Homepagina » Binnenland » Rijdende Rechter veegt vloer aan met CJIB: “Dit moet gewoon ophouden”
Rijdende Rechter veegt vloer aan met CJIB: "Dit moet gewoon ophouden"

Rijdende Rechter veegt vloer aan met CJIB: “Dit moet gewoon ophouden”

Marc van der Klis weet zich geen raad meer. Hij heeft problemen met het Centraal Justitieel Incassobureau. Hij heeft boetes die zijn opgelopen tot 2000 euro, maar kan dit bedrag niet meteen betalen. Ondertussen is de schuld al opgelopen naar 15.000 euro.

Het CJIB wil hem geen hand toereiken. Meester Frank Visser van ‘De Rijdende Rechter’ windt zich op over de uitvoeringsinstantie van het ministerie van Justitie en de manier waarop zij financiële slachtoffers maakt en een spoor van vernieling door Nederland trekt.

“De overheid harkt jaarlijks één miljard euro binnen via dat CJIB,” zo luidde één van de gevleugelde oordelen van mr. Visser. “No way dat ze uit zichzelf, vrijwillig, daar iets zullen doen wat die incasso-jongens gaat hinderen.”

“Er is vanuit de rechterlijke macht en de Nationale Ombudsman geklaagd, maar de minister en de staatssecretaris doen net alsof het niet waar is,” ging hij verder. “Er is een rapport uitgebracht waarin ze zeggen dat het wel meevalt, dat er geen draagvlak voor is en dat nergens uit blijkt dat er veel klachten zijn.”

“Hoever moet het gaan voordat de minister en de staatssecretaris hier een keer op worden afgerekend?” vroeg mr. Visser zich af. “Het is maar goed dat dit in het programma komt, want dit moet gewoon ophouden. […] Ze luisteren niet vanwege die verrotte één miljard euro die ze binnenhalen.”

De inrichting van het kantoor van het boete-bureau heeft 1,7 miljoen euro gekost. Het pand is ingericht met hippe designmeubelen. De fauteuils kosten ongeveer 1000 euro per stuk en er staan banken van minimaal 2000 euro.

[NCRV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lyra schreef:

  De overheid heeft geeneens het recht om boetes op te leggen! Elk mens is soeverein !!!!
  Dat betekend dat jij het volste recht hebt om te doen wat jij wilt en te gaan en staan waar jij wil zolang jij er maar niemand kwaad mee doet. Dat doet de overheid toch ook, die doen toch ook waar zij zin in hebben alleen doen ze het met totaal disrespect voor het volk. Het wordt tijd dat wij voor onze soevereiniteit opkomen!
  De overheid heeft geen enkel recht om ons als slaven te behandelen!

  49 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   Vergis je niet in de wreedheid die ambtenaren zonder aarzelen hanteren.
   Zij verschuilen zich door op te merken dat ze “alleen maar hun werk doen”.
   Ze zijn geestelijk zo verarmd dat ze niet meer (willen) zien welk een leed zij veroorzaken met hun machtsvertoon.
   Bovendien heeft hun werkgever (de overheid) de beschikking over onuitputtelijke middelen, waardoor een rechtszaak feitelijk tot het faillissement van diegene leidt die voor zichzelf wil opkomen.
   Die ambtenaren deinzen niet terug voor gijzeling, afpersing, of het verwoesten van iemands leven door psychologische pressie en pesten..
   Eigenlijk kun je er als eenvoudig burger niet tegenop.
   De overheid heeft de langste adem, waarbij wreedheden tot de dagelijkse praktijk behoren.

   42 likes
   • Huisheks schreef:

    Even een vraagje; WIE HOUDT AL DAT MACHTSVERTOON IN STAND ?
    Antwoord; het HELE NEDERLANDSE VOLK.
    Wie verzet zich hiertegen ?
    Antwoord; alleen diegenen die met deze corruptie te maken krijgen.
    M.A.W. nog geen 15 % van dit land wordt over kling gejaagd; de andere 85 %
    staat erbij en kijkt ernaar.
    Hoe bedoelt U , men wordt wakker….
    Blijf maar lekker Linda de Mol kijken e.a. dom volksvermaak en verdiep je niet in deze achterlijke situaties; je mocht eens slecht slapen.
    En aangezien er zeker 25% AMBTENAAR is, zullen DIE zeker geen baat hebben bij een wakker worden van “het volk” . Die denken alleen maar aan hun eigen “werk “!

