Homepagina » Financieel » Financiële ineenstorting aanstaande? “Dit is het grootste experiment in de monetaire geschiedenis”
Financiële ineenstorting aanstaande? "Dit is het grootste experiment in de monetaire geschiedenis"

Financiële ineenstorting aanstaande? “Dit is het grootste experiment in de monetaire geschiedenis”

De westerse centrale banken voeren momenteel ‘het grootste experiment in de monetaire geschiedenis uit’. De gevolgen hiervan zijn onmogelijk te voorspellen, schrijft de Britse investeringsbankier Lord Rothschild in een halfjaarlijks rapport. Hij waarschuwt dat de wereld een onzekere toekomst tegemoet gaat.

Begin deze maand verlaagde de Bank of England de basisrente naar 0,25 procent, het laagste niveau in de 322-jarige geschiedenis van de bank. Tegelijkertijd trekt de centrale bank tientallen miljarden uit om de Britse economie te stimuleren. Ook elders wordt nog steeds op grote schaal geld in de economie gepompt.

Perfecte storm
Financiële ineenstorting aanstaande? "Dit is het grootste experiment in de monetaire geschiedenis"

Lord Jacob Rothschild (AP)

Het beleggingsfonds van Lord Rothschild, RIT Capital Partners, heeft nu besloten een deel van haar bezittingen in ponden en dollars af te stoten. Hij zoekt zijn toevlucht tot goud en andere edelmetalen. Goud staat te boek als vluchthaven in onzekere tijden.

PolitRussia.com meldt dat de zorgen van Rothschild een duidelijk teken zijn dat de wereldeconomie afstevent op een perfecte storm als gevolg van het onverantwoorde monetaire beleid dat westerse centrale banken voeren.

“Jacob Rothschild zegt in feite dat de mensen die de westerse economieën aansturen geen idee hebben wat ze doen en improviseren,” aldus de site. “Ze hebben geen plan of model; ze doen een experiment waarbij ze economieën volpompen met goedkoop geld dat ze uit het niets creëren.”

Gevaarlijk experiment

Hoewel de Amerikaanse president Obama herhaaldelijk heeft gezegd dat de financiële crisis van 2008 voorbij is, waarschuwt de site dat het beleid van de Federal Reserve niets meer is dan een gevaarlijk wereldwijd experiment waar we mogelijk spoedig de bittere vruchten van kunnen plukken.

“De geschiedenis leert ons dat de goudprijs normaal gesproken piekt tijdens economische crises en burger- of wereldoorlogen,” benadrukt PolitRussia.com. Volgens de site heeft Rothschild weinig vertrouwen in de Amerikaanse economie, anders zou hij zijn toevlucht niet tot goud zoeken.

Al drie keer

In april 2016 merkte advocaat, econoom en redacteur van Strategic Intelligence James Rickards al op dat goud dit jaar bezig is aan een flinke comeback. “Landen slaan vlak voor de ineenstorting van het internationale monetaire systeem goud in,” schreef hij voor de Britse Daily Telegraph. Daarmee hintte hij op de mogelijkheid dat de volgende financiële ineenstorting aanstaande is.

“Het systeem is in de afgelopen eeuw al drie keer ingestort. En iedere keer werden de nieuwe regels bepaald door financiële grootmachten,” aldus de econoom.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rocinante schreef:

  Wat heb je aan goud, wanneer de pleuris uitbreekt. Goud kan je niet eten. Ik zou het Ahold concern overnemen. Eten en drinken zijn kostbaarder dan goud, of elk willekeurig ander metaal.

  23 likes
 • Antichrist schreef:

  Het wordt een mooie tijd voor mij 🙂

  6 likes
 • Jaya schreef:

  De nieuwe energieen van de wereldleraar kunnen een antwoord vormen op deze aankomende crisis.

  6 likes
  • vrijheid schreef:

   Ja dat klopt, de anti-christ zal zich binnenkort manifesteren, voor de Benjamin Ceme aanhangers, de satanist, wordt dit de Maitraya, voor de islam de Mahdi, dit gebeurd spoedig!
   Verbind je niet met deze figuur, ook al beloofd hij gouden tijden, voor het valse New Age tijdperk, New Age = NWO = satan.
   Valse profeten, priesters, channelaars zijn opgestaan in deze eindtijden, om de mensheid te misleiden en te trappen in de val van de NWO = één religie, laat je niet misleiden!!

