Homepagina » Mens en Dier » Belgische Van Dissel in 2019: zo maak je mensen bang voor een virus (must-see)
van dissel

Belgische Van Dissel in 2019: zo maak je mensen bang voor een virus (must-see)

Marc Van Ranst, de ‘Belgische Jaap van Dissel’, geeft niet alleen de regering advies over corona, maar vertelt ook de burger wat hij moet doen en laten. Hij heeft dus een grote invloed op het coronabeleid.

Er is nu een video opgedoken uit 2019 waarin Van Ranst uitlegt hoe je een verhaal over een pandemie in de markt moet zetten. Volgens professor Mattias Desmet van de Universiteit Gent is deze video een must-see. “Ik kan hem ten zeerste aanbevelen, hij is interessant voor iedereen.”

Van Ranst legt onder andere uit hoe je mensen angst kunt aanjagen door sterfgevallen te voorspellen die sowieso elk jaar vallen (vanaf minuut 7). Hij legt daarnaast uit hoe je bij een pandemie de aandacht naar je toe moet trekken en de spreekbuis moet worden. Hij doet ook uit de doeken wat je de mensen moet wijsmaken om ze onder de duim te houden.

Eindelijk valt hij door de mand

Desmet kreeg op zijn Facebookpagina uiteenlopende reacties op de video. Sommige mensen vragen zich af hoe de Belgische Van Dissel zo zelfvoldaan kan demonstreren hoe hij mensen om de tuin leidt. Anderen zeiden dat ze altijd al hadden geweten dat hij de boelt belazert en het nu bevestigt. “Eindelijk valt hij door de mand,” zegt iemand.

Er zijn ook mensen die vinden dat de viroloog niets uitzonderlijks doet of dat je een dergelijke video beter niet kunt laten zien. Zelf zegt Desmet dat hij het juist noodzakelijk vindt voor de samenleving dat dergelijke video’s onder de aandacht gebracht worden. De maatschappij reageert namelijk primair op een verhaal, geconstrueerd door bijvoorbeeld Van Ranst, en niet zozeer op feiten over het virus, aldus de professor.

4.7 53 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk R
Henk R
1 maand geleden

En dit in januari 2019. Ook onze vriend ab Osterhaus is van de partij. Wat een verschrikkelijk arrogant mannetje is deze Marc van ranst . Maar legt wel uit hoe ze dit in de media hebben gebracht deze plandemie en dat 10 maanden van te voren. De Mexicaanse griep was dus gewoon een generale repetitie voor deze covid hoax. Ik denk die vele griepdoden van 2018 ook ,gewoon een experimentje. Mooie volksvertegenwoordiging hebben we.

Elise
Elise
Reactie op  Henk R
1 maand geleden

Agenda21.(sectie 1) Zie wiki of document EU(weet effe het doc. nr. niet meer, maar die is vast wel te achterhalen. Maatregelingen dienen voor: Social engeneering, zowel voor de mens zelf, als voor verdere doorvoering technologie.
Ook staat daar: consumptiegedrag laten afnemen. Wat zijn we nu aan het doen? Doordat men steeds armer wordt(inflatie) wordt alles duurder.(al gemerkt dat de boodschappen 0.50 cent duurder zijn geworden in 1 klap, nog nooit gebeurt/sommige producten zelfs meer). Plus de wereldhandel neemt af. Dus niet alles is meer te verkrijgen. Langzaam wordt het systeem gecontroleerd af gebroken. Het geldsysteem was al failliet(2008) en er valt niet meer aan creatieve boekhouding te doen. Bestaande winkels zullen ook gaan verdwijnen, want de huur valt niet meer op te brengen. Heel veel banen staan er op het spel, want alles staat met met elkaar in verbinding. 1 bedrijf, kan andere bedrijven meetrekken. NS etc zijn al failliet. Zonder staatssteun kunnen ze niet eens meer open blijven. Plus dat technologie ervoor zorgt, dat er nog minder banen overblijven. De kassajuf zal spoedig verdwijnen. Daarnaast zijn cafe’s/kunst en cultuur sector, teamsporten, alles wat met vertier te maken heeft al kapot. Ja, er zijn mensen, die oplossingen hebben bedacht, maar daar staat in verhouding, dat er heel veel mensen zijn, die dat niet hebben kunnen doen.
De stap naar een onderhuids chipje(digitaal paspoort) is nog maar klein. Iedereen wordt op den duur verandert in een Mario Bros poppetje. En iemand anders kan met 1 druk op de knop aan jouw leven een einde maken, zoals in een gamespelletje.(gameover). AI blijft zonder een warm kloppend hart en een eigen ziel. Gewoon, omdat het niet kan voelen. Niet alle levende natuurlijke zintuigen heeft. En daarom een groot gevaar is voor de mensheid zelf.
Net zoals men velen aan de mobiel hebben gekregen(makkelijk etc) zo krijgen ze straks de mens ook aan een chip. Als je de agenda 21 leest, dan komt dat erg mooi/sympathiek over. Maar de uitwerking is precies het tegenovergestelde. Vele zullen opgeofferd gaan worden om dit doel te behalen. Je kunt jezelf dus afvragen: is dit wel nodig?

