Mens en Dier

Oud-minister Grapperhaus wekt woede met uitspraken over PVV: ‘Zo brutaal als de beul’

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!

Oud-minister van Justitie en Veiligheid noemt de PVV van Geert Wilders in een interview met Trouw ‘extreemrechts’.

“Ik vind dat je je moet verzetten tegen een extreemrechtse partij die de rechtsstaat ondergraaft,” stelt Grapperhaus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij waarschuwt voor de glijdende schaal. De voormalig minister wijst op Trump in de Verenigde Staten, waar de ‘bestorming van het Capitool’ heeft aangetoond waar een glijdende schaal toe kan leiden.

Grapperhaus zou niet met de partij in zee gaan. “Als je gaat regeren met een partij die niet volmondig rechtsstatelijk is, zorg dan dat er een stevig document komt waarin expliciet wordt gemaakt dat de belangrijkste spelers binnen de rechtsstaat autonoom kunnen opereren.”

Wat voor recht van spreken heeft deze man?

De oud-minister wordt op sociale media overstelpt met kritiek. “Grapperhaus. Is dat niet die minister die met opgeheven vinger jonge mensen bestraffend toesprak dat ze zich niet goed aan de anderhalve meter afstand hielden (in het park) en die vervolgens op zijn bruiloft precies datgene deed wat hij deze jonge mensen verbood?” vraagt huisarts Els van Veen.

“Wat voor recht van spreken heeft deze man en vanwaar nog een podium in Trouw? Waarom geen interview met Geert Wilders van de PVV aangezien de PVV de verkiezingen heeft gewonnen en niet het CDA?” vervolgt ze.

Emeritus hoogleraar Paul Cliteur merkt op dat Grapperhaus een heel wat effectiever minister van Veiligheid zou zijn geweest als hij wat meer naar Wilders had geluisterd.

Opdat wij niet vergeten:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zo brutaal als de beul

Historicus Quinten Weeterings noemt Grapperhaus ‘expliciet een gevaar voor de rechtsstaat’.

“Zo brutaal als de beul. Het is toch wel een gotspe dat uitgerekend Grapperhaus hier preekt over ‘het ondergraven van de rechtsstaat’. Had daaraan gedacht toen je zelf de rechtsstaat ondermijnde!” aldus publicist Maaike van Charante.

We moeten eigenlijk verheugd zijn

“Gelukkig weet bijna heel Nederland hoe ontzettend hypocriet dit heerschap is! De destructieve politicus die zelf de rechtsstaat kapot heeft gemaakt met de censuurpraktijken in de coronatijd!” briest oud-topambtenaar en schrijver Hans Siepel.

Volgens Siepel moeten we eigenlijk verheugd zijn dat ‘deze clown’ in het ‘dagblad van de onwaarheid’ het land komt waarschuwen: “Als de WEF-machten en de politieke deugelite dit soort zielige typjes, die nagenoeg door niemand meer serieus worden genomen, op pad sturen, dan hebben ze het pleit al verloren. We mogen Grapperhaus en Trouw dankbaar zijn voor deze medewerking aan hun eigen ondergang!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 207 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Psa
Psa
3 maanden geleden

Flapdrol eerste klas, geen aandacht geven.

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
3 maanden geleden

Iets met pot en ketel? Whahaha, GrapperWaus maak je snel nuttig achter de geraniums en houdt je mond,jij hypocriet misbaksel!

DRAGON
DRAGON
3 maanden geleden

Toch wel vreemd die wat niet deugen en de rechtstaat geschonden hebben willen andere verbieden om het land van de afgrond te redden. Man donder op niemand wil je nog zien of horen, je bent een charlatan.

EUSSR aan de Noordzee
EUSSR aan de Noordzee
3 maanden geleden

Deze WEF trekpop meneer Grappenmaker en al dit soort gespuis moeten uit de macht worden weggefilterd. Het zijn juist deze figuren die een groot gevaar zijn voor de democratie en onze vrijheid en ons een totale controle systeem in loodsen.

Back to top button
136
0
We lezen graag je reactie!x