    27 likes
    • Loki schreef:

     Schot in de roos!!! Mag ik er even bij opmerken dat de feiten er niet om liegen;
     2,5 miljoen leven op de armoedegrens
     85.000 voedselbankgangers (stijgende lijn)
     Deurwaarderszaken in stijgende lijn
     Huisuitzettingen in stijgende lijn
     Bevroren of dalende inkomens
     Stijgende belastingen
     Stijgende boetes
     Benzineprijzen dalen niet ondanks zeer lage olieprijs
     Enz enz enz enz

     Het volk zit gewoon te maffen, maar ja zolang de overheid modaal inkomen niet in hun portemonnee treft of rijker is er niets aan de hand toch. Daar zorgt de overheid wel voor. Niks aan de hand zou Dijsselbloem kunnen zeggen.

     19 likes
    • Tikal schreef:

     Kijk dat zijn de uitspraken! Wij zijn het zelf inderdaad die dit alles in stand houden. Nederlanders slikken alles voor zoete koek.

     Niemand staat op tegen de verhoging van de pensioenleeftijd.
     Niemand staat op tegen de schandalige winsten in de zorg.
     Niemand staat op tegen marktwerking in de zorg.
     Niemand staat op tegen het onderzoek naar MH17.
     Niemand staat op tegen het imperialistische beleid van het Westen..
     En zo kunnen we nog wel even door gaan….

     15 likes
    • Vandattem schreef:

     Verdom ze allemaal rechtstreeks naar de hel, zogezegd

     2 likes
    • tukkertje schreef:

     wir haben es nicht gewust

     2 likes
   • Jos schreef:

    Vergeet hierin vooral ook niet de wreedheden die dieren wordt aangedaan wanneer er ergens vogelgriep, varkenspest of mkz uitbreekt.

    29 likes
   • Loki schreef:

    Waar een wil is, is een weg. Er zijn trucen zat om de overheid klem te zetten, als je je verstand maar gebruikt. Je zou een kunnen beginnen met het lezen van de grondbeginselen van ons land “Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederland”. als je dat leest zie je meteen al in dat de hele wetgeving van geen kant klopt. Let dan maar een op artikel 43.

    16 likes
    • fred schreef:

     Bedankt voor de tip, deze was ik nog niet tegengekomen. Als alles naar wens gaat neem ik dit artikel, naast artikel 21 van de Grondwet, binnenkort mee in een zaak waarin ik een aantal punten van geschil met organen/de overheid aan de orde stel.

     0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Eigenlijk legt de Rijdende Rechter de gebreken bloot van Opstelten en Teeven.
  Want ook ministers en staatssecretarissen zouden zich in moeten spannen ten dienste van de samenleving. In plaats daarvan varen ze een heel eigen koers.
  Eigenlijk is de hele regeringsploeg behept met gebrek aan bestuurlijke visie daarin en heeft gebrek aan affiniteit met de belangen van het volk.
  Wat zij brutaal en openlijk doen, is gehoorzamen aan de bevelen die zij krijgen opgedragen door die kleine groep machthebbers achter de schermen die het werkelijk voor het zeggen hebben, en waar onze regering door in het zadel is geholpen.
  Er is zogenaamd nergens (belasting)geld voor, maar wanneer de olichargen in Brussel een rekening sturen van 600 miljoen blijkt de betaling daarvan geen enkel probleem.
  Dat schetst de verhoudingen die er liggen. Schande.

  47 likes
  • roger schreef:

   gebrek aam visie? nee het zijn poppetjes in werkelijkheid hebben de politici geen enkele macht zij voeren alleen uit wat bepaald wordt! verdiep je maar in de nieuwe wereldorde

   13 likes
   • Loki schreef:

    Je bent altijd zelf nog verantwoordelijk voor wat je doet, of je nou een politicus bent of niet. Effe duidelijk Roger Nederland is van het volk en niet van de Cabal. Zijn veel Nederlanders vergeten!!!!!

