Homepagina » Buitenland » Ontluisterend en confronterend: Dit is de werkelijke reden achter de Griekse crisis
Ontluisterend en confronterend: Dit is de werkelijke reden achter de Griekse crisis

Ontluisterend en confronterend: Dit is de werkelijke reden achter de Griekse crisis

Is het niet beschamend voor een continent dat zichzelf ziet als de bakermat van de democratie, om te erkennen dat we bestuurd worden door het niet verkozen hoofd van de Europese Centrale Bank? En is het toeval dat deze Mario Draghi nog in dienst was bij Goldman Sachs, als vicepresident voor de afdeling Europa?

De meeste Europeanen onderkennen inmiddels dat een blind besparingsbeleid nationale economieën doet krimpen en inwoners bloeden. Ontluisterend is het hoe sommige politici zich vooral persoonlijk willen profileren op de diepmenselijke crisis.

En wat vond je van de vertoning van Guy Verhofstadt, die als fractieleider in het Europees Parlement met het schuim op de lippen een regeringsleider stond te kleineren?

Roofdier-formaties

Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Was het debat over de eurozone slechts afleiding? De privatisering van de Griekse havens doet denken aan de manier waarop grote bedrijven boeren in Afrika van hun land verdrijven. De Amerikaanse sociologe Saskia Sassen laat in haar boek Expulsions zien dat het kapitalisme in een fase zit van brutale accumulatie van rijkdom, die schuilgaat achter een mistgordijn dat is opgetrokken door bankiers en advocatenkantoren.

Het naoorlogse kapitalisme is verleden tijd, aldus Sassen. In haar confronterende analyse legt ze uit dat het huidige kapitalisme zich kenmerkt door zogeheten roofdier-formaties, een mix van elites en financiële instellingen die op zoek gaan naar extreme concentratie van rijkdom.

Griekenland als testgebied

Het nieuwe kapitalisme verdient geld over de rug van krimpende nationale economieën en de versnelde vernietiging van het milieu op aarde. Bevolkingsgroepen die niet bijdragen aan de winstproductie en landen die niet in het plaatje passen, worden simpelweg uitgestoten door het nieuwe systeem.

Griekenland is volgens Sassen niets meer dan een ‘testing ground’ om te zien of de brutale herstructurering kan lukken. Het gaat hier niet om complotdenken. Rijke individuen en multinationals stapelen een extreme vorm van rijkdom op door complexe constructies, in samenwerking met welwillende regeringsleiders.

Het boek Expulsions: Brutality and Complexity in the Global Economy verschijnt dit najaar ook in het Nederlands. Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het te delen.

[Knack]


Vind je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

47 reacties

 1. Jaja, dit heeft een eeuw democratie juist opgeleverd. De mensen krijgen de leiders die ze verdienen. En ze krijgen het beleid dat ze willen.

  Want de burger, wel die:
  – wil seks en spullen
  – wenst geen buitenlanders of andere culturen in zijn directe omgeving
  – wil een vijandbeeld

  En de rest kan hem niks schelen.

  En dat is allemaal tot uiting gekomen in meer dan een eeuw stemrecht. 7 miljard roofdieren op aarde, wat leidt tot roofdierenbeleid.

  Voor de mensheid is maar 1 redding: totale afschaffing van de democratie zodat ie helemaal niks meer te zeggen heeft en zijn egoistische belangetjes niet meer kan botvieren tijdens verkiezingen.

  9 likes
  • T is een sprinkhanenplaag he, die mensheid. Moet je op Google Earth eens naar de Amazone kijken. Bestaat tegenwoordig voor de helft uit ontboste vierkantjes. Weet je waarom? Omdat ze die grond nodig hebben om mensen te voorzien van overbodige troep.

   Oh, en legbatterijen, varkensstallen e.d.: om u van hamburgers te voorzien. Gezellig BBQ’en. Hebben we allemaal recht op.

   Allemaal recht op een auto. Groot huis, veel vreten, zuipen en weet ik veel wat die sprinkhanen allemaal voor recht hebben.

