Homepagina » Mens en Dier » Ab Osterhaus noemt het ‘morele verplichting’ dat jongeren zich laten vaccineren: ‘Waar haalt hij het gore lef vandaan?’
osterhaus
Foto: Ab Osterhaus (De KNAW CC BY 3.0)

Ab Osterhaus noemt het ‘morele verplichting’ dat jongeren zich laten vaccineren: ‘Waar haalt hij het gore lef vandaan?’

Viroloog Ab Osterhaus was dinsdag voor de verandering bij Op1 te gast. Tijdens het tv-optreden zei hij te hopen dat twintigers en dertigers zich laten vaccineren. We weten dat daar de vaccinatiebereidheid wat lager is, aldus Osterhaus. “Het virus circuleert daar en het is een soort morele verplichting voor deze groep om uit deze ellende te komen.”

“Het is geweldig goed nieuws dat we aan de ene kant mensen gevaccineerd hebben en dat aan de andere kant 30 procent van de mensen geïnfecteerd is geraakt. Als je dat optelt, dan kom je al in de buurt van die 60 tot 70 procent. We willen naar 80 toe,” zei Osterhaus, die daarbij doelde op groepsimmuniteit.

Het is vrijwillig, maar…

“Met name de mensen die het virus het meest verspreiden, dat zijn twintigers en dertigers, daar zit een gat. En we weten ook dat daar de vaccinatiebereidheid toch wat lager is,” vervolgde hij. “Dus ik denk dat het heel belangrijk is dat we mensen er nu van doordringen dat juist die categorie, die jonge mensen, dat wanneer ze het vaccin aangeboden krijgen, ze zich ook daadwerkelijk laten vaccineren.”

“Je ziet bij die jonge mensen ook dat het virus circuleert. Dat zien we nog steeds gebeuren,” zei Osterhaus. “Het is natuurlijk allemaal vrijwillig, maar als we uit deze ellende willen komen, als we geen nieuwe lockdown willen hebben, dan denk ik dat met name die 30 tot 40 procent die nog nadenkt – moeten we ons wel of niet laten vaccineren – dat die zich wel degelijk laat vaccineren.”

Lex Cornelissen, fractiemedewerker bij de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie, haalt op social media keihard uit naar de viroloog:

4.6 42 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Ab Osterhaus kan over een paar jaar nog een jaar of 20 nadenken over zijn uiting van de morele verplichting (en nog veel meer) in de Scheveningse huis van bewaring wegens misdaad tegen de menselijkheid.

Mariposa
Mariposa
3 maanden geleden

En sterker nog….je bent nog steeds besmettelijk, kan nog Corona krijgen en al die bijwerkingen. Ik begreep dat er al 4000 geregistreerde doden waren in America door het vaccin…..wie weet hoeveel niet geregistreerd?????

Loeske
Loeske
3 maanden geleden

Wat is het toch een vuile viezerik die Whiskeyhaus. Ik moet me in houden om niet alles bij elkaar te vloeken. Hebben de jongeren al niet genoeg te verduren gehad.

TAO Foundation
TAO Foundation
3 maanden geleden

Dit is een vreselijk inhalig figuur, die gaat over lijken. Snap niet dat deze man nog steeds de kans krijgt om zijn ego te etaleren en zijn kletspraatjes te pas en te onpas rond te strooien. Geen wonder dat uiteindelijk zulke gevaarlijke griezels met de dood worden bedreigd…

x

Check Also

de jonge

‘Wat De Jonge doet, is toch via een stiekeme route een vaccinatieplicht invoeren’

Dit kabinet slaat door, gaat veel te ...

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

102
0
We lezen graag je reactie!x