Homepagina » Buitenland » ‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’
corona

‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’

De paniek rond corona begint levens te eisen. Zo pleegde een Italiaanse verpleegster afgelopen zondag zelfmoord uit angst dat ze anderen had besmet met het virus, schrijft RT.

Daniela Trezzi (34) werkte op de intensive care-afdeling van het San Gerardo-ziekenhuis in Monza in de regio Lombardije.

Trezzi is niet de eerste Italiaanse verpleegster die zich van het leven heeft beroofd.

Soortgelijk incident

De Italiaanse vereniging van verpleegsters liet weten dat ‘zich een soortgelijk incident heeft voorgedaan in Venetië, om dezelfde reden’.

In Londen maakte een jonge verpleegster eveneens een eind aan haar leven. In het ziekenhuis waar ze werkte, waren acht coronadoden gevallen.

Het zijn niet alleen zorgmedewerkers die zelfmoord plegen omdat ze bang zijn anderen te besmetten.

De 19-jarige verpleegster Emily Owen deed eerder deze maand een zelfmoordpoging. Ze raakte in coma en afgelopen weekend besloot haar familie de beademing stop te zetten.

Owen had tegen familieleden gezegd dat ‘ze zich opgesloten voelde’ vanwege de coronamaatregelen.

Video’s over het coronavirus gebingewatcht

“Er zullen meer mensen overlijden door zelfdoding dan het coronavirus,” zei ze enkele dagen voordat ze zelfmoord probeerde te plegen tegen haar familie.

De 50-jarige K. Bala Krishna uit de Indiase deelstaat Andhra Pradesh kreeg afgelopen maand last van griepachtige verschijnselen.

Krishna plaatste zichzelf in quarantaine en kreeg een depressie nadat hij video’s over het coronavirus had gebingewatcht.

Hij dacht dat hij besmet was met corona en hing zichzelf op.

300 procent meer telefoontjes

Het is niet bekend hoeveel mensen inmiddels zelfmoord hebben gepleegd als gevolg van de coronapandemie.

Wel liet de Amerikaanse zelfmoordlijn weten dat er sinds de afkondiging van de quarantainemaatregelen 300 procent meer telefoontjes binnenkomen.

President Trump waarschuwde eerder deze week dat er ‘duizenden zelfmoordgevallen’ te betreuren zullen zijn als de Amerikaanse economie voor langere tijd wordt stilgelegd.

Er zullen in dat geval veel meer zelfmoorden zijn dan coronadoden, aldus Trump.

Afstand houden redt ongetwijfeld levens, maar verwoest ook levens.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • André schreef:

  Deze belachelijke lockdown moet stoppen. NU!
  Daarna de verantwoordelijken van deze propagandaoorlog ter verantwoording roepen en keihard straffen.

  42 likes
  • Willem schreef:

   De Elite straffen die dit waarschijnlijk al jaren van te voren hebben uitgedokterd zou mooi zijn .

   Ook de massa is een probleem die zien onze leiders nu weer als helden , dat reduceert ons weer tot een klein groepje complot denkers .

   18 likes
   • Rob schreef:

    @Willem. Maar als er straks een keer werkelijk alles aan het daglicht wordt gebracht, zoals door sommigen wordt gezegd, dan zitten de ‘complotdenkers’ rustig het nieuws te bekijken terwijl de massa menig emmer vol kotst van verbijstering. Tot die tijd moet je er gewoon niet over beginnen bij gebrainwashed Nederland. Zelf ervaren is de enige manier om tot de realiteit te komen. En als die realiteit straks werkelijk wordt voorgeschoteld dan zitten wij lekker van onze maaltijd te genieten terwijl het ros geen hap door de keel krijgt (spreekwoordelijk gezegd).

