Homepagina » Paranormaal » Zijn baby’s en kinderen vaker helderziend dan volwassenen?
Zijn baby's en kinderen vaker helderziend dan volwassenen?

Zijn baby’s en kinderen vaker helderziend dan volwassenen?

Kan het zijn dat kinderen gemakkelijker toegang hebben tot paranormale vermogens dan volwassenen? “Wellicht staan kinderen meer open voor dergelijke ervaringen,” schreven kinderpsycholoog Athena A. Drewes en Sally Feather in een artikel voor het Rhine Research Center in de Amerikaanse staat North Carolina. “Ze staan misschien open voor dingen die in onze maatschappij voor onmogelijk worden gehouden.”

Het Rhine Research Center werd in de jaren dertig opgericht door J.B. Rhine, die aan de Duke University onderzoek deed naar parapsychologie. Zijn vrouw dr. Louisa Rhine kreeg 157 brieven van kinderen die over paranormale vermogens zeiden te beschikken. Dr. Drewes analyseerde de brieven.

Van de 157 kinderen kon 77 procent in de toekomst kijken. Ze hadden bijvoorbeeld dromen over toekomstige gebeurtenissen die ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Tien procent van de kinderen kon telepathisch communiceren en 14 procent was helderziend.

“Er zijn studies waaruit blijkt dat er sprake is van telepathisch contact tussen kinderen en moeders,” schreef dr. Drewes. Ze verwees ook naar gevallen van telepathie en helderziendheid tussen leraren en leerlingen. Volgens Drewes lijkt leeftijd geen bepalende rol te spelen bij bovennatuurlijke krachten of ervaringen.

Dr. Shari A. Cohn-Simmen onderzocht 208 gezinnen in de Hooglanden en de Westelijke Eilanden van Schotland, waar paranormale vermogens veelvuldig zouden voorkomen. Tien procent van de paranormaal begaafden bleek tweeling te zijn, terwijl slechts drie procent van de totale bevolking tweeling is.

Cohn-Simmen ontdekte ook dat helderziendheid vaak van moeder op kind wordt overgedragen. Dit kan komen door een combinatie van natuur en verzorging, aldus Sylvia Hart Wright in een paper dat gepubliceerd is in The Journal of Spirituality and Paranormal Studies.

Hoewel het ook gewoon in de genen kan zitten, schreef Wright: “Een negatieve kijk op psi – die vaak wordt geassocieerd met rigide materialistische waarden – kan ertoe leiden dat zeer intuïtieve kinderen hun paranormale vermogens onderdrukken. Als kinderen daarentegen wordt geleerd dat het ontvangen van informatie via paranormale methoden mogelijk is en geaccepteerd wordt, zijn ze meer geneigd om ermee te experimenteren.”

Wright ontdekte tijdens haar onderzoek dat kinderen die een traumatische ervaring hebben gehad, vaker over bovennatuurlijke krachten beschikken. Sommigen zeggen dat deze kinderen niet langer willen lijden en besluiten in een soort fantasiewereld te gaan leven. De Britse psycholoog Tony Lawrence heeft echter aangetoond dat de link tussen trauma en paranormale vermogens sterker is dan de link tussen trauma en fantasie.

Professor emeritus Kenneth Ring van de Universiteit van Connecticut schreef dat dergelijke kinderen bepaalde aspecten van hun fysieke en sociale wereld achter zich laten en zich meer afstemmen op ‘andere realiteiten’.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • doler schreef:

  Helderziendheid bestaat niet en waarom niet omdat het gewoon 1 van onze 5 zintuigen is
  alle 5 de zintuigen vormen de zgn, paranormale gave niks meer en niks minder
  door opvoeding en aan geleerd gedrag raken ze zogezegd verstopt, bij de 1 meer als bij de ander
  bovenstaand artikel is du duidelijk, babys en kinderen zijn niet beïnvloed door opvoeding of aangeleerd gedrag, kinderen gebruiken hun zintuigen zoals bedoeld
  het is zo simpel dat niemand dit geloofd want stel je voor ik heb een gave en ben medium tja, gewoon jou zintuigen zijn dan gewoon wat meer ontwikkeld als bij een ander
  er bestaat dus geen 6de zintuig of paranormale gave, dat heeft de mens verzonnen
  maar ja door de eenvoud rennen we allemaal achter het aangeleerde gedrag aan

  6 likes
  • Martijn schreef:

   Na wat puzzelen kwam ik uit je reactie, en deze is ook plausibel, net als de reactie hieronder betreffende de pijnappelklier.

   Maar, man…

   ik kon je reactie bijna niet lezen door het gebrek aan puntjes dat maakt het lezen een heel stuk lastiger kan je de volgende keer misschien de juiste interpunctie gebruiken dan kan iedereen het lezen maar nogmaals ik kon me wel vinden in je verklaring!

