Homepagina » Natuur en Milieu » NASA-wetenschapper waarschuwt voor recordlage temperaturen. Hier heeft het mee te maken
NASA-wetenschapper waarschuwt voor recordlage temperaturen. Hier heeft het mee te maken

NASA-wetenschapper waarschuwt voor recordlage temperaturen. Hier heeft het mee te maken

Vanwege een gebrek aan zonnevlekken kunnen we recordlage temperaturen verwachten in de bovenlagen van de aardatmosfeer, zo heeft een NASA-wetenschapper gewaarschuwd.

Het kwik in de thermosfeer zou als gevolg van de afgenomen zonneactiviteit weleens kunnen gaan kelderen.

Zonnevlekken worden nog niet volledig begrepen. Wel is bekend dat ze ontstaan in gebieden waar intense magnetische activiteit wordt waargenomen.

Temperatuurrecord

Deze zonnevlekken produceren ultraviolette straling die in botsing komt met deeltjes in de atmosfeer van de aarde, waardoor ze opwarmen.

Op het zonneoppervlak zijn dit jaar vrijwel geen zonnevlekken waargenomen, waardoor de bovenste lagen van de aardatmosfeer zijn afgekoeld.

“Hoog boven het aardoppervlak raakt onze atmosfeer warmte kwijt,” zei dr. Martin Mlynczak van NASA’s Langley Research Center.

“Als de huidige trend doorzet, wordt het temperatuurrecord in het hedendaagse ruimtetijdperk mogelijk spoedig verbroken,” voegde hij toe.

Afkoelt

En dat betekent dat het hier beneden ook kouder zal worden.

Mlynczak baseert zich op gegevens die zijn verzameld door de TIMED-satelliet van de NASA, die veranderingen in de atmosfeer van de aarde registreert.

De satelliet heeft ontdekt dat de thermosfeer op dit moment afkoelt en krimpt.

Met behulp van de satelliet wordt vastgesteld hoeveel warmtevasthoudende moleculen zoals koolstofdioxide (CO2) en stikstofmonoxide (NO) in de ruimte belanden.

Eén van de zwakste ooit gemeten

“We meten momenteel 33 miljard watt aan infrarode straling afkomstig van NO,” zei dr. Mlynczak.

“In vergelijking met meer actieve fasen van de zonnecyclus is dat 10 keer zo weinig,” vervolgde hij. “Mogelijk wordt het record binnen enkele maanden verbroken.”

De zonneactiviteit doorloopt een cyclus die ongeveer 11 jaar duurt. Momenteel is de zon relatief inactief, zoals blijkt uit het gebrek aan zonnevlekken.

NASA-adviseur Ron Turner zei verder dat de huidige zonnecyclus ‘één van de zwakste ooit gemeten’ is.

[WND]


Vind je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Eindelijk weer eens een echte winter ! Laat het maar vriezen dat het kraakt, tezamen met bakken sneeuw. Dan kan ik hier in Nederland lekker lang laufen.

  Dat wordt dan moeilijk ontkennen voor de klimaatmafia.

  44 likes
  • De klimaatmafia zal niets ontkennen. Ze hebben niet voor niets “de opwarming “ veranderd in “klimaatverandering “ ! Dan kun je alle kanten op!

   28 likes
  • De zon op zijn koudst en dan toch zo extreme hoge temperaturen dit jaar?
   De klimaatveranderingsontkenning lauft bij jouw wel heel lang 🙂

   9 likes
  • Als de wereld in het begin van de mensheid wetenschappers kende van het kaliber NASA tezamen met de huidige snelheid van de nieuwsgeving lagen we met zijn allen te bibberen van angst en aanbaden we deze lieden welke met eenzijdig informatie onrust zaaien en daarbij met een stijfe snikkel de wereld afreizen om de reacties te peilen.

   Dezelfde NASA weet als geen ander dat onze aarde aan cyclische perioden blootstaat en ja een ijstijd hoort daarbij, jammer dat dat niet wordt vermeld in dit verhaal

   9 likes
 2. Ik zie een belasting aankomen voor maatregelen om de afkoeling van de Aarde tegen te gaan.

  33 likes
  • Ja inderdaad @arthur, vrijstelling van belasting voor dieselauto’s en dikke V8’s en belastingverhoging voor elektrische auto’s zou een oplossing kunnen zijn. Om te gieren hier in dit gekkenhuis !