   Plastic Island I en II. Want die hamburgers moeten wel in een mooie goedhoudfolie natuurlijk. En wij hebben allen het recht om onze troep op straat te gooien.

   Paar jaar geleden was ik in LA. Daar heb ik dikke mensen gezien… je moest eens weten. Gaan we hier binnenkort ook krijgen. Vanwege alle rechten die ze hier hebben op vreten en zuipen.

   En als ze een procentje moeten inleveren om hier vluchtelingen op te vangen, dan doemt ineens het woord ‘dobbernegers’ op in de media.

   De mensheid: om je kapot te schamen….

   Het fenomeen democratie heeft de sprinkhanenplaag alleen maar groter gemaakt. Op het moment leven er alleen maar kleine prinsjes en prinsesjes met giga ego’s in het Westen. Wordt tijd dat er wat bescheidenheid in wordt geduwd…

   Schaf de democratie af!

   14 likes
   • Maar waarom zijn die miljoenen kostende schreeuwende reclames dan nodig op werkelijk alle denkbare media en op alle plekken en plaatsen die je maar kan verzinnen als jij er van overtuigd bent dat we al die rotzooi uit onszelf willen. Het is een mindf*ck, je zal wel moeten, anders hoor je er niet bij. Die reclames die ons wanhopig proberen wijs te maken dat we die overbodige troep toch echt moeten hebben m.a.w. het in geramd krijgen omdat er nu eenmaal verkocht moet worden. En allemaal recht op een koophuis, veel vreten, zuipen, het lijkt wel of je het over die nergens op gebaseerde arrogante en over het paard getilde cabal hebt. Het is hoog tijd voor een basis inkomen. Zodat iedereen kan gaan en staan waar ie wil, zijn talenten kan gebruiken en snel schone energie invoeren. Als die blaaskaken werkelijk zo geweldig zijn zullen ze spoedig weer heel veel extra verdienen bovenop die B.I maar ik vrees het ergste voor ze. En dat vrezen ze zelf natuurlijk ook. Jij gaat niet voor niets zo tekeer hier.

    9 likes
   • De democratie is al afgeschaft op het moment dat de Bataafse republiek moest wijken voor het Oranjegespuis.

    Iets wat je niet meer hebt kun je ook moeilijk afschaffen, of heb jij wel het idee dat het ook maar ene moer uitmaakt op wie je stemt ? Op het moment dat de stemmen binnen zijn doen ze met het grootste gemak precies het omgekeerde dan wat ze tijdens de campagne beloofden.

    Het enige dat je de mensen kwalijk kunt nemen is dat ze zich keer op keer, tegen beter weten in weer naar de stembus laten lokken om het gespuis mandaat te geven middels het uitbrengen van hun stem.
    Dat is inderdaad heel erg dom.

    6 likes
  • Hoop maakt z'n eigen magie

   Welk belang dien jij, Daan?

   16 likes
  • @daan.
   Hoe verschrikkelijk ik persoonlijk je opmerkingen ook vind, je hebt helemaal gelijk.
   Het is een trieste constatering, niks meer of minder.
   Het op een objectieve wijze weergeven van de realiteit is niet veel mensen gegeven,
   het geeft een intelligentie niveau aan die de eigen ego en zelf belang ontstijgt.
   De echte elite van de wereld heeft dit vermogen ook, vandaar dat er veel ellende zal aankomen, zij beseffen dat er een totaal nieuw systeem moet komen om de mensheid te laten overleven.j
   Persoonlijk ben ik hier een groot tegenstander van, echter beseffende dat dit misschien wel de enigste oplossing is.

