Homepagina » Wetenschap » Oud-wetenschapper NASA: “Theorie Einstein klopt niet”
Oud-wetenschapper NASA: "Theorie Einstein klopt niet"

Oud-wetenschapper NASA: “Theorie Einstein klopt niet”

Volgens natuurkundige dr. Edward Dowdye jr. zijn de theorieën van Albert Einstein onjuist. Als Einstein nu leefde, zou hij met de hedendaagse technieken en instrumenten zijn eigen theorie weerleggen, aldus dr. Dowdye, die jarenlang in het Goddard Space Flight Center van NASA heeft gewerkt.

Dowdye maakt deel uit van een groep wetenschappers die vraagtekens zetten bij de relativiteitstheorie. Uit waarnemingen maken astronomen op dat het begrip zwaartekrachtlens in de praktijk anders werkt dan de relativiteitstheorie ons leert, zegt Dowdye.

Een zwaartekrachtlens is een zeer sterk zwaartekrachtveld, zoals dat van een sterrenstelsel of een zwart gat, dat het licht van een daarachterliggend voorwerp afbuigt. Dit effect treedt op wanneer waarnemer, zwaartekrachtveld en het achterliggende voorwerp nagenoeg op één lijn staan. Het zwaartekrachtveld van het voorwerp zou de ruimtetijd veranderen waardoor het waargenomen licht in de buurt van het object buigt.

Dowdye stelt echter dat een zwaartekrachtlens meer lijkt op een fata morgana in de woestijn. Door de warmte ontstaat er een laag warme lucht boven het zand. Het grensvlak met de koudere lucht daarboven werkt als spiegel voor licht dat er onder een invalshoek van ongeveer 90 graden op valt.

De hete luchtlaag reflecteert het licht van de heldere lucht naar boven, waardoor het lijkt of er water op het zand ligt. We nemen aan dat licht in rechte lijnen reist, maar het volgt echter het pad dat het minste tijd kost. Dit is waarom in de woestijn rimpels zichtbaar worden, aldus Dowdy.

Een zwaartekrachtlens heeft volgens Dowdye niets te maken met de kromming van ruimtetijd, maar beïnvloedt het plasma rond een zwaartekrachtgradiënt, zegt hij. Dit plasma beïnvloedt op zijn beurt de route die het licht volgt. In de tijd van Einstein was er vrijwel niets bekend over dit plasma.

Als een object zonder plasma wordt beïnvloed door de zwaartekracht moet het licht volgens de relativiteitstheorie nog steeds buigen, maar dat is volgens Dowdye niet het geval. In zijn boek Extinction Shift Principle biedt hij een alternatieve zwaartekrachttheorie op basis van de Galileïsche transformaties. Hij hoopt dat de tekstboeken snel zullen worden aangepast zodat de jeugd een meer nauwkeurige kijk op het universum krijgt.

[Epoch Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko
biko
6 jaren geleden

Het is ook maar een theorie.

Pascal
Pascal
Reactie op  biko
6 jaren geleden

Dit onderwerp is al meerdere keren voorbij gekomen omdat er meerdere zijn die zeggen dat het niet klopt.

Bert
Bert
6 jaren geleden

Het probleem met Einstein en veel andere wetenschappers is dat ze het grote geheel niet konden en kunnen overzien. Onze drie dimensionale realiteit staat in nauwe verbinding met een niet fysiek waarneembare toestand die interactief is met onze realiteit. Vergelijk het onderzoek van Einstein met een monteur die alle eigenschappen van slechts enkele auto onderdelen begrijpt en vervolgens denkt het hele voertuig te kennen.

Vorige week was het de oerknal theorie die in opspraak kwam. Ook de uitdijing van het heelal is al eerder onjuist gebleken. Op micro niveau is van uitdijing niets te bespeuren.

Tijdreizen naar toekomst of verleden kan niet. Beelden opvangen uit het verleden wel. Dat kan wanneer je sneller dan het licht verplaatst. Maar daarmee zal de gebeurtenis niet opnieuw en stoffelijk beleefbaar plaatsvinden. Het zijn slechts de golven met informatie die je tegenkomt.

En ga zo maar door. De wereld mag zich voorbereiden op nog meer onthutsende ontdekkingen waarbij bestaande aannames onderuit gaan. Bedenk dat onze waarneembare wereld niet zonder de “sturing” vanuit het onwaarneembare kan. Met de kwantumfysica zijn we wel op de goede weg.

densie
densie
Reactie op  Bert
6 jaren geleden

het niet met de gewone ogen en zintuigen waarneembare…is geen toestand…

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  densie
6 jaren geleden

Nou en of dat een toestand is. Nooit in paranormale fenomenen verdiept ? OBE NDE, trance mediums, helderzienden, EVP astral travel ? Maar er zijn inderdaad geen redenen om aan te nemen dat 3d bestuurd word door wat daar boven zit en niet nodig ook want de 4 natuurwetten bepalen wat er hier gebeurt geen kracht van boven voor nodig laat staan een God..

Martien
Martien
6 jaren geleden

Bertje weet het beter dan Einstein.

Dennis
Dennis
Reactie op  Martien
6 jaren geleden

Bertje zijn reactie heeft in ieder geval meer inhoud dan die van jouw (:

reuijl
reuijl
Reactie op  Dennis
5 jaren geleden

zonder w

reuijl
reuijl
Reactie op  reuijl
5 jaren geleden

versnelling betekent duwen of trekken. feit. wat trekt of wat duwt. ???????

Solar
Solar
6 jaren geleden

Allemaal leuk en aardig maar er zijn legio bewijzen dat de relativiteits theorie wel klopt. Waar het artikel over gaat is maar één van de verschijnselen die verklaard kunnen worden met de relativiteits theorie.jammer dat er niet wat meer diepgang in het artikel zit want gewoon roepen dat iets niet klopt is prima maar dan moet er ook verklaard worden wat er precies niet klopt en waarom!

reuijl
reuijl
5 jaren geleden

Einstein zegt:1-1 is niet nul?

reuijl
reuijl
5 jaren geleden

wat duwt en wat trekt? is de vraag. want het versnelt. de uitdijing

reuijl
reuijl
Reactie op  reuijl
5 jaren geleden

of niet en of misschien beide

reuijl
reuijl
5 jaren geleden

denk uit de doos. versnelling uitdijing is voor mensheid raadsel. uitdijing ok maar niet versnellende

reuijl
reuijl
5 jaren geleden

mensen zijn zo arrogant en onwetend in hun denken. en dus beperkt.

reuijl
reuijl
5 jaren geleden

jullie denken in eindigheid. heelal is oneindig. niet mogelijk voor mens om dat te snappen.alles op aarde heeft begin en einde. dus de beperking.

reuijl
reuijl
5 jaren geleden

big bang of miljarden big bangs?

x

Check Also

maan

Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x