   10 likes
   • faith schreef:

    Channelaars zijn hoog ontwikkelde wezens die speciaal hier op de planeet zijn om ons naar een hoger level te helpen. Net als Edgar Cayce, David Wilcock, Jezus en nog wel honderden of duizenden.
    Ze komen van hogere beschavingen.
    Het is allang duidelijk welke kliek de antichrist is, hun Queen weet middenin een zin niet meer wie ze is en wat ze daar staat te doen en van hun Opper Overlord liggen al zijn psycho plannen op straat.
    Dus wat je zegt dat we nog in die NWO trappen zal wel een grapje zijn.

    https://www.youtube.com/watch?v=PZkcNgDvgYU

    3 likes
    • vrijheid schreef:

     Ach Faith wordt jij eens wakker, de 3e wereldoorlog staat voor de deur.
     Alles is al lang in kannen en kruiken, de mensheid slaapt nog steeds en wordt afgeleid door computer, tv en vooral veel Pokemon, de nieuwe zombies van het valse gouden tijdperk trappen allemaal in de val van de NWO, ja ook de new age, ze weten niet waar ze mee bezig zijn!!!.

     6 likes
    • vrijheid schreef:

     Bovendien zijn channelaars gewone mensen, de zogenaamde valse profeten die denken dat ze opgestegen meesters aan de lijn hebben, ze putten allemaal uit het valse licht. Maar zoals als zei, dit is de eindtijd, waarin vele valse profeten op het toneel verschijnen, met valse berichtgevingen en al die channelaars vertellen je praatjes, dat we opstijgen naar 5D, de planeet zal strak worden geruïneerd met nucleaire wapen, vele oorlogen zullen komen en er is nergens een plek op aarde die nog veilig zal zijn. Geloof me nu maar, ik heb vele geschriften gelezen en ik ben gelukkig wakker en zal geen enkele new age leugen meer accepteren. Wat een deceptie voor die nog steeds de valse profeten en channelaars geloven, wat een misleidingen, maar droom maar lekker verder!

     5 likes
   • Jaya schreef:

    Wie zal anders, dan de Maitreya, het corrupte westen ontmantelen?

    2 likes
 • exegese schreef:

  Het hele zootje hinkt op zijn laatste been, het is aan het volk of ze zich nog langer door de cabal bij de neus laten nemen en de afgrond in laten duwen of niet. De tijd van de waarheid komt steeds dichterbij.
  Laten we ons in onze naïviteit een oorlog in lokken of weigeren we langer zelf mee te werken aan onze eigen ellende?

  33 likes
 • wolfje schreef:

  ‘uncharted walking’ noemen ze het. je hoeft geen briljante geest te zijn om te zien dat de zaak gaat klappen

  24 likes
  • Lehcim schreef:

   en aangezien de Rothschilds veel goud hebben, is het nodig de prijs op te drijven zodat ze bij de CRASH (aan het eind van 2016?) toch nog de rijkste ter aarde blijven, denk ik.

   7 likes
 • Richard schreef:

  Constante angstmodus:
  Bang voor terroristen,
  bang voor de Russen,
  bang voor hangjongeren,
  bang voor drugs,
  bang voor junkies,
  bang voor vluchtelingen,
  bang voor Marokkanen,
  bang voor de Turken,
  bang voor moslims,
  bang voor joden,
  bang voor de meester of de juf,
  bang voor je baas,
  bang voor straf,
  bang voor aliens,
  bang voor Niburu,
  bang voor asteroïden,
  bang voor oorlog,
  bang voor illuminati,
  bang voor klimaatverandering,
  bang voor kernbommen,
  bang voor insecten,
  bang voor ziektes,
  bang voor crisis,
  bang voor baanverlies,
  bang voor armoede,
  bang voor vervolging,
  bang voor Brussel,
  bang voor Wilders,
  bang voor justitie,
  bang voor de belastingdienst,
  bang voor CTV camera’s,
  bang voor rekeningen,
  bang voor schulden,
  bang voor deurwaarders,
  bang voor banken,
  bang voor ouderdom,
  bang voor de dood,
  bang voor andere mensen,
  bang voor het leven,
  bang voor God,
  bang voor de Duivel,
  bang voor de toekomst,
  bang voor nu,
  bang om jezelf te zijn,
  zonder angst.

