Natuur en Milieu

Paddenstoelen als oplossing voor het plasticprobleem (video)

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We hebben het vandaag op twee manieren over paddenstoelen. Enerzijds is er een soort die op polyurethaan kan overleven en anderzijds is er een soort die piepschuim kan vervangen.

Zowel polyurethaan als piepschuim zijn niet biologisch afbreekbaar, dus zonder oplossing blijven de plastic flessen die we weggooien nog eeuwenlang op de vuilstort liggen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ja, je kunt plastic recyclen, maar dat betekent dat je er alleen een ander product van maakt. Recycling blijkt de productie van nieuw plastic bovendien niet te beïnvloeden.

Pestalotiopsis microspora

Volgens een studie van de Yale-universiteit produceerden we in 2006 245 miljoen ton plastic, in vergelijking met 1,5 miljoen ton in 1950.

Eén van de paddenstoelen waar we naar kijken is pestalotiopsis microspora. Een groep onderzoekers van Yale ontdekte de soort tijdens een expeditie in Ecuador. De paddenstoel kan op een dieet van polyurethaan op de bodem van een vuilstort overleven.

Minder plastic

De andere soort werd ontdekt door een aantal studiegenoten die ontdekten dat van de kleverige substantie aan de onderzijde, de zwamvlok of mycelium, lijm kan worden gemaakt die in combinatie met bijvoorbeeld maïskolven de vorm aanneemt van piepschuim. Hun bedrijf Ecovative wil van gebruikt piepschuim mulch of bodembedekking maken in plaats van afval.

Een toekomst met minder plastic en meer bodembedekking en dat alles dankzij paddenstoelen.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x