    19 likes
    • Odette schreef:

     Zo kan het ook; Miljonair rijdt te hard in Finland: €95.000 boete
     De Zweedse miljonair Anders Wiklof was pisnijdig toen hij een boete van €95.000 kreeg voorgeschoteld voor een snelheidsovertreding van 27km/uur in Finland. ‘Onredelijk,’ zo stelde hij.
     De zakenman werd betrapt toen hij 77km/uur reed waar 50km/uur was toegestaan op de Finsa Aland-eilanden. In zijn thuisland Zweden had de overtreding hem een luttele! (kijk hier gaan we, binnen de context) €450 gekost, maar omdat Finland zijn boetes koppelt aan het netto-inkomen van de overtreder, kwam het Wiklof duur te staan.
     http://www.quotenet.nl/Nieuws/Miljonair-rijdt-te-hard-in-Finland-95.000-boete-91507

     8 likes
     • Huisheks schreef:

      vraagje: waar komt dat geld dan terecht ? In de schatkist? Komt het dan bij de regering, ja? Dan lijkt het mij weer zo’n zgn. Robin Hood Actie. Het lijkt heel wat, maar het komt toch weer bij bepaalde politieke figuren terecht.
      De strafmaat had ook anders opgelegd kunnen zijn; doneer het geld aan 5 verzorgingstehuizen bv.

      2 likes
  • Loki schreef:

   Neemt u mij niet kwalijk heer de Graaf maar u gebruikt het woord “samenleving” in uw schrijven. Heeft u goed over het woord nagedacht, want dit is al enige tijd geen “samenleving” meer, maar voor het grote deel een uit elkaar geslagen geïndoctrineerd gemanipuleerd dom gemaakt volkje, waar het alleen nog ieder voor zich is.
   Het gebrek ligt dus niet bij Opstelten en Teeven, maar bij het alles maar accepterende volk. Vooral straks weer straks weer stemmen op dit soort landverraders.

   27 likes
   • Huisheks schreef:

    Wie zijn het CJIB ? Dat bestaat uit mensen zoals U en ik. Misschien hebt u wel een familie lid die bij deze dienst werkzaam is.
    Het verschil zit hem in 1 hersencel. Nl. die van “ik doe klakkeloos en emotieloos zonder na te denken wat mij gezegd wordt” . Die ene cel hebben wij niet, daarom maken dit soort dingen ons boos. Het enige excuus door hen gegeven is ; ik doe gewoon mijn werk….
    Daarom kun je deze mensen beter vervangen door robots, die hebben ook geen emotie en werken ook gewoon op chips en kunnen dus niet verantwoordelijk gehouden worden voor het systeem. Het systeem wordt nu in stand gehouden door emotieloze niet-nadenkers die eigenlijk gewoon een bezem in de handen gedrukt moeten krijgen en niet op deze positie neergezet moeten worden.
    U kunt ook gewoon uw familieleden , vrienden of kennissen erop aanspreken, dat doet echt geen zeer. En als die nergens op reageren; mijden als de pest!

    4 likes
    • Padja schreef:

     Don’t shoot the messenger.
     Als je het niet eens bent met het systeem of de regels.

     Mensen die er werken zijn idd ook maar mensen.
     Kunnen niet afwijken van de regels omdat zij het ergens niet mee eens zijn.
     Dan zouden we ze kunnen beschuldigen van corruptie of willekeur,
     Om een systeem eerlijk te laten draaien moeten de regels/wetten zonder aanziens des persoons uitgevoerd worden. Dat is de enige eerlijke manier.
     Je zou helemaal de pest in hebben als je buurvrouw alles kwijtgescholden kreeg en jij niet.
     Het systeem moet op de schop.

     2 likes
  • Peter Hamel schreef:

   Hier raakt Herman de Graaf het juiste punt. Het is niet zozeer dat het Nederlandse volk slaapt maar dat de regering niet doet wat ze behoort te doen. Dat kan in de huidige omstandigheden ook niet want we hebben al sinds we geregeerd worden door de Europese Unie geen democratie meer. Deze organisatie die is opgezet door ex-nazies is ook oorzaak ven de huidige veel te lang durende crisis en dat is eigenlijk waar veel Nederlanders geen weet van hebben. Logisch want de politiek is niet wijs maar wel slim. De toestand waar we nu in verkeren is al vele jaren geleden in gang gezet en vooral de PvdA heeft daar een oorzakelijke rol in gespeeld. Joop den Uyl heeft gezorgd dat Nederland overspoeld werd met anderstaligen die al blij waren dat ze geld kregen en te eten hadden en omdat ze de Nederlandse taal niet machtig waren dus nergens tegen zouden protesteren. Een aantal jaren later werd het plan van Hitler opnieuw gesmeed, het Duitse Rijk in de vorm van de Europese Unie waarop met valse voorlichting het Nederlandse volk werd voorbereid op de invoering van de Euro die door Wim Kok erdoor werd gedrukt en nu zitten we met de gebakken peren.

