Binnenland

Financieel expert over nieuwe pensioenwet: ‘Dat is echt een kulverhaal, er zit een andere agenda achter’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

In het nieuwe pensioenstelsel zal er vaker geïndexeerd worden, belooft de regering. Daar heeft financieel expert Ab Flipse zo zijn twijfels bij.

“Dat is echt een kulverhaal, want die indexatie kon vanaf 2008 al plaatsvinden,” zei hij voor de camera van Ongehoord Nederland. “Alle redenen om naar het nieuwe pensioenstelsel over te gaan, zijn drogredenen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Andere agenda

Volgens Flipse zit er een andere agenda achter. Aanstaande maandag en dinsdag zal de hervorming van het pensioenstelsel in de Eerste Kamer behandeld worden. Op 30 mei, de allerlaatste vergaderdag van de oude Eerste Kamer, zal erover worden gestemd.

Eerste Kamerlid Paul Frentrop waarschuwt dat er in het nieuwe systeem een hele grote kans is dat je pensioenuitkering wordt gekort. “En dat geldt dus ook voor de mensen die nu pensioen trekken. Als de beurs een flinke crash maakt, gaan de pensioenen omlaag.”

Onvergeeflijke en historische fout

Tweede Kamerlid Léon de Jong (PVV) doet een oproep aan de Eerste Kamer om de invoering van dit ‘casinopensioen’ te stoppen. “Het is een extreem groot risico. Gokken met 1500 miljard euro en de pensioenbetalingen van miljoenen Nederlanders. Een onvergeeflijke en historische fout,” stelt hij.

“Toon ballen en haal de nieuwe pensioenwet direct van tafel!” aldus De Jong.

4.9 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hugo
Hugo
10 maanden geleden

Ach, in de 1e en 2e kamer zitten over het algemeen hersenloze zakkenvullende omgekochte nutteloze figuren die over dingen beslissen waar ze totaal geen verstand van hebben. echt trieste mensen, en ik hoop dat wij deze mensen als het fout afloopt ook gaan vervolgen, zij mogen daar niet mee wegkomen met de smoes, met de wetenschap van nu…blablabla. Keihard aanpakken en doorpakken met die lui.

Marc
Marc
10 maanden geleden

De maak ze sneller rut wet.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
10 maanden geleden

De overheid is de pensioenfondsen (En de woningbouwverenigingen) nog een slordige 600 miljard schuldig.

Dubito
Dubito
10 maanden geleden

‘Een andere agenda’, ja. Spreek je uit, Flipse! Die agenda is agenda 2030. Beschouw het hele plaatje: you will own nothing. We waren nog te rijk met het oude pensioenstelsel. En met dat eigen huis. En die auto. En die vliegvakantie. En dat goedkope water. En die gratis lucht. Weg ermee! Alles inleveren en de overheid geeft ons een basis-inkomentje. Net genoeg om niet dood te gaan – maar daar hebben ze wel een plandemie en een prikje voor in petto.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x