Homepagina » Innovatie » Venus Project: Het ideale toekomstbeeld?
Venus Project: het ideale toekomstbeeld?

Venus Project: Het ideale toekomstbeeld?

Is het mogelijk een geheel andere samenleving te creëren? Een samenleving waarin materiële eigendommen onbelangrijk zijn, waarin gebouwen worden gecreëerd in fabrieken, waarin gewone banen worden geautomatiseerd?

Wil je in een stad wonen waarin mensen in het dagelijks leven alleen maar bezig zijn met het opdoen van kennis, het genieten van hobby’s of het oplossen van problemen om zo de levensstandaard van iedereen te verbeteren? Volgens sommigen is dit een idealistische gedachte, maar de 97-jarige architect Jacque Fresco is ervan overtuigd dat zijn toekomstvisie veel beter is dan de manier waarop we nu leven.

Fresco, oprichter van het Venus Project, pleit onder andere voor een op grondstoffen gebaseerde economie. De vooruitgang van de technologie zou meer middelen beschikbaar kunnen stellen aan meer mensen waardoor corruptie en hebzucht verdwijnen. In plaats daarvan krijgen de mensen meer kans om elkaar te helpen.

Het Venus Project is rond 1975 gestart in Venus in de staat Florida. Het onderzoekscentrum is een project met diverse koepelvormige gebouwen, waar wordt gewerkt aan boeken en films om concepten en ideeën uit te werken. Fresco heeft veel schaalmodellen op basis van zijn ontwerpen.

Het project is gebaseerd op het idee dat armoede wordt veroorzaakt door de verstikkende werking van de op hoge winsten gedreven systemen. Het Venus Project is prominent aanwezig in de documentaire Zeitgeist, als mogelijke oplossing voor de mondiale problemen.

7-3-2014 bron: BBCVind je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. [quote name=”Kalki”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”kengai”]Aardbewoner voor jou is het leven alleen maar leuk als er iets te vermoorden valt, je hebt nog een lange weg te gaan.[/quote]

  Als dit soort leefstijl de norm wordt zullen velen zich met hand en tand verzetten tegen deze asgrauwe dictatuur. Ik ben voor vrijheid !! Ook voor de vrijheid om omnivoor te zijn (dus een stukje vlees of vis is ook prima) en veganist zijn is ook prima voor degenen die dat willen. Geen asgrauwe dictatuur van “veganisten” of vegetariers. laat mensen leven zoals ze willen ![/quote]
  Laat dan ook de dieren leven ipv. dat ze dienen voor de vraatzucht van mensen.[/quote]

  Waarom als dieren een goed leven hebben gehad dan mag de mens ze best met respect doden en opeten. De mens is een omnivoor. Je moet toch ook een plant (laten doden) om op te eten. Dat geloof in dat veganisme de juiste manier is heeft iets sekteachtigs.

  1 likes
  • Het vermoorden van onschuldige dieren heeft veel meer te maken met sekte gedrag.
   Waarom moorden als het niet nodig is en wie bepaalt of een dier een goed leven heeft gehad.
   Mogen we mensen ook doden als ze een goed leven hebben gehad en laten we vooral mensen en dieren in leven houden die onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

   1 likes
   • De mens staat aan de top van de voedselpiramide en jawel kan ook zelf als voedsel dienen voor een krokodil als de mens in een rivier gaat zwemmen in Noord Australie. En de mens is een omnivoor en veganisten moeten met allerlei preparaten voedingsstoffen tot zich nemen die in dierlijk voedsel zitten. Veganisme is een onnatuurlijk iets voor mensen. Vaak komen veganisten traag en sloom over vooral als ze als kind al veganist zijn geworden vaak door manipulatie van de ouders. De hersenontwikkeling van kinderen is gebaat bij dierlijke produkten (vlees, via en schelpdieren). Dus kinderen veganist maken is in wezen verwaarlozing en kindermishandeling. Later kan men als volwassene voor veganisme kiezen. En het moet mij van het hart dat de meeste veganisten erg grauw en mager zijn (uitzonderingen nagelaten). Dat veganisme heeft ook iets van een sekte vol met regeltjes want oh oh oh wat is men bewust.

