Wetenschap

Onzichtbaar worden? Met deze uitvinding kan het

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heb je altijd al onzichtbaar willen zijn? Dat kan nu met dank aan wetenschappers van de Universiteit van Rochester. Ze hebben een manier gevonden om grote voorwerpen onzichtbaar te maken met behulp van goedkope lenzen.

Met een onzichtbaarheidsmantel, zoals die in de Harry Potter-films, kunnen grote voorwerpen aan het zicht worden onttrokken terwijl de objecten eromheen wel perfect zichtbaar blijven. Veel mensen hebben jarenlang gewerkt aan optische cloaking, aldus professor natuurkunde John Howell.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De zogeheten Rochester Cloak is geen echte mantel, maar een apparaat dat een object achter de lenzen doet verdwijnen. Eerdere methoden om objecten onzichtbaar te maken waren ingewikkeld en duur en niet in staat om de voorwerpen in drie dimensies te verbergen wanneer ze vanuit verschillende hoeken werden bekeken.

Tijdens het onderzoek wisten de wetenschappers een hand, een gezicht en een liniaal aan het zicht te onttrekken. De mogelijkheden van de ontdekking zijn eindeloos. “Ik dacht gelijk aan een toepassing voor vrachtwagens,” zei Joseph Choi. “De aanhanger wordt onzichtbaar gemaakt zodat de bestuurder perfect zicht heeft. De cloak kan ook worden gebruikt tijdens medische ingrepen of in het leger.”

Hoewel Howell en Choi ongeveer 1000 euro kwijt waren aan materiaal om een Rochester Cloak te maken, denken ze dat het apparaat een stuk goedkoper kan worden vervaardigd. De wetenschappers hebben patent aangevraagd, maar hier vind je instructies om voor een paar tientjes zelf een Rochester Cloak te kunnen maken.

Er staat ook een video over het project op YouTube:

[Metro, Reuters]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cynicastor
Cynicastor
9 jaren geleden

Buiten militaire en spionagedoeleinden zie ik niet veel nut voor deze uitvinding. Hoe willen ze dat tijdens medische ingrepen toepassen dan? En dat idee om aanhangers van vrachtwagens onzichtbaar te maken is natuurlijk helemaal absurd. Leuk dat de chauffeur meer zicht heeft op die manier, maar hoe weet het overige verkeer dat er nog een aanhanger achter die vrachtwagen hangt? Zelfs als ze een manier weten te vinden om dat probleem te omzeilen is er altijd nog een kans dat een chauffeur gewoonweg ‘even vergeet’ dat er ook nog een aanhanger achter zijn wagen hangt (uit het oog is immers uit het hart). Als je meer verkeersongevallen wilt, moet je deze techniek vooral zo toepassen.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Fijn, nog een manier om False Flag Operations “goed”uit te kunnen voeren.
Nog een manier om Jan Publiek om de tuin te leiden.
We leven toch in een Matrixachtige wereld. De goocheltrucs zijn beter dan ooit.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x