Binnenland

‘Een bevolking die weigert in te grijpen voordat het te laat is, maakt zichzelf medeplichtig aan deze misdaden’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Dictatuur is een situatie waarin een regering totale controle neemt over de bevolking, maar die bevolking geen enkele controle heeft over de regering. Dat is precies wat zich nu aan het voltrekken is, stelt Pieter Stuurman in een opiniestuk voor De Andere Krant.

Het landsbestuur trekt zich nauwelijks nog iets aan van democratische beginselen en wetten, en weigert rekenschap af te leggen over het wanbestuur dat de ene crisis op de andere stapelt, daarbij gesteund door de rechterlijke macht die iedere rechtsgang van burgers tegen de staat bij voorbaat kansloos maakt, merkt Stuurman op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

‘Niet de bevolking, maar de overheid radicaliseert’

“Ministers kunnen zomaar miljarden kwijtraken zonder daarover op het matje geroepen te worden, maar als wij meer dan honderd euro uitgeven, moeten we gecontroleerd worden.”

Wie bezwaar maakt tegen deze ontwikkelingen, wordt door de AIVD beschuldigd van ‘radicaliseren’, en een ‘anti-overheidsdenker’ en ‘bedreiging voor de democratie’ genoemd.

Volgens Stuurman is het niet de bevolking, maar de overheid die radicaliseert. “De bestuurlijke elite overtreedt zelf vrijwel iedere wet en kent zichzelf rechten toe op basis van uitzonderingsclausules zoals ‘noodgevallen’ en ‘staatsbelang’.

Landverraad

Dit gebeurt niet alleen in Nederland, maar in vrijwel alle landen om ons heen. Het duidt erop dat er sprake is van internationale regie, schrijft Stuurman. Regeerders voeren orders van buitenaf uit en dat betekent dat ‘ze zich schuldig maken aan landverraad’.

“Een bevolking die zich dit allemaal laat welgevallen en weigert in te grijpen voordat het te laat is, maakt zichzelf medeplichtig aan deze misdaden. De straf voor medeplichtigheid zal niet mals zijn, namelijk te moeten leven in een allesomvattende en vernietigende dictatuur,” waarschuwt hij.

4.9 205 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronald
Ronald
1 jaar geleden

Ik werd jaren geleden benaderd door facebook. Ik had Trump om een oorlogsverklaring gevraagd zodat het krijgrecht in werking gesteld werd.ze wilde iets met mjjn paspoort toen en dan is landsverraad goed voor balken timmeren en touwen knopen.viva Hollandia

Wil
Wil
1 jaar geleden

Pin storing is het begin.

Spooked
Spooked
1 jaar geleden

Geweldig artikel!

Charles Bronson
Charles Bronson
1 jaar geleden

Kudo’s voor Pieter Stuurman die, in zijn opiniestuk, de spijker op de kop slaat.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x