Internet

Twitter censureert er lustig op los (zonder dat jij het doorhebt). Kijk wat medewerkers voor de verborgen camera zeggen

Help anderen door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een nieuwe reeks undercovervideo’s is te zien hoe (oud-)medewerkers van Twitter bespreken hoe ze inhoud censureren waar ze het niet mee eens zijn (zonder dat de gebruiker daar weet van heeft).

James O’Keefe van Project Veritas heeft onder andere een video geplaatst waarin een undercoverjournalist spreekt met Abhinov Vadrevu, een voormalige softwareontwikkelaar van Twitter.

Hij gaat in de video dieper in op een techniek die ‘shadow banning’ wordt genoemd. Dat betekent dat de inhoud van een pagina stilletjes wordt geblokkeerd zonder dat de beheerder het weet.

Ultieme controle

Volgers kunnen de tweets nog steeds zien, maar ze verschijnen niet meer in de zoekresultaten.

Deze strategie geeft je de ultieme controle omdat je iemand kan verbannen zonder dat diegene weet dat hij verbannen is, omdat hij blijft plaatsen terwijl niemand zijn berichten ziet.

“Ze denken dan dat hun berichten simpelweg niet worden geliket, terwijl ze in werkelijkheid door niemand kunnen worden gezien,” zei hij.

Lager

Tijdens een feestje van Twitter vorige maand sprak de undercoverjournalist met Olinda Hassan, een beleidsmedewerker van Twitter.

Zij zei dat het sociale netwerk aan een geautomatiseerd systeem werkt dat ‘vervelende mensen lager in de zoekresultaten laat verschijnen’.

Een andere medewerker van Twitter beweerde dat het sociale medium al over manieren beschikt om conservatieve (lees: alternatieve) inhoud of positieve berichten over Trump te censureren.

Censuursysteem

Een softwareontwikkelaar van Twitter, Steven Pierre, zei zelfs dat er wordt gewerkt aan een geautomatiseerd censuursysteem.

“Ieder gesprek zal worden gescand door een machine en die machine gaat bepalen of het positief of negatief is,” zei hij. Alles wat wordt bestempeld als negatief ‘zal simpelweg verdwijnen’.

Ex-Twitter-medewerker Mo Norai onthulde afgelopen jaar dat de linkse medewerkers van het sociale netwerk conservatieve en pro-Trump-berichten veel sneller censureren dan liberale berichten.

Gesloten deuren

Hij voegde toe dat ‘er achter gesloten deuren veel ongeschreven regels zijn’.

“Ik zou zeggen dat Twitter waarschijnlijk voor 90 procent anti-Trump was, misschien zelfs 99 procent anti-Trump,” zei Norai.

O’Keefe heeft juist een boek gepubliceerd over deze reeks undercovervideo’s, getiteld ‘American Pravda: My Fight for Truth in the Era of Fake News’.

Bekijk de video’s hieronder:

[Project Veritas]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Zo worden dus 1 voor 1 alle vrijheden van ons afgepakt.

dirk
dirk
4 jaren geleden

Puur censuur.

Matt
Matt
4 jaren geleden

Waarom doet Trump dan nog steeds twitteren?

nietzoslimdieamis
nietzoslimdieamis
4 jaren geleden

twitter gewoon links laten liggen aangezien twitter zijn tijd zowieso al ver heeft gehad…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x