CoronaBinnenland

Oversterfte piekt weer tegelijk met prikronde, sterfte in Duitsland 20 procent hoger

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Inmiddels hebben zo’n 2,5 miljoen mensen de herhaalprik gekregen, laat het RIVM weten. Van de 60-plussers zouden ruim vier op de 10 mensen de vaccinatie hebben gehaald. De herhaalprik is bedoeld als ‘oppepper’ voor het immuunsysteem.

Tegelijkertijd is er sprake van een toename van de oversterfte in Nederland. De oversterfte piekt weer tegelijk met de prikronde. Dat was ook het geval bij prik drie en prik vier.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Dat is de volgorde van vaccinatie

Inmiddels 65 extra sterfgevallen per dag, becijferde gepensioneerd statisticus Herman Steigstra. “Als deze trend aanhoudt, komt de oversterfte voor dit griepseizoen uit rond de 25.000.”

Hij merkt op dat de sterfte onder 65-minners vier weken na de 80-plussers en twee weken na de groep 65-80 jaar stijgt. “Dat is de volgorde van vaccinatie,” aldus Steigstra. “Kuipers zal zeggen: gewoon doen die herhaalprik, het verlaagt de kans om ziek te worden. Onderzoek nog steeds niet de moeite waard?”


“Opvallende sterftepieken onder ouderen rond de vaccinatiecampagne bij prik drie, vier en vijf. In zekere zin ook rond prik één en twee,” constateert data-analist Daniël van der Tuin. “Veel kwetsbaren waren toen echter al overleden.”


Ook in Duitsland piekt de sterfte. Journalist Elke Bodderas van de Duitse krant Die Welt wijst erop dat er momenteel 20 procent meer sterfte is in Duitsland ten opzichte van de periode 2018 tot 2021.

De gladde rode lijn is de sterfte en de rode lijn met bolletjes het aantal coronadoden:


4.9 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Ja hèhè, daar is die Experimentele Operatie-Depopulatie mRNA-Gentherapie-Grafeen(hydr)oxide-Executie-Booster ook voor bedoeld….Om al die Hersendode Useless Eaters te ruimen…ik bedoel hoe dom kun je zijn om geheel vrijwillig het GGD-Abbatoir in te wandelen & je hoofd gedwee op het hakblok te leggen…Dan heb je de herseninhoud van een pantoffeldiertje, dan verdien je een Darwin-Award…

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Komt er aan .. Geprikte mogen straks geen auto meer rijden.. Ze zijn een gevaar op de weg.. Hartstilstand. beroerte etc..

Marian
Marian
1 jaar geleden

Niet ziek maar wel “plotseling” dood…
Valt dit onder een bijwerking?

Underground
Underground
1 jaar geleden

(De herhaalprik is bedoeld als ‘oppepper’ voor het immuunsysteem.)

Wat zijn ze gek joh. Een oppepper voor het immuunsysteem.? En de mensen die het nemen, zijn gewoon levensmoe. Eindelijk een gratis euthanasieprik. Ik zou zeggen DOEN.

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x