    2 likes
    • Zo wat een ouderwetse gedachten over veganisten.
     Veganisten zijn juist energiek ten opzichte van vleeseters, daar zijn bewijzen genoeg van.
     En dan die onzin over hersenontwikkeling, dat is juist bij veganisten ook veel beter.
     Kijk eens goed naar veganisten, als je ze al kent, die zijn helemaal niet grauw en mager, er zijn best wel veganisten die te dik zijn.
     Asgrauw is meer voor de rokende vleeseter.
     Dat sommige tieners onder veganisten problemen hebben, dat komt vaak omdat ze geconfronteerd worden met de ellende die vleeseters veroorzaken.

     0 likes
     • Nee nietwaar het feit dat tieners onder de veganisten problemen hebben is vanwege het dat dat ze vaak mager en ondervoed zijn en door het jarenlange veganistische dieet achter gebleven zijn in de groei.

      2 likes
    • Mensen die dierlijke eiwitten tot zich nemen krijgen veel te veel hormonen binnen vandaar dat ze veel te groot worden, wat zeer schadelijk is voor je gezondheid.
     Veganisten laten een rustige gezonde groei zien en meisjes worden dan ook niet zo snel ongesteld, wat een stuk beter voor ze is, maar het blijkt wel dat je niet zo veel verstand hebt van veganisten, want je hebt je oordeel al getrokken, veel succes met je bloeddorstig leven.

     0 likes
  • Hopelijk ben je ondertussen wijzer geworden, Aardbewoner.

   0 likes
 2. TVP krijgt vaak een slechte naam door een paar kleine filmpjes van anderhalf uur of een trailertje. Er is veel meer informatie over het onderwerp te vinden. Veel boeken om hierover te lezen. Maar ook andere mensen buiten TVP liepen met een soortgelijke gedachte die TVP voorstelt. TVP heeft ze alleen wat meer uitgewerkt en met het medium van het internet en tv enz. is deze beter verspreid.

  TVP gaat niet om futuristische steden, TVP doet een voorstel over hoe een stad efficiënter gebouwd kan worden. Uiteraard ben je vrij om te wonen waar jezelf wilt. Maar net als nu zijn alle faciliteiten te vinden in een stad. Dat is bij TVP niet anders. Ook dan zullen mensen ervoor kiezen om in een stad te wonen.

  TVP gaat ook niet om of je vegetarisch bent of niet, TVP doet het voorstel om dat wel te doen. Omdat het efficiënter is om wel vegetarisch te eten. Je belast veel minder het milieu en natuur ermee. Daarnaast kost het enorm veel grondstoffen om vlees te produceren, dan kun je het beter zelf op eten. Fresco is zelf ook een omnivoor, maar heeft ervoor gekozen om vegetarisch te eten. Persoonlijk lust ik ook wel een lekker stuk vlees, maar zou er totaal geen moeite mee hebben om vleesvervangende producten te eten.

  Ook is TVP geen NSA spook. TVP doet het voorstel om een systeem te ontwikkelen die alle grondstoffen op aarde te monitoren, om deze zo goed mogelijk te beheren en te distribueren.

  TVP bedrijft geen politiek, maar zoekt naar een wetenschappelijk antwoord voor de problemen die er zijn en zullen komen. Hierbij wordt de wetenschappelijke methode gehanteerd en niet een politieke oplossing.

  TVP is zeker geen Utopia, simpelweg omdat deze nooit zal bestaan. De technologieën van vandaag zullen over 50 jaar zwaar verouderd zijn, net als onze notie van een goede en verdraagzame maatschappij. Ook onze sociale opvattingen zullen over 50 jaar anders zijn. Net als 50 jaar geleden, toen vrouwen nog geen stemrecht hadden etc. De notie van werk en inkomen zullen anders zijn. Enzovoort enz.

  Maar hoe goed zal het zijn als we in een wereld kunnen leven waarin je alles kunt doen wat je zelf wilt, zonder dat je naar een baas hoeft te gaan die je uitmelkt tot het bot en je na 50 jaar trouwe dienst naar huis stuurt met een nutteloos horloge of erger nog een trap na. Door vele voorstellen van TVP zou dat wel eens werkelijkheid kunnen worden. Maar er zijn genoeg neofoben die dit niet willen en in het oude systeem willen blijven omdat ze bang zijn voor nieuwe dingen. Die zien liever een menselijke offer zoals de Maya’s dat deden en hopen op het beste.

