Financieel

“Dijsselbloem liegt; Europese belastingbetaler moet bloeden voor sores Italiaanse banken”

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Italiaanse banken zitten flink in de problemen. Deutsche Bank wil graag dat Europa wéér bijspringt en met 150 miljard euro belastinggeld de banken gaat redden. In dat opzicht is er dus niets veranderd sinds de kredietcrisis.

“Europa is extreem ziek en moet snel aan haar problemen werken, anders gaat het mis,” zei de hoofdeconoom van Deutsche Bank. “Ik ben geen doemprofeet, maar een realist.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het IMF verwijst in een rapport uitdrukkelijk naar de noodlijdende Italiaanse banken, die voor 360 miljard euro aan dubieuze leningen hebben afgesloten. Premier Matteo Renzi wil miljarden aan overheidsgeld in de banken gaan pompen.

Als de Italiaanse regering haar zin krijgt en met belastinggeld zijn banken mag steunen, betekent dat een enorme deuk in de geloofwaardigheid van de bankenunie.

‘Italië is de dominosteen die het hele EU-bouwwerk in kan laten storten’

Mogen we daarbij nog even opmerken dat het roer in Italië tegen het einde van de kredietcrisis werd overgenomen door de technocraat Mario Monti, die lid is van de Trilaterale Commissie en deelnemer aan de Bilderbergconferenties. Monti werkte ook als internationaal adviseur voor zakenbank Goldman Sachs, u weet wel, die bank die de Europese belastingbetaler 800 miljoen euro afhandig maakte.

Minister van Financiën en voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem zei dat er geen cent van de Europese belastingbetaler naar de Italiaanse banken zal gaan. Dat hoorden we ook bij de Griekse crisis, schrijft journalist Joost Niemöller.

“Griekenland is een klein landje. Italië is de dominosteen die het hele EU-bouwwerk in kan laten storten,” zegt hij. “Dat was ook precies het argument dat we tijdens de Griekse crisis van de autoriteiten hoorden: ‘Als de EU nu niet bijspringt en Griekenland uit de EU stapt, dan zijn Italië en Spanje aan de beurt’.”

‘EU is gevaarlijke economische fictie’

“Welnu, Italië is nu aan de beurt,” vervolgt hij. “En dan mag de Volkskrant nog zo hard roepen dat dit komt door de Brexit; dat komt het niet. Dat komt omdat de EU een economische fictie is. En een gevaarlijke.”

Wanneer de Italiaanse banken vallen, dan vallen de Europese banken mee, aldus Niemöller. Binnen de EU zijn de economische belangen volkomen verweven geraakt. “Als Dijsselbloem zegt dat er geen geld van de EU-belastingbetaler naar Italië zal gaan, dan liegt hij dus. Het is zijn taak om geruststellende signalen af te geven bij de zoveelste crisis. Het is alleen niet onze taak om hem te geloven.”

[Joost Niemöller]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
7 jaren geleden

dijsselbloem ligt dat hij barst. gelaatskunde anyone?

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

liegt (ipv ligt) dat hij barst. ruimen die eu

erik
erik
7 jaren geleden

Misschien toch niet zo gek idee om een kluisje te kopen en elke dag 250 euro te gaan pinnen zodat als de hele zooi omvalt je toch nog wat cash hebt liggen.

Kunnen ze niet gewoon italie lekker bankroet laten gaan en dat ze zelf opnieuw beginnen met hun eigen munt?? of een x het verlies halen bij de rijke in plaats bij de belasting betaler, voor de zoveelste keer.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Betaal het lekker uit eigen zak, Dijselbloem!

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x