Binnenland

CDA-minister Bruins Slot noemt uitspraken FVD-Kamerleden ‘fout en gevaarlijk’

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Een nieuwe wet moet een verbod op politieke partijen die onze democratie ‘willen ondermijnen’ mogelijk maken. Die partijen zijn er op dit moment niet, zei minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken in WNL Op Zondag, maar volgens haar ‘moet je vooruit kijken’.

“Het is niet een wet die bedoeld is om nu iets te doen, maar het is een wet die vooruit kijkt,” lichtte ze toe. “Democratie is niet vanzelfsprekend in Nederland en dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je in situaties die nu misschien niet voorstelbaar zijn toch zorgt dat je maatregelen voor elkaar krijgt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Rick Nieman somde vervolgens een aantal citaten op van Kamerleden van Forum voor Democratie. Zo zei Thierry Baudet op 16 februari vorig jaar: “Ik geloof niet dat ideeën dingen veranderen, ik geloof dat wapens dingen veranderen. Het is een fantasie om te denken dat politiek daadwerkelijk dingen kan veranderen.”

Fout en gevaarlijk

Gideon van Meijeren zei op 10 juli: “Het is niet altijd gezond in een democratie als er een taboe rust op het gebruik van geweld.” Op 25 juni zei hij: “Het hele systeem moet in elkaar storten zodat wij de macht kunnen grijpen.”

Minister Bruins Slot zei dat dergelijke uitspraken ‘fout en gevaarlijk’ zijn. “Bij dit soort uitspraken moet je je altijd realiseren dat andere mensen aan het meeluisteren zijn.”

Volgens Nieman, die onlangs CDA-minister Hugo de Jonge in bescherming nam toen hij een kritische vraag kreeg, is hier wel sprake van ondermijning van de democratie. “Je merkt gewoon dat er opgejut wordt.”

Noodrem

Bruins Slot wees erop dat het niet aan de minister is om te beslissen dat een politieke partij de democratie kapotmaakt. “Uiteindelijk hoort een rechter daar een uitspraak over te doen omdat zij in een onafhankelijke positie zitten om dat op een zorgvuldige manier te doen. Dit gaat natuurlijk echt om de noodrem.”

Rechters worden in Nederland door de regering benoemd.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Juan
Juan
1 jaar geleden

zij zijn zelf fout

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Die uitzending was tenenkrommend! Wat een ongelooflijke kwal die Nieman!, en nog zo’n doos die het WEF promoot OMG 😱 lekker bezig! 😡

Ellen
Ellen
1 jaar geleden

Wat hier democratie dat is allang niet meer met het stellentje boefen bende hier.

Anton
Anton
1 jaar geleden

Rechters maken nu al de dienst uit in Nederland omdat de politiek FAALT en niet in staat is om goede wetgeving te creëren. Het geniepige van vak K is hun voorbereiding geweest om, met de woorden van Schwab te spreken, “we infiltrate de governments”. Ofwel je moet eens weten hoe D66 en VVD het onderwojs, de politie en embtenaren aan hun zijde hebben weten te scharen.

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x