Archeologie

Braziliaans ‘Atlantis’ gevonden

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Braziliaanse geologen hebben op 1500 kilometer van Rio de Janeiro mogelijk een deel van het continent gevonden dat ooit is verzwolgen door de Atlantische Oceaan. Dat meldt persbureau AFP.

Atlantis is een mythisch eilandenrijk dat voor het eerst werd omschreven door Plato. Door een catastrofe zou het rijk plotseling zijn verdwenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Roberto Ventura Santos, een topfunctionaris van de Braziliaanse geologische dienst CPRM, zei dat twee jaar geleden tijdens baggerwerkzaamheden graniet werd aangetroffen in de buurt van een gebergte dat zich in Braziliaanse en internationale wateren bevindt. Graniet is een stollingsgesteente.

Geologische formatie

“Dit zou het Brazilaanse Atlantis kunnen zijn,” vertelde Ventura aan nieuwssite G1. “We zijn er vrijwel zeker van, maar moeten onze hypothese nog staven. Later dit jaar zullen we wetenschappelijke erkenning krijgen wanneer we in het gebied gaan boren om meer monsters te verzamelen.”

De wetenschappers dachten in eerste instantie dat ze ernaast zaten, aldus Ventura. Afgelopen maand bleken ze het bij het rechte eind te hebben toen een team van Braziliaanse en Japanse wetenschappers aan boord van de Japanse onderzoeksduikboot Shinkai 6500 de geologische formatie voor de Braziliaanse kust observeerde.

Verloren stad

“We konden zien dat het gebied onderdeel zou kunnen vormen van het continent dat miljoenen jaren geleden in zee is verdwenen,” zei Ventura.

“We verwijzen vooral op een symbolische manier naar Atlantis,” voegde Ventura toe. “We verwachten natuurlijk niet op een verloren stad te stuiten. Maar als we midden in de Atlantische Oceaan een continent vinden, zal dat hoe dan ook een hele grote ontdekking zijn.”

Bron: Telegraph.co.ukAFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m&m
m&m
10 jaren geleden

ze vinden het overal,atlantis???
vergeet niet dat duizenden jaren je via een vallei naar engenland kon lopen en zwarte zijn ook overblijfselen gevonden en enige tijd terug in de middelandse zee op grote diepte.
waar al dat water ineens vandaan gekomen is is voormij een raadsel of er moet flink wat ijs gelegen hebben op deze aardkloot en doordat het warmer is geworden gwesmolten is.

m&m
m&m
10 jaren geleden

dit filmpje zeg me helemaal niets.

Evolva
Evolva
10 jaren geleden

Filmke is idd maar vaag 🙁

en @ M&m met alle respect, maar wat een rare zinsconstructie 🙁

[quote name=”m&m”]
zwarte zijn ook overblijfselen gevonden en enige tijd terug in de middelandse zee op grote diepte.
waar al dat water ineens vandaan gekomen is is voormij een raadsel of er moet flink wat ijs gelegen hebben op deze aardkloot en doordat het warmer is geworden gwesmolten is.[/quote]

dr. Why
dr. Why
10 jaren geleden

’t is niet erg groot…

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x