Het Complot

Oud-gouverneur: “Leger vecht niet voor onze vrijheid”

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voormalig gouverneur van de staat Minnesota Jesse Ventura had op Veterans Day, een gedenkdag waarop men eer betoont aan iedereen die gediend heeft in de strijdkrachten, geen goed woord over voor het leger. Als hij vandaag voor de keuze had gestaan, zou hij niet in militaire dienst zijn gegaan.

“Ik geloof niet dat het leger voor onze vrijheid vecht,” zei hij in een video die dinsdag is gepubliceerd. “We juichen ze toe, maar eenmaal thuisgekomen worden ze vergeten. En ondertussen zijn de plannen voor de volgende oorlog al in de maak.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ventura, die tussen 1999 en 2003 gouverneur was, gebruikte de Vietnamoorlog als voorbeeld. Hij voorspelde dat veteranen vandaag de dag niet veel beter af zijn. “Er worden parades gehouden, maar daar houdt het wel mee op,” zei hij.

De oud-worstelaar is niet per definitie tegen veteranen, aangezien hij er zelf ook één is. Hij was tijdens de Vietnamoorlog in dienst van de Amerikaanse marine. “De veteraan is een pion. Ze moeten hun werk doen. Ze hebben geen keus,” zei hij.

Ventura wees erop dat er enorme hoeveelheden geld worden gepompt in oorlogen. Volgens hem worden de Verenigde Staten vandaag de dag in werkelijkheid bestuurd door de internationale corporaties.

“Dat is de reden waarom oorlogen worden gevoerd, zodat de mensen die profiteren van oorlog geld kunnen verdienen,” zei Ventura, toevoegende dat een groot deel van het jaarlijkse budget opgaat aan nationale veiligheid en defensie.

“Als we niet betrokken waren bij al deze oorlogen, zouden we meer vrijheid hebben,” zei hij in de video die verscheen op de website van Voices of Liberty, een groep die wordt geleid door oud-presidentskandidaat Ron Paul.

[CNN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Jesse Ventura is niet alleen maar een “Oud-worstelaar”, hij is ook een Marinier veteraan.
Het verbaasd me dat CNN heb op de show toe laat.
Aan de andere kant had ik vernomen dat CNN op de rand van de afgrond hangt vanwege te weinig kijkers, dus het kan zijn dat ze toch overstach zijn gegaan en eindelijk de propaganda machine connecties beginnen lost te laten.

Hoe dan ook, Jesse heeft goede ideëen. Hij heeft ook een boek geschreven over de Democrips en de Rebloodlicans. Het enige jammere is dat hij ruzie heeft met David Icke sinds de aflevering van Conspiracy Theory waarin zij beide voorkwamen. Jesse houd niet van spirituele vage dingen en wil dingen zeker en down to earth houden.

Nu de rechtzaak met die marinier afgelopen is die hem beschuldigde van lafheid (wat een ernstige beschuldiging is onder mariniers blijkbaar) ben ik er benieuwd wat Jesse’s nieuwe project gaat worden!

An Archist
An Archist
9 jaren geleden

Ventura is zeker wel een man met goede en scherpe ideëen. Probleem is dat ook hij door de media als een “nutter” wordt weggezet en dit omdat hij zich teveel met “conspiracies” bezig houdt.
Wat nog interessanter is, is dat de video op de “website van Ron Paul” geplaatst is. Over deze man zou eens een stuk geschreven moeten worden op NFN.
Als er nu echt iemand is, die het zinkende schip met al dat verrotte fruit (Amerika), kon of misschien nog wel kan redden, dan is het wel Ron Paul. Die had eigenlijk al in 2012 de kans moeten krijgen om de gevestigde orde overhoop te gooien. Houdt zich ook alleen maar met de 100% reeële zaken bezig.
Kijk deze video http://www.youtube.com/watch?v=o_WBo4sfmi4 en verwonder jezelf over hoe het echt in deze wereld gaat.

duitinzakje
duitinzakje
9 jaren geleden

Klopt!

Smedley Butler was generaal buiten dienst toen hij de volgende verkaring deed.

http://www.wanttoknow.info/warisaracket.shtml

Hawks
Hawks
9 jaren geleden

Ik blijf het raar vinden. DoD staat voor Department of Defense. Toch heeft het voeren van oorlogen (vaak zonder casus belli) voor de USA niet zo heel veel met defensie te maken. Want sinds wanneer voerden ze ook weer een oorlog uit op eigen grondgebied?
Ik heb het niet zo met Rechtse Rakkertjes als James George Janos, aka Jesse ‘The Body’ Ventura, maar ik ben het met hem eens in zijn observaties over mensen die profiteren van oorlog om geld kunnen verdienen, en dat als ze niet betrokken waren bij al deze oorlogen, ze meer vrijheid zouden hebben.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x