Homepagina » Archeologie » Wetenschappers ontdekken mysterieuze ‘kamers’ in Grote Piramide van Gizeh
Wetenschappers ontdekken mysterieuze 'kamers' in Grote Piramide van Gizeh

Wetenschappers ontdekken mysterieuze ‘kamers’ in Grote Piramide van Gizeh

Onderzoekers die de Grote Piramide van Gizeh bestuderen, denken dat ze twee nog onbekende holtes hebben ontdekt in het antieke wereldwonder.

Scan Pyramids – een internationaal team van Egyptische, Franse, Canadese en Japanse wetenschappers – heeft het monument letterlijk onder de scanner gelegd.

Het Egyptische ministerie van Oudheden liet al doorschemeren dat Scan Pyramids op ‘anomalieën’ in de piramide was gestuit. Het project bevestigde al snel dat het twee, tot nog toe onbekende ruimtes in de piramide heeft ontdekt.

Uitlopers

Het team vond een holte in de noordoostelijke nok van de piramide, op een hoogte van ongeveer 105 meter. De andere holte bevindt zich aan de noordkant.

Die laatste heeft waarschijnlijk uitlopers die helemaal tot in het hart van de piramide reiken. De precieze vorm, grootte en locatie van deze structuur moeten verder worden onderzocht.

De Grote Piramide op de hoogvlakte van Gizeh, nabij Caïro, torent uit boven de kleinere piramides van Chefren en Mycerinos en zet ook de beroemde Sfinx in de schaduw.

Grote warmteverschillen

Met behulp van warmtecamera’s hopen onderzoekers verborgen kamers in de eeuwenoude bouwsels op te sporen. Vorig jaar november werd al duidelijk dat er grote warmteverschillen waren in de piramide van Cheops.

Ondertussen wacht de archeologische wereld nog steeds ademloos af of het graf van farao Toetanchamon al dan niet een geheime kamer bevat met daarin de tombe van koningin Nefertiti.

Bekijk hieronder een video over het project:

[Telegraph]


Vind je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Het graf van farao Toetanchamon is niet de piramide geen onzin verkondigen anders lees ik de telegraaf wel.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Toetanchamon

  9 likes
 2. Leuk en reuze interessant dat een heel oud bouwwerk nog zoveel mysteries voor ons heeft. Ik dagdroom er wel eens van om terug te kunnen reizen in de tijd en te bekijken hoe men deze piramides heeft kunnen maken, welke sfeer er heerste en hoe de heersers toen dachten.

  7 likes
 3. Piramiden zijn geen grafplaatsen.

  3 likes
  • Het is allemaal veeeel ouder en gecreëerd door niet aardse personen. De hiërogliefen vertellen het verhaal over personen uit andere dimensies.. look it up. Zoek op ’emerald tablets’. Deze zijn in de pyramides gevonden. Daarin staat wat de hiërogliefen ook vertellen. Dimensies, mars en higher thinking.. het draait om waves en intentie!

   2 likes
 4. ook holtes on dekt onder de sfinx ,vind het ook interessant maar verder hoor je niets.

  2 likes
 5. Wil je alvast wat weten over Neferti. Nefertiti. Dat kun je lezen op wiki. Lees ook Heliopolis. Altijd maar weer die hoogpriesters. Wat interessanter is om te weten: waar en hoe zijn die hoogpriesters ontstaan(het begin)? De rechterhanden(richteren) van de koningen en koninginnen. Hier komt het woordje “rechter(justitie/rechtstaat/systemen)” vandaan. Het systeem waarin wij nu leven.

  2 likes
 6. Maar was dit al niet langer bekend.
  En ook van andere piramides, waaronder ook in China een paar.
  Mogelijk dat eerst weer een delegatie van de 13 families eerst daar naar binnen gaan.
  Anders zouden we maar zo per ongeluk er toch achter kunnen komen hoe en wat het allemaal echt is en was.

  1 likes
 7. …het monument letterlijk onder de scanner gelegd.

  Letterlijk? Pfoeh – hoe hebben ze dát gedaan?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...

steden

Overal op aarde worden verloren steden ontdekt op de zeebodem. Deze video geeft een indrukwekkend overzicht

In iedere uithoek van de aarde zijn ...