UFO

UFO-mysterie: Brandend object valt uit de lucht boven Siberie

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Russische Siberië is naar verluidt een ongeïdentificeerd brandend object neergekomen. Het gevolg was een krachtige explosie.

Inmiddels is een zoekactie begonnen naar het mysterieuze object. Getuigen beschreven hoe een heldere gloed de avondhemel vulde en hoe het object met een luide knal aan de horizon verdween.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het ongeïdentificeerde object zou op vrijdag in het taigabos in de Russische regio Irkoetsk zijn neergekomen, op zo’n 15 kilometer van de plaats Vitim. De lokale autoriteiten lieten weten dat een groep onderzoekers naar het gebied is gestuurd om onder meer de getuigen te interviewen.

Sneeuwscooters

“We kunnen pas zeggen wat het is wanneer we het zelf hebben gezien en wanneer we het gebied hebben onderzocht waar het is neergekomen,” legde Aleksandr Sergey uit. “De onderzoekers gaan onder begeleiding van jagers op sneeuwscooters naar het gebied.”

Vooralsnog worden twee mogelijke oorzaken van het incident onderzocht. Het zou kunnen gaan om een onderdeel van een grote meteoriet of een satelliet. Beweringen dat het zou kunnen gaan om de vandaag gelanceerde Noord-Koreaanse raket zijn ontkend. Het kan ook niet gaan om een vliegtuig omdat er geen vluchten in het gebied zijn geweest. Noord-Korea lanceerde afgelopen nacht een langeafstandsraket, maar de missie mislukte.

Mysterieuze cilinder

De directeur van de sterrenwacht van de Universiteit van Irkoetsk liet weten dat de zoektocht niets zal opleveren wanneer het blijkt te gaan om een meteoriet. “Dergelijke objecten vallen doorgaans uit elkaar en branden op in de atmosfeer,” zei hij.

In 2002 kwam de Vitim-bolide in het gebied terecht en veroorzaakte vervolgens ook een krachtige explosie. De gebeurtenis, opgemerkt door een Amerikaanse militaire satelliet, doet denken aan de enorme Toengoeska-explosie in 1908.

Afgelopen maand viel een mysterieuze cilinder boven Siberië naar de aarde. Terwijl de media dachten dat het zou kunnen gaan om een satelliet of een fragment van een ballistische raket ontkende de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos eigenaar te zijn van het object.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x