   2 likes
 • Plop schreef:

  Gewoon betalen he, dan is er niets aan de hand… 2000€ man … dan zit je echt te slapen of opzettelijk de boel te belazeren dat hij nu een boete heeft van 15k slaat natuurlijk ook nergens meer op.

  8 likes
  • StefanZ schreef:

   Als jij zo makkelijk 2000 euro kunt neerleggen, betaal jij die boete dan EFFE voor hem.
   Er zijn genoeg mensen, die met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen en dan hakt zo’n bedrag er enorm in en is zelfs niet op te hoesten.
   Daarbij de starheid van de overheid, die op geen enkele wijze wenst mee te denken en het niet interesseert, dat er mensen over “het randje kukkelen” als zij die centen maar hebben.
   Deze overheid is afgezakt tot gajes…asociaal en egoïstisch.
   Ik zal blij zijn, wanneer die eindelijk opgerot zijn.

   18 likes
   • Jack schreef:

    [email protected]

    Kijk dat filmpje eerst eens voor je onzin uitkraamt AUB.l Die meneer had een boete van 330 euro gekregen en die boete, en de opvolgende aanmaningen waren naar het oude adres van meneer gestuurd omdat hij in de tussentijd verhuisd is. Daardoor was de boete 2000 euro voor hij erachter kwam de boete gekregen te hebben. Het is gewoon belachelijk dat boetes maar verdubbeld blijven worden las je niet betalen kunt. Hier kom je dus nooit meer uit.

    16 likes
    • Plop schreef:

     StefanZ, Jack, Helemaal eens met de absurde onbetaalbare boete en statement van Meester Frank Visser, dat is echt van de zotte en doorgeslagen daar kom ik ook niet aan! Maar terecht toch dat je een boete krijg en flink ook met onverzekerd rond rijden, brommer in de schuur auto niet APK en wat nog meer bla bla, ammehoela .. je zal invalide worden gereden door zo’n klaploper die even een ritje doet en wie gaat dat verzekerde kapitaal van 2 ton dan ophoesten bij blijvende invaliditeit ?

     2 likes
     • Loki schreef:

      Plop,
      een APK is geen garantie dat je auto goed is en je moest eens weten hoeveel mensen onverzekerd rond rijden door het uitknijpen van deze idiote graaiende overheid. Openbaar vervoer is geen optie als je werkt want dat is nog duurder dan een auto.
      Sapperdeflap, Plop verder denken dan je neus lang is of wil straks dat alleen de rijker nog alles kunnen.

      0 likes
  • days of our lives schreef:

   Eens. Dat zoiets zo fors oploopt is belachelijk, maar een boete van €2000,- krijg je echt niet zomaar.

   1 likes
   • kenn schreef:

    Ik heb een tand laten trekken,omdat ik niet op tijd heb betaald via acceptgiro van ongeveer 80 euro,ik heb toen namelijk verhuisd, dit is opgelopen tot meer dan duizend euro!!! wat vind je??

    1 likes
 • StefanZ schreef:

  De verhoudingen zijn ook scheef.
  Voor het doodrijden van een twee jarig kind en haar grootvader, krijgt de dader 60 hele uren taakstraf.
  Voor het te laat zijn met je APK 15000 euro boete.
  Begrijpt U dit nog ?

  31 likes
  • Roy schreef:

   Voor het te laat zijn met je APK betaal je 90 euro boete en verder had hij meerdere boetes open staan.
   Het is zo klaar als een klontje. Als jij scooters op kenteken hebt staan moet je je verzekering betalen, als je dit niet wilt doen moet je je kentekens op laten schorten.. Het is dan ook wel heel makkelijk om de schuld bij het CJIB neer te leggen als je zelf te laks bent om je boetes (die je niet voor niets krijgt) te betalen..

   Als jij je verhuizing doorgeeft aan de GBA krijg je je boetes ook nog eens gewoon op het goede adres..
   Al met al, ben ik geen fan van boetes (had er helaas zelf laatst ook weer 1 te pakken), maar als je ze niet wilt krijgen moet je je aan bepaalde regeltjes houden..

   1 likes
 • emka schreef:

  CJIB is een club graaiers/criminelen. Dat staat buiten kijf…. MAARRRRR: als je toch een boete krijgt, in dit geval 2000 euri, dan heb je toch iets geflikt in de trend van “artikeltje 5” of dronken rijden of….. In ieder geval iets waar je zwaar voor beboet kan worden.
  Dat je die boete niet kan betalen is jouw probleem. Moet je die geintjes maar niet flikken die die boete veroorzaken.
  beetje “wie de billen brandt…” verhaal imo.