   0 likes
 • Daan schreef:

  Dit komt omdat bij baby’s de pijnappelklier nog niet verpest wordt door voeding. In onze voeding wordt veel te veel suiker en andere E-nummers toegevoegd. Maar het allerslechtste van allemaal is fluoride dat in bijna al onze tandpasta’s wordt gedaan. De pijnappelklier komt vooral terug in de Egyptische mythologie als het oog van Ra. Dit is hoe de Egyptenaren in staat waren om in contact te komen met het universum. Deze pijnappelklier wordt zoals ik al eerder heb gezegd verpest door wat er in ons voedsel wordt gestopt jammer genoeg, en dat lijkt mij niet zonder reden.. Ik heb twee linkjes hieronder geplakt voor degenen die geïnteresseerd zijn in achtergrond informatie over de pijnappelklier 🙂

  http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Ra
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M3&s=M122&ss=P1736

  6 likes
 • frank schreef:

  en zijn er ook stoffen die deze beschadigingen kunnen neutraliseren of zijn deze permanent ???

  1 likes
 • jimmy schreef:

  De pasgeboren hebben geen besef van de wereld waarin zij verkeren. Het is dus logisch dat zij verkeren in een voor ons andere werkelijkheid.

  0 likes
 • Jack schreef:

  Ik weet zeker dat wij meer kunnen dan de meeste van ons denken. Ik sta al sinds kind in contact met het universum. Wanneer ik de energie van het universum laat vloeien dat word ik gloeiend heet. Wanneer iemand dan mijn hand vastpakt hebben ze een “wow” reactie van de energie/warmte die dan ineens door ze heen schiet. Sommigen worden dan zelfs bang voor mij. Paranormaal is het niet. Dit kunnen we allemaal. Je zult inderdaad wel goed moeten opletten met wat je eet en drinkt. Ik heb maar heel zelden fluoride binnen gekregen. Mijn ouders weten al heel lang (voor ik er was) dat dingen als zout, suiker en fluoride puur vergif zijn. Hier ben ik ze zeer dankbaar voor. Die zaken vernietigen ons (spirituele) gevoel.

  1 likes
 • Edwin schreef:

  Naarmate dat we ouder worden en er steeds meer van overtuigd raken dat we een “ik” hebben dat anders is dan alle andere “ikken” om ons heen, des te meer zal die “paranormale gave” (eigenlijk bestaat het paranormale niet, maar is het normaal) die we hebben, OGENSCHIJNLIJK verdwijnen.

  Dus : des te meer dat we denken afgescheiden te zijn van de wereld om ons heen (Ego activiteit) , des te minder dat we voelen.

  1 likes
 • Col El schreef:

  Dit heeft allemaal met frequentie te maken. Alle mensen zijn in hun kern hoog frequentie wezens. De aarde is een experiment waarin hoog frequentie wezens een lage frequentie realiteit ervaren, zodoende te expanderen in het bewustzijn.
  Kinderen, nog in hun hoge frequentie die net een lichaam betreden, hebben daardoor (nog) een betere connectie met hun Opper Ziel. In het Hierbuiten is alles vrij en onbezonnen en speels en ongelimiteerd en bestaat er geen angst, ego en dualisme. Vandaar dat kinderen nog zo speels en onbezonnen zijn. Ze zijn nog vers vanuit het Hierbuiten en vers in hun hoge frequentie. Ze kunnen ook entiteiten waarnemen die zich in de hogere frequenties begeven en hebben ze meer helderziende capaciteiten dan volwassenen.
  Naarmate kinderen opgroeien naar volwassenheid, groeien ze meer in die lage frequentie waarmee ze hun connectie met het Hogere verliezen en kan hun lage frequentie ervaring beginnen totdat ze weer hun lichaam verlaten.

  1 likes
 • m.b schreef:

  Las laatst boekje dat zei dat kinderen minder geaard zijn en daardoor meer in contact met ‘kosmische energie’.

  0 likes
  • doler schreef:

   onzin, 95 % van de mensheid is te weinig geaard er zijn er die DENKEN dat ze gaard zijn
   en ieder mens is verbonden met de kosmische energie net als dat je geaard bent maar te weinig verbonden als mens met deze beide energieen

   0 likes
 • Bart schreef:

  Het komt omdat de kinderen nog niet bezig zijn met het realisme ,dus zijn ze nog vrij van beinvloeding .

  0 likes
 • x

  Check Also

  Zelfs psychologische placebo's werken. Verbaas je over de kracht van gedachten

  Zelfs psychologische placebo’s werken. Verbaas je over de kracht van gedachten

  Placebo’s werken niet alleen bij medische behandelingen, ...

  Stond George Van Tassel in contact met een buitenaards wezen van Venus? Lees deze FBI-documenten

  Stond George Van Tassel in contact met een buitenaards wezen van Venus? Lees deze FBI-documenten

  De Amerikaanse schrijver en ufoloog George Van ...

  >