Homepagina » Archeologie » Braziliaans ‘Atlantis’ gevonden
Braziliaans Atlantis gevonden

Braziliaans ‘Atlantis’ gevonden

Braziliaanse geologen hebben op 1500 kilometer van Rio de Janeiro mogelijk een deel van het continent gevonden dat ooit is verzwolgen door de Atlantische Oceaan. Dat meldt persbureau AFP.

Atlantis is een mythisch eilandenrijk dat voor het eerst werd omschreven door Plato. Door een catastrofe zou het rijk plotseling zijn verdwenen.

Roberto Ventura Santos, een topfunctionaris van de Braziliaanse geologische dienst CPRM, zei dat twee jaar geleden tijdens baggerwerkzaamheden graniet werd aangetroffen in de buurt van een gebergte dat zich in Braziliaanse en internationale wateren bevindt. Graniet is een stollingsgesteente.

Geologische formatie

“Dit zou het Brazilaanse Atlantis kunnen zijn,” vertelde Ventura aan nieuwssite G1. “We zijn er vrijwel zeker van, maar moeten onze hypothese nog staven. Later dit jaar zullen we wetenschappelijke erkenning krijgen wanneer we in het gebied gaan boren om meer monsters te verzamelen.”

De wetenschappers dachten in eerste instantie dat ze ernaast zaten, aldus Ventura. Afgelopen maand bleken ze het bij het rechte eind te hebben toen een team van Braziliaanse en Japanse wetenschappers aan boord van de Japanse onderzoeksduikboot Shinkai 6500 de geologische formatie voor de Braziliaanse kust observeerde.

Verloren stad

“We konden zien dat het gebied onderdeel zou kunnen vormen van het continent dat miljoenen jaren geleden in zee is verdwenen,” zei Ventura.

“We verwijzen vooral op een symbolische manier naar Atlantis,” voegde Ventura toe. “We verwachten natuurlijk niet op een verloren stad te stuiten. Maar als we midden in de Atlantische Oceaan een continent vinden, zal dat hoe dan ook een hele grote ontdekking zijn.”

Bron: Telegraph.co.ukAFP

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. ze vinden het overal,atlantis???
  vergeet niet dat duizenden jaren je via een vallei naar engenland kon lopen en zwarte zijn ook overblijfselen gevonden en enige tijd terug in de middelandse zee op grote diepte.
  waar al dat water ineens vandaan gekomen is is voormij een raadsel of er moet flink wat ijs gelegen hebben op deze aardkloot en doordat het warmer is geworden gwesmolten is.

  0 likes
 2. dit filmpje zeg me helemaal niets.

  0 likes
 3. Filmke is idd maar vaag 🙁

  en @ M&m met alle respect, maar wat een rare zinsconstructie 🙁

  [quote name=”m&m”]
  zwarte zijn ook overblijfselen gevonden en enige tijd terug in de middelandse zee op grote diepte.
  waar al dat water ineens vandaan gekomen is is voormij een raadsel of er moet flink wat ijs gelegen hebben op deze aardkloot en doordat het warmer is geworden gwesmolten is.[/quote]

  0 likes
 4. ‘t is niet erg groot…

  0 likes
 5. het is van mij …..

  0 likes
 6. atlantis is van mij

  0 likes
 7. Plato heeft als eerste geschreven over het Atlantische continent, dat binnen 24 uur naar beneden zonk (door dingen die nu op dit moment heel erg relevant zijn en Parallel lopen met die tijd) en wist ook dat het een heel groot continent was over een gebied wat nu de Atlantische oceaan is.En als kinderen blijven zitten moeten zij de klas overdoen.

  0 likes
 8. Wat ik hier lees is allang bekent.
  Ben ivm mijn werk nogal eens bezig met rov’s 9 (onderwater robots) maar overal onder water vind je ‘oude’ bebouwing, wegen en andere vormen van beschaving. zo kwamen we ooit zuidamerika en afrika een tegelpad tegen met stenen van 3×3 meter zover we konden kijken .

  0 likes
 9. Fred, waarom weten wij daar dan niets van.
  Als er overal onder water menselijke bouwwerken worden aangetroffen, dat is toch prachtig, dat zend je toch uit op TV of mogen wij dat ook al niet weten.

  0 likes
 10. Atlantis is vergaan zoals veel kuststeden door natuurrampen die zolang de aarde bestaat sl voorkomen, dat krijg je als je op een bewegende korst woont,, aarde is altijd in beweging net zoals al onze andere planeten waarop veranderingen plaats vinden , natuur is heel mooi maar kan ook wreed zijn,,omdat er veel mensen wonen op de hotspots van bijv continentale platen dan vallen er veel doden ja,, aanpassen en verder gaan

  0 likes
 11. [quote name=”lauke”]Atlantis is vergaan zoals veel kuststeden door natuurrampen die zolang de aarde bestaat sl voorkomen, dat krijg je als je op een bewegende korst woont,, aarde is altijd in beweging net zoals al onze andere planeten waarop veranderingen plaats vinden , natuur is heel mooi maar kan ook wreed zijn,,omdat er veel mensen wonen op de hotspots van bijv continentale platen dan vallen er veel doden ja,, aanpassen en verder gaan[/quote]

  Atlantis is een kuststad??? Ik dacht Atlantis een wereldwijd verspreide beschaving was.