   19 likes
 3. En dit komt van een NASA-wetenschapper nota bene. Betekent dat dat ze er nu echt niet meer onderuit kunnen dat het totale tegenovergestelde van hun voorspelling van opwarming van de aarde bewaarheidt wordt ? Laten we dan snel alle totaal waanzinnige maatregelen naast ons neer leggen en ons wapenen tegen barre koude winters. Dat lijkt me dan verstandiger dan dat eeuwige co2 geleuter wat nergens op gebaseerd blijkt.

  33 likes
 4. Als de wind niet waait en de zon niet schijnt en het gas uit de woningen is verdwenen en alle centrales zijn gesloopt die op fossiele brandstof draaien.
  Dan, ja dan vriezen we in Nederland allemaal dood.
  De oplossing van de omvolking is dan veel sneller gerealiseerd.

  22 likes
  • @ H J
   Dat is een goeie …alleen donkere mensen kunnen niet tegen de kou, die stoken dubbel zo hard, dus ja humor, wie gaat het eerst 😂

   13 likes
  • …. dan zullen we toch klaar moeten zijn naar Tesla of kernenergie

   3 likes
   • aDie Kernenergie die komt er zou er al kunnen zijn als die geleerden nu eens goed naar elkaar zouden luisteren. en ook naar hetgeen Jozef Rulof te zeggen heeft, dan zouden we al een stuk Verder zijn op deze aarde in onze vooruitgang.

    Hier 2 citaten uit de boeken van Jozef Rulof, metaphysicus, 1898-1952, http://www.rulof.org

    1. De wetenschap, de medici maken enorme sprongen. Als straks de atoomenergie daarvoor wordt gebruikt, ik garandeer u, over vijftig jaar, ja, dan is de kanker en de t.b.c. allang overwonnen. Maar nu vechten ze al. Meneer, mevrouw, dat duurt misschien nog veel korter, want de middelen die vliegen de ruimte uit momenteel. We krijgen machtige, machtige, technische instrumenten voor verschillende ziekten, en die lossen volkomen op. Straks krijgen we nog machtige, sensitieve instrumenten. We krijgen straks de directe stem en dan valt het woord onherroepelijk uit het bewuste Al naar de aarde. En dan hebben ze allemaal maar te buigen.
    (Vraag en Antwoord)

    2.U maakt aanstonds – heb ik u verteld , en dat zegt de wetenschap al, dat zeggen wij, dat komt, de wetenschap weet het al – u kunt aanstonds, voor vier kruimels zand uit de woestijn maakt u een wereldreis. U krijgt eten en drinken ook, want dat is er genoeg, dat groeit voor niets, hoeft u niet meer te betalen, u hebt alleen maar te leven. …
    En dan gaat u, voor twee korreltjes zand maakt u een reis heen en weer naar Amerika, u kunt daar weer korreltjes nemen, aarde genoeg, ontdooi het maar, zet maar om in energie: één cel bezit kracht als de zon in het oneindige. Ik heb u verleden verklaard, u kunt alle geleerden, alle atoomgeleerden van de aarde hier brengen, dan zullen we hun college geven. …
    (Vraag en Antwoord)

    3. De mens krijgt aanstonds wonderen, technische wonderen te beleven van ontzagwekkende schoonheid in uw eigen dampkring. Atoomenergie, splitsing van het atoom, die kracht. U krijgt aanstonds, u krijgt straks over honderd jaar, vijfhonderd jaar, duizend jaar krijgt u het paradijs op aarde te beleven. U zou waarlijk terug willen, om een reis te gaan maken. Om op aarde opnieuw te leven als man en vrouw en niets anders te doen dan heerlijkheden te beleven, te aanvaarden, te ontvangen, want die zijn er.
    (Vraag en Antwoord)

    0 likes
 5. Had ie toch weer gelijk, onze Thierry

  15 likes
  • dat partijkartel,met ons klimaatologisch rekenwonder, Klaver begint aardig in zijn hemd te staan.
   maar deze idioten gaan met hun duurzaamheidshysterie ons wel de rekening van honderden meer per maand laten ophoesten.
   en uit angst voor het gelijk van baudet daze man maar bashen.

   14 likes
 6. Uit ijsboringen is gebleken dat er tijden waren waarin het co2 gehalte wel 10 maal hoger was dan nu.
  Als je die klimaat idioten zou moeten geloven dan zou dat nooit in het ijs terug te vinden zijn, want dan zou er volgens hen niet eens meer ijs op de polen liggen.
  Ik denk dat het weer tijd wordt voor de kolenkachel en het uit de mottenballen halen van het elfsteden comité.

