Homepagina » Buitenland » Amerikaanse leger slacht onschuldige burgers en journalisten af. Dankzij Julian Assange zou de wereld dit nooit te weten zijn gekomen
Amerikaanse leger slacht onschuldige burgers en journalisten af. Dankzij Julian Assange zou de wereld dit nooit te weten zijn gekomen
Foto: Elekhh Wikimedia Commons

Amerikaanse leger slacht onschuldige burgers en journalisten af. Dankzij Julian Assange zou de wereld dit nooit te weten zijn gekomen

De politie in Londen heeft WikiLeaks-oprichter Julian Assange gearresteerd. Hij werd aangehouden bij de Ecuadoriaanse ambassade, waar hij de afgelopen zeven jaar verbleef.

WikiLeaks zegt dat het asiel van Assange in strijd is met het internationale recht is opgezegd en heeft opgeroepen tot actie.

Assange’s advocaat stelt dat haar cliënt onder meer is opgepakt omdat de Verenigde Staten in 2017 een uitleveringsverzoek hebben gedaan.

Verheugd

De aanklacht stelt dat Assange zich moet verantwoorden voor samenzwering met Chelsea Manning in 2010.

Manning leverde WikiLeaks documenten en een video waarop te zien is hoe een Amerikaanse legerhelikopter burgers en journalisten afslacht in Irak.

Het is dan ook niet vreemd dat in Washington verheugd wordt gereageerd op de arrestatie van Assange.

Niet verrassend

Het werd één van de beroemdste video’s die dankzij WikiLeaks in de openbaarheid is gekomen.

Zonder Assange zou de wereld dit nooit geweten zijn gekomen. Het is niet verrassend dat de VS dit soort dingen geheim wil houden.

Onschuldige volwassenen en kinderen

De piloot van de Amerikaanse helikopter schoot twee Reuters-journalisten en omstanders dood op een plein in het oosten van Bagdad.

Vervolgens probeerden onschuldige volwassenen en kinderen de gewonden te verplaatsen, waarna de piloot opnieuw het vuur opende.

[TPOok]


Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Hij werd aangehouden bij de Ecuadoriaanse ambassade, waar hij de afgelopen zeven jaar verbleef.

  niet bij maar in de ambassade toch?
  alle klerelijers van regeringen moeten een kopje kleiner worden gemaakt.
  zij beslissen over het leven van de gewone burger of wanneer wo3 moet komen het is toch te gek voor dat wij de burger zich naar het slachthuis laat vervoeren.
  als ieder leger de wapens neer legt is het gedaan met het vulnis

  17 likes
 2. stem af in Liefde voor Julian Assange………

  namaste

  16 likes
 3. Deze wereld ,of eigenlijk de machten ervan, is nu eenmaal het toneel voor vele slachtoffers ,en een slachtofferbank voor vele en voor het belang van een Staat, vele worden geofferd, voor het heilige doel, de middel bestaat, als men de Staat niet dient, of iets verteld wat schaad,dat men rekening moet houden met vervolging, de waarheid mag niet al te publiekelijk worden, elk Staat heeft zo zijn eigen schrik bewind, de ene wat minder dan de ander maar bestaan doet ie, in elke staat ,geen Een een uitzondering,komt men te dichtbij de waarheid , die gebaseerd zijn op het belang van een Staat waarin deze praktijken uitvoeren wat het licht ,die een Staat wil tonen of wilt zijn ,niet kan verdragen waarin ze als een licht wilt zijn ,maar een heel ander licht laat zien wat ze werkelijk zijn , dus eigenlijk zijn het duistere praktijken waarin belangen aanwezig is van of voor een Staat, zo,n Staat bestaat alleen in het bespelen van en met onwaarheden aan het publiek, en dat is hun waarheid voor het belang van een Staat om te blijven functioneren, goedschiks of kwaadschiks ,zo langzamerhand word men wel wakker dat Staten hun eigen volk of meerdere volkeren misleid. ten bate van eigen roem,Men noemt het democratie, maar dan wel een met demoniche trekjes..En het volk moet zich daar onder aan schikken, en alle leugens en bedrog maar gewoonweg als gewoon nemen en aanvaarden..maar er zijn altijd wel mensen die een heel ander gezicht laat zien van zo,n Staat.en hun duisteren praktijk aan het licht van de Wereld toont,, met veel ergernis van zo,n Staat, Gelukkig bestaat er zulke mensen en er komen er steeds meer in de toekomst.

  8 likes
  • Het maakt niet uit hoe oud je bent, deze psychopatische, volledig van de pot gerukte kliek is al meer dan 200 jaar bezig de aarde leeg te roven, aangedreven door het hedendaagse, van oorsprong Babylonische monetaire systeem, en te voorkomen dat landen/ volkeren zich verenigen om deze kliek een land uit te trappen.
   Het desbetreffende land wordt dan middels een 5e colonne van binnenuit uitgehold en aangepakt, door sleutelposities te bezetten in de politiek, in de media, in de overheid, in het educatieve systeem (corrupt the young), en in het geldstelsel en vanaf de buitenkant worden enorme hetze campagnes opgezet om de publieke opinie in andere landen te bespelen.

   Het is een kleine, wortelloze, internationale kliek die niet wil dat er vrede tussen landen heerst, die niet wil dat mensen tot rust komen. De poppetjes in deze kliek worden steeds vervangen, het idee blijft hetzelfde.

   Dat dit nog steeds op het internet staat is me een raadsel, maar het geeft de kern van het probleem weer.

   https://www.youtube.com/watch?v=t5B0DhxbhMI

   6 likes
  • Ik begrijp je helemaal, gelukkig. Geen geheim dat je thumb’s up krijgt van mij.

   0 likes
 4. Toch wel érg bedenkelijk als je bedenkt dat het schijnbaar niet veel uitmaakt hoeveel misstanden er gepubliceerd worden, alles wordt hoe dan ook onder het tapijt gekeerd en heeft tot nu toe geen consequenties voor de daders… Onbegrijpelijk…

  12 likes
 5. En het volk pikt dit alles en wanneer trekt men massaal zijn geel hesje aan op facebok kan je vinden hoelaat en waar men bijeen komt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

Het zal de vaste lezer van deze ...

assad

Italiaanse publieke omroep weigert veelbesproken interview met Assad uit te zenden. Bekijk het hier

De Italiaanse publieke omroep Rai nam onlangs ...