Homepagina » Gezondheid » Zo ver gaat de mobiele telefoon-industrie om de schadelijke gevolgen van mobieltjes toe te dekken
Zo ver gaat de mobiele telefoon-industrie om de schadelijke gevolgen van mobieltjes toe te dekken

Zo ver gaat de mobiele telefoon-industrie om de schadelijke gevolgen van mobieltjes toe te dekken

Al meer dan 20 jaar wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van mobieltjes op de hersenen. De meeste mensen kunnen inmiddels niet meer zonder. Gemiddeld kijken we 285 keer per dag op onze mobiele telefoon.

Wie durft te zeggen dat mobiele telefoons schadelijk zijn, wordt keihard afgestraft. Wetenschappers zeggen dat ze systematisch worden tegengewerkt door de machtige telecomindustrie. Deze industrie probeert hen het zwijgen op te leggen, zo zeggen zij in het VTM-programma Telefacts.

De mobiele telefoon-industrie is vandaag de dag één van de grootste en machtigste industrieën ter wereld. In 1993 waren er nog 34 miljoen mobiele telefoons in gebruik, tegen 6,8 miljard in 2013. In het Westen zijn er meer mobiele telefoonabonnementen dan mensen. Het stralingsniveau door het telefoongebruik is evenredig toegenomen en blijft dat ook doen.

Toegedekt

Stralingsexpert Mike Repacholi deed voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoek naar het effect van elektromagnetische velden op muizen. Hij ontdekte een verhoogde kans op kanker zodra de muizen in contact kwamen met straling. Dr. Repacholi werd geïnstrueerd door de mobiele telefoon-lobby om zijn eigen onderzoek in vraag te stellen.

Tien jaar lang reisde de expert van de WHO de wereld rond om te verkondigen dat mobiele telefoons veilig zijn. Toen hem werd gevraagd waar de fondsen vandaan kwamen, was het antwoord veelzeggend: hij ontving jaarlijks 135.000 euro van de mobiele telefoon-industrie. Plus bonussen voor evenementen, reiskosten en vergoedingen. Hij werkt nu als consultant voor de industrie.

De mobiele telefoon-industrie wees dr. George Carlo aan als de man die in ruil voor een grote zak geld moest gaan aantonen dat mobieltjes onschadelijk zijn. Hij stuitte echter op problemen, die vervolgens door de industrie werden toegedekt. Dr. Carlo besloot ze openbaar te maken.

In brand gestoken

“We hebben nu rechtstreeks bewijs dat gsm’s schadelijk kunnen zijn,” zei Carlo in gesprek met ABC News. Hij ontdekte dat mobieltjes kunnen leiden tot DNA-schade, met kanker en andere ziektes tot gevolg, en zeldzame hersentumoren.

Na de uitzending kwam er abrupt een einde aan zijn carrière als wetenschapper. Ook werd zijn huis in brand gestoken.

In 2004 publiceerde het laboratorium van de Medische Universiteit van Wenen een studie waaruit bleek dat straling van mobieltjes de structuur en functie van menselijke genen beschadigt. Uit het onderzoek bleek ook dat de wettelijke stralingslimiet de consument niet voldoende beschermt.

Gedwarsboomd

De waarschuwingen werden niet serieus genomen. Sterker nog: de industrie lanceerde een lastercampagne tegen de wetenschappers, die ervoor zorgde dat het vervolgonderzoek niet werd goedgekeurd. Het gevolg is dat veel wetenschappers zich niet meer bezighouden met straling, omdat ze bang zijn dat ze kapot zullen worden gemaakt door de lobby, ontdekte journalist Tina Gobel.

Stralingsexpert Igor Belyaev deed in het geheim onderzoek naar de schadelijke effecten van straling voor de Russische regering. Vervolgens ging hij aan de slag in Zweden en Tsjechië, waar hij werd gedwarsboomd door de industrie. Hij moest een nieuwe baan gaan zoeken. Onderzoekers die de industrie kunnen schaden, zijn namelijk niet gewenst.

Bekijk de hele aflevering hier terug.

[VTM]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
4 jaren geleden

De verkeersongelukken met doden en ongelukken zullen alleen maar explosief toenemen. Ik weet niet hoelang de verzekeringsmaatschappijen nog willen doorbetalen aan mensen die verkeersgevaarlijk blijven doen. Het aantal verslaafden zal explosief toenemen die niet te genezen zijn of heel moeilijk en het aantal mensen met slaapproblemen zal ook schrikbarend toenemen. Deze techniek is maatschappij ontwrichtend en zal daarom een niet leefbare wereld doen ontstaan.

