Archeologie

Wetenschappers ontdekken mysterieuze ‘kamers’ in Grote Piramide van Gizeh

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers die de Grote Piramide van Gizeh bestuderen, denken dat ze twee nog onbekende holtes hebben ontdekt in het antieke wereldwonder.

Scan Pyramids – een internationaal team van Egyptische, Franse, Canadese en Japanse wetenschappers – heeft het monument letterlijk onder de scanner gelegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Egyptische ministerie van Oudheden liet al doorschemeren dat Scan Pyramids op ‘anomalieën’ in de piramide was gestuit. Het project bevestigde al snel dat het twee, tot nog toe onbekende ruimtes in de piramide heeft ontdekt.

Uitlopers

Het team vond een holte in de noordoostelijke nok van de piramide, op een hoogte van ongeveer 105 meter. De andere holte bevindt zich aan de noordkant.

Die laatste heeft waarschijnlijk uitlopers die helemaal tot in het hart van de piramide reiken. De precieze vorm, grootte en locatie van deze structuur moeten verder worden onderzocht.

De Grote Piramide op de hoogvlakte van Gizeh, nabij Caïro, torent uit boven de kleinere piramides van Chefren en Mycerinos en zet ook de beroemde Sfinx in de schaduw.

Grote warmteverschillen

Met behulp van warmtecamera’s hopen onderzoekers verborgen kamers in de eeuwenoude bouwsels op te sporen. Vorig jaar november werd al duidelijk dat er grote warmteverschillen waren in de piramide van Cheops.

Ondertussen wacht de archeologische wereld nog steeds ademloos af of het graf van farao Toetanchamon al dan niet een geheime kamer bevat met daarin de tombe van koningin Nefertiti.

Bekijk hieronder een video over het project:

[Telegraph]

3 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martijn1205
Martijn1205
7 jaren geleden

Leuk en reuze interessant dat een heel oud bouwwerk nog zoveel mysteries voor ons heeft. Ik dagdroom er wel eens van om terug te kunnen reizen in de tijd en te bekijken hoe men deze piramides heeft kunnen maken, welke sfeer er heerste en hoe de heersers toen dachten.

mario
mario
7 jaren geleden

ook holtes on dekt onder de sfinx ,vind het ook interessant maar verder hoor je niets.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Wil je alvast wat weten over Neferti. Nefertiti. Dat kun je lezen op wiki. Lees ook Heliopolis. Altijd maar weer die hoogpriesters. Wat interessanter is om te weten: waar en hoe zijn die hoogpriesters ontstaan(het begin)? De rechterhanden(richteren) van de koningen en koninginnen. Hier komt het woordje “rechter(justitie/rechtstaat/systemen)” vandaan. Het systeem waarin wij nu leven.

frans
frans
7 jaren geleden

Piramiden zijn geen grafplaatsen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x