  3 likes
 • donderpoes26 schreef:

  waar stond CJIB ook alweer voor? Crimineel Justitieel Incasso Bureau?

  22 likes
 • Matt schreef:

  Beste Plop,
  het gaat jou blijkbaar bijzonder goed dat je zo €2000 kunt ophoesten. Stel je eens in de plaats van bovenstaand geval: hij had een schuld van €13000 maar omdat hij door welke omstandigheden dan ook niet op tijd kan betalen komen daar die boetes bovenop, nu dus al €2000. Als je eenmaal in die neerwaartse spiraal zit kom je er nooit meer uit. Hoeveel mensen zijn er al die hun ziekenfondsfactuur niet kunnen betalen? Die komen dan ook vaak in diezelfde neerwaartse spiraal terecht, en dat hoeft nog niet eens hun eigen schuld te zijn als je al kijkt wat de eigen bijdrage is. Je hoeft maar de pech te hebben om een ongeval te krijgen en dan pakweg €500 niet klaar hebben liggen. Wat moet je dan?

  15 likes
  • Roy schreef:

   Hij had meerdere scooters en reed auto, maar had geen geld om de boetes te betalen. Klinkt wel een beetje ongeloofwaardig..

   1 likes
   • Loki schreef:

    Luisteren Roy, het stond opgeslagen en er werd niet mee gereden!!!!!!!

    1 likes
    • Roy schreef:

     Wat wil je daar mee zeggen Loki?
     Ze zijn toch van hem, dus hij heeft ze toch gekocht, oftewel daar heeft hij toch geld voor? Als jij geld hebt voor meerdere scooters en een auto vind ik het apart dat je zo arm bent dat je geen boetes kan betalen..

     En buiten dat Loki, als je scooters hebt opgeslagen moet je alsnog de kentekens schorsen!!!! Als je dat niet doet maakt het geen ene fluit uit of je er wel of niet op rijd, dan moet je gewoon aan de verplichtingen voldoen..

     4 likes
  • Plop schreef:

   Matt, natuurlijk kan ik dat niet betalen en ik ben het 100% on-eens met de belachelijke boetes die zijn volledig onnacceptabel. Maar wat als hij met zijn verlopen APK of met 1 van de 3 brommertjes uit de schuur iemand blijvend invalide rijdt ? Verzekerd kapitaal is zomaar 2 ton, wie gaat dat dan betalen ?

   0 likes
 • Gilly1973 schreef:

  In belgie gaan ze wel de straat, wij Nederlanders blijven toch klootjes volk!!!!

  14 likes
  • Huisheks schreef:

   Even een vraagje; WIE HOUDT AL DAT MACHTSVERTOON IN STAND ?
   Antwoord; het HELE NEDERLANDSE VOLK.
   Wie verzet zich hiertegen ?
   Antwoord; alleen diegenen die met deze corruptie te maken krijgen.
   M.A.W. nog geen 15 % van dit land wordt over kling gejaagd; de andere 85 %
   staat erbij en kijkt ernaar.
   Hoe bedoelt U , men wordt wakker….
   Blijf maar lekker Linda de Mol kijken e.a. dom volksvermaak en verdiep je niet in deze achterlijke situaties; je mocht eens slecht slapen.
   En aangezien er zeker 25% AMBTENAAR is, zullen DIE zeker geen baat hebben bij een wakker worden van “het volk” . Die denken alleen maar aan hun eigen “werk “!

   6 likes
 • Captain Biff schreef:

  Kielhalen dat CJIB!!!

  17 likes
 • anticjib schreef:

  Met het cjib zijn schijnbaar geen betaal afspraken te mKen omdat het hun financieel gewin opleverd.
  Ik vind de betalingsregeling in dit filmpje 1000 en daarna 2 x 500 een heel reeel voorstel.
  Als ze daar al niet akkoord meer mee gaan waar dan wel mee?
  Bij andere incassobureau’s die niet voor de regering handelen zijn ze wetelijk verolicht in de minnelijke fase een betalingsvoorstel te doen dit dient dan wel een voorstel te zijn binnen de normale perken.
  Niet bij een boete van 500 5 euro per maand voorstellen maar bijvoorbeeld 125 per maand.
  Hiermee voorkom je een hoop problemen voor beide kanten.
  Door de starre houding van het cjib maken ze mensen soms echt krankzinnig en het is afwachten waneer er iemand volledig doordraait.
  En ze hebben nog steeds het boetegeld niet.
  Waren ze akkoord gegaan was het boetegeld binnen en had deze uitzending nooit gemaakt hoeven worden.

