Buitenland

Poetin onthult waarom Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Zoiets is ‘nog nooit eerder voorgekomen in de Russische geschiedenis’

Help ons door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens een bijeenkomst van de GOS-landen in Sint-Petersburg presenteerde de Russische president Poetin historische documenten die laten zien waarom de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken.

Zoiets is nog nooit eerder voorgekomen in de moderne Russische geschiedenis, meldde nieuwsprogramma Vesti.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Officieel waren de Poolse soldaten onze bevrijders, maar de documenten die Poetin had meegebracht, schetsen een ander beeld.

Mooi standbeeld

Zo schreef de Poolse ambassadeur in Duitsland Jozef Lipski op 20 september 1938 aan de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Jozef Beck:

“Als Hitlers voorstel om Joden naar Afrika te deporteren kan rekenen op goedkeuring, plaatsen we een mooi standbeeld van hem in Warschau.”

Het is bekend dat Beck geregeld ontmoetingen had met nazi-functionarissen en met de Führer.

Het pact tussen Hitler en de Poolse staatsman Jozef Pilsudski was het eerste niet-aanvalsverdrag tussen een Europees land en nazi-Duitsland.

Het is in 1934 ondertekend.

Overzicht van de verdragen

Een jaar later, in 1935, kwam het Brits-Duitse vlootverdrag tot stand, dat Duitsland in staat stelde om weer slagschepen en onderzeeboten te bouwen.

Op 30 september 1938 sloten de Britse premier Chamberlain en Hitler ook onderling nog een verdrag.

Op 6 december 1938 sloten de Franse en Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Bonnet en Ribbentrop, bovendien een verdrag in Parijs.

Daarnaast is op 22 maart 1939 in Berlijn een pact gesloten tussen de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken en Ribbentrop.

Tot slot sloot Duitsland op 7 juni 1939 een niet-aanvalsverdrag met Letland.

Polen in de aanval

Uit de documenten blijkt dat Frankrijk Polen niet zag als een betrouwbare bondgenoot en bang was dat het land in de aanval zou gaan.

Polen weerhield Frankrijk er vervolgens van om haar bondgenoot Tsjechoslowakije te beschermen.

Het land dreigde bovendien op de Russen te vuren als zij te hulp zouden schieten.

De stukken laten zien dat de opdeling van Tsjechoslowakije door Polen en Duitsland extreem gewelddadig verliep.

Onvermijdelijk

Iconische beelden van een Poolse en Duitse soldaat die elkaar omhelzen en een Poolse soldaat die in de stad Tesin poseert met een Duitse helm, zul je vandaag de dag niet meer tegenkomen in de geschiedenisboeken.

Frankrijk en andere grootmachten lieten hun bondgenoten in de steek. Alleen de Sovjet-Unie was bereid om Tsjechoslowakije te helpen.

De Tweede Wereldoorlog was onvermijdelijk geworden.

Tijdens de Processen van Neurenberg werd de vraag gesteld of Duitsland Tsjechoslowakije zou hebben aangevallen als landen als Frankrijk en Groot-Brittannië hun bondgenoten in Praag hadden gesteund.

Niet sterk genoeg

Hierop antwoordde de Duitse veldmaarschalk Wilhelm Keitel: “Nee. We waren niet sterk genoeg.”

En zo kon het dat Polen in 1939 werd aangevallen met tanks die waren gemaakt door Skoda.

Volgens sommige bronnen werd één op de vier Duitse bommen geproduceerd in Tsjechische fabrieken.

Naar verluidt verslechterden de verhoudingen tussen Polen en Duitsland omdat de Poolse regering niet tegemoet wilde komen aan de wensen van Berlijn.

De westerse landen, waaronder Polen, hebben hun bevolking destijds voor de bus gegooid, aldus Poetin.

Bekijk de beelden van de bijeenkomst hieronder:

[Vesti]

5 10 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Hij had wat mij betreft een punt gehad, als hij dan ook gelijk de genocide onder Lenin en Stalin bespreekbaar had gemaakt. Hand in eigen boezem steken, maakt je zaak sterker.

salvar
salvar
4 jaren geleden

nou is hij helemaal de boeman.

Bas
Bas
4 jaren geleden

Het klopt wel ongeveer wat Poetin verteld maar het is niet het hele verhaal, de 2de wereldoorlog is eigenlijk een voortzetting van de 1ste wereldoorlog. Britse buitenlandse politiek die geen concurrentie wenste, de Britse tegenwerking toen Duitsland trachtte zich op vreedzame wijze een plaats op de wereldmarkt te veroveren. Ook hoort men heel weinig over de Franse manipulaties in bijvoorbeeld Algerije en later in Marokko en nog minder over de aard en strekking van de Frans Russische geheime militaire alliantie, die toch de vernietiging van Duitsland als doelstelling had. Ook over de rol van Rusland in die tijd, bij haar machtspolitiek op de Balkan om maar niet te spreken van de rol van Servië dat in die Russische politiek een zeer kwalijke rol heeft gespeeld, uitmondend in de moord op de Oostenrijk-Hongaarse troonopvolger Franz Ferdinand en zijn echtgenote, met alle gevolgen van dien.