jef
jef
1 maand geleden

schandalig en deze man heeft een eer afgelegd om mensen te helpen en dit maakt mensen dus moedeloos ziek en zelfs erger dan ziek, onmiddelijk zijn ontslag

Willem
Willem
Reactie op  jef
1 maand geleden

Het is overal hetzelfde en een eed afleggen stelt helemaal niks voor, kijk naar de politie, kijk naar de artsen, ze liegen en verraden ons allemaal, het is heel erg druk in de ziekenhuizen, er zijn heel veel coronapatienten, nou ga maar kijken er ligt vrijwel niemand. Politie maak ik geen woorden meer aan vuil en boa’s enz al helemaal niet meer, echt de onderste laag van een samenleving is dat.

alexander
alexander
Reactie op  jef
1 maand geleden

Zijn ontslag?De gevangenis in met hem en een lijst opstellen met zulk gelijkaardige criminelen die de crisis moeten betalen

Frans
Frans
Reactie op  jef
1 maand geleden

Een echte wakkermaker!

Gladiator
Gladiator
Reactie op  jef
1 maand geleden

@jef,

Beste,

U zegt dat deze man een eed zou hebben afgelegd echter NIETS IS MINDER WAAR…..

DIERENARTSEN (en dat is van Ranst!!!!) hoeven namelijk helemaal geen eed af te leggen en viroloog is een niet beschermde titel en dus ook al niets net zoals van Ranst zelf, deze l*l is he le maal NIETS, echt helemaal niets, een onderkruipsel, een mannetje wat graag belangrijk doet!!

Mijn God, het is het VOLK wat hierin trapt, en wel dagelijks opnieuw!!!

Het volk is dom gemaakt, daar liggen de feiten, en maar Tell Lie Vision blijven kijken, want waar ik ook loop in dorp of stad, overal staat dat verrekte smerige liegbakje aan, het 1 groter dan het ander, of met gebogen scherm……

Het volk vraagt erom om voor de gek te worden gehouden want waarom laat men dit soort filmpjes maken????

Ik denk niet dat dit achterlijke dikke varken dit voor zichzelf heeft opgenomen om er daarna nog eens heerlijk van te mogen genieten.
Wat me veel meer ergert is het feit dat Hoernalisten mensen als Dr. Peter Borger letterlijk aan het kruis nagelen nadat de PCR test de prullenbak ingeschreven is (door een twintigtal wereldberoemde wetenschappers) is en dat dit walgelijke gedrocht uit Belgiskan geen haarbreed in de weg wordt gelegd om een compleet land in angst te verzetten en dat het volk daarna zichzelf als politieagentje opstelt om anderen erop te wijzen een bekluier te dragen!!!!!

Het volk wordt werkelijk met de dag dommer en dommer!!!!!!!!!!!!

Gladiator

P.M.
P.M.
1 maand geleden

Ik wist dat het een smeerlap eerste klas was samen met de rest die voortdurend in de kijker staan , hoeveel euro’s zou deze smeerlap gekregen hebben.?!

Ertje
Ertje
Reactie op  P.M.
1 maand geleden

die man zei in het begin van het filmpje dat hij er niks aan verdient, hij zei dat dit een hobby van hem is. Verschrikkelijk! Maar hij heeft gelijk, jammer genoeg! In wat voor tijd leven we?

Ikke
Ikke
1 maand geleden

Deze Belg heeft een ENORM ego zeg, damn. Maar het is duidelijk, de boel is gepland en hier worden tips gegeven en zelfs gelachen, hoe ze het volk kunnen brainwashen via media. Geweldig. FvD stemmen, het enige wat nu belangrijk is, is dat we uit de EU gaan!

Frans
Frans
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

Zo’n opgeblazen ego en de absoluut dode intelligentie waarover hij beschikt is hij dus totaal gevoelloos geworden.
Het is 1 grote ratiobom.
Ontdaan van Geest en Ziel,
Moraal, Moreel, gevoel, inlevingsvermogen en betrokkenheid op het menselijke.
Wat is zijn toren hoog!
En wat een harde val zal het zijn.

