Homepagina » Binnenland » Big Brother is watching you: EU wil je telefoon volgen ‘in strijd tegen corona’. ‘Van de pot gerukt’
EU

Big Brother is watching you: EU wil je telefoon volgen ‘in strijd tegen corona’. ‘Van de pot gerukt’

De EU wil grote Europese telecombedrijven dwingen om gegevens van hun gebruikers aan te leveren ‘in de strijd tegen het coronavirus’.

Italië is enkele weken geleden begonnen met het verzamelen van telecomgegevens ‘om te zien of de lockdown werkt’.

KPN en VodafoneZiggo hebben al laten weten bereid te zijn om mee te werken.

Vergaande surveillance-maatregelen

Privacydeskundigen zien grote risico’s. Het roept vragen op over een Big Brother-achtige samenleving waarbij de overheid de burger constant in de gaten houdt.

De EU wil alleen de metadata hebben, maar het is volgens advocaat Axel Arnbak kinderspel om die te linken aan een individu.

Arnbak voegde toe dat overheden in crisistijden geneigd zijn ‘vergaande surveillance-maatregelen’ te nemen, die na afloop van de crisis niet meer teruggedraaid worden.

Van de pot gerukt

Hij wees erop dat de Europese wetgeving het verzamelen van telecomgegevens in principe niet toestaat.

Verschillende partijen in de Tweede Kamer zijn tegen het plan. PVV-leider Geert Wilders noemde het ‘van de pot gerukt’ en vindt dat Brussel van onze gegevens moet afblijven.

Terughoudend

VVD-Kamerlid Hakye Veldman zei dat Brussel niet over de privacy van Nederlandse burgers gaat.

De SP vindt dat de overheid sowieso terughoudend moet zijn met het delen van telecomgegevens.

[FD, RTL Z]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
9 maanden geleden

Dan hebben ze bij mij mooi pech want ik ben nooit in die hype mee gegaan, hier weer een goed voorbeeld van hoe mensen vrijwillig (graag ja die wil ik ik ga er de hele nacht voor in de rij staan) “gechipt” werden en zijn. De macht van dit alles is vele malen sterker dan het gezonde verstand, ik waarschuwde mijn (volwassen) kinderen er ook voor en die wisten al jaren hoe dat systeem werkte, toch hebben ze nu ook al jaren een smartphone en doen er alles mee. Nee ik niet en ik doe ook alles.

René
René
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Een oude Nokia telefoon met een anoniem Lebara abonnement dat je alleen contant oplaad bij een winkel doet ook wonderen 🙂
Dan heb je wel de lusten maar niet de lasten.

Marie
Marie
Reactie op  René
9 maanden geleden

Ik vraag me af of ze dan niet via andere mobiele gebruikers, die jij gebeld hebt of die jou gebeld hebben, kunnen zien dat die oude Nokia bij jou/jouw gegevens in de grote centrale databases hoort…

René
René
Reactie op  Marie
9 maanden geleden

Inderdaad Marie, goed opletten wie je belt – Alleen individuele bekenden – niet bedrijven, SMS-en etcetera.