  Ik ga in ieder geval voor verandering en anders denken…..

  4 likes
 3. [quote name=”Blabla”][quote name=”Red Skywalker”]Misschien kan het werken, maar niet zo maar. Eerst moeten het onderwijs, de algemene voorlichting en opvoeding aanzienlijk verbeterd worden. Heeft pas na een generatie of meer effect. Dan moet er ook vrij beschikbare energie zijn om echt onafhankelijk te kunnen zijn. Beide blijven ver buiten ons bereik om bekende redenen (Macht, corruptie en stomme onwil van de massa zelf). Dus keep on dreaming, het zit er gewoon niet in, al is het nu technisch allemaal mogelijk.[/quote]

  Jammer dat de negativiteit van dit commentaar eraf springt. Misschien niet door dat Macht & Corrupte al word aangepakt? Of maakt dat niets meer uit?

  Maar dat het er niet in zit, is onzin.
  PURE onzin.
  In Consciousness & Revolution by Charles ( ?? ) op Youtube kan je zien hoeveel mensen ”wakker” zijn. Genoeg mensen om de Elite aan te pakken. Iedereen zou die lazing moeten bekijken, om te zien hoe we er NU ongeveer voor staan. Deze Utopia is mogelijk. En zal mogelijk worden, met de juiste mensen in plaats. En dat is aan ons, om te doen.

  Vriendelijke groet,
  Blabla.[/quote]
  Klopt Blabla..grote groepen mensen zijn al ‘bewust’ ofwel aan het ontwaken..vele harten gaan nu open.
  De grote chaos die wereldwijd heerst is een uitzuivering,evenzo alle overstromingen..water transformeert daar waar nodig is, al is voor de mensen die het ondergaan een zware overlast, maar het hoort eenmaal bij deze tijd, een Unieke tijd die Moeder Aarde met haar bewoners ondergaan een Méga Transformatie, inderdaad naar een Púre Utopia..want die maken wij mee hoor! 🙂
  In Lack’ech en blijf Positief!

  2 likes
 4. Zijn “op grondstoffen gebaseerde economie” mag hij nog eens toelichten, want de economie is per definitie gebaseerd op grondstoffen. Alles komt uit of van de grond. Economie is het uit de grond halen van stoffen, er spullen van maken, en uiteindelijk het verwerken van die spullen tot afval. Daarbij is het een prachtig utopisch wereldbeeld, maar op een gegeven moment heeft de aarde niet meer voldoende grondstoffen om iedereen te geven wat hij wil. Stel je hebt straks 10 miljard mensen. Of 30 miljard. Of 100. Dan wordt het toch lastig op sommige terreinen. We hebben bijvoorbeeld nu al voor niet veel meer dan 15 jaar zilver in de grond.

  2 likes
 5. [quote name=”kengai”]Aardbewoner voor jou is het leven alleen maar leuk als er iets te vermoorden valt, je hebt nog een lange weg te gaan.[/quote]

  Als dit soort leefstijl de norm wordt zullen velen zich met hand en tand verzetten tegen deze asgrauwe dictatuur. Ik ben voor vrijheid !! Ook voor de vrijheid om omnivoor te zijn (dus een stukje vlees of vis is ook prima) en veganist zijn is ook prima voor degenen die dat willen. Geen asgrauwe dictatuur van “veganisten” of vegetariers. laat mensen leven zoals ze willen !

  1 likes
 6. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”kengai”]Aardbewoner voor jou is het leven alleen maar leuk als er iets te vermoorden valt, je hebt nog een lange weg te gaan.[/quote]

  Als dit soort leefstijl de norm wordt zullen velen zich met hand en tand verzetten tegen deze asgrauwe dictatuur. Ik ben voor vrijheid !! Ook voor de vrijheid om omnivoor te zijn (dus een stukje vlees of vis is ook prima) en veganist zijn is ook prima voor degenen die dat willen. Geen asgrauwe dictatuur van “veganisten” of vegetariers. laat mensen leven zoals ze willen ![/quote]
  Laat dan ook de dieren leven ipv. dat ze dienen voor de vraatzucht van mensen.

