Homepagina » Wetenschap » Oud-wetenschapper NASA: “Theorie Einstein klopt niet”
Oud-wetenschapper NASA: "Theorie Einstein klopt niet"

Oud-wetenschapper NASA: “Theorie Einstein klopt niet”

Volgens natuurkundige dr. Edward Dowdye jr. zijn de theorieën van Albert Einstein onjuist. Als Einstein nu leefde, zou hij met de hedendaagse technieken en instrumenten zijn eigen theorie weerleggen, aldus dr. Dowdye, die jarenlang in het Goddard Space Flight Center van NASA heeft gewerkt.

Dowdye maakt deel uit van een groep wetenschappers die vraagtekens zetten bij de relativiteitstheorie. Uit waarnemingen maken astronomen op dat het begrip zwaartekrachtlens in de praktijk anders werkt dan de relativiteitstheorie ons leert, zegt Dowdye.

Een zwaartekrachtlens is een zeer sterk zwaartekrachtveld, zoals dat van een sterrenstelsel of een zwart gat, dat het licht van een daarachterliggend voorwerp afbuigt. Dit effect treedt op wanneer waarnemer, zwaartekrachtveld en het achterliggende voorwerp nagenoeg op één lijn staan. Het zwaartekrachtveld van het voorwerp zou de ruimtetijd veranderen waardoor het waargenomen licht in de buurt van het object buigt.

Dowdye stelt echter dat een zwaartekrachtlens meer lijkt op een fata morgana in de woestijn. Door de warmte ontstaat er een laag warme lucht boven het zand. Het grensvlak met de koudere lucht daarboven werkt als spiegel voor licht dat er onder een invalshoek van ongeveer 90 graden op valt.

De hete luchtlaag reflecteert het licht van de heldere lucht naar boven, waardoor het lijkt of er water op het zand ligt. We nemen aan dat licht in rechte lijnen reist, maar het volgt echter het pad dat het minste tijd kost. Dit is waarom in de woestijn rimpels zichtbaar worden, aldus Dowdy.

Een zwaartekrachtlens heeft volgens Dowdye niets te maken met de kromming van ruimtetijd, maar beïnvloedt het plasma rond een zwaartekrachtgradiënt, zegt hij. Dit plasma beïnvloedt op zijn beurt de route die het licht volgt. In de tijd van Einstein was er vrijwel niets bekend over dit plasma.

Als een object zonder plasma wordt beïnvloed door de zwaartekracht moet het licht volgens de relativiteitstheorie nog steeds buigen, maar dat is volgens Dowdye niet het geval. In zijn boek Extinction Shift Principle biedt hij een alternatieve zwaartekrachttheorie op basis van de Galileïsche transformaties. Hij hoopt dat de tekstboeken snel zullen worden aangepast zodat de jeugd een meer nauwkeurige kijk op het universum krijgt.

[Epoch Times]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Bertje weet het beter dan Einstein.

  9 likes
 2. Allemaal leuk en aardig maar er zijn legio bewijzen dat de relativiteits theorie wel klopt. Waar het artikel over gaat is maar één van de verschijnselen die verklaard kunnen worden met de relativiteits theorie.jammer dat er niet wat meer diepgang in het artikel zit want gewoon roepen dat iets niet klopt is prima maar dan moet er ook verklaard worden wat er precies niet klopt en waarom!

  8 likes
 3. Het probleem met Einstein en veel andere wetenschappers is dat ze het grote geheel niet konden en kunnen overzien. Onze drie dimensionale realiteit staat in nauwe verbinding met een niet fysiek waarneembare toestand die interactief is met onze realiteit. Vergelijk het onderzoek van Einstein met een monteur die alle eigenschappen van slechts enkele auto onderdelen begrijpt en vervolgens denkt het hele voertuig te kennen.

  Vorige week was het de oerknal theorie die in opspraak kwam. Ook de uitdijing van het heelal is al eerder onjuist gebleken. Op micro niveau is van uitdijing niets te bespeuren.

  Tijdreizen naar toekomst of verleden kan niet. Beelden opvangen uit het verleden wel. Dat kan wanneer je sneller dan het licht verplaatst. Maar daarmee zal de gebeurtenis niet opnieuw en stoffelijk beleefbaar plaatsvinden. Het zijn slechts de golven met informatie die je tegenkomt.

  En ga zo maar door. De wereld mag zich voorbereiden op nog meer onthutsende ontdekkingen waarbij bestaande aannames onderuit gaan. Bedenk dat onze waarneembare wereld niet zonder de “sturing” vanuit het onwaarneembare kan. Met de kwantumfysica zijn we wel op de goede weg.

  4 likes
  • het niet met de gewone ogen en zintuigen waarneembare…is geen toestand…

   0 likes
   • Nou en of dat een toestand is. Nooit in paranormale fenomenen verdiept ? OBE NDE, trance mediums, helderzienden, EVP astral travel ? Maar er zijn inderdaad geen redenen om aan te nemen dat 3d bestuurd word door wat daar boven zit en niet nodig ook want de 4 natuurwetten bepalen wat er hier gebeurt geen kracht van boven voor nodig laat staan een God..

    1 likes
 4. Het is ook maar een theorie.

  4 likes
 5. Einstein zegt:1-1 is niet nul?

  0 likes
 6. wat duwt en wat trekt? is de vraag. want het versnelt. de uitdijing

  0 likes
 7. denk uit de doos. versnelling uitdijing is voor mensheid raadsel. uitdijing ok maar niet versnellende

  0 likes
 8. mensen zijn zo arrogant en onwetend in hun denken. en dus beperkt.

  0 likes
 9. jullie denken in eindigheid. heelal is oneindig. niet mogelijk voor mens om dat te snappen.alles op aarde heeft begin en einde. dus de beperking.

  0 likes
 10. big bang of miljarden big bangs?

  0 likes
 11. als we nu eens snappen met onze beperkte kennis dat we t heelal eigenlijk totaal niet begrijpen.en dat t zich niet houdt aan onze simpele kennis van alles……..

  0 likes
 12. Op basis van welke berekening dijt het heelal versneld uit?. Als iets niet klopt ga je terug zoeken waar de fout zit. Simpel toch?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

We worden allemaal geboren als creatief genie. Dit is hoe school onze creativiteit doodt

We worden allemaal geboren als creatief genie. Dit is hoe school onze creativiteit doodt

De scholen zijn weer begonnen. Voor veel ...

Gebruiken aliens zwarte gaten om door het heelal te reizen? Onderzoekers komen met opvallende theorie

Gebruiken aliens zwarte gaten om door het heelal te reizen? Onderzoekers komen met opvallende theorie

Je hoort wetenschappers vaak zeggen dat aliens onze ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.