Wetenschap

Oud-wetenschapper NASA: “Theorie Einstein klopt niet”

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens natuurkundige dr. Edward Dowdye jr. zijn de theorieën van Albert Einstein onjuist. Als Einstein nu leefde, zou hij met de hedendaagse technieken en instrumenten zijn eigen theorie weerleggen, aldus dr. Dowdye, die jarenlang in het Goddard Space Flight Center van NASA heeft gewerkt.

Dowdye maakt deel uit van een groep wetenschappers die vraagtekens zetten bij de relativiteitstheorie. Uit waarnemingen maken astronomen op dat het begrip zwaartekrachtlens in de praktijk anders werkt dan de relativiteitstheorie ons leert, zegt Dowdye.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een zwaartekrachtlens is een zeer sterk zwaartekrachtveld, zoals dat van een sterrenstelsel of een zwart gat, dat het licht van een daarachterliggend voorwerp afbuigt. Dit effect treedt op wanneer waarnemer, zwaartekrachtveld en het achterliggende voorwerp nagenoeg op één lijn staan. Het zwaartekrachtveld van het voorwerp zou de ruimtetijd veranderen waardoor het waargenomen licht in de buurt van het object buigt.

Dowdye stelt echter dat een zwaartekrachtlens meer lijkt op een fata morgana in de woestijn. Door de warmte ontstaat er een laag warme lucht boven het zand. Het grensvlak met de koudere lucht daarboven werkt als spiegel voor licht dat er onder een invalshoek van ongeveer 90 graden op valt.

De hete luchtlaag reflecteert het licht van de heldere lucht naar boven, waardoor het lijkt of er water op het zand ligt. We nemen aan dat licht in rechte lijnen reist, maar het volgt echter het pad dat het minste tijd kost. Dit is waarom in de woestijn rimpels zichtbaar worden, aldus Dowdy.

Een zwaartekrachtlens heeft volgens Dowdye niets te maken met de kromming van ruimtetijd, maar beïnvloedt het plasma rond een zwaartekrachtgradiënt, zegt hij. Dit plasma beïnvloedt op zijn beurt de route die het licht volgt. In de tijd van Einstein was er vrijwel niets bekend over dit plasma.

Als een object zonder plasma wordt beïnvloed door de zwaartekracht moet het licht volgens de relativiteitstheorie nog steeds buigen, maar dat is volgens Dowdye niet het geval. In zijn boek Extinction Shift Principle biedt hij een alternatieve zwaartekrachttheorie op basis van de Galileïsche transformaties. Hij hoopt dat de tekstboeken snel zullen worden aangepast zodat de jeugd een meer nauwkeurige kijk op het universum krijgt.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko
biko
9 jaren geleden

Het is ook maar een theorie.

Bert
Bert
9 jaren geleden

Het probleem met Einstein en veel andere wetenschappers is dat ze het grote geheel niet konden en kunnen overzien. Onze drie dimensionale realiteit staat in nauwe verbinding met een niet fysiek waarneembare toestand die interactief is met onze realiteit. Vergelijk het onderzoek van Einstein met een monteur die alle eigenschappen van slechts enkele auto onderdelen begrijpt en vervolgens denkt het hele voertuig te kennen.

Vorige week was het de oerknal theorie die in opspraak kwam. Ook de uitdijing van het heelal is al eerder onjuist gebleken. Op micro niveau is van uitdijing niets te bespeuren.

Tijdreizen naar toekomst of verleden kan niet. Beelden opvangen uit het verleden wel. Dat kan wanneer je sneller dan het licht verplaatst. Maar daarmee zal de gebeurtenis niet opnieuw en stoffelijk beleefbaar plaatsvinden. Het zijn slechts de golven met informatie die je tegenkomt.

En ga zo maar door. De wereld mag zich voorbereiden op nog meer onthutsende ontdekkingen waarbij bestaande aannames onderuit gaan. Bedenk dat onze waarneembare wereld niet zonder de “sturing” vanuit het onwaarneembare kan. Met de kwantumfysica zijn we wel op de goede weg.

Martien
Martien
9 jaren geleden

Bertje weet het beter dan Einstein.

Solar
Solar
9 jaren geleden

Allemaal leuk en aardig maar er zijn legio bewijzen dat de relativiteits theorie wel klopt. Waar het artikel over gaat is maar één van de verschijnselen die verklaard kunnen worden met de relativiteits theorie.jammer dat er niet wat meer diepgang in het artikel zit want gewoon roepen dat iets niet klopt is prima maar dan moet er ook verklaard worden wat er precies niet klopt en waarom!

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x