Buitenland

Amerikaanse leger slacht onschuldige burgers en journalisten af. Dankzij Julian Assange zou de wereld dit nooit te weten zijn gekomen

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De politie in Londen heeft WikiLeaks-oprichter Julian Assange gearresteerd. Hij werd aangehouden bij de Ecuadoriaanse ambassade, waar hij de afgelopen zeven jaar verbleef.

WikiLeaks zegt dat het asiel van Assange in strijd is met het internationale recht is opgezegd en heeft opgeroepen tot actie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Assange’s advocaat stelt dat haar cliënt onder meer is opgepakt omdat de Verenigde Staten in 2017 een uitleveringsverzoek hebben gedaan.

Verheugd

De aanklacht stelt dat Assange zich moet verantwoorden voor samenzwering met Chelsea Manning in 2010.

Manning leverde WikiLeaks documenten en een video waarop te zien is hoe een Amerikaanse legerhelikopter burgers en journalisten afslacht in Irak.

Het is dan ook niet vreemd dat in Washington verheugd wordt gereageerd op de arrestatie van Assange.

Niet verrassend

Het werd één van de beroemdste video’s die dankzij WikiLeaks in de openbaarheid is gekomen.

Zonder Assange zou de wereld dit nooit geweten zijn gekomen. Het is niet verrassend dat de VS dit soort dingen geheim wil houden.

Onschuldige volwassenen en kinderen

De piloot van de Amerikaanse helikopter schoot twee Reuters-journalisten en omstanders dood op een plein in het oosten van Bagdad.

Vervolgens probeerden onschuldige volwassenen en kinderen de gewonden te verplaatsen, waarna de piloot opnieuw het vuur opende.

[TPOok]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Solida
Solida
5 jaren geleden

Toch wel érg bedenkelijk als je bedenkt dat het schijnbaar niet veel uitmaakt hoeveel misstanden er gepubliceerd worden, alles wordt hoe dan ook onder het tapijt gekeerd en heeft tot nu toe geen consequenties voor de daders… Onbegrijpelijk…

densie
densie
5 jaren geleden

stem af in Liefde voor Julian Assange………

namaste

salvar
salvar
5 jaren geleden

Hij werd aangehouden bij de Ecuadoriaanse ambassade, waar hij de afgelopen zeven jaar verbleef.

niet bij maar in de ambassade toch?
alle klerelijers van regeringen moeten een kopje kleiner worden gemaakt.
zij beslissen over het leven van de gewone burger of wanneer wo3 moet komen het is toch te gek voor dat wij de burger zich naar het slachthuis laat vervoeren.
als ieder leger de wapens neer legt is het gedaan met het vulnis

rob
rob
5 jaren geleden

Deze wereld ,of eigenlijk de machten ervan, is nu eenmaal het toneel voor vele slachtoffers ,en een slachtofferbank voor vele en voor het belang van een Staat, vele worden geofferd, voor het heilige doel, de middel bestaat, als men de Staat niet dient, of iets verteld wat schaad,dat men rekening moet houden met vervolging, de waarheid mag niet al te publiekelijk worden, elk Staat heeft zo zijn eigen schrik bewind, de ene wat minder dan de ander maar bestaan doet ie, in elke staat ,geen Een een uitzondering,komt men te dichtbij de waarheid , die gebaseerd zijn op het belang van een Staat waarin deze praktijken uitvoeren wat het licht ,die een Staat wil tonen of wilt zijn ,niet kan verdragen waarin ze als een licht wilt zijn ,maar een heel ander licht laat zien wat ze werkelijk zijn , dus eigenlijk zijn het duistere praktijken waarin belangen aanwezig is van of voor een Staat, zo,n Staat bestaat alleen in het bespelen van en met onwaarheden aan het publiek, en dat is hun waarheid voor het belang van een Staat om te blijven functioneren, goedschiks of kwaadschiks ,zo langzamerhand word men wel wakker dat Staten hun eigen volk of meerdere volkeren misleid. ten bate van eigen roem,Men noemt het democratie, maar dan wel een met demoniche trekjes..En het volk moet zich daar onder aan schikken, en alle leugens en bedrog maar gewoonweg als gewoon nemen en aanvaarden..maar er zijn altijd wel mensen die een heel ander gezicht laat zien van zo,n Staat.en hun duisteren praktijk aan het licht van de Wereld toont,, met veel ergernis van zo,n Staat, Gelukkig bestaat er zulke mensen en er komen er steeds meer in de toekomst.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x