Archeologie

Oude tempelresten opgegraven in Zuidelijke Oeral

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen proberen in de Russische autonome republiek Basjkirostan al negen jaar lang een oud monument op te graven.

Op luchtfoto’s van het gebied ontdekten wetenschappers een cirkelvormig bouwwerk met een doorsnee van ongeveer 50 meter. De steencirkel doet sterk denken aan Stonehenge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Experts vermoeden dat men op de ruïnes van een oude tempel is gestuit. In Basjkirostan bevinden zich veel verschillende archeologische vindplaatsen.

Prehistorische tempel

Volgens directeur van de opgravingen Vitaly Fedorov heeft het bouwwerk eerder de vorm van een rechthoek dan een cirkel. Hij schat dat de unieke structuur circa 5000 jaar geleden is gebouwd.

Voor de bouw van de structuren die in Basjkirostan zijn gevonden is een bepaalde technologie nodig geweest waar alleen redelijk hoogontwikkelde beschavingen over beschikten, aldus Fedorov. De volksstammen die 5000 jaar geleden in het gebied leefden waren nog niet eens bekend met het begrip landbouw.

Het mysterieuze bouwwerk is waarschijnlijk een prehistorische tempel waar pagaanse rituelen werden uitgevoerd, omdat de hoeken van de tempel waren gericht op de opkomende zon en maan. Volgens lokale bewoners lagen in het gebied veel rotsblokken, maar die zijn in de jaren tachtig weggesleept.

Arkaim

Basjkirische archeologen troffen eerder soortgelijke steencirkels aan in het gebied, maar die waren enkele meters kleiner. Lange tijd namen experts aan dat er geen ontwikkelde beschavingen in de Zuidelijke Oeral leefden. De laatste decennia zijn archeologen echter op verschillende gefortificeerde nederzettingen gestuit.

Volgens historicus Salavat Gallyamov hadden de bewoners van de nederzettingen nauwe banden met Indo-Iraniërs. In de Zuidelijke Oeral wordt Arkaim gezien als de belangrijkste archeologische vindplaats. De steencirkel in Basjkirostan is naar schatting 1000 jaar ouder dan Arkaim.

Arkaim werd in 1987 ontdekt door een team wetenschappers uit Tsjeljabinsk. De vindplaats werd tijdens een noodopgraving onder leiding van Gennadi Zdanovitsj onderzocht.

Ook in Oostenrijk en Tsjechië zijn steencirkels gevonden die veel gelijkenis vertonen met Stonehenge. Experts kunnen niet met zekerheid zeggen of deze hoogontwikkelde religieuze en astronomische systemen zich van west naar oost of van oost naar west hebben verspreid.

Bron: Pravda.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

“Volgens directeur van de opgravingen Vitaly Fedorov heeft het bouwwerk eerder de vorm van een rechthoek dan een cirkel. “

Zo gaat dat tijdens het uitgraven.
Je denkt dan: is dit nu een circel, of zou het toch een driehoek zijn.
Nee, het is een rechthoek.
???

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x