  Belachelijke gang van zaken en waarschijnlijk zit hij nu achter de tralies want ze gijzelen mensen graag rond de feestdagen voor openstaande boetes.

  Sterkte

  9 likes
  • Loki schreef:

   Mag ik er even op wijzen dat men volgens de Rechten van de Mens niet voor geld gegijzeld of gevangen gezet mag worden. Mensen ken toch je pappenheimers en zit niet met je neus in de TV of MSM, leer eens verder te kijken dan je neus lang is anders kom je geen stap verder. En als ze zich niet aan de Rechten van de Mens willen houden, moet je de “Grote Baas van Nederland” erop aanspreken en ernstige nalatigheid nageven zich niet te houden aan artikel 43.
   Het statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden.
   Wet van 28 October 1954, houdende aanvaarding van een statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden

   Artikel 43

   1.Elk der landen draagt zorg voor de verwezenlijking van de fundamentele menselijke rechten en vrijheden, de rechtszekerheid en de deugdelijkheid van het bestuur.

   2.Het waarborgen van deze rechten, vrijheden, rechtszekerheid en deugdelijkheid van bestuur is aangelegenheid van het Koninkrijk.

   Moet ik nog meer zeggen??

   4 likes
  • Jack schreef:

   Dat ligt aan het soort boete. De zogenaamde “Mulder” boetes (staat dan een paarse M op) moet je direct betalen. De boetes zonder de M kun je wel afbetalen.

   0 likes
  • Roy schreef:

   “Met het cjib zijn schijnbaar geen betaal afspraken te mKen omdat het hun financieel gewin opleverd.
   Ik vind de betalingsregeling in dit filmpje 1000 en daarna 2 x 500 een heel reeel voorstel.
   Als ze daar al niet akkoord meer mee gaan waar dan wel mee?
   Bij andere incassobureau’s die niet voor de regering handelen zijn ze wetelijk verolicht in de minnelijke fase een betalingsvoorstel te doen dit dient dan wel een voorstel te zijn binnen de normale perken.”

   Hier ben ik het dan wel weer mee eens, dat zouden ze echt beter moeten doen..

   0 likes
 • Huisheks schreef:

  En nou nog fff voor het sfeertje; bij het CJIB zijn ze ook omkoopbaar. (dit maak ik op uit het verhaal v.d. meubels). Dus oplichting, afpersing en nog omkoopbaar ook. Tel uit je winst.
  MAAR WIE O WIE, HEEFT DE MIDDELEN OM ZE AAN TE KLAGEN ??
  Mensen gewoon niet meer stemmen, het is tuig en het blijf tuig en op wie je ook stemt veranderen doet het niks.

  7 likes
 • Joris schreef:

  Mensen plegen inmiddels gewoon zelfmoord door de druk van instanties.
  Dat is het nieuwe normaal in een van de rijkste landen van de wereld…

  10 december was een demonstratie op het binnenhof in dit verband. Ik ben benieuwd naar een verslag…
  http://wilnu5.wix.com/wilnu2#!herdenking-vele-zelfdodingen/c1ql4

  Vooral de combinatie van ziekte en UWV is een aanleding voor suicidaal gedrag:

  http://www.uwvreselijk.nl/index.php/dossiers/arbeidsongeschikt/255-uwv-arts-gelooft-niet-in-lyme

  http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/29532/

  6 likes
 • Roeland schreef:

  Ik kreeg laatst een boete van €140,- omdat mijn APK 3 weken verlopen was… Ik had de afspraak al gemaakt, maar kon dit niet bewijzen, maar verder is mijn auto gewoon in goede staat…

  Ik vond het zo flauw. Ik kon het niet betalen… Ik weet, het is een beetje armoedig, maar ik kan niet zomaar in een maand 140 euro missen. Mijn budget ligt muurvast. Ik heb geen speling van 140 euro. In mijn verdediging, ik woon pas 1 jaartje op mn zelf en het is moeilijk rooien. Het lukt wel… Maar 140 euro heb ik niet over…

  Dus ik kon die lullige boete niet betalen en het CJIB kon geen betalingsregeling met me treffen. Ik moest gewoon in een keer 140 euro betalen. Ik heb dat niet op tijd kunnen doen dus werd de boete €200 euro.