   0 likes
   • @bert s, hou nou toch op man, het is absolute bulls*itt, het is geen gevolg van democratie, democratie bestaat al heel lang niet meer. Alles wat er gebeurt gebeurt buiten de wil van het volk om, het is de wil van de elite die in de schaduw hun wil aan de regeringsleiders op leggen. Het is het bankenkartel wat de mensen over de hele wereld moedwillig de schulden in drijft. Er is geen mens te vinden die oorlog wil, alleen het gespuis achter de schermen. Wereldwijd worden mensen tegen elkaar opgezet, er wordt onrust gestookt, bang gemaakt en wrevel opgewekt, alles op oneigenlijke gronden. De wereld warmt niet op en er zijn niet teveel mensen. Alle mensen op aarde zouden met gemak kunnen wonen en leven in een land als Australië en dan is er genoeg grond om iedereen van voedsel te voorzien. Alles berust op bangmakerij, oneerlijkheid en het plunderen van grondstoffen en rijkdommen. Er is energie en voedsel in overvloed als alle mogelijkheden maar zouden worden benut. Als alles maar wat eerlijker zou worden verdeeld, dan was er niets aan de hand. Het is een zielig klein clubje kwaadaardigen die het voor heel de wereld weet te verkloten, dat is het hele probleem.

    7 likes
    • @exegese,
     Je hebt het beter geformuleerd dan mij, alles wat je aangeeft is een exces van democratie. Grappig dat je denkt een andere mening te hebben dan mij terwijl je zelf aangeeft wat er fout is aan democratie. Jouw verhaal klopt helemaal, het is gewoonweg een bijproduct van dit systeem. Ikke iets meer dan jij,

     0 likes
     • Ja maar bert s, je geeft in je reactie van 14.21 uur @Daan gelijk die stelt dat de democratie en dus het volk de bron van alle kwaad is.

      @Daan schrijft : Het fenomeen democratie heeft de sprinkhanenplaag alleen maar groter gemaakt,

      en vervolgens : schaf de democratie af.

      daarna schrijf jij : Hoe verschrikkelijk ik persoonlijk je opmerkingen ook vind, je hebt helemaal gelijk.

      Ik vind het goed te lezen dat je mijn mening deelt maar ik haal dat niet uit je reactie.

      Je sluit dan af met : De echte elite van de wereld heeft dit vermogen ook, vandaar dat er veel ellende zal aankomen, zij beseffen dat er een totaal nieuw systeem moet komen om de mensheid te laten overleven.j
      Persoonlijk ben ik hier een groot tegenstander van, echter beseffende dat dit misschien wel de enigste oplossing is.

      En dan denk ik, dat kun je niet menen. Dat is geen oplossing, dat is de hele mensheid op een paar uitzonderingen na degraderen tot totale slavernij, tot totale onderwerping aan een paar zwaar gestoorde machtsgeile psychopaten. Dat is geen oplossing, dat is de grootste ramp die de mensheid ooit gekend zou hebben.

      2 likes
   • Beschrijf dan eens de ‘echte eíte’ en wat is dan de enige oplossing ? Valt me op dat op ‘t ene moment alle burgers op een hoop worden gegooid, maar dat er toch een oplossing bij een paar van die ‘burgers’ is.

    0 likes
  • Is dit hoe jij het ziet Daan? Jouw werkelijkheid? Lijkt wel NWO!!!!

   7 likes
  • Sociaal marxisme maakt meer kapot dan je lief is.

   1 likes
 2. Eigenlijk vind ik het niet belangrijk wie zich eigenaar mag noemen van een haven, een gebouw, of wat dan ook.
  Wat ik wel belangrijk vind dat is de menselijke waarde. Zodat mensen zich kunnen ontplooien op de wijze die goed bij hen voelt. Dat begint vanaf het moment van geboorte, tot aan de laatste adem. De Kosmos voorziet een ieder van alles wat nodig is voor een volwaardige ontwikkeling die iemand past. Geen noodzaak voor hebzucht en verzamelwoede.
  Bovenmatig bezit en macht leiden tot conflicten. Daar hoef je m.i. niet jaloers op te zijn.
  Het is de kunst daarbuiten te blijven door je niet mee te laten zuigen in de haat en hebzucht.
  Zodra je je in die wereld mee laat zuigen, raak je betrokken in die wereld van corruptie en machtsmisbruik. Omdat je in dat spel gaat geloven word je automatisch slachtoffer.
  We leven in een wereld waarin de meest dommen de macht hebben.
  Hoe ze in het zadel worden geholpen, daarover heb ik het niet. Voorlopig zitten ze op die positie. Totdat het volk de wijze leiders herontdekt. Eerder zal het niet veranderen.
  Wat me opvalt dat de politici hun domheid steeds vaker openlijk ten toon spreiden. Kijk naar Rutte en Dijsselbloem. Tegelijkertijd nemen ze publiekelijk afstand van de democratische beginselen.
  Ze uiten zich steeds dommer, alsof ze onbewust een tegenkracht daarmee willen uitlokken, daarmee anderen in hun spel betrekkend.

