Binnenland

Ophef over ’totaal debiele’ uitkoopregeling boeren: ‘Dit is gewoon USSR 2.0’

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!

De Europese Commissie is akkoord met de kabinetsplannen om ‘grote uitstoters van stikstof’ aan te pakken. Daardoor kunnen de zogenaamde ‘piekbelasters’ snel worden uitgekocht.

Het kabinet wil zo’n 3000 piekbelasters in de buurt van Natura 2000-gebieden tot 120 procent van de marktwaarde van hun bedrijf bieden als ze stoppen. Ook andere veehouders krijgen een regeling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Saillant detail: uitgekochte boeren mogen hun veehouderij niet verplaatsen naar een andere locatie in Nederland of een ander EU-land. Commentator Eva Vlaardingerbroek reageert: “Dit is hoe ze het doen: ze zetten de boeren het mes op de keel. Het is allemaal zo verachtelijk.” Vlaardingerbroek, die een parallel trekt met de Sovjet-Unie, betwijfelt of dit überhaupt legaal is.

Totaal debiel

Financieel journalist Arno Wellens licht toe: “Het idee van de Green Deal is minder productie, hogere prijzen en zo voedselonzekerheid voor vooral arme Afrikanen. Een gestopte boer moet daarom niet elders in Europa ineens voedsel gaan maken, vandaar dit beroepsverbod.”

Er wordt gesproken van een ‘woest aantrekkelijke’ uitkoopregeling. Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) zegt daarover: “De kogel is door de klimaatreligieuze kerk: het ‘woest aantrekkelijke’ uitkopen van boeren kan beginnen. Onze ondernemers, economie en voedselzekerheid zijn de dupe. En u betaalt de rekening.”

“Dan gaan we boeren die eigenlijk door willen gaan met boeren uitkopen voor een bizar bedrag. Totaal debiel,” zei Van Haga tegen PowNed.

Dit is gewoon USSR 2.0

“Groen licht uit Brussel om boeren uit te kopen. Geen verplichtingen. Dus geen gedwongen uitkopen. Aldus de NOS. Nee, ze etteren wel zoveel dat je vanzelf stopt. Dus zonder veel geld en wel kassa voor de fiscus. En laten we wel wezen. Het blijft een fabel dat stikstofgeneuzel,” stelt melkveehouder Gerrit Wermink.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk zegt: “Dit is gewoon USSR 2.0.”

4.8 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martinus
Martinus
1 jaar geleden

Het geld komt uit één van de Monopoly dozen.

noh
noh
1 jaar geleden

Gelukkig komt bbb ons redden hahahahaha

Beschimmeld Kaasje
Beschimmeld Kaasje
1 jaar geleden

Begin eerst maar naar boven te kijken ,hoeveel vliegtuigen er boven ons zitten.
Kijk enkel naar de chemtrails daar kan geen boer tegen op.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Wat doet de BOEREN PARTIJ ??… Had maar gestemd op FvD…

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x