Binnenland

‘Onthullend’: terreurbestrijder NCTV werkt in het geheim samen met ‘journalistiek platform’ Bellingcat

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

Toen journalisten Max van der Werff en Eric van de Beek het echte verhaal over de ramp met vlucht MH17 boven tafel probeerden te krijgen, werden ze op de korrel genomen door Bellingcat, een in Nederland geregistreerd ‘journalistiek onderzoekscollectief’.

De banden tussen het internationale inlichtingennetwerk en Bellingcat werden opeens duidelijk toen data-analist Cees van den Bos tussen de Wob-documenten over corona op een verdwaald stuk over het collectief stuitte.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een officier van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had een hit piece over Van der Werff en Van de Beek al voor publicatie ontvangen. Het artikel verscheen vervolgens op de site van Bellingcat, de Groene Amsterdammer nam het braaf over en ook het vakblad voor journalisten, Villamedia, nam de beschuldigingen over. Van de Beek schreef er zelf een verweer over in De Andere Krant.

Smeercampagne door slaafse media overgenomen

Op 12 november 2020 schreef de medewerker van de NCTV in een e-mail gericht aan diverse ministeries over het artikel van Bellingcat: “Vandaag publiceert Bellingcat het hier onderstaande onderzoek. Het is waarschijnlijk slim om hier al interdepartementale woordvoering voor samen te stellen. Omdat het artikel meerdere kanten belicht (MH17 maar ook COVID-19) is het waarschijnlijk verstandig om nu heel even af te wachten en te kijken of de mainstream media het oppikken.”

De MH17-onderzoekers werden ervan beschuldigd te werken voor de Russische geheime dienst. Kon niet bewezen worden omdat het niet waar is. Maar de smeercampagne werd door de slaafse media wel overgenomen. Iets wat ook de bedoeling was, zo blijkt uit het Wob-stuk.

Nederlandse deepstate

De media namen het niet alleen klakkeloos over, Tweede Kamerleden Koopmans en Van Wijngaarden (VVD) stelden er zelfs Kamervragen over. “Zo rollen ze,” aldus Van den Bos.

“Bellingcat die mij en MH17-medeonderzoeker Max van der Werff zwart heeft gemaakt, blijkt samen te werken met de NCTV!” reageert Van de Beek verbolgen. “De Nederlandse deepstate dus. De NCTV had het hit piece al gedeeld met ministeries voor publicatie.”

“Onthullend,” vindt journalist Joost Niemoller.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Corné
Corné
2 maanden geleden

Vergeet ook niet te vermelden dat BellingCRAP gefinancierd wordt ene George Soros … doesn’t that ring a bell …

Marcel
Marcel
2 maanden geleden

Wie is nu onze echte vijand??

Sophie
Sophie
2 maanden geleden

t, ja, Wie is er nog te vertrouwen?

JohnKuhles
JohnKuhles
2 maanden geleden

Wat ik mij afvraag: als een deel van alle nieuwe ninefornews artikelen ook door diverse “mainstream journalisten” wordt behandeld HOE Geert Milders daar dan op reageert … Op dezelfde manier zoals hij over 9/11 & Rusland sprak tegen Thierry Baudet? … Of laat hij eindelijk zien dat hij ècht anders is dan de rest?

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x