  Toen heb ik een creditcard aangevraagd en de boete betaald met een creditcard… Ziek toch eigenlijk? Dat je gewoon gedwongen door de overheid een loan shark moet gaan opzoeken.
  Er staat nu nog 100 euro open op die creditcard waar ik natuurlijk 15% rente over betaal. Allemaal omdat ik 3 weken te laat was met mn APK. En sommige mensen zeggen zelfs nog: Ja, dan had je je APK op tijd uit moeten laten voeren… Dan zeg ik ja… Das misschien wel zo, maar om gelijk zo hard afgestraft te worden is gewoon buiten proportioneel.

  4 likes
 • Silber eye schreef:

  Tja hier in Nederland hoeft justitie niet het bewijs aan te leveren voor het begaan van een overtreding, in Duitsland gaat dat wel anders.
  In Nederland hoeft de zorgverlener ook geen nota’s te overleggen aan de klant/patiënt in principe geven wij zelf dus aanleiding tot diefstal van ons geld, onze overheid verkeerd al decennia lang in het criminele kamp, en de Nederlander? deze zucht apathisch en verkeerd in een comateuze toestand.

  5 likes
 • dusssss schreef:

  mensen, even opletten, dit is in de MSM, sinds wanneer wordt hier geloofd dat die de waarheid vertellen?

  😛

  4 likes
 • Loki schreef:

  Heel simpel; Laat het CJIB maar eens aantonen dat de namen die ze gebruiken in hoofdletters zoals LANGETABBETJE P ( Financiële Overheidscreatie voor eigen gewin van jou trust) jouw werkelijke naam is. Of dat het P; van de familie Langetabbetje je werkelijke naam. Mega probleem voor ze. Want ze doen net alsof ze dat niet begrijpen. Ze willen er ook niet over in discussie gaan. Dus aangifte tegen de Directie van het CJIB van fraude en poging tot oplichting, schending van de rechten van de mens is een optie.
  Let op het CJIB is een rechtspersoon dus aanklaagbaar ook al ontkennen ze dat.

  3 likes
 • ben schreef:

  zo doet de maffia het ook ,in dat opzicht kan holleeder nog wat leren van hetCJIB op het gebied van afpersen

  2 likes
 • leon*** schreef:

  waar ik me ook aan iriteer blik op de weg of hoe dat ook heet.
  lijkt mij dat het over verkeersveiligheid moet gaan maar zelf rijden ze net zo hard
  om iemand aan te kunnen houdenen en een boete uit tedelen.

  dus rij je wat tehard en word je aangehouden , gelijk uitstappen
  netjes een hand geven en de rollen omdraaien :
  zeggen dat hun wel heel erg hard gingen ,maar dat je het deze keer bij een
  waarschuwing wil laten.en natuurlijk zorgen dat ze er niet tussen kunnen komen
  met praten en ze nog een fijne dag wensen.
  .

  0 likes
  • Roy schreef:

   De politie heeft een wettelijke vrijstelling gekregen om van de algemene verkeersregels af te wijken, als dit nodig is voor het werk. Oftewel, als jij de regels overtreed mogen ze jou aanhouden en dus ook te hard rijden. Het is niet echt Rocket Science.

   2 likes
 • Buddy schreef:

  Zie hier het geoogste resultaat van het Feit dat men kiest voor een bepaalde groep zieke individuen, die je simpelweg wetten voorschrijft en vervolgens je geld opeist, hoe dom kun je zijn…

  Voor mij eens te meer het overduidelijke bewijs dat ik er goed aan doe nooit voor een of andere partij te gaan kiezen, nooit gedaan en zal ook nooit gebeuren.
  Het zijn gewoon criminelen met een zelf gecreëerd wetboek onder hun arm…..

  2 likes
 • Bij justitie (en bij Bestuurlijk Nederland) is een groot gebrek aan mededogen, gezond verstand en inzicht in het volk, de mensen buiten hun kringetje. Daardoor graven ze hun eigen graf, elke werkdag een stuk dieper. Moeten we hen niet waarschuwen ?
  Op de site leg ik uit dat de meeste beschikkingen van het CJIB onrechtmatig zijn. Ga dus altijd in beroep. Na honderd of duizend keer zal de kantonrechter toe moeten geven dat het zo is.

  2 likes
 • Klemens schreef:

  On Monday demonstration in Dresden more then 15.000 demonstrants:
  In Dresden ist die Zahl der Teilnehmer an der Pegida-Demonstration erneut angestiegen: Am Montag kamen 15.000 Menschen zur Demo.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/12/15/pegida-15-000-teilnehmer-bei-demonstration-in-dresden/
  german politicians are helpless and do not know what to do!

