Financieel

Financiële ineenstorting aanstaande? “Dit is het grootste experiment in de monetaire geschiedenis”

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De westerse centrale banken voeren momenteel ‘het grootste experiment in de monetaire geschiedenis uit’. De gevolgen hiervan zijn onmogelijk te voorspellen, schrijft de Britse investeringsbankier Lord Rothschild in een halfjaarlijks rapport. Hij waarschuwt dat de wereld een onzekere toekomst tegemoet gaat.

Begin deze maand verlaagde de Bank of England de basisrente naar 0,25 procent, het laagste niveau in de 322-jarige geschiedenis van de bank. Tegelijkertijd trekt de centrale bank tientallen miljarden uit om de Britse economie te stimuleren. Ook elders wordt nog steeds op grote schaal geld in de economie gepompt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Perfecte storm
Financiële ineenstorting aanstaande? "Dit is het grootste experiment in de monetaire geschiedenis"
Lord Jacob Rothschild (AP)

Het beleggingsfonds van Lord Rothschild, RIT Capital Partners, heeft nu besloten een deel van haar bezittingen in ponden en dollars af te stoten. Hij zoekt zijn toevlucht tot goud en andere edelmetalen. Goud staat te boek als vluchthaven in onzekere tijden.

PolitRussia.com meldt dat de zorgen van Rothschild een duidelijk teken zijn dat de wereldeconomie afstevent op een perfecte storm als gevolg van het onverantwoorde monetaire beleid dat westerse centrale banken voeren.

“Jacob Rothschild zegt in feite dat de mensen die de westerse economieën aansturen geen idee hebben wat ze doen en improviseren,” aldus de site. “Ze hebben geen plan of model; ze doen een experiment waarbij ze economieën volpompen met goedkoop geld dat ze uit het niets creëren.”

Gevaarlijk experiment

Hoewel de Amerikaanse president Obama herhaaldelijk heeft gezegd dat de financiële crisis van 2008 voorbij is, waarschuwt de site dat het beleid van de Federal Reserve niets meer is dan een gevaarlijk wereldwijd experiment waar we mogelijk spoedig de bittere vruchten van kunnen plukken.

“De geschiedenis leert ons dat de goudprijs normaal gesproken piekt tijdens economische crises en burger- of wereldoorlogen,” benadrukt PolitRussia.com. Volgens de site heeft Rothschild weinig vertrouwen in de Amerikaanse economie, anders zou hij zijn toevlucht niet tot goud zoeken.

Al drie keer

In april 2016 merkte advocaat, econoom en redacteur van Strategic Intelligence James Rickards al op dat goud dit jaar bezig is aan een flinke comeback. “Landen slaan vlak voor de ineenstorting van het internationale monetaire systeem goud in,” schreef hij voor de Britse Daily Telegraph. Daarmee hintte hij op de mogelijkheid dat de volgende financiële ineenstorting aanstaande is.

“Het systeem is in de afgelopen eeuw al drie keer ingestort. En iedere keer werden de nieuwe regels bepaald door financiële grootmachten,” aldus de econoom.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
7 jaren geleden

‘uncharted walking’ noemen ze het. je hoeft geen briljante geest te zijn om te zien dat de zaak gaat klappen

exegese
exegese
7 jaren geleden

Het hele zootje hinkt op zijn laatste been, het is aan het volk of ze zich nog langer door de cabal bij de neus laten nemen en de afgrond in laten duwen of niet. De tijd van de waarheid komt steeds dichterbij.
Laten we ons in onze naïviteit een oorlog in lokken of weigeren we langer zelf mee te werken aan onze eigen ellende?

Antichrist
Antichrist
7 jaren geleden

Het wordt een mooie tijd voor mij 🙂

rocinante
rocinante
7 jaren geleden

Wat heb je aan goud, wanneer de pleuris uitbreekt. Goud kan je niet eten. Ik zou het Ahold concern overnemen. Eten en drinken zijn kostbaarder dan goud, of elk willekeurig ander metaal.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x