Homepagina » Internet » Twitter censureert er lustig op los (zonder dat jij het doorhebt). Kijk wat medewerkers voor de verborgen camera zeggen
Twitter censureert er lustig op los (zonder dat jij het doorhebt). Kijk wat medewerkers voor de verborgen camera zeggen

Twitter censureert er lustig op los (zonder dat jij het doorhebt). Kijk wat medewerkers voor de verborgen camera zeggen

In een nieuwe reeks undercovervideo’s is te zien hoe (oud-)medewerkers van Twitter bespreken hoe ze inhoud censureren waar ze het niet mee eens zijn (zonder dat de gebruiker daar weet van heeft).

James O’Keefe van Project Veritas heeft onder andere een video geplaatst waarin een undercoverjournalist spreekt met Abhinov Vadrevu, een voormalige softwareontwikkelaar van Twitter.

Hij gaat in de video dieper in op een techniek die ‘shadow banning’ wordt genoemd. Dat betekent dat de inhoud van een pagina stilletjes wordt geblokkeerd zonder dat de beheerder het weet.

Ultieme controle

Volgers kunnen de tweets nog steeds zien, maar ze verschijnen niet meer in de zoekresultaten.

Deze strategie geeft je de ultieme controle omdat je iemand kan verbannen zonder dat diegene weet dat hij verbannen is, omdat hij blijft plaatsen terwijl niemand zijn berichten ziet.

“Ze denken dan dat hun berichten simpelweg niet worden geliket, terwijl ze in werkelijkheid door niemand kunnen worden gezien,” zei hij.

Lager

Tijdens een feestje van Twitter vorige maand sprak de undercoverjournalist met Olinda Hassan, een beleidsmedewerker van Twitter.

Zij zei dat het sociale netwerk aan een geautomatiseerd systeem werkt dat ‘vervelende mensen lager in de zoekresultaten laat verschijnen’.

Een andere medewerker van Twitter beweerde dat het sociale medium al over manieren beschikt om conservatieve (lees: alternatieve) inhoud of positieve berichten over Trump te censureren.

Censuursysteem

Een softwareontwikkelaar van Twitter, Steven Pierre, zei zelfs dat er wordt gewerkt aan een geautomatiseerd censuursysteem.

“Ieder gesprek zal worden gescand door een machine en die machine gaat bepalen of het positief of negatief is,” zei hij. Alles wat wordt bestempeld als negatief ‘zal simpelweg verdwijnen’.

Ex-Twitter-medewerker Mo Norai onthulde afgelopen jaar dat de linkse medewerkers van het sociale netwerk conservatieve en pro-Trump-berichten veel sneller censureren dan liberale berichten.

Gesloten deuren

Hij voegde toe dat ‘er achter gesloten deuren veel ongeschreven regels zijn’.

“Ik zou zeggen dat Twitter waarschijnlijk voor 90 procent anti-Trump was, misschien zelfs 99 procent anti-Trump,” zei Norai.

O’Keefe heeft juist een boek gepubliceerd over deze reeks undercovervideo’s, getiteld ‘American Pravda: My Fight for Truth in the Era of Fake News’.

Bekijk de video’s hieronder:

[Project Veritas]


Vond je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Zo worden dus 1 voor 1 alle vrijheden van ons afgepakt.

  16 likes
 2. Puur censuur.

  9 likes
 3. Twitter presidenten en twitterende regeringen, dat alleen al komt bij mij over zo van. Wat een fake “mensen”. En daar zit ik dan, met een twitterende tv glittershow regering.

  4 likes
 4. James O’Keefe is heeeel goed bezig.. 🙂 Ik zag hem bij Infowars van Alex Jones.
  Dat is het mooie van deze periode. Van alle kanten wordt de deep state nu aangevallen en onderuit gehaald. Dat was al een tijdje zo, maar het wordt steeds meer.. Zowel via gerechtelijke onderzoeken als door mensen als O’keefe. Geweldig.. geen houden meer aan.

  3 likes
 5. twitter gewoon links laten liggen aangezien twitter zijn tijd zowieso al ver heeft gehad…

  2 likes
 6. Waarom doet Trump dan nog steeds twitteren?

  1 likes
 7. Ze gaan de strijd winnen.

  1 likes
 8. Daar doen ik niet aan mee, die onzin

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...

bill gates

Bill Gates: Covid-19 komt in oktober-november in alle hevigheid terug

De Amerikaanse miljardair en softewareontwikkelaar Bill Gates ...