  1 likes
 7. Misschien kan het werken, maar niet zo maar. Eerst moeten het onderwijs, de algemene voorlichting en opvoeding aanzienlijk verbeterd worden. Heeft pas na een generatie of meer effect. Dan moet er ook vrij beschikbare energie zijn om echt onafhankelijk te kunnen zijn. Beide blijven ver buiten ons bereik om bekende redenen (Macht, corruptie en stomme onwil van de massa zelf). Dus keep on dreaming, het zit er gewoon niet in, al is het nu technisch allemaal mogelijk.

  0 likes
 8. Nou, dat is stom toevallig.
  Wij op Barsoom hebben deze documentaire gisteren ook gezien.
  Als je goed geluisterd hebt: het is een
  NSAtopia..
  (alles wordt gemonitord)

  0 likes
 9. Samenleving. Het woord zegt het al. Samen leven.
  Samenleving is niet te veranderen. Je zal elkaar altijd tegenkomen en je zal altijd met elkaar in de clinch komen. Zij het met witte muren om je heen of met bruine muren om je heen.
  Het is niet de bejegening van onze omgeving die de klok slaat. Het is de bejegening van elkaar die de klok slaat.
  Leven is leven. En als je de levende (god) niet kan zien, ben je het koninkrijk niet waardig. Zie je het koninkrijk voor wat het is, dan is het koninkrijk jou niet waardig.

  🙂

  0 likes
 10. Mij allemaal veel te collectivistisch. Je zal ook vast op allerlei manieren heel erg in de gaten worden gehouden. Zoiets als lekker genieten van een biefstuk zit er vast niet meer in.

  0 likes
 11. Wil je in een stad wonen ?? en 24;7 mekaar op de lip zitten? geen privacy? dat word niks, we motten juist uitmekaar wonen ieder z,n eigen stukkie grond en er is ruimte genoeg,we gunnen elkaar nu al geen centimeter( mooi voorbeeld is de rijdende-rechter) buren zeiken vechten over een stukkie grond van een paar centimeter, ik blijf mooi op m,n eigen stekkie.

  0 likes
 12. Klinkt nogal benauwend en steriel. Het klinkt misschien raar, maar de mensheid maakt de grootste stappen als hij ‘bedreigd’ wordt. Een roofdier met honger, zal hard gaan rennen en uiterst scherp zijn, een roofdier dat net heeft gegeten, gaat liggen.

  De mensheid heeft technologisch ook de grootste stappen gemaakt in de Eerste en Tweede Wereldoorlog en daarna ook in de Koude Oorlog. Wellicht is dit een reden, waarom de Amerikanen persé een vijand willen hebben: dat houdt ze scherp en lijdt de aandacht af van de binnenlandse problematiek. Enige nadeel: als samenleving raak je in een ‘burn-out’. Die constante vijandschap heeft de Sovjet-Unie de kop gekost en zal binnenkort Amerika de kop gaan kosten.

  Omdat Amerika straks (voorlopig) van het toneel is verdwenen, Europa geen eenheid is en nooit zal worden, China historisch gezien op zichzelf is gericht, zal Rusland wellicht de rol van supermacht op gaan eisen. De Russen zijn zeker niet zo superieur als Amerika ooit was, maar de Russen hebben wel andere kwaliteiten: ze kunnen incasseren, ze zijn veel creatiever met weinig geld en ze hebben geduld. Het enige gevaar is de afnemende bevolking van Rusland.

  Terug naar het onderwerp: wil je als mensheid een stap maken, begin dan een grote oorlog, zonder kernwapens (anders wordt je in de prehistorie teruggeworpen). Misschien is dat nou ook juist de bedoeling.

  0 likes
 13. Geef mijn portie maar aan fikkie. Voor mijn hobby heb ik materiele dingen nodig, dus een beetje tegenstrijdig allemaal.