  17 likes
 3. Ja hoor, je kon er op wachten. De zoveelste schamele poging om de schuld bij de bevolking neer te leggen. Wij hebben het zelf gedaan…Daan draait de zaken gewoon weer ouderwets om. Wie gaat Daan even uitleggen dat het een stel psychopaten zijn die de boel voor de rest van de mensheid verstieren. Om eigenbelang, egoisme dus. Met achterbakse leugens, misleiding, zaken heel anders voorstellen dan ze zijn, zoals Daan dus hierboven. Keien zijn het er in, anders waren ze niet zo rijk. Er is nog maar een optie: dat het systeem stel omvalt en die psychopaten opgepakt worden, en alle tekenen wijzen er op dat dit al bezig is en de totale val van de cabal spoedig bekend zal worden.

  9 likes
  • Dat gaat niet werken.
   Daan is geprogrammeerd.

   Sociaal marxisme.( wordt ook op internet nagenoeg NIET benoemd.Hier noemt men het cultureel marxisme omdat sociaal marxisme nog een stap erger is en haar doelen niet openlijk verkondigd kunnen worden gezien de ‘geheime’ agenda die middels sociale ‘revoluties’ en ‘ideologie’ haar wortels inmiddels diep heeft geankerd in de westerse wereld.Neemt niet weg dat het wel degelijk bestaat, getuige sommige opmerkingen van bepaalde mensen en de manier waarop het westen vooral in haar denken en doen volledig is veranderd in de laatste 40-50 jaar )
   Ik benoem het vaak, zeker de laatste tijd.
   Dit omdat dit soort mensen het contact met de realiteit compleet verloren hebben en ik mensen wil wijzen op het enorme gevaar wat sociaal marxisme eigenlijk is.

   3 likes
  • Inderdaad een stel psychopaten, zoals een ieder weet, geeft inteelt een kans op aangeboren afgwijkingen, zowel fysiek als mentaal. In aanmerking genomen dat de politici worden aangestuurd door het kapitaal, lees De Rothschild, en Amschel Mayer (Bauer) Rothschild het familiekapitaal niet naar de diverse aangetrouwden wilde zien gaan. Heeft deze familie het toegestaan om neven en nichten kinderen te laten verwekken. Google voor de grap eens een Rothschild en kijk naar de gelaatstrekken van deze mensen en oordeel zelf, dan begrijpt u waar de idiotie vandaan komt…

   3 likes
  • Ik denk dat je de schuld wel voor een groot deel bij de bevolking kunt leggen. Wij, de bevolking zijn toch diegene die het zover hebben laten komen. Onder invloed van de media kijken wij toch liever allemaal naar boven, naar diegene die meer hebben – in de vorm van geld, rijkdom en luxe – in plaats van eens naar beneden te kijken naar diegene die minder hebben – en dan tevreden zijn met wat we hebben.

   Doordat wij allemaal, meer , meer, meer willen hebben wij de producenten de kans te geven om over te schakelen van een consumenten maatschappij naar een producenten maatschappij. Elk jaar van elk product een nieuwe versie welke geen wezenlijke verschillen tov de oude versie hebben. En de consument moet de nieuwste versie hebben, want dat levert zogenaamd status op.

   Door dit gedrag zijn een aantal bedrijven inmiddels zo groot geworden dat ze overal een vinger in de pap hebben. De politici roepen mooie dingen maar als het puntje bij paaltje komt zijn het de bedrijven en de banken die het beleid beslissen.
   ook dit weer omdat er bijna geen politici meer zijn die uit overtuiging de politiek in zijn gegaan, maar tegenwoordig ziet men de politiek als een mooie stap in hun carriere – en een grote stap naar een goed betaalde baan, en dus op de zogenaamde maatschappelijke sociale ladder.
   En uiteraard de daarbij behorende rijkdom en luxe.

