Financieel

Vrouw van Fed-topman krijgt salaris van JPMorgan

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het wordt steeds duidelijker hoe een bank als JPMorgan Chase nauw is verweven met zijn toezichthouders.

Eerder werden al vraagtekens gezet bij de functie van JPMorgan-topman Jamie Dimon als lid van de raad van bestuur van de New York Fed, één van de toezichthouders van de bank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Maar het gaat nog verder dan dat. Ann Darby, de vrouw van president van de New York Fed William Dudley, werkte in het verleden voor JPMorgan Chase. Ze krijgt nog steeds uitbetaald door de bank. Het gaat om een bedrag van zo’n 155.000 euro per jaar.

2021

De betalingen kwamen aan het licht nadat blogger Pam Martens van AlterNet een pakket financiële onthullingen (pdf) voor New York Fed-topman Dudley ontdekte. Uit de stukken blijkt dat Darby nog tot en met het jaar 2021 krijgt uitbetaald door JPMorgan.

Verder is te lezen dat er gesprekken plaatsvinden tussen advocaten, Dudley, de raad van bestuur en JPMorgan Chase. In een reactie liet een woordvoerder van de New York Fed weten dat de compensatie van Darby geen reden is geweest tot conflict.

Problemen

Het feit dat Darby regelmatig geld ontvangt van JPMorgan Chase terwijl haar man een belangrijke financiële toezichthouder aanstuurt benadrukt de problemen die ontstaan bij de controle op complexe en nauw verweven financiële instellingen.

Senator Bernie Sanders en oud-financieel toezichthouder Elizabeth Warren nemen het Dimon kwalijk dat hij ondanks het recente handelsschandaal aanblijft als lid van de raad van bestuur van de New York Fed.

Door fouten van handelaar Bruno Iksil zag JPMorgan zich eerder dit jaar geconfronteerd met een miljardenverlies. De ‘zware fouten en domme keuzes’ leidden tot het vertrek van topvrouw Ina Drew. Zij leidde de divisie van de bank die verantwoordelijk was voor het verlies. Ze werkte al 30 jaar bij de bank en verdiende zo’n 16 miljoen dollar per jaar.

Vandaag is bekend geworden dat JPMorgan in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies heeft geleden van 4,4 miljard dollar.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
11 jaren geleden

en de gewonnen mensen maar kaal plukken , ik heb ook getekend tegen de banken . inderdaad Criminelen zeg .die Morgan moet morgen al op gesloten zitten .dat zo iets nog rond loopt. en als wij eens te laat zijn met betalen worden we zo aan gepakt met deurwaarders en zelfs heb ik gehoord voor 4 euro zeg ….wij moeten dit niet meer slikken dus tekenen zou ik zeggen …maar dat is aan ieders .

IIS
IIS
11 jaren geleden

Max Keiser vertelt over de andere proleet, Goldman Sachs; http://www.youtube.com/watch?v=VSwWy4E6I04

Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Koekwauzen!.

Komanky
Komanky
11 jaren geleden

Starting On the amsterdam stock exchange the eldest in the world

at the age of fifteen i winded up in wallstreet
Through hirsch and co a most marvellous firm but taken over
By fidupont eg ross perot. A very wise man he ran out of
The wallstreet maffia within a few years selling all the wordwide
Offices. Taking part than in the flower power time in the commodity class we wondered about these commodity derivates at that time
As no nonsense dutchmen.

Goldmann sachs the banker of our royal family

Incredible.

Americain were liborators thanks. But not libor rattes

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x