    8 likes
    • deze schreef:

     Rob, hoi

     Goed en glashard gezegd, zo denk ik er ook over
     Maar.. eten en ” journaals ” / talkshows kijken en luisteren tijdens mijn maaltijd ?.. no way!!
     Inderdaad, zelf ervaren om tot de realiteit te komen, helemaal mee eens, maar sommige mensen hebben een heel ander inzicht en incarnatie waardoor niet iedereen tegelijk alles ziet wat er speelt, ik ben er achter gekomen ( en zeker al lang voor die paniki hysteria rondom dat FEARUS ( virus)dat ik op deze aarde ben om WAKKER te worden, thats it
     in ieder geval.. er is een paniek virus en waar het vandaan komt .. tja.. daar gaan veel theorietjes over en weer, ik denk zelf aan een bio wapen/5G of een opzettelijke versproeiing in de lucht ( chems)

     fijne zondag en hold on !

     1 likes
    • Gezinusk schreef:

     Rob. Voor het moment hebben we te maken met een ernstig virus als je het niet erg vind. Als je ziek wil raken jou ding. Groeten uit Groningen.

     0 likes
  • IIS schreef:

   @André

   Eens! Al de direct en zelfs indirect verantwoordelijken voor de coronahoax, voor dit leugentheater, voor dit nepcircus zonder pardon achter slot en grendel. Geen klassenjustitie, maar voor het volksgericht met daarin alle mensen en ondernemers die kapot zijn gemaakt door deze bastaarden.

   9 likes
  • Harry schreef:

   Ik denk dat veel politici dat willen maar wat denk je dat de media gaat doen? Elke Corona dode hysterisch hypen als de schuld van de regering. De media vindt dit heerlijk. We leven in een emo-media cratie .

   7 likes
  • Marcus1968 schreef:

   Met het instorten van corporatisme (vercorrumpeerd, verrotte vorm van kapitalisme [multinationals laten politici uit hun hand eten] ), lijkt zich een periode van chaos aan te kondigen.

   En ik denk dat ook onafwendbaar is; Het zal ons, mij en iedereen -burgers- pijn gaan doen, maar het zal ook nodig zijn, voor er weer gezonde samenleving -met financiëel, economisch, en zorg systeem, in balans- kan ontstaan.

   5 likes
   • Naam schreef:

    Met de moeilijkheid komt gemak. Koran 94:6.

    4 likes
   • Rob schreef:

    @Kwiebus. Uit chaos ontstaan nieuwe dingen. Het oude moet eerst zijn betekenis kwijt raken voordat er iets nieuws uit kan komen. Dat is waar chaos voor staat. Als mens betekent dat ook los laten van het bekende en overstappen naar iets nieuws. Deze tijd staat vooral bekend als een bewustzijnsverandering. In macht bestaat geen bewustzijn. Het hele systeem is op macht gebaseerd dus die macht moet verdwijnen. De chaos is er ook omdat volgens sommigen de elite in feite al geen controle meer heeft. Die zijn in paniek. De pijn die de mensen zullen ervaren is het moeten los aten van de materiële hebzucht. Daar moet de mens van los komen als het leven zelf weer wil kunnen gedijen. We leven volgens veel informatie nu in een tijd (nieuwe kosmische 26.000 jarige cyclus) waar werkelijke verandering gaat plaats vinden. We zullen dat uiteraard moeten ervaren maar als je er al vanuit gaat dat het slecht blijft, doe je alleen maar je Zelf tekort. De huidige veranderingen waar veel over gesproken wordt is in een veel groter perspectief dan de meeste mensen (kunnen) denken.

    3 likes
 • Wakker worden schreef:

  https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte

  Elk jaar gaan er in Nederland duizenden mensen dood aan de “gewone” griep.

  Check de link maar, paniek om niks, wij worden massaal voor de gek gehouden.

  Lees zelf maar en dan begrijp je wat ik bedoel.

  25 likes
  • Takecare schreef:

   Ja mensen, wordt wakker. Het is ‘maar’ een griepje. En Corona is een ‘hoax’ Ieder jaar tijdens de griepgolf belanden er binnen 1 week 6 familieleden en bekenden in het ziekenhuis door de griep. Waarvan er 1 op de ic aan het vechten is voor zijn leven. En nee, ze zijn niet allemaal oud en zwak. Paniek om niks toch? Als ik jou was, zou ik ook gewoon schijt hebben aan de 1,5 meter afstand regel. Gewoon doen joh.