  0 likes
 • guido schreef:

  ik ben belg en kreeg een parkeerboete ergens in cadzand-bad.
  ik kreeg de boete aan huis gestuurd van 150 euro.
  op het briefje stond geschreven : een GRIJZE peugeot, terwijl ik met een groene rijd.
  ik ging in beroep (eerst moet je wel de boete betalen) en kreeg een maand geleden een brief aan huis
  dat die in behandeling was en binnen 8 dagen nieuws zou krijgen…niets meer van gehoord
  naar het schijnt moeten ze in belgie de nummerplaten opvragen..maar aangezien dit een incasubedrijf is is dat onwettelijk die nr.platen op te vragen….en om dat ongedaan te maken is het een heel gedoe.
  je kan NIET mailen, wel telefoneren of brieven schrijven….het is een heel gedoe.

  0 likes
 • Pietjepuk schreef:

  Leuk hoor zo een boete oplopen om zonder verzekering rond te rijden zonder het in de gaten te hebben. Enkele dagen geleden strafbeschikking gekregen van het CJIB i.v.m. zonder verzekering rondrijden. In overtreding geweest op 15-03-2014…. en ik krijg het 24-01-2015 binnen :|. het bleek dat ik een achterstal opgelopen had van 1 maand waar door mijn auto was geschorst geweest voor een enkele dagen dus rond 15e maart. Ik was leuk onderweg naar schiphol om mijn moeder op te halen maar wat nog leuker is dat de RDW een steekproefje had op die dag… i.v.m. Zonder verzekering rondrijdende mensen. ( Langs de weg staande politie die lekker snipen of je verzekering hebt of niet 🙂 )
  (terwijl voor de rest alles netjes betaald is geweest buiten die maand te laat betalen.) volgens mijn verzekering heb ik 2 brieven moeten ontvangen van aanmaningen never nooit gezien maarja…

  Duuss heb ik daarvoor een lekkere boeten van 557,00 eurie’s aan mijn broek hangen. Leuk hé..

  0 likes
 • Ron schreef:

  Het is verschrikkelijk… Mijn zoon moet 42 dagen zitten. Gegijzeld dus . Voor jaren geleden heeft hij bekeuringen gekregen van drie bromfietsen welke hij al niet meer had en gesloopt waren. Hij was toen nog geen achtien en had al hellemaal geen verstand van kentekens. Deze had hij achteraf moeten opsturen met de mededeling, gesloopt en zo de kentekens te laten vrijwaren. Ik en mijn ex waren gescheiden en zei gooide veel post zomaar weg. Ook tussendoor zijn ze wel drie keer verhuist. Mijn zoon heeft ook nooit zo kunnen reageren bij de rechtbank om zijn verklaring af te leggen. Niemand nee geen instantie bied hulp. Wat er nu gaat gebeuren zak het volgende zijn: baan kwijt, geen inkomsten meer. Uitkering aanvragen, werk zoeken? Waarom? Heeft geen zin, ook daar zal hij weer opgepakt worden. Hij heeft pas huurhuisje met zijn vriendin. Die zou nu de huur alleen moeten betalen en dat red ze niet. Kortom een breuk tussen die twee? Hoe o hoe maak je iets kapot overheid….. Ikzelf heb niet langgeleden een hartinfarct gehad … Mag me niet druk maken… Wil ik ook niet… Maar kan t niet… T is toch je kind… Zelf kan ik ook die bekeuring niet betalen… Ja, het is in al die jaren opgelopen tot ruim tienduizend euro…. Kan aleen maar schreeúwen… Help… Voordat het fout gaat en die jongen het niet meer ziet zitten… Is dat nou wat ze willen? Dat kan toch niet zo zijn he…..

  0 likes
 • A. de wreker schreef:

  Dit zijn criminelen …en criminelen moet je opruimen….

  0 likes
 • x

  Check Also

  meer geld

  Hoe de kracht van hypnose meer rijkdom kan creëren?

  Enorm veel mensen willen een betere financiële ...

  Er worden vieze, vuile en vunzige spelletjes gespeeld. Kamerlid legt in 1 minuut glashelder uit waarom we ons zo massaal buigen over het Midden-Oosten

  Er worden vieze, vuile en vunzige spelletjes gespeeld. Kamerlid legt in 1 minuut glashelder uit waarom we ons zo massaal buigen over het Midden-Oosten

  “Geopolitiek is een vies, vuil en vunzig ...

  >