BinnenlandCorona

Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor het Nederlandse leger, is deze maand aandacht voor de rol van Defensie bij de bestrijding van ‘desinformatie’ over onder andere corona. “Over het ontstaan en de aanpak van het coronavirus doen veel verhalen de ronde, waardoor er al snel een situatie van information disorder heerste,” schrijft tweede-luitenant Bo van den Herik.

Recente voorbeelden van information disorder zijn volgens Van den Herik de diverse verhalen over de oorzaak van de MH17-ramp en de verhalen over het ontstaan en de aanpak van het Covid-19-virus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Onder desinformatie verstaan we ‘gemanipuleerde informatie, die een verzender verspreidt met de bedoeling anderen te misleiden’. Nederland zou van buitenaf veelvuldig belaagd worden met allerlei vormen van gemanipuleerde informatie.

“Het beleid tegen desinformatie begint vorm te krijgen, waarbij het bewustzijn van de burgers en bevordering van mediawijsheid centraal staan,” schrijft Van den Herik. “Defensie zou in de Nederlandse aanpak van desinformatie naast een ondersteunende ook een adviserende en signalerende rol kunnen vervullen.”

Zelf proactief desinformatiecampagnes uitvoeren

En nu komt het: “In de krijgsmacht gaan steeds meer stemmen op om zelf proactief desinformatiecampagnes te gaan uitvoeren wanneer – of wellicht voordat – de internationale spanningen oplopen.”

En verder: “De Defensiestaf moet nu al nadenken hoe een eventueel verzoek van de regering om militaire capaciteit in te zetten tegen desinformatie ingewilligd zou kunnen worden.”

Een krijgsmacht die zich bezighoudt met de bestrijding van desinformatie en mogelijk zelf ook desinformatiecampagnes gaat opzetten. Het zijn haast Noord-Koreaanse toestanden. Wat wordt er precies verstaan onder desinformatie? Het blijft allemaal erg vaag.

Welke verhalen over het ontstaan en de aanpak van corona zijn desinformatie en welke niet? En welke verhalen over de oorzaak van de MH17-ramp zijn desinformatie en welke niet? En wie zegt dat de verhalen die we in de mainstream media lezen over corona en MH17 geen desinformatiecampagnes van de overheid zijn? Van den Herik maakt duidelijk dat Defensie de overheidslijn zal volgen. Krijgen we straks ook een Gedachtepolitie of een Ministerie van Waarheid?

Een zorgelijke ontwikkeling.

[Militaire Spectator]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

RIVM, Rutte,Hugo en de media zijn de grootste ‘desinformatie’ verspeiders over corona. Laat ze maar eerst bewijzen dat het bestaat !! Het volk heeft het recht op eerlijkheid van de Nederlandse overheid !! Het staat duidelijk in onze grondwet !!

Geoffrey
Geoffrey
3 jaren geleden

En dan worden ze bij het kabinet boos als ze worden vergeleken met een corrupte staat of bananenrepubliek….

Kritisch denken wordt waarschijnlijk per 2021 definitief opgeschort tot nader order en de mensen kunnen dan grappend roepen; “kritisch denken, das toch zo 2020.”

Maar ff serieus, dit is echt eng en ik denk en voel dat het te laat is. 1 ding scheelt de meeste mensen op deze site zijn geen christenen en jagen veelal new age gedachtes na, iedereen zijn meug, maar ik gok dat ik als 1 vd eerste aan de beurt kom, aangezien ik mijn geloof niet onder stoelen of banken steek.

Misschien vind je me een domme gelovige en misschien voel je je na het lezen wel een soort van lotgenoot, i don’t know. Ik maak me echter vooral zorgen om mijn kids!! Mijn vrouw staat er net zo in als ik, maar ik slaap letterlijk amper vanwege DIE zorgen over mijn kids ik zou er voor vechten. Niet voor (ver)nederland wel voor onze normen en waarden.

Overal staan goedbedoelde verzetsgroepen op, maar we zijn allemaal groepjes tegenover een goed geoliede machine, die inmiddels al zo’n 7 generaties lang onze levens verkorten, verkrachten, verbruiken en vermoorden. Dus wat willen die kleine groepjes doen.

Maar er zijn zoveel tegenstellingen, tussen mensen, geloven, sexualiteit etc etc dat dit HUN MOMENT wordt om onze beschaving definitief te ENDEN….

NINEforNEWS doet al jaren goed werk, maar wat doen jullie om ONS allemaal te VERENIGEN. Wie zijn in het alternatieve medialandschap naar gecontroleerde oppositie?? Vaak waar ik geld zie, zie ik belangen, waar ik belangen zie, zie ik ondernemersschap, waar ondernemers ondernemen is geld vaak de drive en wie het geld dient, dient niet het volk…..

Hoe meer ik lees, hoe meer ik twijfel… Maar omdat ik niet mag stoppen met hopen (mede vanwege mijn kids) ben ik altijd opzoek naar hoop, maar is er nog hoop of doe ik aan hoop-porno en leef ik mijn eigen sprookje waarvan ik het einde al weet en das geen happy end

Ik schrijf dit met een traan en een lach. Een lach omdat mijn dochter net langs loopt en een traan omdat ik weet dat het tegen beter weten in is.

LIEFDE voor iedereen hoe je ook in het leven staat en onthoudt:

** JOHN 3:16 **

–> De simpelste en mooiste boodschap BIG ups naar de GROOTSTE

Geoffrey

Misantroop der Lage Landen
Misantroop der Lage Landen
3 jaren geleden

Wat denkt die tweede luitenant wel? Ik graaf zelf wel mijn schuttersputje om desinformatie in te dumpen.
Welke tweede luitenant heeft er trouwens gelijk? Bo van den Herik of Wybren van Haga (ooit bekleed met dezelfde rang).
Als ik zou kiezen, dan mag die Bo mooi wieberen.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

De DS, Cabal, Satanisten, of hoe je ze ook noement wilt, zit met de komplete samenleving verweven.
Triest, maar wáár denk ik.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x