Binnenland

Ook deze organisaties schuiven aan bij informateur Hamer: ‘Waarom nog stemmen, vraag je je haast af’

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag schoven bij informateur Mariëtte Hamer vertegenwoordigers van allerlei natuur- en milieuorganisaties aan, waaronder Urgenda, de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en Natuurmonumenten. Inge Lengton, chef politieke redactie van De Telegraaf, slingerde een tweet de wereld in die nogal wat losmaakt: “Waarom nog stemmen, vraag je je haast af.”


Haar collega Wierd Duk schreef: “Dit is toch niet meer te verkopen, joh? Business as usual, de lobbycratie bepaalt het beleid. Maar er is geen ‘kartel’.” Waarop Statenlid Eric Jensen (JA21) reageerde: “Niet te verkopen? Nou, het gaat ze prima af. En niemand die aan de bel trekt: de Kamer vindt het ook allemaal best.”

Geen enkel democratisch mandaat

Historicus Roelof Bouwman, die schrijft voor Elsevier Weekblad, voegde toe: “De PvdA-informateur praat vandaag met door de overheid gefinancierde ‘milieuorganisaties’. Want anders dan gewone burgers hebben groene bobo’s niet alleen stemrecht, maar worden ze ook persoonlijk gehoord bij de kabinetsformatie.”

Ook politieke partijen laten van zich horen. Zo zei Forum voor Democratie over de ongekozen klimaatorganisaties: “Zij hebben geen enkel democratisch mandaat om aan tafel te zitten. Alleen de op 17 maart verkozen partijen hebben dat.”

‘Duurzame economie’ en ‘inclusieve samenleving’

Hamer zei vandaag dat ze in het regeerakkoord plannen wil opnemen voor een ‘duurzame economie’, een ‘inclusieve samenleving’ en ‘digitalisering en internationalisering’. Ze liet dat weten in een stuk dat alle fractievoorzitters hebben gekregen.

Ze vertelde partijleiders ook dat ze zoekt naar een coalitie ‘die het acute steun- en herstelbeleid verder kan vormgeven’. Build Back Better dus.

4.1 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
deze
deze
2 jaren geleden

dat mormel moet ophouden met dat GEHAMER!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

HEEL HET POLITIEKE ESTABLISHMENT IN DEN HAAG IS CONTROLLED OPPOSITION

Verkiezingen zijn slechts om de illusie te wekken dat het gepeupel iets te kiezen heeft….

salvar
salvar
2 jaren geleden

hamer?
puppet van wef en swabber.
wij moeten hier als burger toch tegen in opstand komen.
kom op naar denhaag.

Edward
Edward
2 jaren geleden

Dus ‘digitalisering’, dus transhumanisme, de mens volledig gekoppeld aan de digitale cloud. (Crowd Control) Echt wanneer gaat de meerderheid wakker worden.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x