Homepagina » Binnenland » Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona
defensie
Foto: Archangel12 CC BY 2.0

Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor het Nederlandse leger, is deze maand aandacht voor de rol van Defensie bij de bestrijding van ‘desinformatie’ over onder andere corona. “Over het ontstaan en de aanpak van het coronavirus doen veel verhalen de ronde, waardoor er al snel een situatie van information disorder heerste,” schrijft tweede-luitenant Bo van den Herik.

Recente voorbeelden van information disorder zijn volgens Van den Herik de diverse verhalen over de oorzaak van de MH17-ramp en de verhalen over het ontstaan en de aanpak van het Covid-19-virus.

Onder desinformatie verstaan we ‘gemanipuleerde informatie, die een verzender verspreidt met de bedoeling anderen te misleiden’. Nederland zou van buitenaf veelvuldig belaagd worden met allerlei vormen van gemanipuleerde informatie.

“Het beleid tegen desinformatie begint vorm te krijgen, waarbij het bewustzijn van de burgers en bevordering van mediawijsheid centraal staan,” schrijft Van den Herik. “Defensie zou in de Nederlandse aanpak van desinformatie naast een ondersteunende ook een adviserende en signalerende rol kunnen vervullen.”

Zelf proactief desinformatiecampagnes uitvoeren

En nu komt het: “In de krijgsmacht gaan steeds meer stemmen op om zelf proactief desinformatiecampagnes te gaan uitvoeren wanneer – of wellicht voordat – de internationale spanningen oplopen.”

En verder: “De Defensiestaf moet nu al nadenken hoe een eventueel verzoek van de regering om militaire capaciteit in te zetten tegen desinformatie ingewilligd zou kunnen worden.”

Een krijgsmacht die zich bezighoudt met de bestrijding van desinformatie en mogelijk zelf ook desinformatiecampagnes gaat opzetten. Het zijn haast Noord-Koreaanse toestanden. Wat wordt er precies verstaan onder desinformatie? Het blijft allemaal erg vaag.

Welke verhalen over het ontstaan en de aanpak van corona zijn desinformatie en welke niet? En welke verhalen over de oorzaak van de MH17-ramp zijn desinformatie en welke niet? En wie zegt dat de verhalen die we in de mainstream media lezen over corona en MH17 geen desinformatiecampagnes van de overheid zijn? Van den Herik maakt duidelijk dat Defensie de overheidslijn zal volgen. Krijgen we straks ook een Gedachtepolitie of een Ministerie van Waarheid?

Een zorgelijke ontwikkeling.

[Militaire Spectator]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

RIVM, Rutte,Hugo en de media zijn de grootste ‘desinformatie’ verspeiders over corona. Laat ze maar eerst bewijzen dat het bestaat !! Het volk heeft het recht op eerlijkheid van de Nederlandse overheid !! Het staat duidelijk in onze grondwet !!

Geoffrey
Geoffrey
4 maanden geleden

En dan worden ze bij het kabinet boos als ze worden vergeleken met een corrupte staat of bananenrepubliek….

Kritisch denken wordt waarschijnlijk per 2021 definitief opgeschort tot nader order en de mensen kunnen dan grappend roepen; “kritisch denken, das toch zo 2020.”

Maar ff serieus, dit is echt eng en ik denk en voel dat het te laat is. 1 ding scheelt de meeste mensen op deze site zijn geen christenen en jagen veelal new age gedachtes na, iedereen zijn meug, maar ik gok dat ik als 1 vd eerste aan de beurt kom, aangezien ik mijn geloof niet onder stoelen of banken steek.

Misschien vind je me een domme gelovige en misschien voel je je na het lezen wel een soort van lotgenoot, i don’t know. Ik maak me echter vooral zorgen om mijn kids!! Mijn vrouw staat er net zo in als ik, maar ik slaap letterlijk amper vanwege DIE zorgen over mijn kids ik zou er voor vechten. Niet voor (ver)nederland wel voor onze normen en waarden.

