Binnenland

‘Overgrote deel Nederlanders heeft totaal geen idee van wat zich op dit moment onder hun neus af aan het spelen is’

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!

De pandemiewet wordt met onstuimige vaart door de Eerste Kamer behandeld. Met deze wet kunnen onze meest fundamentele vrijheden en grondrechten letterlijk bij willekeur onderuit gehaald worden, schrijft huisarts Jan Vingerhoets op zijn website.

“Deskundigen roepen ongehoord hun kritiek. Nog even en er is een wet die het hart uit de democratie rukt en de weg vrijmaakt voor meer. Een flinke stap verder in de richting waarvan we hadden bezworen dat we hem nooit meer zouden gaan. Het overgrote deel van de Nederlanders […] heeft totaal geen idee van wat zich op dit moment onder hun neus af aan het spelen is,” aldus Vingerhoets.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Te confronterend

“Hoe vaak hoor ik niet van mensen die mij na staan dat zij het gewoon niet willen weten, niet willen horen. Want de realiteit die zich voltrekt is oncomfortabel en wegkijken voelt nu weer beter. ‘Niet vergeten’ blijkt voor velen een mooie spreuk, maar het naleven ervan is vaak te confronterend,” merkt de huisarts op.

Vingerhoets verwijst naar een opiniestuk in Het Advocatenblad, waarin jurist Cornelis Wisse betoogt dat de pandemiewet de democratische controle ondermijnt.

Resoluut van de hand wijzen

Er kleven ernstige gebreken aan het wetsvoorstel. Als meest dringende probleem geldt hier wel de vrijheid van de uitvoerende macht om naar eigen wil en goeddunken te besluiten om geen vervaltermijn bij een opgelegde wettelijke collectieve maatregel op te nemen, stelt Wisse.

De Eerste Kamer zou er goed aan doen om het wetsvoorstel resoluut van de hand te wijzen, concludeert de jurist.

4.8 228 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arno Seelen
Arno Seelen
9 maanden geleden

Ze overspelen hun hand. Proberen nog zo veel als mogelijk en zo snel als mogelijk nog zaken erdoorheen te drukken.
Het zal ze niet baten.

William
William
9 maanden geleden

de lemmingen stuiven op de afgrond af… ze raken pas uit de hypnoseslaap als ze al hun rechten kwijt zijn.. ik hoor alleen maar we hebben het zo slecht nog niet.. en lopen starend op hun mobieltje verder….

Pieter
Pieter
9 maanden geleden

Vele wetten kunnen razendsnel worden teruggedraaid ná de volgende 2e kamer verkiezingen. Laat de partijen vast een lijst samenstellen van terug te draaien wetten zodat de kiezer hen er ook aan kan houden ná de verkiezingen ! Ook artikel 120 van de grondwet moet worden geschrapt al is het maar om WHO bemoeienis te voorkomen.

jessie nameles
jessie nameles
9 maanden geleden

dat is de reden dat het [kabinet] dit er even snel wilt doorduwen . eerst de woningwet waar ze als het moet dwang maatregelen er door kunnen douwen , landbouw akkoord ff snel afraffelen om de boerenstand te slopen.en de plandemiewet waar je alle wetten die we hebben door de globalisten laat overnemen allang tijd voor tribunalen tegen deze landveraders die schijt hebben aan hun eigen bevolking.!!!

Back to top button
127
0
We lezen graag je reactie!x