  15 likes
 7. Mijn vorige reactie nog niet geplaatst?
  Oh gelukkig, had daarin een link gegeven: https://sputniknews.com/europe/201811141069801777-london-banner-green-activists/
  En gereageerd dat ze in Engeland het ook door kregen.
  Dacht even dat die groenen hun verstand terug hadden gekregen maar ik was kennelijk te positief gestemd betreffende hun verstandelijke vermogens 😉
  Zij bedoelden natuurlijk dat we de pineut zouden zijn door de “door ons veroorzaakte opwarming.”
  Foutje, verkeerd geïnterpreteerd.
  Weer een illusie minder.
  Maar wat mij betreft kan de kolenkachel weer gestookt worden en het Elfsteden comite weer uit de mottenballen gehaald worden.

  9 likes
 8. bericht van 12 nov alhier.

  We krijgen zeker nog een ijstijdje te verduren. Kleintje. Dus bewaar je sneeuwklokjesbolletjes.

  Professor Valentina Zharkova van de Northumbria University heeft onlangs een presentatie verzorgd bij de Global Warming Policy Foundation.

  Uit haar onderzoek blijkt dat de zon een steeds terugkerende cyclus van 350 tot 400 jaar doorloopt.

  Aan de hand van deze cyclus kunnen warmere en koudere perioden op aarde worden voorspeld.

  Nieuw minimum
  Het Maunderminimum (1645-1715), het Wolfminimum (1200), Oortminimum (1010-1050), Homerminimum (800-900 voor Christus) en de warmere periode in de middeleeuwen (900-1200) en andere warmere perioden komen overeen met de cyclus.

  Deze benadering voorspelt ook dat er in 2020-2055 een nieuw minimum aan zit te komen.

  Wetenschappers weten al heel lang dat het aantal zonnevlekken om de 11 jaar een maximum bereikt. Dit verschijnsel wordt toegeschreven aan veranderingen in de magnetische activiteit van de zon.

  Moeite

  8 likes
 9. Als we niet als de wiedeweer de kolencentrales weer gaan opstarten (de schone varianten) dan leven we straks misschien op 1 grote ijsklomp. Geen planten een kans om dieren een kans te geven! Produceer elektrische energie en CO2 en red het leven op aarde!

  2 likes
 10. Vertrouw deze NAZI`s nooit!

  7 likes
 11. Normaal zou het koeler moeten zijn ja, mits zo weinig zonnevlekken, maar…. met al dat geknoei dmv decennia sproeien (chemtrails) is er geen natuurlijk klimaat meer, maw ze kunnen het klimaat op maat maken, naargelang het hun het beste uitkomt.

  7 likes
 12. Biff, leider Nationaal Scheten Front

  Erg spannend met al die verschillende meningen.
  Zelf blijf ik geloven in afkoeling van de aarde wegens het zonneminimum en lever ik mij bescheiden bijdrage door zoveel mogelijk CO2 houdende scheten te laten.
  Eet veel vlees met bonen, uien en extra CO2 opwekkende tarwe!
  We moeten onze planeet warm houden!

  Dank voor jullie medewerking namens mezelf als leider van het Nationaal Scheten Front.
  En denk niet geslachtelijk. Elke man, vrouw, homo, lesbo, LBTG”er en iedereen die ik misschien vergeet (bv. negers, joden travestieten en dwergen en misschien nog veel meer sorry als ik je vergeet en dat meen ik uit de grond van mijn hart) kan een bijdrage leveren.

  Bij voorbaat dank!

  Jullie dienaar Biff

  4 likes
 13. De zon is een explosie bevroren in de tijd.

  3 likes
 14. Ik was net heerlijk wandellen in het bos met mijn hond,
  Nu op een mooie openplek en de volle zon was het behoorlijk warm! Ik moest er echt van zweten, het is november en volgens de weer app op mijn mobiel was het maar 9 graden hier, maar het voelde toch echt veel en veel warmer.

  3 likes
 15. haarp veroorzakt dit fenomeen?

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Oud-hoogleraar kraakt corona-aanpak: ‘Westen pleegt zelfmoord’

Veel mensen accepteren dat de hele economie ...

biomassa

Provincies zijn helemaal klaar met biomassa en trekken streep in het zand. Deze ingrijpende maatregelen nemen ze

Biomassa is een onmisbaar onderdeel van het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.