Binnenland

Rijdende Rechter veegt vloer aan met CJIB: “Dit moet gewoon ophouden”

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Marc van der Klis weet zich geen raad meer. Hij heeft problemen met het Centraal Justitieel Incassobureau. Hij heeft boetes die zijn opgelopen tot 2000 euro, maar kan dit bedrag niet meteen betalen. Ondertussen is de schuld al opgelopen naar 15.000 euro.

Het CJIB wil hem geen hand toereiken. Meester Frank Visser van ‘De Rijdende Rechter’ windt zich op over de uitvoeringsinstantie van het ministerie van Justitie en de manier waarop zij financiële slachtoffers maakt en een spoor van vernieling door Nederland trekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De overheid harkt jaarlijks één miljard euro binnen via dat CJIB,” zo luidde één van de gevleugelde oordelen van mr. Visser. “No way dat ze uit zichzelf, vrijwillig, daar iets zullen doen wat die incasso-jongens gaat hinderen.”

“Er is vanuit de rechterlijke macht en de Nationale Ombudsman geklaagd, maar de minister en de staatssecretaris doen net alsof het niet waar is,” ging hij verder. “Er is een rapport uitgebracht waarin ze zeggen dat het wel meevalt, dat er geen draagvlak voor is en dat nergens uit blijkt dat er veel klachten zijn.”

“Hoever moet het gaan voordat de minister en de staatssecretaris hier een keer op worden afgerekend?” vroeg mr. Visser zich af. “Het is maar goed dat dit in het programma komt, want dit moet gewoon ophouden. […] Ze luisteren niet vanwege die verrotte één miljard euro die ze binnenhalen.”

De inrichting van het kantoor van het boete-bureau heeft 1,7 miljoen euro gekost. Het pand is ingericht met hippe designmeubelen. De fauteuils kosten ongeveer 1000 euro per stuk en er staan banken van minimaal 2000 euro.

[NCRV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Captain Biff
Captain Biff
9 jaren geleden

Kielhalen dat CJIB!!!

donderpoes26
donderpoes26
9 jaren geleden

waar stond CJIB ook alweer voor? Crimineel Justitieel Incasso Bureau?

Plop
Plop
9 jaren geleden

Gewoon betalen he, dan is er niets aan de hand… 2000€ man … dan zit je echt te slapen of opzettelijk de boel te belazeren dat hij nu een boete heeft van 15k slaat natuurlijk ook nergens meer op.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Eigenlijk legt de Rijdende Rechter de gebreken bloot van Opstelten en Teeven.
Want ook ministers en staatssecretarissen zouden zich in moeten spannen ten dienste van de samenleving. In plaats daarvan varen ze een heel eigen koers.
Eigenlijk is de hele regeringsploeg behept met gebrek aan bestuurlijke visie daarin en heeft gebrek aan affiniteit met de belangen van het volk.
Wat zij brutaal en openlijk doen, is gehoorzamen aan de bevelen die zij krijgen opgedragen door die kleine groep machthebbers achter de schermen die het werkelijk voor het zeggen hebben, en waar onze regering door in het zadel is geholpen.
Er is zogenaamd nergens (belasting)geld voor, maar wanneer de olichargen in Brussel een rekening sturen van 600 miljoen blijkt de betaling daarvan geen enkel probleem.
Dat schetst de verhoudingen die er liggen. Schande.

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x