   En aangezien het overgrote deel van de bevolking als een blind paard aanneemt wat de mainstream media (welke uiteraard ook behoort tot de zgn grote machtige bedrijven) de wereld in brengt en het vermogen om zelf na te denken niet meer gebruikt zal deze situatie ook niet snel veranderen.

   1 likes
 4. Daan, 4.5 miljard van de 6.8 miljard van de wereldbevolking leeft in bittere armoede , 35.000 kinderen sterven dagelijks aan honger en ziektes. En dat mensen sex willen is gewoon een biologisch instinctieve behoefte. En jij wilt graag een dictatuur en plutokratie. Binnen 10 jaar zul je wel anders piepen, als ze al je geld en bezittingen hebben afgenomen. Dan zullen ze alles voor jouw bepalen, wat je eet , hoe vaak je mag douchen, wat je wel of niet mag denken en ben je het daar niet mee eens dan zetten ze je in een opvoedingskamp, als je geluk hebt. Ik heb een mooi citaat van iemand, daar kun je eens over nadenken. Niemand is hopelozer verslaafd, dan zij die denken vrij te zijn. Johann Wolfgang van Goethe 1749-1832. Maar ik ga er vanuit dat jij je nog goed kunt helpen. Ik wens jouw een mooie toekomst in Nazie- Europa in het kwadraat. Veel succes.

  6 likes
  • Kan idd twee kanten op, weg van de democratie. Naar beneden: de tirannie, of naar boven: de aristocratie. Tenminste, als het aan Plato ligt.

   Maar goed, iets anders: denk jij dat je vrij bent? Think again. Jij wilt alleen maar wat mensen je zeggen dat je wilt. Als je zelf had nagedacht had je nooit op TV, over-eten, zuipen, porno, auto, groot huis, 2,1 kinderen en een leven lang dezelfde vrouw gekomen. Dat hebben andere mensen je ingeprent. Maar je denkt dat je er in vrijheid voor hebt gekozen.

   Zoals de neurologen al stellen: de vrije wil bestaat niet. Je bent een robot die reageert op externe prikkels. Net als die 7 miljard anderen (waaronder ikzelf). Daar had Goethe idd gelijk aan…

   5 likes
   • Wetenschapsfraude, bankenfraude, mediafraude, energiefraude, vastgoedfraude, fraude in de zorg, fraude in het onderwijs, fraude, waar niet? En de bevolking pikt het niet meer. Ik zou een toontje lager gaan zingen als ik jullie was. Bescheidenheid siert de mens. Geen idee van wie die is maar het is wel een goeie. Want die cabal met die grote muil die is er nog niet. Schoppen Aas, game over, terug naar af.

    2 likes
   • Ik geloof die neurologen niet zo, praten ook alleen maar verplicht hun geldschieters naar de mond tegen riante betaling. Voor de door hen gewenste uitkomst, ter misleiding en manipulatie der mensheid. Vrije wil bestaat wel, vanaf het moment dat inzicht het instinct overneemt, het beest in je zal ik maar zeggen, kun je spreken van een vrije wil. En zoals de Hopi zeggen;
    ” These day’s spirituality is everything, without spirituality people will go mad, get insane, for their body is just an empty vessel to use for everything.” En die Hopi hebben geen dubbele agenda om de mensheid om de tuin te leiden maar staan direct in contact met hun Hogere Zelf. Dus zij kunnen het weten.

    2 likes
   • We zoeken die externe prikkels zelf op (mn tv, computer, ea), worden uiteraard in overvloed aangeboden. Maar als je die ontwijkt krijg je wel degelijk meer sturing van binnen. Ga ‘ns lekker lang op reis met weinig.

    0 likes
 5. @ Daan: Stemrecht is niet echt van belang omdat de politici verplicht naar de pijpen van de jongens van het grote oneerlijke geld moeten dansen.