  0 likes
 12. [quote name=”little rascal”][quote name=”lauke”]Atlantis is vergaan zoals veel kuststeden door natuurrampen die zolang de aarde bestaat sl voorkomen, dat krijg je als je op een bewegende korst woont,, aarde is altijd in beweging net zoals al onze andere planeten waarop veranderingen plaats vinden , natuur is heel mooi maar kan ook wreed zijn,,omdat er veel mensen wonen op de hotspots van bijv continentale platen dan vallen er veel doden ja,, aanpassen en verder gaan[/quote]

  Atlantis is een kuststad??? Ik dacht Atlantis een wereldwijd verspreide beschaving was.[/quote] hypothetisch wel ja, het blijft nog steeds een vraag,, maar feit blijft dat de aarde aldoor veranderd dus aan alles komt een einde

  0 likes
 13. [quote name=”little rascal”][quote name=”lauke”]Atlantis is vergaan zoals veel kuststeden door natuurrampen die zolang de aarde bestaat sl voorkomen, dat krijg je als je op een bewegende korst woont,, aarde is altijd in beweging net zoals al onze andere planeten waarop veranderingen plaats vinden , natuur is heel mooi maar kan ook wreed zijn,,omdat er veel mensen wonen op de hotspots van bijv continentale platen dan vallen er veel doden ja,, aanpassen en verder gaan[/quote]

  Atlantis is een kuststad??? Ik dacht Atlantis een wereldwijd verspreide beschaving was.[/quote] en trouwens zoals plato het beschrijft was atlantis een eilandengroep,maar de vrijmetselaars, rozekruisers en de tempeliers beroepen zich op deze afstammeling, een beschaving die hun tijd ver vooruit waren, maar nog steeds een theorie

  0 likes
 14. [quote name=”little rascal”][quote name=”lauke”]Atlantis is vergaan zoals veel kuststeden door natuurrampen die zolang de aarde bestaat sl voorkomen, dat krijg je als je op een bewegende korst woont,, aarde is altijd in beweging net zoals al onze andere planeten waarop veranderingen plaats vinden , natuur is heel mooi maar kan ook wreed zijn,,omdat er veel mensen wonen op de hotspots van bijv continentale platen dan vallen er veel doden ja,, aanpassen en verder gaan[/quote]

  Atlantis is een kuststad??? Ik dacht Atlantis een wereldwijd verspreide beschaving was.[/quote]

  Atlantis was een eiland, waar een oude oorlogszuchtige beschaving leefde. Hun technologie was hoog en werd aangewend om oorlogstuig te ontwikkelen, zodat ze de wereld konden veroveren. In de Ramayana en de Mahabratha wordt de oorlog tussen rama en Atlantis beschreven.
  Dit is een interessant boek o.a. hierover: Lost Cities of Ancient Lemuria and the Pacific van David Hatcher Childress. Op googlebooks te vinden, lees dan blz 71/2

  0 likes
 15. We konden zien dat het gebied onderdeel zou kunnen vormen van het continent dat miljoenen jaren geleden in zee is verdwenen,” zei Ventura.Grote vraag wat zie je na miljoenen jaren nog??Weinig, want slip, heeft alles bedekt.Dus enige zekerheid valt zeer te betwijfelen.

  0 likes
 16. wat ik regelmatig gelezen heb, is dat Atlantis bestond uit 3 eilanden met 2 bevolkingsgroepen. Waarvan 1 de Atlantiërs (deze zaten in een 2strijd met zichzelf en waren gesplitst over 2 van de 3 eilanden). Zij waren idd niet echt zo vredelievend als m’n wil geloven. De andere bevolkingsgroep waarvan ik me de naam niet meer herinner. Zou wel vredige zijn en die bemiddelden tussen de Atlantiërs. Uiteindelijk zou er iets mis zijn gegaan (proeven?) en daardoor zou Atlantis gezonken zijn. Dit is een Theorie é (daarvoor niet de waarheid!)

  0 likes
 17. Als de ene continiale plaat onder de ander doorschuift dan verdwijnen steden ja,, met de daarbij komende aardbevingen en tsunamies plus verplaatsen van landmassa (dus de ene continent hoger word opgedrukt en de ander lager) kan dat wel eens mis gaan als er mensen of steden op de hotspots zijn,, reken er op dat san francisco in de toekomst de nieuwe atlantis word

  0 likes
 18. [quote name=”lauke”]Als de ene continiale plaat onder de ander doorschuift dan verdwijnen steden ja,, met de daarbij komende aardbevingen en tsunamies plus verplaatsen van landmassa (dus de ene continent hoger word opgedrukt en de ander lager) kan dat wel eens mis gaan als er mensen of steden op de hotspots zijn,, reken er op dat san francisco in de toekomst de nieuwe atlantis word[/quote]
  Aardkorsten en continentale platen schuiven niet onder elkaar door. Dat is een indoctrinale mythe die je in schoolboeken voor je neus geschoven krijgt. Er onstaat nieuwe landmassa door magnetisme. Planeten zetten ook uit door onze zon, die het magnetisch veld creëert. Vandaar ook dat er bij ons op aarde steeds meer water onstaat. De “gaps” tussen landcontinenten worden steeds groter en het water neemt toe.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

davos

Tegenpolen Trump en Thunberg in Davos: president veegt vloer aan met klimaatalarmisten en onthult hun achterliggende agenda

In het Zwitserse Davos is het World ...

canada

Canada en VS begraven onder sneeuw, veel records aan diggelen. ‘Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien’

Het ‘sneeuwt’ records in de Verenigde Staten ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.