Homepagina » Bewustzijn » Vrouw geneest van kanker na spirituele bijna-doodervaring

Vrouw geneest van kanker na spirituele bijna-doodervaring

Op 2 februari 2006 lag Anita Moorjani op de intensive care in een ziekenhuis in Hong Kong. Ze lag in coma. Haar lichaam was letterlijk gesloopt door de ziekte van Hodgkin. Dat schrijft de Epoch Times.

Op 26 maart 2006 danste Moorjani en dronk ze champagne op een bruiloft. In juli 2006 was ze weer kerngezond. Het voelde voor haar alsof ze tijdens de coma haar lichaam had verlaten.

In haar boek Ik moest doodgaan om mezelf te genezen schrijft ze dat ze een gesprek tussen haar man en een arts duidelijk kon volgen terwijl haar lichaam ruim 10 meter verderop lag. Ze voelde zich verlost van het lijden en was aanbeland ‘in een andere dimensie waar ze werd overspoeld door liefde’.

Ze stond voor de keuze: terugkeren of doodgaan. “Ik wist dat mijn lichaam zeer snel zou genezen als ik zou kiezen voor leven. Ik wist dat ik al na een paar dagen verandering zou zien,” schreef ze. En dat is precies wat er gebeurde toen ze ontwaakte uit de coma.

Energie
Vrouw geneest van kanker na spirituele bijna-doodervaring

Anita Moorjani

Ze wist ook dat ze door haar angst kanker had gekregen en dat liefde het zou genezen. “Als mensen worden behandeld voor ziektes, wordt de ziekte alleen uit het lichaam verwijderd, niet uit hun energie, en dus keert de ziekte vaak terug,” zei ze. “Ik besefte dat ik een hele gezonde energie zou hebben als ik terug zou gaan.”

Professor Peter Ko van de Universiteit van Californië wilde het snelle herstel van Moorjani nader onderzoeken. Hij kreeg toegang tot haar medische gegevens en concludeerde: “Haar herstel was zeker opzienbarend. Ik kan haar herstel niet toeschrijven aan de chemotherapie.”

Nog nooit gezien

Ook oncoloog Jeffrey Long uit Louisiana reageerde op het verhaal van Moorjani: “Als een arts die kanker behandelt ben ik erg gefascineerd door het indrukwekkende herstel van Anita. In de literatuur over bijna-doodervaringen zijn meer van dit soort gevallen te vinden, van onverklaarbare genezingen na een bijna-doodervaring. Ik hoop dat er meer onderzoek wordt gedaan naar dit fascinerende aspect van bijna-doodervaringen.”

Ko vertelde aan de South China Morning Post: “Ik heb moeite met termen als ‘wonderlijke genezing’ en ‘spontane remissie’, maar haar herstel was zonder meer opvallend. Haar lichaam of geest is kennelijk in staat geweest om een boodschap naar de kankercellen te sturen en de gemuteerde cellen uit te schakelen. Chemotherapie werkt goed tegen Hodgkin, maar zoiets heb ik nog nooit gezien.”

Boekentip: Ik moest doodgaan om mezelf te genezen

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jjan schreef:

  Als je begrijpt dat dit een wereld van energie en bewustzijn is dan is deze genezing niet zo onbegrijpelijk. Heel veel gebeurt in ons onderbewustzijn en weten we dus niet. Als daar angsten of andere emotionele blokkades zich bevinden dan kan dit een enrgieeverstoring geven die tot ziekte leidt. Wordt dit in een bijna dood ervaring opgelos of op een andere manier dan kan het zelfhelend vermogen van je lichaam je weer hersteĺlen. Hier zijn veel meer verhalen over bekend, maar het is makkelijker om te zeggen een wonderbaarlijke genezing dan het te gaan onderzoeken.

  6 likes
 • Berenbotje schreef:

  Het interessante is wat datgene is dat die uittreding in het lichaam triggert. Waaron gebeurt dit meestal tijdens een coma of een operatie? Welke organen/lichaamsdelen worden hier aangeraakt/bewerkt die de uittreding veroorzaken? Of is het zo dat wanneer iemand een coma kan simuleren (urenlang bewegingloos stilliggen) hij ook een uittreding krijgt?
  Zou een onderzoek naar moeten komen. Want op deze manier zouden veel mensen zichzelf kunnen genezen van vooroordelen, haat, ziektes, jaloezie, geweldsdrang enz.

  2 likes
  • WouterV schreef:

   Een uittreding uit het lichaam kan je ook opwekken door simulatie(elektrische simulatie) van de plaats waar de temporaalkwab en de parietaalkwab bij elkaar komen in de hersens. Als hier, in de gyrus angularis, de verwerking van de informatie uit de spieren, van het evenwichtszintuig en van het zien wordt verstoord, dan krijg je het gevoel uit je lichaam te treden en te zweven. Dit is wetenschappelijk bewezen, dus de vraag is zit een uittreding niet gewoon in onze hersens?

   2 likes
   • Marcel schreef:

    Je moet niet alles geloven wat je denkt.

    Hersenen zijn niet meer dan de processor, ik zou er geen verdere kwaliteiten aan toeschrijven. “Wetenschappelijk bewezen” vind ik altijd zo’n gevaarlijke term..

    1 likes
    • WouterV schreef:

     Als je slim bent pas je je wijze woorden ook op jezelf toe;-)

     Maar dat van de elektrische simulatie is geen abracadabra hoor, dit is in de medische wereld gewoon bekend en erkend.

     0 likes
     • Marcel schreef:

      En de term “medische wereld” staat garant voor waarheid en betrouwbaarheid begrijp ik?

      😉

      0 likes
 • wolfje schreef:

  komen er ook niet-sprirituele bijna-doodervaringen voor dan?

  4 likes
 • Kalki schreef:

  Na BDE (bijna-doodervaring) gebeurt er meestal een wonder.

  3 likes
 • WouterV schreef:

  Wonder bestaan natuurlijk niet, overal is er een verklaring voor. Echter hebben we alleen alle kennis en informatie niet tot onze beschikking om alles te kunnen verklaren. Dit is natuurlijk een interessant verhaal, maar om te kunnen concluderen of een bijna doodervaring kan helpen bij het genezen van kanker is natuurlijk meer onderzoek voor nodig. Want hoeveel mensen zijn er die een bijna doodervaring hebben gehad tijdens kanker en er van zijn genezen, en hoeveel mensen zijn er die een bijna doodervaring hebben gehad tijdens kanker en alsnog later zijn overleden? Eerst maar eens zulke gegevens verzamelen voordat je er iets zinnigs over kunt zeggen, waarmee ik niet wil zeggen dat deze vrouw onzin verteld.

  2 likes
 • Nietons schreef:

  Placebo is OK!

  0 likes
 • x

  Check Also

  hoogleraar

  Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

  We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...

  ziekenhuis

  Burgerjournalisten bellen ziekenhuis dat ‘volloopt met coronapatiënten’. Worden we in de maling genomen?

  Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘helse herfst’. ...

  >