  13 likes
 6. Leuk om weer eens te lezen dat vele mensen weten dat het Angelsaksisch Economisch Systeem zoals het ooit bedoeld was niet meer bestaat met al z’n uitwassen van dien.

  Maar ja, we weten het al lang en we kunnen er nog tientallen jaren boeken over schrijven en lezen en steeds een uurtje verontwaardigd doen.

  12 likes
 7. Goh, is dat zo, en wat gaan we er nu aan doen, lekker over blijven door l*llen, als wat er met zoveel andere bewezen problemen gebeurd, of stropen we de mauwen op, en vegen het hele zooitje de zee in !

  7 likes
  • “Als het kalf verdronken is , dempt men de put.”

   Het gros is al te ver heen Jenne.

   3 likes
  • Kijk, we kunnen eeuwen onze gal spuwen naar deze elite, je wel die 1%, maar zolang de mensheid niets doet, hun wetten en regels als makke schapen over zich heen laten komen, dan verandert er helemaal niks, de elite dicteert vanuit hun luie stoelen en….de mensheid voeren al hun bevelen uit. We hebben hier zelf een grote rol is, wij zijn 90%, zij 1%, als iedereen nu eens massaal wakker wilde worden, de straten op zou gaan, misschien dat er dan eens een grote stem van het volk zou worden gehoord, dat we het niet langer pikken, niet goedschiks dan maar kwaadschiks. De mens is zelf onderdeel van hoe het nu gaat in de wereld, het monetaire systeem heeft de mensheid verandert in hebzucht, graaigedrag, het was nooit goed genoeg, luxe vakanties, grote huizen, lekker eten en drinken en als men dan zijn baan verliest….staat hun huis onder water, altijd naar de banken blijven wijzen klopt ook niet, verstand gebruiken, je was er zelf bij toen je de koopakte hebt ondertekend!
   Nogmaals, het volk krijgt de leiders op wie ze hebben gestemd, het steemvee bepaalt wat er in een land gebeurd.
   Als nu eens niemand meer ging stemmen, zou de toon al worden gezet, maar dat gebeurd niet, nee, men gaat weer zoals gewoon stemmen op de partijen die er nu ook zitten, de puppets van de elite.
   WIJ moeten het ZELF doen, de elite vlucht weg wanneer de massa hun spelletjes doorkrijgen, mag ook wel, na duizenden jaren van het bezit van deze gevangenisplaneet! Dus we moeten het echt allemaal zelf doen, zo lang wij wetten en regels maar blijven slikken als een schaap, dan blijft dit spel nog wel even in stand, helaas….

   2 likes
 8. @Daan,
  Gelukkig is de mens compleet iets anders dan een robot,en zal dat nooit zo worden.
  Alleen al de vormgevingsvelden waar echte wetenschappers onderzoek naar doen,zorgen ervoor dat de mens steeds bewuster wordt.
  De illusie die je schept met deze dogmatische gedachte, zorgt er voor dat mensen zich hulpeloos en alleen voelen precies wat de onderdrukkers willen.
  De natuur kun je niet temmen,en dat geldt ook voor de mens.
  Er is nog zoveel meer wat we niet weten,het enige wat ik wel weet dat ik 3maanden terug nog als materialist het 100% met je eens zou zijn,maar na het lezen van vele boeken met “verborgen kennis” en randjes wetenschap hier 100%mijn twijfels bij heb.
  Verbreed je horizon,want je kunt zoveel meer dan dogma’s van een ander verkopen.

  6 likes
 9. Laten wij dit maar eens stoppen als 99%. We are many but are weak. En laten we dat maar eens wijzigen. Ze zijn nu gewoon bezig om met 1% de aarde en ons kapot te maken. En we blijven maar als makke schapen ze volgen. Sory hoor. Ik doe daar niet aan mee.

  4 likes
 10. De waarheid betreffende de jezuïeten. https://www.youtube.com/watch?v=RP-tSfIWaKk

  2 likes
  • Informatief filmpje @ Bonusje. In minder dan 10 minuten de hele geschiedenis van de lugubere club die de mensheid, als er niets gebeurt onherroepelijk grotendeels naar de filistijnen gaat helpen.

