Homepagina » UFO » UFO-mysterie: Brandend object valt uit de lucht boven Siberie

UFO-mysterie: Brandend object valt uit de lucht boven Siberie

In het Russische Siberië is naar verluidt een ongeïdentificeerd brandend object neergekomen. Het gevolg was een krachtige explosie.

Inmiddels is een zoekactie begonnen naar het mysterieuze object. Getuigen beschreven hoe een heldere gloed de avondhemel vulde en hoe het object met een luide knal aan de horizon verdween.

Het ongeïdentificeerde object zou op vrijdag in het taigabos in de Russische regio Irkoetsk zijn neergekomen, op zo’n 15 kilometer van de plaats Vitim. De lokale autoriteiten lieten weten dat een groep onderzoekers naar het gebied is gestuurd om onder meer de getuigen te interviewen.

Sneeuwscooters

“We kunnen pas zeggen wat het is wanneer we het zelf hebben gezien en wanneer we het gebied hebben onderzocht waar het is neergekomen,” legde Aleksandr Sergey uit. “De onderzoekers gaan onder begeleiding van jagers op sneeuwscooters naar het gebied.”

Vooralsnog worden twee mogelijke oorzaken van het incident onderzocht. Het zou kunnen gaan om een onderdeel van een grote meteoriet of een satelliet. Beweringen dat het zou kunnen gaan om de vandaag gelanceerde Noord-Koreaanse raket zijn ontkend. Het kan ook niet gaan om een vliegtuig omdat er geen vluchten in het gebied zijn geweest. Noord-Korea lanceerde afgelopen nacht een langeafstandsraket, maar de missie mislukte.

Mysterieuze cilinder

De directeur van de sterrenwacht van de Universiteit van Irkoetsk liet weten dat de zoektocht niets zal opleveren wanneer het blijkt te gaan om een meteoriet. “Dergelijke objecten vallen doorgaans uit elkaar en branden op in de atmosfeer,” zei hij.

In 2002 kwam de Vitim-bolide in het gebied terecht en veroorzaakte vervolgens ook een krachtige explosie. De gebeurtenis, opgemerkt door een Amerikaanse militaire satelliet, doet denken aan de enorme Toengoeska-explosie in 1908.

Afgelopen maand viel een mysterieuze cilinder boven Siberië naar de aarde. Terwijl de media dachten dat het zou kunnen gaan om een satelliet of een fragment van een ballistische raket ontkende de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos eigenaar te zijn van het object.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel goed? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

verpleegster

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam’

Verpleegster Danika Bueno plaatste onlangs een filmpje ...

coronavirus

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 15 ...