Buitenland

Kolonel: ‘Oekraïne staat op het punt weggevaagd te worden’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

De afgelopen weken heeft Rusland zware bombardementen uitgevoerd om de energievoorziening in Oekraïne uit te schakelen. Veel Oekraïners zitten zonder stroom en verwarming. Ondertussen wordt het land omsingeld door een troepenmacht van zo’n 700.000 soldaten.

De gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor verwacht dat Rusland ergens in de komende weken een offensief gaat lanceren. “Zij gaan binnenvallen en een einde maken aan de Oekraïense staat,” zei hij in de podcast Votum.FM. “Laten we onszelf niet voor de gek houden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het regime in Kiev wordt waarschijnlijk weggevaagd, net als het resterende deel van het leger,” benadrukte Macgregor.

Dat is onzin

Hij wees erop dat Oekraïense soldaten in de loop der tijd steeds meer zijn geradicaliseerd. De Azov-nazi’s doden niet alleen Russen, maar ook hun eigen mensen en doodden zelfs Poolse troepen die in Oekraïne dienden in Oekraïense uniforms, zei de kolonel.

Volgens de media hebben de Russen al sinds dag één geen munitie meer en zijn de Oekraïners nog steeds bezig met hun overwinningsmars. “Dat is onzin,” aldus Macgregor. “De Russen worden gemobiliseerd om de taak te volbrengen.”

Hij voorziet dat de Oekraïense staat volledig zal worden vernietigd. Wat gebeurt er daarna? Hij verwacht niet dat de Russen in West-Oekraïne willen blijven.

Vernietigend

“De Russen zullen Cherson en Charkov heroveren. Dat zijn van oudsher Russische steden. De Russen zijn niet geïnteresseerd in de rest,” zei hij.

“Oekraïne kan geen raketbrandstof meer produceren, diesel raakt op, de stroom is uitgevallen,” voegde hij toe. “Dit gaat door tot de Oekraïners verhongeren, doodvriezen en hopeloos zijn. En dan begint het Russische offensief en dat zal vernietigend zijn.”

4.8 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan van Spijker
Johan van Spijker
1 jaar geleden

De Russen wachten erop dat het gaat vriezen zodat de grond hard is. Dat is een voordeel bij het zware materieel wat ze gebruiken

Ron
Ron
1 jaar geleden

Dan is er maar 1 mogelijkheid, overgeven.
Er zijn al genoeg slachtoffers gevallen doorr clown zelensky.
Of de usa en de EU alle sancties intrekken.
Er is al gezegd dat Oekraïne verdeeld word door omringende landen.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Oekraine wordt weggeveegd. 2/3 wordt Russisch. De andere delen worden deels van Polen en Hongarije en Bulgarije. Dat is de uitkomst van het conflict.In de tijd wordt wordt Europa getroffen door een tsunami en Rusland neemt geen vluchtende mensen op.Rusland heeft er genoeg van.

Yollie
Yollie
1 jaar geleden

Ja, dat zat er aan te komen.
Het is voor iedereen beter dit nu zo snel mogelijk afhandelen.

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x