Gezondheid

Hoe triclosan tot hart- en spierproblemen kan leiden

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bacteriedoder die wordt gebruikt in onder meer lippenstift, deodorant, zeep, tandpasta en gezichtsreinigers, kan hart- en spierproblemen veroorzaken. Dat meldt de Los Angeles Times.

Triclosan verhindert het proces waarbij het brein signalen doorgeeft aan de spieren. De stof wordt toegevoegd aan honderden cosmeticaproducten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bij proeven met muizen werd binnen 20 minuten na blootstelling aan triclosan een drastische daling van 25 procent vastgesteld in de hartfunctie. Eerder werd nog gedacht dat de stof snel onschadelijk werd gemaakt door het lichaam.

Calciumionen

Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Davis denken dat de stof actief blijft en naar de organen wordt gevoerd waar het schade aanricht. “Onze bevindingen tonen aan dat triclosan een gevaar vormt voor de menselijke gezondheid,” zei toxicoloog Isaac Pessah. “Als de hartfunctie van een gezond persoon met 10 procent daalt heeft dat niet gelijk effect, maar bij een hartpatiënt kunnen de gevolgen groot zijn.”

Daarnaast tast triclosan de spieren aan door de stroom van calciumionen te verstoren. Die vervoeren normaal gezien de elektrische signalen van het brein naar de spieren. Als dat in mindere mate gebeurt krijgen de spieren minder sterke impulsen.

Spectaculair effect

“We waren verrast door de omvang van de wijziging van de spierfunctie in verschillende organen, de hartspier en andere spieren,” zei Bruce Hammock. Volgens de studie heeft triclosan een ‘werkelijk spectaculair’ decontracterend effect op de spierfunctie bij muizen. Bij ellerlingen verminderde de zwemcapaciteit na zeven dagen blootstelling aan de bacteriedoder.

In eerdere studies werd een verband aangetoond tussen triclosan en schildklier- en vruchtbaarheidsproblemen, maar nu is voor het eerst het effect op de spieren getest.

Bronnen: Standaard.be, HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
serioza
serioza
11 jaren geleden

In Rusland wordt dit als kakkerlakken verdelger gebruikt in spuitbus niet zoeen fijne spul, toevallig is het niet zo goed voor mensen idd, lijkt wel de film van Batman wel waar Jocker (Jack Nicholson)Gotham City met allerlei chemicalien in verschillende cosmetica om zeep helpt, lijkt niet ver gegrepen, tenminste als je de steen in Atlanta mag geloven waar er maar 500 miljoen mensen gewenst zijn.

Jan
Jan
11 jaren geleden

Leuk zo’n studie, als we nu eens een lijst plaatsen van alle produkten die schadelijk zijn. Heeft Niburu voldoende onderwerpen te plaatsen. Ik begin alvast met 1 onderwerp, 7 liter water achter elkaar drinken kan dodelijk zijn.

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Johan Oldenkamp heeft ooit eens in een boekje “Bewustzijnsdynamiek” beschreven hoe de illuminati en de door die illuminati gesponsorderde gezondheids- en ook de make up industrie (en andere bedrijfstakken) poogt zoveel mogelijk schadelijke stoffen te verkopen om de suffe burger verder te versuffen en te ontaarden en zodoende zoveel mogelijk macht over die suffe burger te vergaren en er ook zoveel mogelijk aan te verdienen. Die suffe burger raakt volgens dat grote plan zoveel mogelijk “de weg kwijt” en is zodoende beter en makkelijker te manipuleren.

Olaf
Olaf
11 jaren geleden

Sjongejongejonge, en ik was zo blij met Colgate 24CLean, het werkt zo goed omdat er dus triclosan inzit. Nou ja , dan maar Paradontax zonder fluoride nemen!

Echt balen dit…

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x