Het einde van de 1ste wereldoorlog was ingezet en Duitsland werd onder financiële en in en export curatele gezet. Duitsland mocht niets importeren en exporteren en werd klein gehouden zodat ze geen dominantie konden krijgen op financieel gebied. Echter liep dit niet helemaal als geplanned aangezien Duitsland vol met grondstoffen zat en slimme maar ook hard werkende burgers had. Duitsland was rond 1930 al weer helemaal terug en had hun land en welvaart opnieuw opgebouwd. Sterker nog het ging beter dan Rusland, Frankrijk en Britannica/Engeland.

In de rest van het westen lag de economie op zijn kont en kort door de bocht pikte de Europese landen dit niet en Duitsland werd weer aan zware sancties onderworpen en de soevereiniteit van Duitsland weer in gevaar kwam. Dit heeft er toe geleid dat Hitler zeer populair werd en geliefd werd.

De Sovjet unie Frankrijk Engeland en een aantal andere landen hadden een pact gemaakt om wederom Duitsland klein te krijgen en het plan was dat de Sovjet unie Duitsland zou annexeren. Polen was ook een onderdeel van de Sovjet unie en de troepen stonden al klaar. Ondertussen had Duitsland ook een pact gesloten met Italie Bulgarije Japan en nog enkele anderen. Deze werden de Asmogenden genoemd.
Duitsers waren zo ontzet door het verdrag van Versallie wat ook een zware depressie had veroorzaakt na de 1ste wereldoorlog waardoor Hilter voet aan de grond kreeg bij zijn bevolking.
Het idee was, als jullie ONS kapot willen maken en over willen nemen dan maken we jullie kapot en proberen we jullie over te nemen.
Wederom was er een wereldoorlog die puur ging over macht en welvaartsverdeling in de wereld.
Ook toen der tijd waren de Joden/zionisten die het geld en de machtstructuur in de wereld in handen hadden en tevens de geldschieters die de hele oorlog vanuit het westen financierden. Dit heeft geleid tot te Jodenhaat in de oorlog. Vandaag de dag zijn nog steeds deze families die eigenlijk op de achtergrond aan de touwtjes trekken.
De economie lag nogmaals op zijn kont, nou dan is een oorlog een goed middel om je industrie en economie weer een boost te geven.
Het had nooit gebeurd als koning Wilhelm volgensmij was het II van Duitsland het oude pact met Rusland heel had gehouden. de Europese landen hadden het niet in hun hoofd gehaald om DLD voor de 2x aan te vallen maar de koning schijnt een domme kloot geweest te zijn en Frankrijk had het in de gaten dat het pact niet was verlengt en Frankrijk was een pact met de Russen aangegaan want Frankrijk zocht revance van de 1ste wereldoorlog. Uiteindelijk is dit zo uit de hand gelopen dat Duitsland er klaar mee was en voelde zich verraden en heeft Polen aangevallen. Hitler had er veel aan gedaan om vrienden te maken zoals met Polen en het Nazisme te verwijderen. Polen die een legerregering had heeft na gemaakte afspraken toch de kant van Rusland gekozen toen besloot Hitler Polen aan te vallen wat het begin van de 2de wereldoorlog heeft ingeluid.

Ik heb veel verteld maar eigenlijk is dit nog kort door de bocht, ik typ dit uit mijn hoofd en uit gelezen kennis dus fouten onder voorbehoud. Dit is ook niet bedoeld om Nazisme of iets dergelijks te bevorderen integendeel zelfs maar Engeland/Britannica Frankrijk en Amerika en Rusland waren de grote agressors. Als je jarenlang word onderdrukt je land heeft zich opnieuw opgebouwd en ze doen het weer wat zou jij dan doen?
Precies terugvechten en de grootste verrader als eerste op zijn bek rammen. De hele wereld is en zeker de westerse wereld is 1 vieze bende. Churchill was ook een grote zuiplap die 24/7 bezopen was en liet zich gek praten door legerleiding en de rijke elite. Dit zijn mensen die de werkelijke schuld hadden van de 2de wereldoorlog.
De Andere Waarheid – Hans Andriessen Een goed boek met een andere kijk op de 1ste wereldoorlog wat meteen het begin verhaal vertelt van de 2de wereldoorlog.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Bedankt voor de link en daarop volgend deze https://www.youtube.com/watch?v=FbY0VpyjtuI

En de winnaar van de beste quote was volgens mij;

”What is happening in Europe as well. The ruling elites has broken away from the people. The obvious problem is the gap between the interests of the elites and the overwhelming majority of the people.”

– Poetin

Ik denk dat Poetin hier de Nieuwe Wereld Orde aankaart. Het geluid van Washington, Brussel, waaronder maestro Mark Rutte, die hierdoor drie termijnen lang sorry moest zeggen tegen zijn bevolking omtrent tientallen beloftes die niet door gingen. Rutte functioneerde volgens dan ook als een enorme marionet. En als je je dan nog aangesproken voelt, hetzij in de verdrukking voelt komen? Dan zeg je maar gewoon dat je je het niet meer kan herinneren, en kom je er vervolgens mee weg. Niet opmerkelijk dat deze lui niet meer serieus genomen worden.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x