   101 likes
   • wysiwygman schreef:

    Wat zeg jij toch allemaal man, kijk naar de cijfers en ga maar eens een paar jaar terug, in 2017-2018 was er +9000 oversterfte in Nederland en 8000 officiele griepdoden, er zijn dus DUIZENDEN mensen aan griep gestorven in dat seizoen. Hoe denk je dat die sterven ? Dat ze eens kuchen en gaan liggen ? Nee die worden beademd en zien af want griep is een ernstige ziekte als je niet sterk genoeg bent.

    Je moet mij niet geloven he, artikel van het griepseizoen 2017-2018
    https://www.dvhn.nl/groningen/Is-de-griep-na-ruim-8.000-doden-eindelijk-op-zijn-retour-23075433.html

    In Belgie juist hetzelfde verhaal ; elk jaar artikels in de krant dat
    – ziekenhuizen overstelpt geraken
    – dat er geen IC bedden vrij zijn
    – dat patienten worden overgebracht naar andere ziekenhuizen
    – dat de grieppatienten ernstige respiratoire problemen hebben

    voorbeeld
    https://www.demorgen.be/nieuws/ziekenhuizen-liggen-vol-en-griep-moet-nog-komen~b4842f8e/

    Hey kijk, NET ALS BIJ COVID-19 !
    Alleen geeft niemand daar een f*ck om, omdat het “de griep” is, dat zijn gewoon jaarlijks weerkerende statistieken.

    Nu verschijnen her & der steekproeven van in ziekenhuizen waaruit blijkt dat 8-10% van “andere patienten met breuken of hartproblemen, niet gerelateerd aan griep” ook besmet zijn met Covid-19 maar dat weet intussen toch iedereen, de statistieken van besmette burgers staan op officiele sites he !

    10% in Nederland wil zeggen dat 1.7 MILJOEN Nederlanders besmet is zonder het te beseffen of met zeer milde verschijnselen.

    6 likes
   • Wakker worden schreef:

    Deze “oplossing” is op termijn absoluut erger als het probleem!

    Elk jaar gaan letterlijk duizenden mensen dood in nl aan een variant van de griep.

    De griep is ook een virus net zoals corona dat is.

    Dus ja ik ben zeker niet in paniek, blijf jij maar lekker paniek zaaien!

    5 likes
   • IIS schreef:

    @Takecare

    De verhalen van jou worden steeds dramatischer, probeer het anders eens met doodzieke kinderen, dat werkt in de regel nog beter.

    4 likes
 • rayoflight schreef:

  Weet het niet meer , mijn vriendin krijgt spontane huilbuien als ik ga trainen denkt dan dat mijn longen zullen ontploffen. Wereld is kentter knetter gek , arme GF !

  Logica

  Als je alles logisch bekijkt valt corona nogal mee. Tuurlijk is het afschuwelijk. Maar dood gaan door een griepje ook.

  Ook zie ik het bij de mensen om me heen. Ik bedoel die angst aangeslingerd door bodemloze ontwetendheid.
  Toch maar geprobeerd maar uitleggen over co-morbiditeit en zelfs aanhalen van wetenschappelijke studies maakt niets uit.

  De koppen van de meeste nederlanders zitten immers vol met mainstream media drab.
  En ook hoeft het geen betoog dat nederlanders erg volgzaam zijn.

  Ik heb de moed maar op gegeven een huilende vriendin wil ik immers niet. Beloofd dat ik tot het einde van dit gelul binnen blijf. Jammer want lekker fietsen is goed voor het immumsysteem.

  puzzelen op zolder , 8 letters , Kut Land vol domme mensen die niet zelf kunnen denken… beneden hoor ik de TV.

  15 likes
 • Marie schreef:

  Ik ben het helemaal eens met de meesten hier! Straks mogen we de gevolgen zaaien van deze Coronacrisis:
  -meer verslaafden
  -meer depressieve mensen
  -meer zelfmoorden
  -meer gebroken relaties
  -meer mensen met financiele problemen
  -leer- en ontwikkelingsachterstanden plus trauma´s bij kinderen
  -meer mensen met fysieke problemen die nu geen aandacht krijgen omdat alle aandacht uitgaat naar ´Corona´
  -meer hypochondrie en smetvrees
  -meer mensen met overgewicht door het binnenzitten en schermgebruik
  -meer controlegedrag omdat dat ons nu wordt aangeleerd
  Enz.enz. Het is gewoon verschrikkelijk wat ze ons aandoen/wat wij ons laten aandoen!