  25 likes
 • joep de kat schreef:

  Landen slaan vlak voor de ineenstorting van het internationale monetaire systeem goud in.
  Dit is gewoon vette onzin wat James Rickards hier beweerd puur een propaganda praatje om goud aan te prijzen.
  Goud staat nog helen maal niet hoog als je het afzet tegen de enorme hoeveelheden geld die de afgelopen 8 jaar in de wereld economie zijn gepompt.
  In september 2011 stond goud 50 % hoger dan nu het geval is en is de financiële wereld ingestort na 2011 nee integendeel de beurse breken record naar record.
  Pure bangmakerij laten we voor al dit niet vergeten Goud kan onteigend worden!!!!!
  Dat staat in de financiële noot wet uit 1978.
  Dit staat in Artikel 26
  Onze Minister is bevoegd – zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen – voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabricaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Tenzij bijzondere omstandigheden dit naar zijn oordeel onmogelijk maken, oefent hij deze bevoegdheden niet uit dan in overeenstemming met Onze Ministers van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en van Landbouw en Visserij.
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0003173/geldigheidsdatum_13-07-2012#HoofdstukXa
  Dit is de officiële website van de overheid kijk ook even wanneer deze wet voor het laatst is bijgewerkt dit was 13-07-2012 dus droom jij maar lekker verder.
  Dus pas heel erg op met het investeren in goud zeker in fysiek goud

  7 likes
  • Eelke Piers schreef:

   In 1920 kon je in de USA voor 20 dollar een kostuum kopen. De 20 dollarmunt, een Saint Gaudens, was een munt van bijna 30 gram zuiver goud. Met de huidige prijs van het goud ruim 1000 euro. Probeer nu eens een maatpak te kopen voor 20 dollar.

   6 likes
 • Cornelianus schreef:

  Ja ik vraag me wel eens af wie of wat we moeten geloven als een zekere Rothschilt iets verteld over een systeem dan kun je je afvragen waarvoor dat dient ,vergeet niet dat de Rothschilts een van de machtigste families op deze wereld zijn die overal een vinger in de pap hebben ,zo niet volgens berichten en onderzoeken , de wereld manipuleren en naar hun hand zetten, en zodoende de wereld bevolking ( met hulp van regeringen ) tot slaaf te maken .
  Ja steeds meer mensen krijgen door hoe het in elkaar steekt regeringen zijn niet voor de bevolking nee die zijn daar om hun eigen belang en dat van de big industrie te dienen onder het mom van veiligheid en democratie . ze vinden steeds meer manieren om het volk te laten opdraaien voor hun verspil zucht en ons leger naar plaatsen te sturen op deze wereld waar we niets te zoeken hebben ( dat alles onder het mom van veiligheid en democratie ) en wat te denken van het belijd voor oudere zorg ,pensioen , gezondheid , scholing , als je het kunt betalen ja als niet dan heb je pech alleen als je van een ander land gehucht of nederzetting op deze wereld komt ( wat ze met ze,n alle eerst hebben plat gebombardeerd onder het mom van veiligheid) , ja dan krijg je alles gratis en je hoeft nooit meer te werken want die geven ze het etiket zielig behalve als je uit Nederland komt dat ben je niet zielig dat leef je op straat met of zonder kinderen want ze hebben je alles afgepakt met behulp van een deurwaarder en een legertje ME . Wat je ziet in heel de wereld is dat landen onder leiding van regeringen een heel systeem opbouwen om de bevolking onder de duim te houden en desnoods elimineren als dat in hun straatje past of als je te veel weet of door hebt ben je een gevaar voor de veiligheid he let op geef iedereen gratis geld dan is het opgelost en een eerlijke verdeling , het zou ook goed zijn om al de schulden op heel de wereld op nul te zetten en helemaal opnieuw beginnen en de macht van banken totaal weg te nemen gewoon net als vroegen geld koppelen aan goud of aan iets anders zodat er geen geld uit het niets kan gecreeerd worden .

  9 likes
 • Quasimodo schreef:

  Het bijzondere is dat we elke 4 a 5 jaar zelf onze uitbuiters mogen kiezen. Vroeger werd een koning je opgedrongen die je genadeloos uitbuitte. Tegenwoordig moet je hem kiezen. Dat heet vooruitgang.

  8 likes
 • Zeven zusters schreef:

  Klopt Vrijheid”dit heb ik ook gelezen heeft ook in enkele Nederlandse kranten gestaan trouwens.
  Je weet niet wat dit betekent,het kan een oproep zijn zoals wij die toendertijd ook hebben gehad ,postbus 51 spotje,maar er zou natuurlijk ook iets veel groters achter kunnen zitten,ik geloof dat het met de grootste bank in Duitsland ook niet zo goed gaat nu!wellicht verwachten ze ook daar op zeer korte termijn een bankencrisis of zelfs omvalllen van de bank,dan is het toch wel prettig als je eten en drinken in huis hebt want reken maar dat de chaos dan compleet is,zou voor Nederlanders ook geen slecht idee zijn het een en anders in te slaan voor een dag of 14 ,je weet tenslotte maar nooit!

