Binnenland

CDA-minister Bruins Slot noemt uitspraken FVD-Kamerleden ‘fout en gevaarlijk’

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Een nieuwe wet moet een verbod op politieke partijen die onze democratie ‘willen ondermijnen’ mogelijk maken. Die partijen zijn er op dit moment niet, zei minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken in WNL Op Zondag, maar volgens haar ‘moet je vooruit kijken’.

“Het is niet een wet die bedoeld is om nu iets te doen, maar het is een wet die vooruit kijkt,” lichtte ze toe. “Democratie is niet vanzelfsprekend in Nederland en dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je in situaties die nu misschien niet voorstelbaar zijn toch zorgt dat je maatregelen voor elkaar krijgt.”

Rick Nieman somde vervolgens een aantal citaten op van Kamerleden van Forum voor Democratie. Zo zei Thierry Baudet op 16 februari vorig jaar: “Ik geloof niet dat ideeën dingen veranderen, ik geloof dat wapens dingen veranderen. Het is een fantasie om te denken dat politiek daadwerkelijk dingen kan veranderen.”

Fout en gevaarlijk

Gideon van Meijeren zei op 10 juli: “Het is niet altijd gezond in een democratie als er een taboe rust op het gebruik van geweld.” Op 25 juni zei hij: “Het hele systeem moet in elkaar storten zodat wij de macht kunnen grijpen.”

Minister Bruins Slot zei dat dergelijke uitspraken ‘fout en gevaarlijk’ zijn. “Bij dit soort uitspraken moet je je altijd realiseren dat andere mensen aan het meeluisteren zijn.”

Volgens Nieman, die onlangs CDA-minister Hugo de Jonge in bescherming nam toen hij een kritische vraag kreeg, is hier wel sprake van ondermijning van de democratie. “Je merkt gewoon dat er opgejut wordt.”

Noodrem

Bruins Slot wees erop dat het niet aan de minister is om te beslissen dat een politieke partij de democratie kapotmaakt. “Uiteindelijk hoort een rechter daar een uitspraak over te doen omdat zij in een onafhankelijke positie zitten om dat op een zorgvuldige manier te doen. Dit gaat natuurlijk echt om de noodrem.”

Rechters worden in Nederland door de regering benoemd.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Juan
Juan
2 maanden geleden

zij zijn zelf fout

Charlotte
Charlotte
2 maanden geleden

Die uitzending was tenenkrommend! Wat een ongelooflijke kwal die Nieman!, en nog zo’n doos die het WEF promoot OMG 😱 lekker bezig! 😡

Ellen
Ellen
2 maanden geleden

Wat hier democratie dat is allang niet meer met het stellentje boefen bende hier.

Anton
Anton
2 maanden geleden

Rechters maken nu al de dienst uit in Nederland omdat de politiek FAALT en niet in staat is om goede wetgeving te creëren. Het geniepige van vak K is hun voorbereiding geweest om, met de woorden van Schwab te spreken, “we infiltrate de governments”. Ofwel je moet eens weten hoe D66 en VVD het onderwojs, de politie en embtenaren aan hun zijde hebben weten te scharen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

163
0
We lezen graag je reactie!x