 2. Alle frequenties waarvan de golflengte kleiner is dan ca. 5x de lichaamslengte, moet je voor oppassen.
  a) Het vermogen beslist laag is.
  b) de afstand tot het toestel.
  In het kort, alle frequenties vanaf ca. 30MHz.

  Telefoon zit dus ver erboven.
  Ik heb wel een GSM maar deze staat maar ‘n paar keer AAN, per ….. maand!
  Wifi staat op 10% ingesteld als zendvermogen, op die manier nog juist verbinding overal.

  12 likes
  • Mooi dat je eraan wilt werken, echter als je de wifi aan laat staan, ook maar op 10%, heb je er niets van begrepen. De ” radio” staat dan wel zachter, echter het ” muziekje ” wat gespeeld word is nog even slecht. dit draagt je hele woning door of je nu laag vermogen zend of hoog. let ook op je draagbare dect telefoon, ook zo een sloper, kijk ook eens naar de tv kast, bv de horizonbox, die heeft ook 2 zenders! ook je slimme meterkast is er 1. Oh ja, als je je wifi uitzet of zachtjes, let op wat je provider in die kast aan heeft staan, ze zetten zomaar een wifi signaal aan voor openbare netwerken. straling mijden= alles uit! succes:-)

   9 likes
  • Henk, hoe kan je de kracht van je signaal veranderen? kan je voltage van antenne aanpassen?
   En hoe gaat dat dan precies in z’n werk? modemconfiguratie?

   groeten,

   Wi-fried… 😛

   4 likes
  • waar zit die WIFI zendvermogen? waar kan ik dat instellen , en hoe??

   2 likes
  • Geweldig Henk! Ga zo door en verspreid uw boodschap.
   Alleen collectief treden er veranderingen op die in het voordeel van de mensen werken…

   1 likes
  • “Alle frequenties waarvan de golflengte kleiner is dan ca. 5x de lichaamslengte, moet je voor oppassen.”

   Kan je uitleggen waar de verhouding 5x de lichaamslengte vandaan komt en waarom?

   0 likes
 3. Met het 4G netwerk is het stralingsniveau zeer ernstig en gezondheidsbedreigend toegenomen. Het is echter nog niet genoeg :

  Hoewel 4G feitelijk pas net is uitgerold, is het aannemelijk dat we over een paar jaar overgaan op snelheden die nog eens vele malen hoger liggen. Samsung heeft inmiddels enkele tests gedaan die laten zien dat het 5G-netwerk in potentie snelheden van 1,25 Gbit per seconde kan bereiken. Honderden keren sneller dan 4G, dus! En daar houdt het niet op, want Samsung heeft bewezen dat sneller dan 5G ook te bereiken valt en met deze snelheid zijn records verbroken!

  Hebzucht, gemakzucht, totaal overbodige gadges gaan ons totaal de vernieling in helpen en de meesten willen er niets over horen, want dan kom je aan hun speeltjes. Niets is belangrijker dan hun speeltjes. Pokemon go and destroy the world.

  20 likes
 4. Zo idem magnetron, schadelijk bereid voedsel . Onderzoeker Hans Ulrich Hertel deed onderzoek in bloed van gebruikers en kreeg reeds in 1991 spreekverbod door zwitserse handelsorganisties en
  fabrikant .

  17 likes
 5. Helemaal correct,het is gewoon maffia.

  11 likes
 6. Al jaren lees ik met belangstelling alles over straling GSM/UMTS, Wifi, DECT, bluetooth etc… omdat ikzelf hoofdpijn krijg als ik bel zonder oortje. Het verbaast mij wel dat na 20 jaar de doorsnee consument niet ziek is geworden. Dat het stinkt is duidelijk, alleen wat is nu wel de waarheid?