   1 likes
 11. Tja mevr Sassen heeft een punt,alleen het is altyd zo geweest,alleen zo duidelijk nu met onze communicatie,alles gaat de wereld over….. en ja op dit moment lijkt de hele wereld uit graaiers te bestaan en natuurlijk is Griekenland geofferd,maar wie goed op let ziet t schaakspel zo voorbij gaan,griekenland is nu een zwakke schakel, en ineens kwamen ze op het idee de blokkade op te heffen tegen Iran!? Hoezo, hadden die geen atoom speeltjes waar we op tegen waren?? en zijn die nu weg?? nee hoor, ik zie de bedrijven al springen?! is goed voor de economie zei iemand….. Soms is het leven een grote grap, en mag je blij zijn niet bij zo`n club te horen…… ik denk dat een mens het gelukkigst is als alles met mate aanwezig is,dan heb je nog tyd om eens te onderzoeken wat je ook alweer kwam doen?? en kan je ook nog dromen om verder vooruit te komen…..bij jezelf blijven is de grootste beloning,wat dat ook mag zijn…..

  2 likes
 12. Volgens mij is hier iemand reclame aan het maken voor haar boekje “Expulsions”.
  Wil zij ook bij die rijke elite horen en zo veel mogelijk haar boekje verkopen?
  Dat er gluiperds rondlopen bij het Europees parlement, is wel duidelijk, maar de grootste puinhoop is toch echt veroorzaakt door de Grieken zelf en niemand anders.

  1 likes
  • Vlgs mij is er niks door de Grieken veroorzaakt. Het gaat om heel andere dingen. Mondialisering en eenwording van de planeet. Dat is een vlucht met hier en daar een hoop turbulentie.

   Hoe dan ook zal Europa een worden. Dat gaat sowieso gebeuren. En nooit zal er een land uit stappen. Het wordt hier – net als in de VS – een transferunie. In de VS gaat alle poen naar Florida, en hier naar Griekenland. En net als Florida wordt Griekenland een rustoord voor bejaarden.

   Volgende stap is dat de hele wereld een wordt. Dan zijn er geen wisselkoersen meer en wordt geld een puntensysteem. Die punten hebben dan geen eigen waarde meer, maar vertegenwoordigen slechts waarde.

   Intussen zorgt de techniek ervoor dat er aan niks meer tekort is. Geen schaarste. Iedereen ‘rijk’. En iedereen kan instantaan zijn behoeften bevredigen. Waar je aan denkt staat direct voor je.

   Zo verdwijnt het dierlijke langzaamaan uit de mens, want het dierlijke is overlevingsangst en schaarste-angst. We laten ons lichaam los en de rest is aan de fantasie…

   Hoe dan ook is denken in termen van ‘machthebbers’, ‘elite’, ‘landen’, ‘Grieken’ en ‘hun’ ouderwets, achterhaald en een blijk van onvolwassenheid. Enkel kinderen denken in termen van machthebbers, elites e.d., want die staan voor de ouders. Net als het hebben van een koning of koningin. Bange en kinderlijke naties hebben een koning of koningin. Volwassen naties niet.

   1 likes
   • Als laatste: dat Schauble heeft gedreigd Griekenland uit de EU te zetten in weerwil van de wensen van Merkel was een onderhandelingsstrategie van beiden. ‘Good cop – bad cop’ heet dat. Ik begrijp niet dat de media dat niet hebben ingezien. Maar goed, als je helemaal niks kan en je hoofd is helemaal leeg, dan kun je nog altijd stukkiesschrijver worden bij de media…

    0 likes
  • Krijg jij leningen als je de zaken niet op orde hebt ?

   ‘De Grieken’ is ietwat ruim in deze.

   0 likes
 13. Hey ho mensen! In plaats van zo te kleuteren op dit forum: Handen uit de mouwen en aan de slag met een betere wereld! Jullie schijnen prima te weten hoe het zit, dus, hatsaflats… doe er iets mee in plaats van te kniesoren dat het ellemaal zo slecht gaat.