Patricia Müller
Patricia Müller
Reactie op  Johan
4 jaren geleden

En precies daarvoor is het bedoeld! Een van vele instrumenten ter uitroeiing van de mensheid.

Ik ben ook elektro-gevoelig – en het leven onder deze permanente stress met een permanent onrustig zenuwen-stelsel is een permanente marteling. Ben je dat, heeft het leven geen waarde meer. Dan is de dood een verlossing.

dik
dik
Reactie op  Patricia Müller
3 jaren geleden

nee de dood liever niet ga huis is isoleren tegen straling met produchten van Vitalitools. en kleding

alternatiefje
alternatiefje
Reactie op  Johan
4 jaren geleden

Over verslaving gesproken , Heb een geteld hoe dikwijks een jonge gast naar zijn ipod greep en nacheckte per minuut ,was tijdens het ontbijt ergens , maar liefst 12 tot 14 keer ! Om te zwijgen van mobiel bellen in de auto …

Henk
Henk
4 jaren geleden

Alle frequenties waarvan de golflengte kleiner is dan ca. 5x de lichaamslengte, moet je voor oppassen.
a) Het vermogen beslist laag is.
b) de afstand tot het toestel.
In het kort, alle frequenties vanaf ca. 30MHz.

Telefoon zit dus ver erboven.
Ik heb wel een GSM maar deze staat maar ‘n paar keer AAN, per ….. maand!
Wifi staat op 10% ingesteld als zendvermogen, op die manier nog juist verbinding overal.

LexuS
LexuS
Reactie op  Henk
4 jaren geleden

Henk, hoe kan je de kracht van je signaal veranderen? kan je voltage van antenne aanpassen?
En hoe gaat dat dan precies in z’n werk? modemconfiguratie?

groeten,

Wi-fried… 😛

dik
dik
Reactie op  LexuS
3 jaren geleden

de beconinterval 10x perseconde zend router wifi sinaal door dit verhogen standaard staat router op 100ms verhoog 1000ms is straling minder

vraagje
vraagje
Reactie op  Henk
4 jaren geleden

waar zit die WIFI zendvermogen? waar kan ik dat instellen , en hoe??

Lambertus
Lambertus
Reactie op  Henk
4 jaren geleden

Geweldig Henk! Ga zo door en verspreid uw boodschap.
Alleen collectief treden er veranderingen op die in het voordeel van de mensen werken…

Theo
Theo
Reactie op  Henk
4 jaren geleden

Mooi dat je eraan wilt werken, echter als je de wifi aan laat staan, ook maar op 10%, heb je er niets van begrepen. De ” radio” staat dan wel zachter, echter het ” muziekje ” wat gespeeld word is nog even slecht. dit draagt je hele woning door of je nu laag vermogen zend of hoog. let ook op je draagbare dect telefoon, ook zo een sloper, kijk ook eens naar de tv kast, bv de horizonbox, die heeft ook 2 zenders! ook je slimme meterkast is er 1. Oh ja, als je je wifi uitzet of zachtjes, let op wat je provider in die kast aan heeft staan, ze zetten zomaar een wifi signaal aan voor openbare netwerken. straling mijden= alles uit! succes:-)

Trijnie
Trijnie
Reactie op  Henk
4 jaren geleden

“Alle frequenties waarvan de golflengte kleiner is dan ca. 5x de lichaamslengte, moet je voor oppassen.”

Kan je uitleggen waar de verhouding 5x de lichaamslengte vandaan komt en waarom?

Logiter
Logiter
4 jaren geleden

Helemaal correct,het is gewoon maffia.

exegese
exegese
4 jaren geleden

Met het 4G netwerk is het stralingsniveau zeer ernstig en gezondheidsbedreigend toegenomen. Het is echter nog niet genoeg :

Hoewel 4G feitelijk pas net is uitgerold, is het aannemelijk dat we over een paar jaar overgaan op snelheden die nog eens vele malen hoger liggen. Samsung heeft inmiddels enkele tests gedaan die laten zien dat het 5G-netwerk in potentie snelheden van 1,25 Gbit per seconde kan bereiken. Honderden keren sneller dan 4G, dus! En daar houdt het niet op, want Samsung heeft bewezen dat sneller dan 5G ook te bereiken valt en met deze snelheid zijn records verbroken!