  0 likes
 14. Deze ontwerpen en ideeén van Jacque Fresco zijn ontsproten uit een zeer hoogbegaafde geest, een voorloper die gericht is op onze toekomst.
  Het is voor deze hoogbegaafde mensen op aarde lang niet makkelijk, daar zij door velen niet worden begrepen..dat geldt ook voor de hoogbegaafde jongeren onder ons, de zogenoemde ‘nieuwe-tijds kinderen’, velen delen hetgeen zij ervaren/zien/weten niet met anderen, mits zij ook op hun ‘level’ zitten en respecteren.
  De prachtige ontwerpen van Jacque Fresco geven een vorm waar van onze toekomst in de 5D, een toekomst waarin wij één zijn en ego-loos zullen delen met elkaar..en daar kunnen WIJ met elkaar in het HIER en NU al aan werken, de rest komt wel! 🙂
  Allen een prachtig Lente weekend gewenst.
  In Lak’ech

  0 likes
 15. een mooi beeld maar dat is helaas in nog geen 300 jaar te bereiken op de manier hoe het nu gaat. er zijn veel factoren die dit in de weg zitten oa het geloof, dictatoren, macht beluste mensen, criminaliteit, psychopaten, extremisten, drugs enzovoorts. al die factoren moeten eerst opgelost worden. de mensen moeten massaal zich bewust worden en geloofsovertuigingen enzovoorts overboord gooien. iedereen weet immers wat goed en slecht is daar heb je geen god of priester voor nodig. willen wij als mensheid zo’n toekomst beeld bereiken moeten we aan elkaar werken en met elkaar werken. goed doen en eerlijk zijn.

  0 likes
 16. Hey Bedankt voor het delen.
  Krachtig systeem als mogelijkheid voor ons.

  Groeten

  Farzad Ghaffari

  0 likes
 17. Bedankt Voor het delen.
  Geweldige mogelijkheid om te steunen.
  Ben er bekend mee en voorstander van Venus project is een systeem gebaseerd op gelijkwaardigheid van iedereen

  Groeten
  Farzad Ghaffari

  0 likes
 18. [quote name=”Red Skywalker”]Misschien kan het werken, maar niet zo maar. Eerst moeten het onderwijs, de algemene voorlichting en opvoeding aanzienlijk verbeterd worden. Heeft pas na een generatie of meer effect. Dan moet er ook vrij beschikbare energie zijn om echt onafhankelijk te kunnen zijn. Beide blijven ver buiten ons bereik om bekende redenen (Macht, corruptie en stomme onwil van de massa zelf). Dus keep on dreaming, het zit er gewoon niet in, al is het nu technisch allemaal mogelijk.[/quote]

  Jammer dat de negativiteit van dit commentaar eraf springt. Misschien niet door dat Macht & Corrupte al word aangepakt? Of maakt dat niets meer uit?

  Maar dat het er niet in zit, is onzin.
  PURE onzin.
  In Consciousness & Revolution by Charles ( ?? ) op Youtube kan je zien hoeveel mensen ”wakker” zijn. Genoeg mensen om de Elite aan te pakken. Iedereen zou die lazing moeten bekijken, om te zien hoe we er NU ongeveer voor staan. Deze Utopia is mogelijk. En zal mogelijk worden, met de juiste mensen in plaats. En dat is aan ons, om te doen.

  Vriendelijke groet,
  Blabla.

  0 likes
 19. Allemaal netjes weggestopt in perfecte vormen, perfect uitgedachte leefwijzen.

  0 likes
 20. dit zal nooit gebeuren, de mens is nu eenmaal belust op macht en geld, hoe spijtig het ook klinkt. kijk maar eens bij jou in de straat. hoeveel mensen rijden met een uit de kluiten gewassen BMW, audi of Mercedes rond terwijl het ook met minder kan, enkel en alleen om hun status in de verf te zetten, triestig gesteld tegenwoordig!!

  0 likes
 21. Een soort Bijlmer 2.0

  0 likes
 22. Als Jacque Fresco een lezing geeft over het Venusproject, dan vraagt hij en zijn organisatie nog veel geld.

  0 likes
 23. [quote name=”Blabla”][quote name=”Red Skywalker”]Misschien kan het werken, maar niet zo maar. Eerst moeten het onderwijs, de algemene voorlichting en opvoeding aanzienlijk verbeterd worden. Heeft pas na een generatie of meer effect. Dan moet er ook vrij beschikbare energie zijn om echt onafhankelijk te kunnen zijn. Beide blijven ver buiten ons bereik om bekende redenen (Macht, corruptie en stomme onwil van de massa zelf). Dus keep on dreaming, het zit er gewoon niet in, al is het nu technisch allemaal mogelijk.[/quote]

  Jammer dat de negativiteit van dit commentaar eraf springt. Misschien niet door dat Macht & Corrupte al word aangepakt? Of maakt dat niets meer uit?