Overal staan goedbedoelde verzetsgroepen op, maar we zijn allemaal groepjes tegenover een goed geoliede machine, die inmiddels al zo’n 7 generaties lang onze levens verkorten, verkrachten, verbruiken en vermoorden. Dus wat willen die kleine groepjes doen.

Maar er zijn zoveel tegenstellingen, tussen mensen, geloven, sexualiteit etc etc dat dit HUN MOMENT wordt om onze beschaving definitief te ENDEN….

NINEforNEWS doet al jaren goed werk, maar wat doen jullie om ONS allemaal te VERENIGEN. Wie zijn in het alternatieve medialandschap naar gecontroleerde oppositie?? Vaak waar ik geld zie, zie ik belangen, waar ik belangen zie, zie ik ondernemersschap, waar ondernemers ondernemen is geld vaak de drive en wie het geld dient, dient niet het volk…..

Hoe meer ik lees, hoe meer ik twijfel… Maar omdat ik niet mag stoppen met hopen (mede vanwege mijn kids) ben ik altijd opzoek naar hoop, maar is er nog hoop of doe ik aan hoop-porno en leef ik mijn eigen sprookje waarvan ik het einde al weet en das geen happy end

Ik schrijf dit met een traan en een lach. Een lach omdat mijn dochter net langs loopt en een traan omdat ik weet dat het tegen beter weten in is.

LIEFDE voor iedereen hoe je ook in het leven staat en onthoudt:

** JOHN 3:16 **

–> De simpelste en mooiste boodschap BIG ups naar de GROOTSTE

Geoffrey

Remco
Remco
Reactie op  Geoffrey
4 maanden geleden

“Overal staan goedbedoelde verzetsgroepen op, maar we zijn allemaal groepjes tegenover een goed geoliede machine, die inmiddels al zo’n 7 generaties lang onze levens verkorten, verkrachten, verbruiken en vermoorden. Dus wat willen die kleine groepjes doen.”

Geoffrey, hier je antwoord:

https://www.youtube.com/watch?v=ZLsR0OkaaZY

Er zijn honderden protestgroepen, waarvan er inmiddels 54 zijn aangesloten bij het Algemeen Burger Collectief (ABC). Het ABC heeft de potentie een machtig wapen te worden tegen de overheid, tegen het RIVM en tegen de MSM.

LEDENLIJST per 7 sept 2020:
1. Anti lockdown
2. Awareness
3. Brabant in Opstand
4. Burgers Tegen Onrecht
5. Corona-demonstratiegroep twente
6. De Haan
7. De Wakkeren
8. De Andere Krant
9. DeBuren
10. Demonstratie voor de Vrijheid
11. Den Haag in Opstand
12. Dordrecht in Opstand
13. Durf #NEE te zeggen
14. Dutch Survivors.
15. Gele Hesjes Limburg
16. Gele Hesjes NL
17. HKN
18. Haagsetocht voor vrijheid
19. Het Verzet
20. Info Centraal
21. Kaas
22. Leg Vlaanderen Plat
23. Limburg sta Op.
24. Lockdown News Network
25. Love Unites
26. Ministerie van Verzet.
27. Ministry against Fact-checking
28. NEE tegen 1,5 meter
29. NVKP.nl
30. Nexit Next – Stop NOW
31. Nieuw Nederlands Nationalisme
32. Onafhankelijke Pers Nederland
33. One for freedom
34. Oranjekoorts
35. RT Dutch
36. Robin Hoods
37. Rotterdam In Opstand
38. SB groep
39. Samen 1 Voor Nederland
40. Stichting Vaccinvrij
41. Stop 5G Nederland
42. TelegramNl.eu
43. Together we are strong
44. Uprising Group
45. Vecht tegen Onrecht (VTO)
46. Viruswaarheid (Viruswaanzin)
47. Voor Stanley
48. VoorVrijheid.nu
49. Vrijheids Beweging Nederland
50. Wakker
51. Wakkere wereld en nu
52. Wij Zijn Nederland
53. Wij stemmen Rechts
54. Blue Tiger Studio

Hoopgevend!

Jan
Jan
Reactie op  Remco
4 maanden geleden

Daar valt Engel toch niet onder?