Hebzucht, gemakzucht, totaal overbodige gadges gaan ons totaal de vernieling in helpen en de meesten willen er niets over horen, want dan kom je aan hun speeltjes. Niets is belangrijker dan hun speeltjes. Pokemon go and destroy the world.

alternatiefje
alternatiefje
4 jaren geleden

Zo idem magnetron, schadelijk bereid voedsel . Onderzoeker Hans Ulrich Hertel deed onderzoek in bloed van gebruikers en kreeg reeds in 1991 spreekverbod door zwitserse handelsorganisties en
fabrikant .

andré
andré
4 jaren geleden

de magnetron werk op de zelfde golflengte alleen lager in vermogen ,maar op den duur zou het effect ook schadelijk kunnen zijn net als een lage dosis gif lange tijd …..of zal het ons afweersysteem versterken als een soort homeopathie ??

Johba
Johba
4 jaren geleden

Al jaren lees ik met belangstelling alles over straling GSM/UMTS, Wifi, DECT, bluetooth etc… omdat ikzelf hoofdpijn krijg als ik bel zonder oortje. Het verbaast mij wel dat na 20 jaar de doorsnee consument niet ziek is geworden. Dat het stinkt is duidelijk, alleen wat is nu wel de waarheid?

alternatiefje
alternatiefje
Reactie op  Johba
4 jaren geleden

verhoging van snelheden netwerken is maar iets van de laatste paar jaren …men weet het nog niet welke gevolgen eraan verbonden zijn .

Elise49
Elise49
Reactie op  Johba
4 jaren geleden

Die zijn wel ziek geworden, maar de klachten zijn onverklaarbaar of men linkt het aan andere ziekten. Bij ons in de wijk zijn er verschillende mensen met een hersentumor of hersenbloedingen overleden. Altijd de mobiel naast hun bed gehad. Allemaal rond de 50 jaar. En het zijn vooral vrouwen.
Specialisten in ziekenhuizen linken wel naar mobiel. Vooral bij vruchtbaarheid problemen/bij mannen. Geen mobiel in broekzak dragen is het advies.
1 van de eerste speeltjes op wifi voor kinderen. Nintendo DS(hand) Daar staat duidelijk in de omschrijving dat je het niet langer als 2 uur achter elkaar mag gebruiken. Als een fabrikant dit zelf al vermeld, dan is het om zich in te dekken.
Constante druk(hoog of laag) kan het element/stof doen veranderen. Ons lichaam bestaat voor het grotendeels uit water. Water geleidt ook.(lees internet/vele manieren)Water heeft maar een kleine druk/duwtje nodig om het te laten te bewegen. Zuurstof verandert in giftige zuurstof bij constante druk.
Kleding ontwerpers zijn al bezig om kleding te ontwerpen waarbij de straling afremt of minimaliseert.
Zolang we in het systeem van groei zitten gaat alles gewoon door. Tot het moment dat we geheel zijn overgenomen door technologie. Dan zijn er al veel doden gevallen en veel mensen zullen geen kinderen meer krijgen op natuurlijke weg.
Zoals ik al eerder zei: het element ijzer(ijzeren troon/hart) gaat het element hout(al het levende) overnemen. De 2 elementen van de vijfpuntige ster. E pluribus unum. Uit velen(sterren) 1. Logo en motto VS/NATO/Rome. Later verandert in God we trust. Technologie/data kopieert/analyseert en slaat alles op. Gevolg: Totale controle.

Gerrit Cnossen
Gerrit Cnossen
4 jaren geleden

in radar was ook weer een debunker van straling schade ..

math
math
4 jaren geleden

Digitisme ( verslaafd aan digitale diensten en produkten) Cyberkrank.

Peter
Peter
4 jaren geleden

Ik heb op Youtube ooit een video gezien waarin men uiteen zet, dat de masten van UMTS op een veel groter vermogen gezet kunnen worden, zodat deze naar wens gebruikt kunnen worden als stralingswapens tegen al het leven wat in de buurt is van die masten. Het schijnt te kunnen, maar ik ben geen technicus op dat gebied. Ik moet bij zoiets wel denken aan het begin van de film ‘War of the worlds’ van (zionist) Spielberg. Waarin de tripods van Mars een soort van umts-achtige wapens gebruiken tegen de mensen op straat, die dan in minder dan een seconde verpulveren tot stof….. zou dat de waarheid zijn?

x

Check Also

arts

Arts waarschuwt: ‘mRNA-vaccins veroorzaakten bij dieren kanker en auto-immuunziekte’

Een arts deed onlangs opmerkelijke uitspraken over ...

lijkschouwer

Lijkschouwer: meeste coronadoden mogelijk niet aan corona bezweken

Er is geen wetenschappelijke basis voor de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x