Rob
Rob
Reactie op  René
9 maanden geleden

Of gewoon alleen van huis uit bellen met je vaste lijn. Voor de rest de mobiele telefoon weg doen. Is een mens zo verslaafd dat ze niet een tijdje zonder telefoon kunnen? Ik had een oude LG Cookie, de allereerste touch screen telefoon die pre-paid was. Die had ik tot kort geleden in gebruik. Toen ik een vervangende SIM kaart kreeg werkte die niet in de LG.Ik heb toen de oude telefoon van mijn zoon overgenomen, een Huawei. Daar kan ik in ieder geval de SIM-kaart in gebruiken. Die telefoon gebruik ik alleen om heel af en toe een sms te sturen en dat doe ik van huis uit. Voor de rest gebruik ik dat ding bijna nooit. Al ik er al iets mee doe dan gebruik ik hem thuis. Als ik de deur uit ga heb ik nooit een telefoon bij me. Dat vanwege diverse redenen, waaronder het feit dat het ‘smart’ is voor de zogenaamde veiligheidsdiensten die iedereen volgen. Waar de telefoon is, daar ben jij. GPS, draadloze netwerken, je bent overal te vinden. Plus dat de camera’s en microfoons gebruikt kunnen worden om de omgeving van de telefoon te bekijken en af te luisteren. Internet is tweerichtingsverkeer en die telefoons geven alles door wat er doorgegeven kan worden: wat je doet, waar je bent, wat je koopt, betaalt (met dat ding), wie je belt, wat je op het internet doet, welke apps je gebruikt enz. Niets van wat je met zo’n apparaat doet gaat de veiligheidsdiensten voorbij. Als je met zo’n ding rond loopt ben je gewoon onbetaald medewerker van de geheime dienst. Sterker nog, je betaalt er alleen maar (heel veel) voor, onder het mom van dat zo’n telefoon zo handig is voor van alles en nog wat. Persoonlijk vindt ik het een nutteloos apparaat dat alleen maar gebruikt wordt om mensen mee bezig te houden, met als gevolg dat niemand meer in contact met zijn omgeving is. Als ik hoor waar mensen dan over praten dan gaat het helemaal nergens over en er wordt nog duur voor betaald ook. Mensen zijn blijkbaar bang voor een stilte waar je je Zelf alleen maar hebt. Dus kwaken ze eindeloos in de telefoon om niet hun eigen gevoel onder ogen te hoeven komen. En dan heb je het alleen nog maar over dat apparaat om mee te bellen. Laat ik dan maar niet beginnen over al die zinloze aps, spelletjes en andere onzin.

Trouwens, ook al heb je geen telefoon op zak dan kunnen ze je nog steeds zien via de camera van mensen die wel zo’n spionage apparaat hebben.

Willem
Willem
Reactie op  Marie
9 maanden geleden

Ja nou wat dacht je van onze computers , mister Microsoft [ Iluminati ] Bil Cates , deze man voorbestemd om de wereld persoonlijjk een kopje kleiner te maken , als je denk dat deze man niet over lijken gaat en niet heel diep gewortelt en de spil is in het bereiken van het einddoel van deze elitaire gekken , tja ik kan je niets kwalijk nemen dat weten er maar weinig

Wat ik wil zeggen is dat als ze onze telefoons kunnen afluisteren , wat kunnen ze dan allemaal met onze computers aangezien mister Microsoft de spil is in het hele computer\chip proces vanaf het begin , we zijn bewust verslaafd gemaakt al vanaf het begin !!

Verplichte vaccinatie op termijn we bekostigen onze eigen ondergang !

René
René
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Als je een beetje weet hoe die technieken werken, kun je die gasten ook laten denken! dat je een bepaalde identiteit hebt. Kan soms best goed van pas komen. Met andere woorden, versla ze gewoon op eigen terrein zo moeilijk is dat niet. Een andere IP en MAC adres, fluitje van een cent; Identifiers weren of juist inzetten zodat ze denken dat je een ander bent; nog eenvoudiger. Etcetera.

En als je op safe wilt spelen, neem op die momenten een torrent browser.

Willem
Willem
Reactie op  René
9 maanden geleden

Ja ik heb een Nokia van 20 jaar oud, met een prepaid kaart erin en die waardeer ik elke drie maanden op met 10 euro, meer heb ik niet nodig. Werkt prima

freddy
freddy
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

ja, zo doe ik het ook. ik wist niet dat die niet traceerbaar waren, klopt dat werkelijk?
overigens, wij zitten niet in een lockdown.

Annonimbus
Annonimbus
Reactie op  René
9 maanden geleden

En oppassen met onbekenden die bellen en naar je naam vissen.
Heb dat bij elke nieuwe telefoon, zo’n maandje of 2 na het gekocht te hebben.

Elise
Elise
Reactie op  Annonimbus
9 maanden geleden

Ook zonder mobiel kunnen ze weten wie je bent. Via je bankpasje. Weet je nog het bericht dat als je langs een winkel loopt ook “gezien” kan worden.

