Gezondheid

EFT: powertherapie om problemen op te lossen

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen kennen acupunctuur, de eeuwenoude Chinese ‘naaldprik’-techniek, die tot op de dag van vandaag nog veel gebruikt wordt voor de behandeling van een groot aantal fysieke en mentale problemen.

Een moderne variant op acupunctuur is Emotional Freedom Techniques, ook wel EFT genoemd. Dit is een techniek waarbij je met de vingers op bepaalde energieknooppunten op het lichaam klopt, waardoor je jezelf snel kunt verlossen van emotionele en fysieke problemen. De energieknooppunten waarop je met de vingers klopt komen overeen met acupunctuurpunten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

EFT maakt in tegenstelling tot acupunctuur geen gebruik van naalden. Het enige wat je doet is met je vingertoppen op specifieke plekken op het lichaam kloppen. Het is een volledig pijnloos proces dat zeer snel tot uitstekende resultaten kan leiden. Bloedtests hebben aangetoond dat er significante veranderingen optreden na een EFT-sessie, waarmee bewezen wordt dat deze techniek een grote impact heeft op mensen die het gebruiken.

Dingen die je met EFT kunt realiseren zijn onder andere:

  • het wegwerken, en dus wissen van onbewuste blokkades
  • het snel oplossen van oud zeer
  • het wissen van bepaalde angsten en fobieën
  • hulp bij stressvermindering
  • verwerking van trauma’s
  • wegwerken van onzekerheid
  • oplossen van boosheid en/of schaamte

Ook kan EFT goed helpen bij het versneld verwerken van verdriet, verwerken van nare herinneringen, je over depressies heen helpen en onnoemelijk veel meer. In onderstaande video vertelt Gary Craig, de man die EFT onderzocht heeft en het in de huidige vorm groot gemaakt heeft, over de positieve effecten van EFT.

In een onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of Clinical Psychology worden EFT en diafragma-ademhaling vergeleken als interventie bij kleine-dierenfobie. Het resultaat voor de EFT-groep was een significante vermindering van de angst voor kleine dieren. Deze resultaten bleken na 6 en 9 maanden nog steeds aanwezig.

Het enige onderzoek tot nu toe naar de effectiviteit en het werkingsmechanisme van EFT, dat is verschenen in Scientific Review of Mental Health Practicer, concludeert dat de therapie een goede werkzaamheid heeft.

Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk, heeft op basis van het werk van onder andere Gary Craig een compacte e-cursus ontwikkeld waarin je leert hoe je snel EFT kunt toepassen in je leven.

“EFT is een erg snelle en krachtige techniek, waarmee iedereen onbewuste blokkades uit zijn of haar systeem kan wissen. Het kan je helpen vlug je doelen te realiseren, ongeacht welke dat zijn. Bij Trancewerk werken we veel met het menselijk onderbewustzijn en om problemen op te lossen gebruiken we meditatietechnieken en hypnose. We zijn erg verheugd dat we daar EFT aan toegevoegd hebben. Het stelt iedereen in staat om zijn of haar problemen nog beter op te lossen”, aldus Lejeune.

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, biedt Trancewerk de EFT e-cursus ‘Klop je vrij met EFT’ tijdelijk aan voor slechts 30 euro, met de speciale kortingscode 9fneft

Klik hier om de e-cursus te downloaden.

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button