Binnenland

Onze overheden grijpen naar botte censuur om de waarheid verborgen te houden. Hoelang pikken we dit nog?

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nadat president Donald Trump zijn Fake News Awards had uitgereikt aan de Amerikaanse mainstream media, waarschuwde senator John McCain dat buitenlandse leiders die het niet zo nauw nemen met de vrijheid van hun bevolking, zijn woorden zullen overnemen om de democratie te ondermijnen.

“Overheden grijpen naar botte censuur om de waarheid verborgen te houden,” zei McCain.

Dat klopt helaas en je hoeft er niet eens voor in een dictatuur te leven, merkt BNR-columniste Marianne Zwagerman op.

Genadeloos door de mand

“De Europese Unie viel genadeloos door de mand bij de publicatie van de eerste resultaten van de vers ingestelde taskforce die het nepnieuws op moet sporen dat Poetin over de Europese burgers uit zou storten,” schrijft ze.

“Niet geheel toevallig gingen de Nederlandse meldingen over Oekraïne,” vervolgt ze. “Berichten waarin trouwens geen nepnieuws te bekennen was, het was alleen onwelgevallig nieuws.”

Ze merkt op dat vicepremier Ollongren (D66) er alles aan doet om dit soort berichten te bestrijden.

Steeds moeilijker

Zij is van de partij die sinds het Oekraïnereferendum geen referenda meer wil en is een spoedprocedure gestart om ze af te schaffen.

“Het wordt zo wel steeds moeilijker om niet te geloven in complottheorieën,” zegt Zwagerman.

Onder druk

Ollongren liet in de Tweede Kamer weten dat ze met mediabedrijven gaat praten. De volgende stap is dat onze overheid met de resultaten van de taskforce in de hand webhosters en adverteerders onder druk gaat zetten.

“Sta op! Vecht voor vrije pers!” besluit Zwagerman.

[BNR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Kijk alleen al naar de immense UFO/Alien_censuur. Er zijn zoveel projecten daarover vernietigd terwijl overheden en media dit allemaal in de doofpot houden.

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Zielig stukje mens Ollengren is uitgezocht als nieuwe en gewillige NWO puppet, die vooral het levenswerk van o.a. Bernhard overeind moet houden. De nazi EU zal vroeg of laat dankzij deze mensen en mede door het onderdanige, alles pikkende, zoetsappige, burgelijkcorrect volk een totalitaire staat worden, pas daarna zal ze ineenstorten in een Apocalyps van geweld, waarbij alles terug in een natuurlijke balans zal worden gebracht en iedereen die dan heeft overleefd, misschien ook koningshuizen, zullen verdwijnen, net als zoveel wat nu de wereld denkt te kunnen onderdrukken met leugens en geweld.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Strikt genomen heeft het volk de Overheid niet nodig.
Leven en te ontplooien kan prima zonder Overheid.
Maar het kan beter en aangenamer.
Daarvoor is een zekere organisatiegraad nodig.
Om het leven van het volk te organiseren in het algemeen belang, erkent het volk een Overheid.
Die Overheid regelt, organiseert, lost problemen op. Zo zou het moeten.
In de praktijk echter, zie je dat krachten binnen het volk de Overheid als instrument gebruiken.
Krachten die worden aangesteld door een Koning. Die zegt in het belang van het volk te handelen, en die vertrouwen wekt door een huiselijk tafereeltje op te voeren. De werkelijkheid is anders.

Plots is daar een centrale macht die als aanspreekpunt de Overheid doet overheersen, bevelen en onderwerpen. We worden plots als slaven gebruikt, en we beseffen het nauwelijks. Onze vrijheid is weg.
We krijgen een permanente verdoving. Het zicht op de waarheid is ons ontnomen door onze scholing, de gekleurde media en onze cultuur. Een vette worst wordt voorgehouden door steeds te benadrukken dat het morgen beter is. Steeds weer benadrukken de media dat we leven in een democratie, terwijl toch duidelijk de praktijk anders is. We leven NIET in een democratie. De zeggenschap van het volk is nihil.
Dit duurt totdat 10% van het volk beseft wat ze is overkomen.
Eén op tien. Ik denk dat we daar heel dicht bij zijn.

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Je hoeft tegenwoordig niet eens meer uit te pluizen wat de naar dood ruikende bejaarden en jong gekochte karkassen met hun Bilderberg bijeenkomsten zoal belullen, je hoeft alleen maar naar het slappe en drammerige gekakel en gestampvoet van de vuige politici te luisteren en te kijken. Dan is duidelijk: alle politieke lijers in de EU preken dezelfde rotzooi en komen de aanwijzingen uit de top van de satanische piramide.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x