Simon
Simon
Reactie op  Frans
1 maand geleden

Het is de definitie van een psychopaat.
Zie: https://www.youtube.com/watch?v=TzYTIIM5eWU

Rinalokerse@outlook.com
1 maand geleden

Goed werk om deze te publiceren, is hij ook ergens in het Nederlands en Engels te vinden? Ga door met uw werk, iedereen moet gewezen worden op de dingen die nu misgaan.

Ertje
Ertje
Reactie op  [email protected]
1 maand geleden

dit filmpje moet in plaats van het acht uur journaal zodat heel Nederland kan zien wat er nu gaande is!

Arnold
Arnold
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

Ertje, volledig mee eens maar ik verwacht dat er hierover in de journaals niets gezegd wordt, mede onder het motto van Rutte: bek dicht!!

Barry
Barry
Reactie op  [email protected]
1 maand geleden

We schieten er wel niks mee op, en dat is het probleem van nu, we tikken wat, we roepen wat, we worden boos en trekken een flesje open, we gaan zitten … en dat weten ze. Waarom bekogelen we die lui niet met eieren, iedere keer als ze in het openbaar verschijnen? Wordt wel heel vervelend na de tiende keer… zelfs dat doen we niet, georganiseerd dan. En dan ook niet boos worden als ze gewoon doorgaan met hun smerige zaakjes.

Frans
Frans
1 maand geleden

Die van Ranst is een kankercel voor de bevolking..

Matt
Matt
1 maand geleden

Kijk eeens wie de gastheer is in deze video: jullie eigen AB!

Margie
Margie
Reactie op  Matt
1 maand geleden

Dierenartsen spannen samen de kroon en worden viro logen
Hoe kan het toch zo lopen???

Mieke
Mieke
1 maand geleden

Wat een walgelijke, zelfingenomen zak en dan het kudde gedrag van de toehoorders.
Hier wordt men opgeleid om te onderdrukken en oh, oh what a fun!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Als ze het nu echt zo belangrijk vinden dat ze dit soort methodes nodig denken te hebben probeer het dan gewoon eens met eerlijk te zijn. Ik snap dat figuren als van ranst en osterhaus denken dat we niet na kunnen denken maar dat is onzin.
Mijn vraag is: waarom dan censuur? Waarom maakt de politiek zich schuldig aan het creëren van tweespalt. Snappen ze dan echt niet dat tweedracht op de lange termijn veel schadelijker dan een epidemie die elk jaar toch in de een of andere vorm terugkomt.
Snappen ze niet dat ze hun eigen stoelpoten doorzagen? Met angst zaai je ook wantrouwen. Het aanzien van de politiek is voor lange tijd beschadigt. Vooral nu gebleken is dat de zg pandemie binnen het gewone spectrum aan slachtoffers valt en ze maar doorzeuren en onze basisrechten en vrijheden blijven verkrachten.
Als ze gelijk hadden gehad: prima, maar als ze fout zitten is het hun plicht om op hun schreden terug te keren en te beginnen aan de beperking van de schade.
Ze moeten de ogen openen voor de nevenschade en stoppen met dit spel wat alleen maar dient om hun gelijk te halen. Het theater dat opgevoerd word om het straatje schoon te poetsen moet stoppen.

klaas vaak
klaas vaak
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

ze hebben een verdrag getekend en zodoende een agenda aan het afwerken ,zijn ze al jaren mee bezig.Ze gaan over ¨lijken”heen.want hun doel moet behaald worden.(mensheid onderwerpen en vernietigen)eerlijkheid willen ze niet kennen. De wereld is van God en daar is die ene niet mee eens

Willem
Willem
1 maand geleden

Mensen die denken dat het dan wel goed komt zijn een goed voorbeeld van niet “wakker’ zijn, van hopen geloven en vertrouwen, allemaal schuldconcepten, alleen totale opstand helpt en aangezien er maar 2% van de mensen hier toe bereid is kun je het vergeten en lopen we straks overal verplicht met mondkap en worden we voor onbepaalde tijd opgesloten. Je denkt dat het nu erg is? Wacht maar tot februari volgend jaar dan laten ze een gevaarlijk virus los, lees lockstep, google het maar, staat al 10 jaar online net als het verdrag van Lissabon, allemaal heel duidelijk. Dit is het einde van ons bestaan, wen er maar aan en niemand die je helpt.

x

Check Also

duitsland

Waar houdt het op? Duitsland stopt quarantaineweigeraars in vluchtelingenkampen, detentiecentra

In Duitsland worden mensen in detentiecentra gestopt ...

verpleegkundige

IC-verpleegkundige AMC: ‘Drukte valt heel erg mee’

Deze week plaatste Rutger Hempel een opmerkelijke ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

64
0
We lezen graag je reactie!x