  3 likes
  • Die zijn wel ziek geworden, maar de klachten zijn onverklaarbaar of men linkt het aan andere ziekten. Bij ons in de wijk zijn er verschillende mensen met een hersentumor of hersenbloedingen overleden. Altijd de mobiel naast hun bed gehad. Allemaal rond de 50 jaar. En het zijn vooral vrouwen.
   Specialisten in ziekenhuizen linken wel naar mobiel. Vooral bij vruchtbaarheid problemen/bij mannen. Geen mobiel in broekzak dragen is het advies.
   1 van de eerste speeltjes op wifi voor kinderen. Nintendo DS(hand) Daar staat duidelijk in de omschrijving dat je het niet langer als 2 uur achter elkaar mag gebruiken. Als een fabrikant dit zelf al vermeld, dan is het om zich in te dekken.
   Constante druk(hoog of laag) kan het element/stof doen veranderen. Ons lichaam bestaat voor het grotendeels uit water. Water geleidt ook.(lees internet/vele manieren)Water heeft maar een kleine druk/duwtje nodig om het te laten te bewegen. Zuurstof verandert in giftige zuurstof bij constante druk.
   Kleding ontwerpers zijn al bezig om kleding te ontwerpen waarbij de straling afremt of minimaliseert.
   Zolang we in het systeem van groei zitten gaat alles gewoon door. Tot het moment dat we geheel zijn overgenomen door technologie. Dan zijn er al veel doden gevallen en veel mensen zullen geen kinderen meer krijgen op natuurlijke weg.
   Zoals ik al eerder zei: het element ijzer(ijzeren troon/hart) gaat het element hout(al het levende) overnemen. De 2 elementen van de vijfpuntige ster. E pluribus unum. Uit velen(sterren) 1. Logo en motto VS/NATO/Rome. Later verandert in God we trust. Technologie/data kopieert/analyseert en slaat alles op. Gevolg: Totale controle.

   4 likes
  • verhoging van snelheden netwerken is maar iets van de laatste paar jaren …men weet het nog niet welke gevolgen eraan verbonden zijn .

   2 likes
 7. Stelt u zich voor dat een kogel met een snelheid van 30 km/h op u afkomt en u treft. U zult zeker een wond of kneusing eraan overhouden.

  Straling komt met hogere snelheid af op het lichaam en doorboort het lichaam en verlaat het binnen een tiende van een seconde. Ik kan niet geloven dat het dan helemaal niks met onze lichaamscellen heeft gedaan. Het zal dan wel geen massa hebben zoals een kogel, maar onze wezen bestaat ook meer dan alleen uit massa. Laatst was er toch een artikel dat 99,9 % van het lichaam uit leegte bestaat? Wat als deze straling inwerkt op die leegte? Dan treft het 99,9% van onze lichaam!!! Hoezo geen gevolgen dan?

  5 likes
 8. de magnetron werk op de zelfde golflengte alleen lager in vermogen ,maar op den duur zou het effect ook schadelijk kunnen zijn net als een lage dosis gif lange tijd …..of zal het ons afweersysteem versterken als een soort homeopathie ??

  2 likes
 9. Ik heb op Youtube ooit een video gezien waarin men uiteen zet, dat de masten van UMTS op een veel groter vermogen gezet kunnen worden, zodat deze naar wens gebruikt kunnen worden als stralingswapens tegen al het leven wat in de buurt is van die masten. Het schijnt te kunnen, maar ik ben geen technicus op dat gebied. Ik moet bij zoiets wel denken aan het begin van de film ‘War of the worlds’ van (zionist) Spielberg. Waarin de tripods van Mars een soort van umts-achtige wapens gebruiken tegen de mensen op straat, die dan in minder dan een seconde verpulveren tot stof….. zou dat de waarheid zijn?

  2 likes
 10. in radar was ook weer een debunker van straling schade ..

  1 likes
 11. Digitisme ( verslaafd aan digitale diensten en produkten) Cyberkrank.

  1 likes
 12. Vanochtend in een vliegtuig een gsm ontploft, de batterijen om precies te zijn, en gsm vloog in brand.
  Alleen tapijt van de cabine beschadigd, lees vuurschade. Het toestel stond aan de grond toen dit gebeurde en alle passagiers moesten het toestel verlaten. Het gaat weer de goede kant op met de veiligheid.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Israëlische expert: ‘Afstand houden helpt niet tegen coronavirus’

Wat is de kans dat je sterft ...

corona

Fiasco in de maak? Corona ‘véél minder dodelijk dan gedacht’

Is de corona-pandemie één groot fiasco? Terwijl ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.