Internet

Twitter censureert er lustig op los (zonder dat jij het doorhebt). Kijk wat medewerkers voor de verborgen camera zeggen

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een nieuwe reeks undercovervideo’s is te zien hoe (oud-)medewerkers van Twitter bespreken hoe ze inhoud censureren waar ze het niet mee eens zijn (zonder dat de gebruiker daar weet van heeft).

James O’Keefe van Project Veritas heeft onder andere een video geplaatst waarin een undercoverjournalist spreekt met Abhinov Vadrevu, een voormalige softwareontwikkelaar van Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij gaat in de video dieper in op een techniek die ‘shadow banning’ wordt genoemd. Dat betekent dat de inhoud van een pagina stilletjes wordt geblokkeerd zonder dat de beheerder het weet.

Ultieme controle

Volgers kunnen de tweets nog steeds zien, maar ze verschijnen niet meer in de zoekresultaten.

Deze strategie geeft je de ultieme controle omdat je iemand kan verbannen zonder dat diegene weet dat hij verbannen is, omdat hij blijft plaatsen terwijl niemand zijn berichten ziet.

“Ze denken dan dat hun berichten simpelweg niet worden geliket, terwijl ze in werkelijkheid door niemand kunnen worden gezien,” zei hij.

Lager

Tijdens een feestje van Twitter vorige maand sprak de undercoverjournalist met Olinda Hassan, een beleidsmedewerker van Twitter.

Zij zei dat het sociale netwerk aan een geautomatiseerd systeem werkt dat ‘vervelende mensen lager in de zoekresultaten laat verschijnen’.

Een andere medewerker van Twitter beweerde dat het sociale medium al over manieren beschikt om conservatieve (lees: alternatieve) inhoud of positieve berichten over Trump te censureren.

Censuursysteem

Een softwareontwikkelaar van Twitter, Steven Pierre, zei zelfs dat er wordt gewerkt aan een geautomatiseerd censuursysteem.

“Ieder gesprek zal worden gescand door een machine en die machine gaat bepalen of het positief of negatief is,” zei hij. Alles wat wordt bestempeld als negatief ‘zal simpelweg verdwijnen’.

Ex-Twitter-medewerker Mo Norai onthulde afgelopen jaar dat de linkse medewerkers van het sociale netwerk conservatieve en pro-Trump-berichten veel sneller censureren dan liberale berichten.

Gesloten deuren

Hij voegde toe dat ‘er achter gesloten deuren veel ongeschreven regels zijn’.

“Ik zou zeggen dat Twitter waarschijnlijk voor 90 procent anti-Trump was, misschien zelfs 99 procent anti-Trump,” zei Norai.

O’Keefe heeft juist een boek gepubliceerd over deze reeks undercovervideo’s, getiteld ‘American Pravda: My Fight for Truth in the Era of Fake News’.

Bekijk de video’s hieronder:

[Project Veritas]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Zo worden dus 1 voor 1 alle vrijheden van ons afgepakt.

dirk
dirk
6 jaren geleden

Puur censuur.

Matt
Matt
6 jaren geleden

Waarom doet Trump dan nog steeds twitteren?

nietzoslimdieamis
nietzoslimdieamis
6 jaren geleden

twitter gewoon links laten liggen aangezien twitter zijn tijd zowieso al ver heeft gehad…

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x