Homepagina » Het Complot » Waarom Benedictus XVI werkelijk aftrad
Waarom de paus werkelijk aftrad

Waarom Benedictus XVI werkelijk aftrad

Gisteren maakte paus Benedictus XVI tot verrassing van velen bekend af te zullen treden. Als ‘Plaatsbekleder van Jezus Christus op Aarde’ hoeft de paus daar aan niemand toestemming voor te vragen.

Op internet gelooft niet iedereen dat Benedictus aftreedt vanwege zijn hoge leeftijd. The Atlantic Wire deed een greep uit de berichten op de sociale media.

De paus gaat gewoonlijk door tot zijn dood. Johannes Paulus II, die leed aan de ziekte van Parkinson, bleef bijvoorbeeld tot zijn laatste adem paus. Daarnaast wordt de Rooms-katholieke Kerk al vele jaren geplaagd door het misbruikschandaal.

Hitlerjugend

Sommige twitteraars zijn van mening dat Benedictus wordt ingehaald door zijn verleden. In zijn jeugd werd de paus gedwongen om bij de Hitlerjugend te gaan. Net als prins Claus deserteerde hij tijdens het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Toen een omvangrijk seksueel misbruikschandaal binnen de kerk aan het licht kwam stortte het geloofsinstituut in wellicht de grootste crisis van de afgelopen decennia, zo niet eeuwen. In 2010 onthulde een Duitse aartsbisschop dat een priester die in 1980 was beschuldigd van seksueel misbruik therapie had gekregen en later weer plechtigheden mocht uitvoeren. De priester verviel weer in het oude patroon en werd opnieuw aangeklaagd.

Paus Benedictus keurde indertijd de behandeling van de priester goed, aldus The New York Times. Afgelopen week ging een documentaire in première over de betrokkenheid van paus Benedictus en de Rooms-katholieke Kerk bij het schandaal. Twitteraars vragen zich af of de paus aftreedt omdat binnenkort wellicht een nog groter misbruikschandaal zal worden onthuld.

Sint Malachius

De laatste keer dat een paus aftrad was bijna 600 jaar geleden. Sommigen zien het aftreden van Benedictus als bewijs voor verdeeldheid binnen de Kerk.

Sint Malachius, een monnik die in 1094 werd geboren, is bekend geworden vanwege zijn Profetie van de pausen. Hij voorspelde dat de opvolger van de huidige paus, Benedictus XVI, iemand zou zijn met de naam Petrus de Romein. Met Petrus de Romein als pontifex zou de stad Rome in verval raken en de kerk verloren gaan.

Bron: Theatlanticwire.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tom
Tom
8 jaren geleden

Tijd voor een nieuw doemscenario!!

De Profetie van de pausen is een lijst van Latijnse motto’s, toegeschreven aan Sint Malachias (1094-1148), die een voorspelling geeft van toekomstige (tegen)pausen vanaf paus Celestinus II tot aan de beoogde laatste paus, Petrus de Romein, die de opvolger zou zijn van de huidige paus Benedictus XVI. Met Petrus de Romein als pontifex zal de stad Rome in verval raken, de kerk verloren gaan, wat de inleiding zal worden voor het einde der tijden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Profetie_van_de_pausen

Heer Kefa
Heer Kefa
8 jaren geleden

Aha: de wederkomst van Petrus de Reïncarnant. De man op wiens schouders de gemeenschap van Christus gebouwd is, komt hoogst persoonlijk “de Romeinse Tempel” afbreken. Exit Fini Deus Christi ex machina in kyri eleison et dies irae, lacrimosa et cetera! Interessant verschijnsel: what man creates, man can destroy. En de rest laten we aan God over. Is Petrus een van de ascended masters?

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

Citaat wikipedia:Met Petrus de Romein als pontifex zal de stad Rome in verval raken, de kerk verloren gaan, wat de inleiding zal worden voor het einde der tijden.Klopt de maya voorspelling toch he??Het einde van het indoctrinatie en hersenspoel tijdperk, en het begin van een liefdevol met verstand gevulde mensheid!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

[quote name=”Tom”]Tijd voor een nieuw doemscenario!!

De Profetie van de pausen is een lijst van Latijnse motto’s, toegeschreven aan Sint Malachias (1094-1148), die een voorspelling geeft van toekomstige (tegen)pausen vanaf paus Celestinus II tot aan de beoogde laatste paus, Petrus de Romein, die de opvolger zou zijn van de huidige paus Benedictus XVI. Met Petrus de Romein als pontifex zal de stad Rome in verval raken, de kerk verloren gaan, wat de inleiding zal worden voor het einde der tijden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Profetie_van_de_pausen%5B/quote%5D
Ja een doemscenario voor de katholieke kerk.Maar dan ook alleen voor hun bedoeld!!Einde katholieke kliek zou prachtig zijn niet waar??

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

powell

Volledig gevaccineerde oud-minister Colin Powell gestorven aan corona

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin ...

kroes

Doutzen Kroes deelt preek van dominee Paul Visser: ‘De Great Reset is er niet voor ons!’

Topmodel Doutzen Kroes heeft de preek van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

98
0
We lezen graag je reactie!x