Het Complot

Trending op Facebook: “Bewijs dat er explosieven zijn geplaatst in de Twin Towers”

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vijftien jaar na de aanslagen op 11 september 2001 in New York claimen experts dat de Twin Towers onmogelijk kunnen zijn ingestort door vliegtuigen, schrijft de Daily Star. Ingenieurs menen dat de torens gecontroleerd zijn gesloopt. Er zou ook videobewijs zijn voor deze bewering, aldus de krant.

Het artikel van de Daily Star was enige tijd trending op Facebook, maar werd al snel verwijderd. Hoewel het social mediabedrijf spreekt van een ‘hoax-artikel’, haalt de Daily Star in het stuk een studie aan die is gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dat de mensen bij Facebook zelf bepalen wat trending is en wat niet, is niet nieuw. Een ex-medewerker van de internetreus liet eerder al doorschemeren dat het sociale medium actief het trending worden van bepaalde nieuwsverhalen tegenhoudt. Volgens de klokkenluider verwijderen curatoren van Facebook Nieuws geregeld bepaalde artikelen uit de lijst trending verhalen.

Klap opvangen

De experts zijn het oneens met het onderzoek dat in augustus 2002 is gedaan door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST). Volgens de organisatie speelde brand een grote rol bij de verwoesting van de torens.

Sindsdien is er vaak op gewezen dat gebouwen zoals het World Trade Center specifiek ontworpen zijn om bestand te zijn tegen brand en vliegtuigcrashes. Ingenieurs Steven Jones, Robert Korol, Anthony Szamboti en Ted Walter vormen onderdeel van een groeiende groep experts die zeggen dat er bewijs is dat de torens gecontroleerd zijn gesloopt.

Bouwkundig ingenieur John Skilling, die de bouw van het WTC overzag, zei in 1993 – acht jaar voor de ramp – dat de torens specifiek waren ontworpen om de klap van een crashend vliegtuig op te vangen.

Explosieven

In een interview met de Seattle Times zei hij: “Uit onze analyse blijkt dat het grootste probleem de brandstof is die in het gebouw zou worden gedumpt. Er zou een grote brand uitbreken en veel mensen zouden daarbij om het leven komen, maar het gebouw zelf zou nog gewoon overeind staan.”

Hij voegde toe dat het gebouw zijns inziens alleen zou kunnen worden verwoest door explosieven. Ooggetuigen zeiden kort na de aanslagen tijdens interviews dat de lobby van het WTC volledig was vernietigd. De krant acht het onwaarschijnlijk dat er ooit een antwoord zal komen op alle vragen over 9/11.

[Daily Star]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en andere opvallende nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Ad Knops
Ad Knops
7 jaren geleden

Heb het al eerder gezegd hier. Waar was al het puin na de ineenstorting. De kelders/ruimte onder het gebouw was opgevuld met puin. Ik schat dat de ruimte ongeveer 30 meter diep was. Daarboven was puin te zien tot ca 30-40 meter. Het lijkt of de rest verdampt is……….

DrJudyWood
DrJudyWood
7 jaren geleden

Nogmaals kijk even op drjudywood.com
Zij heeft alles onderzocht en er zijn dus niet alleen explosieven gebruikt.

Sunflower
Sunflower
7 jaren geleden

Elke verspreiding van een (nieuws)feit gaat gepaard met interpretatie, al was het alleen maar wat je wel of niet in de krant zet, of op je forum. Echte objectiviteit bestaat niet. Dat geldt zeker voor Facebook. Maar ook voor ninefornews!

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x