  1 likes
  • faith schreef:

   Ja klopt vrijheid, hier ben ik zelf al jaren op voorbereid want als je je van die psychopatische nazi’s wil ontdoen, dan weet je van t voren, dat gaat niet zonder slag of stoot.
   Dan weet je dat er nog van alles kan gaan gebeuren, hoewel hun krachten al behoorlijk afgenomen zijn, niets lukt ze nog.
   Queen Hillary staat tijdens haar speeches te tollen op haar benen en weet niet meer wie ze is. Ze zijn dan ook al 16 jaar over tijd met hun achterlijke plannetjes, maar desalniettemin moeten we bang zijn dat ze alsnog de baas gaan worden? Daar heb ik nooit in gelooft, die idioten kunnen wel eens wat in hun hoofd halen maar kunnen dat het beste maar gewoon weer vergeten. Beter voor ze.
   Goed dat Duitsland het nu groots aangekondigd heeft eten en drinken in te slaan, zouden ze hier ook moeten doen.
   Ik raad al jaren iedereen aan voldoende eten en water in te slaan omdat het al jaren elk moment kan gebeuren dat de nazi’s uitgeschakeld worden.
   En dan vanzelfsprekend willen ze dan nog snel even zoveel mogelijk mensen in de ellende proberen te storten. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje.
   Knettergek zijn ze met in de middel eeuwen willen blijven hangen terwijl de supersonisch hogere beschavingen al op de drempel staan te wachten.
   En die achterlijke nazi’s dachten nog wel de baas over de kosmos te zijn. Kun je nagaan hoe onnozel en naief ze zijn gebleven, ondanks dat iedereen inmiddels weet dat we in een nieuw tijdperk zitten.
   Maar als de oude wereld waar niets meer klopt en waar alles wat recht hoort te zijn zo krom als een banaan is, voor jou comfortabel en goed voelt, lekker in het oude blijven hangen zou ik zeggen.

   3 likes
   • vrijheid schreef:

    Laat alles maar over aan de schepper, alles moet gaan zoals het moet gaan, alle boeken zijn bijna uit en de laatste 2 profetieën zijn bijna vervuld.
    Deze aarde gaat voorbij,het is zo zichtbaar en voelbaar, vergeet die 5D opstijging maar, dat maken de Levieten/Jezuïten en Kore ervan om de mensen van de new age in de val te laten trappen, New Age en Gouden Tijdperk = NWO = satanskerk!

    2 likes
 • vrijheid schreef:

  Ach die Faith, de energieën hebben ze tegen, droom lekke verder! New Age aanhanger zeker?.
  Kijk waar Duitsland zich al op voorbereid, komt zeker door die fijne energieën van je en verdiep je eens wat meer in historie in plaats van die zweefboeken en channelingen te lezen en te geloven

  Duitse regering: Burgers moeten levensmiddelen en contant geld inslaan

  De Duitse regering roept haar burgers ertoe op een voorraad levensmiddelen voor tien dagen aan te leggen. Dit in geval van crisis, waarvan men niet weet of het om het uitbreken van een oorlog of een financiële crash gaat. De Duitse regering maakt zich ook bezorgd om de eigen veiligheid.

  Het persbureau AFP meld vanochtend om 09.13 uur:

  Voor het eerst sinds de Koude Oorlog wil de Duitse regering de bevolking er weer toe aanzetten om voorraden in te slaan, opdat zij zich in geval van een catastrofe of een gewapende aanval tijdelijk zelf kan voorzien. “De bevolking wordt aangespoord om een individuele voorraad levensmiddelen voor tien dagen opzij te leggen”, citeerde de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” uit een concept voor de civiele verdediging, dat de regering woensdag zou willen besluiten.

  Volgens het bericht moet de bevolking in geval van nood in staat zijn zichzelf te beschermen, voordat er maatregelen door de staat komen om een toereikende verzorging met levensmiddelen, water, energie en contant geld veilig te stellen. Daarom zou de bevolking ertoe aangespoord moeten worden om voor de eerste verzorging voor een periode van vijf dagen twee liter drinkwater per persoon per dag opzij te leggen, zou er in de door het ministerie van Binnenlandse Zaken opgestelde tekst staan.
  Bron:
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

  3 likes
 • pat schreef:

  Mij Financiële ineenstorting is allang gebeurd en velen met mij met de invoering van de euro.

  3 likes
 • Harry schreef:

  MMM…. Heeft toch een aantal voordelen dat je niet al teveel bezit!!