  1 likes
  • Het is zaterdagavond. Ga zelf lekker aan de slag met je handen uit de mouwen. Prime Time, tijd voor een goed concert.

   https://www.youtube.com/watch?v=WJ-59A1h1JA

   Dit is werkelijk top alleen al door de locatie. Een SuperB vibe. Dat Slane Castle ligt duidelijk op een leylijn. Hoe die gasten de sterren van de hemel spelen. Holy Spirit overschaduwd hen. Ik heb die Joe Frusciante ook nog nooit zo goed horen spelen. En dan dat uitzinnige publiek. Ik heb ook nog nooit zo’n grote menigte mensen gezien. Ik zie er zelfs rond 10.00 een UFO boven hangen. En Anthony ziet hem ook! Top!

   1 likes
 14. Afgaande op de ‘info’ op het internet over NWO, was toch juist het doel om chaos te creëren, waarop dan 1 persoon /orgaan zich zal aandienen als redder. Waardoor we uit vrije keuze zullen zeggen ‘Ja, neem jij de macht, zeg HEN wat te doen, zodat mijn wereld beter wordt’. Dat lukt niet vanuit onderdrukking, maar wel vanuit chaos, democratie gegeven aan een maatschappij vol emotioneel /spiritueel onderontwikkelden.

  1 likes
 15. Roemenië wordt leeggehaald

  Landbouwgrond te koop

  Sinds Roemenië in 2007 toetrad tot de Europese Unie azen westerse bedrijven op de vruchtbare Roemeense landbouwgrond. Lokale boeren vervallen in armoe.

  http://www.groene.nl/artikel/landbouwgrond-te-koop

  1 likes
  • Klopt, de EU zorgt inderdaad dat de nationale overheden worden ondermijnd en de bedrijven (via de lobby in Brussel o.a.) de macht krijgen. Lees ‘ns ‘Treason at Maastricht’ hierover.

   0 likes
 16. Alle reacties en oplossingen ten spijt; het grote plan is reeds in werking gesteld. We kunnen niets meer doen om deze macht om te buigen. Derhalve gaan we ook allemaal naar de haaien, mits ze daar ook iets tegen bedacht hebben. Jammer, het had zo leuk kunnen zijn. Jij en ik zijn mede verantwoordelijk. Ik twijfel dan ook of we beter verdienen, maar zou het wel willen.
  Ik ga wat leuks doen denk ik.

  0 likes
 17. knack.be is een van de vele rookgordijn verspreiders van de mainstream media moloch. Artikelen die als een opluchtingsklep werken voor de immers dieper in de armoede zakkende massa die noch oorzaak noch oplossing beseft van de bewust aangewakkerde “crisis”.
  Kritiek uitbrengen altijd buiten de kern van de materie om, eindeloos gejammer over de groeiende ongelijkheden, over de immorele goldmanites, over het rottende en verwoestende kapitalisme. Waar is de kritiek die hout zaagt? Waar is de informatie die janpubliek snapt en meteen kan gebruiken om tot zinvolle actie te komen? Neen, daar is de mainstream media niet voor. Daar mogen geen stukken verschijnen die het huidige systeem echt in gevaar brengt.
  Alleen professionele afleidingen, spectaculaire tv soap niveau nep-onthullingen en zoethoudertjes, ook bij knack.be

  http://mario828282.wordpress.com/2015/06/01/bestendig-economischfinancieel-beleid/

  0 likes
 18. He… was ik net zo leuk de sirtaki aan het swingen. Komt dit weer langs 🙂
  We weten toch al lang dat politiek 1 toneelspel is? En de spelers?
  Juist dat zijn de clowns, allemaal in de sminck en pinokio’ s hebben weer hele lange houten neuzen erbij. En het publiek? Dat zijn wij en als het optreden weer voorbij is… dan lopen we in een rustig tempo weer allemaal achterelkaar aan, naar huis. En wachten weer rustig af wat de volgende voorstelling wordt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gebeuren

Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...

zwarte

Zwarte econoom: ‘Meer blanke slaven in Noord-Afrika dan zwarte slaven in VS’

Na politiegeweld tegen een zwarte man is ...