  Maar dat het er niet in zit, is onzin.
  PURE onzin.
  In Consciousness & Revolution by Charles ( ?? ) op Youtube kan je zien hoeveel mensen ”wakker” zijn. Genoeg mensen om de Elite aan te pakken. Iedereen zou die lazing moeten bekijken, om te zien hoe we er NU ongeveer voor staan. Deze Utopia is mogelijk. En zal mogelijk worden, met de juiste mensen in plaats. En dat is aan ons, om te doen.

  Vriendelijke groet,
  Blabla.[/quote]

  We moeten er in blijven geloven en er studies van maken.

  0 likes
 24. Ik ben er van overtuigd dat het juist dit soort projecten zijn die mensen aan het denken zetten en er voor zorgen dat mensen niet eeuwig blijven hangen in een passieve “keep on dreaming” houding.

  Het doet mij erg denken aan een situatie van een meisje dat haar leven lang al zwaar mishandeld werd door haar vader. Ze was weg gelopen maar hield het niet lang vol omdat ze haar vader miste. Zo gaat het met ons ook, wij zien niet in hoe ziek onze maatschappij in elkaar zit omdat we er deel van uit maken. Alles dat af wijkt van ons huidige veilige systeem wordt bij voorbaat afgewezen. Het zijn mensen als Jacques Fresco die echt verandering kunnen brengen. Misschien niet bij onze vastgeroeste generatie, wel bij volgende generaties.

  0 likes
 25. Stapsgewijs zou ik zeggen!!
  Helaas worden de mensen die dit op dit moment graag zouden willen ( delen) nog onderuit geschoffeld door diegenen die krampachtig willen vasthouden aan materiële zaken. Hun ontwikkeling is dus gewoon nog niet zo ver.En je kunt zeker niet verwachten van mensen die niets anders kennen dan armoede en honger, dat die dezelfde inzichten hebben als mensen die hun horizon hebben kunnen verbreden vanuit een veilige en materieel zekere omgeving. Lijkt mij ook een kwestie van ontwikkeling.
  Als ik zo de wereldpolitiek volg, zit er ook voor de komende 50 jaar nog zeker niet genoeg progressie in.
  Alleen een wereldramp van formaat kan het collectief bewustzijn wakker schudden, zodat er ineens grote vooruitgang geboekt kan worden.

  0 likes
 26. Dank jullie voor het aandacht geven aan deze beweging!

  Er is wel bewustwording bij mensen over wat het huidige economische systeem voor grenzen aangeeft en ook dat het niet het ideale systeem is.

  Echter is het spijtig op te moeten merken dat mensen het ondanks de crisis nog wel best vinden zoals het is en niet op zoek willen gaan naar alternatieven zoals dit…

  0 likes
 27. Dit is wat in de 5 dimensionale wereld aan het worden is voor de aarde als ze acsendeert.
  He tis als binneaarde!!

  0 likes
 28. Een combinatie Venusproject/Maitreya zou het volgende opleveren: ‘Zo zullen mensen in statuur groeien, naarmate ze hun vroegere fouten in het licht van de nieuwe verrichting overpeinzen. Dit zal hun vastberadenheid versnellen om uit een snel vervagend verleden een nieuwe wereld vorm te geven.’.

  0 likes
 29. Aardbewoner voor jou is het leven alleen maar leuk als er iets te vermoorden valt, je hebt nog een lange weg te gaan.

  0 likes
 30. De enige werkelijk duurzame materialen zijn stro en klei en een minimale hoeveelheid hout. Ik ben zelf iets aan het bouwen, zie http://www.blok.nl/branchat/informatie-NL.html
  Dit huis kost aan materiaal ongeveer 10.000 euro en een jaar in je up om te bouwen. Wat wil die Freso nou eigenelijk? Moeten we geld gaan lenen om in een wit plastic huis te wonen en dan hebben we de tijd om de halve dag computerspelletjes te spelen en tv te kijken en de andere helft om in een fabriek te werken om de schuld af te betalen?

  0 likes
 31. Commune van Parijs (1871) compleet weggevaagd

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Leef jij het leven waar je vroeger ooit van droomde?

Waarschijnlijk niet… Als ik mensen vraag waarom ...

Verbeter je toekomst

Is dit eerlijk vals spelen?

Wat heb jij gerealiseerd dit jaar? De ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.