Geoffrey
Geoffrey
Reactie op  Remco
4 maanden geleden

Hey Remco,

dank je wel voor je reactie dat had ik ff nodig! Het is idd hoopgevend man, tegelijkertijd vrees ik voor bureaucratie en dat iedereen zijn eigen agenda heeft en er dus geen eenheid komt, maar ik moet ook voorkomen dat ik mezelf saboteer door overal aan te twijfelen en het gewoon doen en opstaan/spreken als ik zoiets signaleer i.p.v. vooraf alles uit te denken wat natuurlijk onmogelijk is.

Ik zal deze week proberen daar een extra groep aan toe te voegen, dank je wel man, je geeft me idd wat hoop, dat het nog niet te laat is.

Ik hoop, dat iedereen zijn ego thuislaat in deze groepen en dat er iets moois uit voort komt.

Geoffrey

Misantroop der Lage Landen
Misantroop der Lage Landen
4 maanden geleden

Wat denkt die tweede luitenant wel? Ik graaf zelf wel mijn schuttersputje om desinformatie in te dumpen.
Welke tweede luitenant heeft er trouwens gelijk? Bo van den Herik of Wybren van Haga (ooit bekleed met dezelfde rang).
Als ik zou kiezen, dan mag die Bo mooi wieberen.

Petrus
Petrus
4 maanden geleden

De DS, Cabal, Satanisten, of hoe je ze ook noement wilt, zit met de komplete samenleving verweven.
Triest, maar wáár denk ik.

Tony
Tony
4 maanden geleden

Allemaal zeer zorgelijke en bedenkelijke ontwikkelingen. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was!

En dat allemaal m.b.t. tot een niet bestaand virus. Het wordt steeds gekker, maar dat zal dan ook wel de bedoeling zijn.

Meindert Kramp
Meindert Kramp
4 maanden geleden

Bekijk het maar met je Militaire Spectator, tijdschrift voor het Nederlandse leger. De herrezen Völkischer Beobachter onder een andere naam? Koekeloeren, dat doen mijn katers ook naar de vogeltjes. Het koekeloeren heeft in zoverre met het volk te maken, dat ze bekijken of het volk wel goed in de pas loopt.
Typisch dat de boven ons gestelden ook iets aan kameleons ontlenen. Eerst heb je de BVD en ineens na de moord op Fortuyn heet het AIVD. Bij Justitie weten de twijfelaars ook niet van gekkigheid wat prevaleert, Veiligheid of Gerechtigheid. Na een wisseling in de naam van het ministerie hebben we nog steeds geen van beiden, wel zo prettig voor overheidsnesten bevolkt door pedofielen. De laatste zin mag geschrapt worden, want het is niet bewezen en zal nooit bewezen worden, volgens een groot ziener, die ooit burgemeester van Rotterdam was.

Gladiator
Gladiator
4 maanden geleden

Dus dit jongetje gaat uitmaken wat wel of geen desinformatie is…..

Zou graag een gesprek met hem willen voeren en wel op zeer korte termijn maar dat zal er wel niet inzitten….

Mijn God, een 2e Luitenant gaat in Nederland bepalen wat wel of geen juiste info is….het moet echt niet gekker meer worden!!

Wat een afgang……

Gladiator

Kapeolani
Kapeolani
4 maanden geleden

Die vd herik is helemaal rijp voor politiek met zn smerige grijns op instagram. Past perfect naast rutte.
Dit figuur als eerste afvoeren voor de zo geroemde vaccinatie van hugo de domme, ehhh de jonge!!! ,deze was van Dhr.Pieter Lakeman, scherpe geest met humor!!!

ben
ben
4 maanden geleden

1 woord…. mokingbird….
en dat bestaat al heel lang.

Pietka
Pietka
4 maanden geleden

Het bla blabla blabla van de krijgsmacht

x

Check Also

fuellmich

Reiner Fuellmich reageert op belangrijke uitspraak Duitse rechter: ‘Eerste in zijn soort’

Een rechter in Weimar in de Duitse ...

quarantaine

Duitsers die willens en wetens quarantaine weigeren, gaan naar dit coronakamp

Inwoners van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x