Natuur en Milieu

Paddenstoelen als oplossing voor het plasticprobleem (video)

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We hebben het vandaag op twee manieren over paddenstoelen. Enerzijds is er een soort die op polyurethaan kan overleven en anderzijds is er een soort die piepschuim kan vervangen.

Zowel polyurethaan als piepschuim zijn niet biologisch afbreekbaar, dus zonder oplossing blijven de plastic flessen die we weggooien nog eeuwenlang op de vuilstort liggen.

Ja, je kunt plastic recyclen, maar dat betekent dat je er alleen een ander product van maakt. Recycling blijkt de productie van nieuw plastic bovendien niet te beïnvloeden.

Pestalotiopsis microspora

Volgens een studie van de Yale-universiteit produceerden we in 2006 245 miljoen ton plastic, in vergelijking met 1,5 miljoen ton in 1950.

Eén van de paddenstoelen waar we naar kijken is pestalotiopsis microspora. Een groep onderzoekers van Yale ontdekte de soort tijdens een expeditie in Ecuador. De paddenstoel kan op een dieet van polyurethaan op de bodem van een vuilstort overleven.

Minder plastic

De andere soort werd ontdekt door een aantal studiegenoten die ontdekten dat van de kleverige substantie aan de onderzijde, de zwamvlok of mycelium, lijm kan worden gemaakt die in combinatie met bijvoorbeeld maïskolven de vorm aanneemt van piepschuim. Hun bedrijf Ecovative wil van gebruikt piepschuim mulch of bodembedekking maken in plaats van afval.

Een toekomst met minder plastic en meer bodembedekking en dat alles dankzij paddenstoelen.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x