Kikoe
Kikoe
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Er zijn nog oude gsms zonder gprs. Die kan men niet volgen.
Wees gerust het zal eerdaags gebeuren dat men je volgt. Als ze wit schreeuwen is de waarheid zwart !

Bart
Bart
9 maanden geleden

NEXIT NU……

Nico
Nico
9 maanden geleden

De oplossing hiertegen is heel simpel, iedereen zijn telefoon weg doen ……. Is kijken wat er dan gebeurd. We zijn tenslotte ook ooit GSM loos geweest.
Zonder telefoon kunnen ze je ook niet traceren. 😂😂

Marie
Marie
Reactie op  Nico
9 maanden geleden

Of laat hem zoveel mogelijk thuis! Scheelt ook al iets

Spooky
Spooky
9 maanden geleden

Wat zal het sociaale leven buiten de deur weer GEZELLIG WORDEN!!!!

CHiXiStigma
CHiXiStigma
9 maanden geleden

Al die telecombedrijven hebben al een achterdeur in de systemen voor de overheid waarmee ze zonder kennisgeving aan het telecombedrijf al in je gegevens kunnen loeren zoals bijv. gespreksopnames.
Ga lekker naar buiten zonder mobiel of pleur hem in de sloot, herwin je vrijheid.

Patricia Müller
Patricia Müller
9 maanden geleden

Doe maar, EU. Ik heb geen Handy of Smartfoon. En ook mijn 30 jaar oude Peugeot 205 is totaal analog. Dus er valt niets te volgen.

Elise
Elise
9 maanden geleden

Iedereen(bijna) weet dat kleuren invloed hebben op je gestel/geest. Elke kleur heeft zijn eigen frequentie. Ook tonen werken op frequentie. Als je over dit volledige controle hebt en kunt uitzenden, dan heb je de bevolking volledig in je macht.
Voorbeelden: Blauw zorgt ervoor dat je wakker blijft. Rood zorgt ervoor dat je slaperig wordt.
Las dat Netflix hun films/series in een lagere frequentie(minder scherp beeld) gaat uitzenden.(volgens hen om energie te besparen).
Nou ja, wat ik wil vertellen is, dat als je controle hebt over frequenties, ze alles met je/ons kunnen doen. Plus de angst propaganda/nieuws en je zit gevangen in een web.
Lees/bekijk het kinderverhaal achter symbolica(efteling). Bijna iedereen valt letterlijk in slaap.
Iedereen heeft zijn eigen toon om lichaam en geest weer een beetje in balans te krijgen.(in een energie vrije/rustige kamer) Probeer daarachter te komen(op internet/plus muziek toonsoort) en je kunt deze periode nog een beetje doorkomen/bijkomen.
Houdt de moed erin!

salvar
salvar
9 maanden geleden

heb alleen een huistelefoon.
flikker dat ding (smartfoon ) weg , opzeggen die handel .

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
9 maanden geleden

Pardon pardon zeggen we dan. Dit gebeurt al beste mensen.

deze
deze
9 maanden geleden

5G is de naam van het Beest waarin we leven .. het is als een onzichtbare koepel OM ONS HEEN.. we hebben ons laten opsluiten.. door een leugen die zijn weerga niet kent
ook las ik ergens dat die besmette mensen in Italy zich ` vrijwillig ` daarvoor hadden laten inenten tegen een of andere aandoening die besmettelijk is en vanuit de migratie zou zijn overgebracht
er worden hele enge en vieze dingen met ons uitgehaald, gelukkig steeds meer mensen die het spel door gaan krijgen, en GELUKKIG is er nog Jensen! De enige bijna die de slang bij de kop durft te pakken, bloothands nog wel!
nou.. fijn weekend in het BINNENVERBLIJF .. want we zijn OVERGENOMEN , zonder dat er 1 zichtbaar wapen is.. wat een klucht deze wereld zeg, en dat op zo een prachtige planeet met alles genoeg voor iedereen!

x

Check Also

rutte

Rutte smeekt Kamer avondklok niet te blokkeren: ‘De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid’

Premier Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid ...

kroatische

Kroatische vrouw overlijdt dag na coronavaccin

Een oudere vrouw uit de Kroatische stad ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x