Mens en Dier

Belgische Van Dissel in 2019: zo maak je mensen bang voor een virus (must-see)

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Marc Van Ranst, de ‘Belgische Jaap van Dissel’, geeft niet alleen de regering advies over corona, maar vertelt ook de burger wat hij moet doen en laten. Hij heeft dus een grote invloed op het coronabeleid.

Er is nu een video opgedoken uit 2019 waarin Van Ranst uitlegt hoe je een verhaal over een pandemie in de markt moet zetten. Volgens professor Mattias Desmet van de Universiteit Gent is deze video een must-see. “Ik kan hem ten zeerste aanbevelen, hij is interessant voor iedereen.”

Van Ranst legt onder andere uit hoe je mensen angst kunt aanjagen door sterfgevallen te voorspellen die sowieso elk jaar vallen (vanaf minuut 7). Hij legt daarnaast uit hoe je bij een pandemie de aandacht naar je toe moet trekken en de spreekbuis moet worden. Hij doet ook uit de doeken wat je de mensen moet wijsmaken om ze onder de duim te houden.

Eindelijk valt hij door de mand

Desmet kreeg op zijn Facebookpagina uiteenlopende reacties op de video. Sommige mensen vragen zich af hoe de Belgische Van Dissel zo zelfvoldaan kan demonstreren hoe hij mensen om de tuin leidt. Anderen zeiden dat ze altijd al hadden geweten dat hij de boelt belazert en het nu bevestigt. “Eindelijk valt hij door de mand,” zegt iemand.

Er zijn ook mensen die vinden dat de viroloog niets uitzonderlijks doet of dat je een dergelijke video beter niet kunt laten zien. Zelf zegt Desmet dat hij het juist noodzakelijk vindt voor de samenleving dat dergelijke video’s onder de aandacht gebracht worden. De maatschappij reageert namelijk primair op een verhaal, geconstrueerd door bijvoorbeeld Van Ranst, en niet zozeer op feiten over het virus, aldus de professor.

4.7 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk R
Henk R
3 jaren geleden

En dit in januari 2019. Ook onze vriend ab Osterhaus is van de partij. Wat een verschrikkelijk arrogant mannetje is deze Marc van ranst . Maar legt wel uit hoe ze dit in de media hebben gebracht deze plandemie en dat 10 maanden van te voren. De Mexicaanse griep was dus gewoon een generale repetitie voor deze covid hoax. Ik denk die vele griepdoden van 2018 ook ,gewoon een experimentje. Mooie volksvertegenwoordiging hebben we.

jef
jef
3 jaren geleden

schandalig en deze man heeft een eer afgelegd om mensen te helpen en dit maakt mensen dus moedeloos ziek en zelfs erger dan ziek, onmiddelijk zijn ontslag

P.M.
P.M.
3 jaren geleden

Ik wist dat het een smeerlap eerste klas was samen met de rest die voortdurend in de kijker staan , hoeveel euro’s zou deze smeerlap gekregen hebben.?!

Ikke
Ikke
3 jaren geleden

Deze Belg heeft een ENORM ego zeg, damn. Maar het is duidelijk, de boel is gepland en hier worden tips gegeven en zelfs gelachen, hoe ze het volk kunnen brainwashen via media. Geweldig. FvD stemmen, het enige wat nu belangrijk is, is dat we uit de EU gaan!

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x