CoronaBinnenland

‘Ontluisterend!’: Rol van vaccinaties in oversterfte ’totaal niet onderzocht’

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!

Mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus liepen na de prik geen verhoogd risico om te overlijden, concludeerde het CBS na onderzoek naar oversterfte. ‘Vaccinatie verlaagt kans op Covid-19-sterfte en verhoogt kans op sterfte door andere oorzaken niet’, kopte het RIVM. Een onafhankelijke expertgroep van onder anderen hoogleraren heeft kritiek op het onderzoek.

Zo zei professor Eline van den Broek-Altenburg in het radioprogramma Op z’n Kop! dat de rol van vaccinaties in de oversterfte niet onderzocht is. “Er is vanuit de klankbordgroep unaniem gesteld in de laatste vergadering dat die conclusie niet getrokken zou kunnen worden op basis van wat onderzocht is,” zei ze.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel erg verbaasd

“Dat was toch de opdracht?” vroeg presentator Rick van Velthuysen. “Ja,” antwoordde Van den Broek-Altenburg, die toevoegde dat ze heel erg verbaasd was.

De groep heeft geconcludeerd dat de data om dergelijke conclusies te kunnen trekken niet aanwezig waren voor het onderzoek. “Dus ik was erg verbaasd dat deze conclusie werd getrokken.”

Heel veel zaken zijn totaal niet onderzocht

“Eén ding is zeker: een significant percentage van de oversterfte is niet door corona veroorzaakt,” benadrukte de professor. “Mijn vraag blijft dus staan: waar zijn die mensen dan wel aan overleden?” Volgens het CBS gaat het om zo’n 3000 mensen, maar de expertgroep denkt dat het er meer zijn.

Columnist Marianne Zwagerman, die de podcast samen met Van Velthuysen presenteert, reageert: “Ontluisterend! Pieter Omtzigt vroeg om een onderzoek naar de oversterftecijfers van het CBS en RIVM. Maar het RIVM communiceert een conclusie die helemaal niet getrokken is! Heel veel zaken zijn totaal niet onderzocht!”

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rombout.hoogerbeets@gmail.com
1 jaar geleden

Wie fe waarheid spreekt verliest zijn baan. Xover zijn we al in Nederland

Na regenkomt zonneschijn
Na regenkomt zonneschijn
1 jaar geleden

Zoals iedereen nu aan de top grote bedriegers en leugenaars

Jack Schlangen
Jack Schlangen
1 jaar geleden

ha, ha ,ha. Het criminele witteboordenuitschot wordt zenuwachtig. Wereldwijd is er in 2020 niet meer oversterfte dan voor 2020. Logisch, want er was en is geen virus. Wereldwijd is er wel een duidelijke oversterfte sinds het toedienen van de gifinjecties. Ook dit is logisch gezien de inhoudsstoffen die in de injecties zitten.

KaleSander
KaleSander
1 jaar geleden

Goh, dat hadden we niet verwacht zeg ;-). En wat gaat er nu gebeuren?!

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x