  1 likes
  • Richard schreef:

   Tao tekst 11

   In de leegte is ruimte.
   Dertig spaken komen bijeen in de naaf van het wiel.
   Het is het gat in het midden waardoor het wiel werkt.

   We maken een pot van een klont klei.
   Door de lege binnenruimte wordt de pot bruikbaar.

   We maken deuren en ramen voor een kamer.
   Deze lege ruimten maken de kamer bewoonbaar.

   Materie heeft zin.
   Bruikbaarheid ontstaat, waar niets is.

   http://www.tekensvanleven.nl/teken11.htm

   2 likes
 • Waar on Error schreef:

  = zo.
  Er wordt de spot met ons gedreven. Wij zijn de pionnen op het schaakbord. Maar, ter relativering:

  We hebben welvaart gecreëerd door te handelen met als betaalmiddel o.a. kralen, schelpen, houten stokjes; muntgeld – in vele soorten/valutu – is gekomen, en ook weer vervangen.

  Wat er ook gebeurt, we vinden er wel iets op. Niks is zeker, schokken zullen we zeker ook nu weer meemaken.
  Vrijheid is geen luxe, daar heb je alles voor over.

  @Quasimodo: dus u dacht dat coalites een goede afspiegeling zijn van de kiezersuitslag?
  We hebben het toch ook al us meegemaak dat de geDOODverfde winnaar ….. poéf!
  Zo regelen ze die dingen.

  De blauwdruk – der bankiersmaffia – is al lang bekend.
  De sukkelaars van belastingophoesters worden onteigend. Te beginnen met de banksaldi.
  Alle persoonlijke én collectieve bezittingen en rechten vervallen aan de bankiers/wereldregering, inclusief alle bodemschatten en alles wat leeft op de planeet cq. te patenteren is.
  TTIP is dan ook niet voor niks voor het overgrote deel nog tot 30 jaar TOPGEHEIM.
  Het gaat de bankiers dan ook niet om geld. Alleen dat u de eindjes niet aan elkaar kunt knopen, ontberingen lijdt, de wanhoop in de ogen hebt. Bankiers kennen geen grotere voldoening dan dat.
  Het heeft dan ook heel weinig met economie in de klassieke betekenis van het woord te maken.
  Het is een filosofie, een UNtopia, een satanische cultus.
  Tsja, niet toevallig zijn de kerken leeggestroomd, is de evolutie-verheerlijking nog altijd een imperfecte theorie. Alle twijfel wordt welhaast satanisch uitgedreven; dat mag geen plaats krijgen.
  Bestaan Godheid wordt uitgesloten, de Bijbel kennen velen niet meer, wijze lessen/overleveringen – bv. de Farizeeers resp. de Geldwisselaars, zijn behendig uit het collectieve geheugen gewist.
  Zombies zijn de gedroomde bewoners van de Nieuwe Globale Slavenkolonie.

  Nóg zijn er die zich volksvertegenwoordiger durven te noemen, en TTIP niet meteen als Stalinistische natte droom afschieten.
  Dit is het draaiboek. Nog heel veel meer crises creëren, de makke schapen in staat van collectieve angstpsychose brengen, en de dieven bij klaarlicht dag slaan hun slag. IJZER SMEDEN ALS HET HEET IS.

  http://www.counterpunch.org/2016/05/16/corrupt-elites-and-the-looting-machine/
  Voor 1 keer was Fran Timmermans eerlijk:
  Verzet tegen de Stalinistische VN-Heilstaat wordt beantwoord met oorlog – het EU-leger van Mogherini wordt er in gebracht, en ‘de Kigali Priniples’ worden ingeroepen. (neerslaan van de protesten).

  De bankiers hebben sowieso gekozen in januari 2017 oorlog in Europa aan te richten. De 3de keer in net over 100 jaar. Miljoenen willen ze zo ‘opruimen’; no limit.
  Zo gaan bankiers al eeuwen door hun luxe levens.
  Heel de monopolitiek in Den Haag staat hier unisono achter! Nog geen kritische Kamervragen.

  https://capitalresearch.org/2016/04/rockefellers-dubious-resilience-push/
  http://topsecretsurvival.com/collapse-vsl-3.html
  USA INC, Nasa War Document Depopulation & You:
  https://www.youtube.com/watch?v=_4J7NLlloN0

  2 likes
 • Orlando Eeckhout schreef:

  Misschien moeten ze eens het finanaciële stelsel laten runnen door Jay-z (van de straat tot steenrijk iemand, +700 million dollars) en Puff daddy (mo money mo problems-> hij is duidelijk tegen geldcreatie).

  1 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  >