  11 likes
 • Gaston schreef:

  Ik durf te wedden dat met Prinsjesdag de regering doodleuk bekend maakt dat de gemiddelde levensverwachting wederom gestegen is en daarom de AOW-leeftijd verder verhoogd wordt.

  8 likes
 • IFF schreef:

  Als ik de laatste berichten lees kan ik enkel concluderen dat de toestand ronduit dramatisch is, eerst het virus, straks de naweeën, oa een totaal gesloopte economie. Dit gaat nog vele levens eisen. Twee weken geleden heeft een familielid van midden vijftig er al een einde aan gemaakt… De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de persoon invalide was en zeer angstig was om hetgeen nu aan het gebeuren is. Dit was het duwtje…

  7 likes
 • H.J. schreef:

  We moeten het simpel houden en ons richten op Nederland.
  In Nederland regeert een Linkse club, geleid door Rutte.
  Deze Rutte heeft de leugen uitgevonden en overlaad daar de Nederlandse bevolking mee.
  Zijn maatje Balkenende had ook van die liegbuien, samen zijn zij in staat gebleken, om ons prachtige Nederland naar de kl…n te helpen.
  Na iedere tegenslag zouden wij het beter krijgen.
  Leugens, leugens en nog eens leugens.
  Deze gecreerde onzin (corona) is niets meer of minder als een leugenscherm, om het Linkse falen te verbloemen.
  Natuurlijk gaan er mensen dood al eeuwen lang.

  7 likes
 • salvar schreef:

  hulde aan de elite , in een woord geweldig.
  ze hebben geduld gehad en jaren uitgedokterd hoe en wanneer dit moest gebeuren.
  hulde aan de gevoelloze op mens lijkende teringlijers.

  kom op jullie hebben lang genoeg je eigen in het duister verscholen en dus is het tijd geworden om je ware gezicht te laten zien , niet dat dacht ik al stelletje lafaards.
  maar wees gerust er komt een tijd dat jullie voor de bijl gaan en dat wil ik nog wel meemaken.

  7 likes
 • IIS schreef:

  Zodra de zuidelijke junk landen hun honderden miljarden binnen hebben zal de hysterie rond deze hoax al sneeuw voor de zon verdwijnen. Alleen komt dan de volgende fase in de discussie zal hoe diep de reëele economie kapot gesloopt en afgebroken is en hoeveel honderden of duizenden miljarden hiervoor vrij grmaakt moeten worden.

  Hoe dan ook de zuidelijke landen zullen in alles krijgen wat ze willen, vooral als ze maar hard genoeg blèren, drammen en janken. Met deze maffioso chantage hebben de noordelijke landen schijnbaar geen probleem en betalen ze graag, want anders stapten ze, net als GB, wel uit de zio nazi EU.

  5 likes
 • rop schreef:

  Ook dat valt onder zwakke mensen.,,zelfmoord. ook een soort virus..

  4 likes
  • Rob schreef:

   @rop. In een omgeving werken waar het alleen maar over ziekte en dood gaat is nou ook niet bepaald een omgeving die het leven stimuleert. Daarom heet het ook een ziekenhuis. Daar gaat het niet over gezondheid maar alleen over ziekte en wel als verdienmodel over de rug van mensen. Ziekenhuizen zijn productie bedrijven geworden sinds de toetreding tot de EU want iedereen moest zichzelf gaan overeind houden. Hoe houdt een organisatie zichzelf overeind? Door geld te verdienen. De chirurgen zijn verworden tot monteurs van het lichaam, net als automonteurs auto’s repareren. En als je de ‘vorderingen’ ziet, met die hele orgaandonatie business, dan worden chirurgen meer en meer slagers. Nadat de slagers / monteurs hun werk hebben gedaan moeten de verpleegsters en verplegers dan nog enig menselijk werk doen, in een omgeving als dat? En helemaal als ze dan ook nog vatbaar zijn voor de angstzaaierij door politiek en MSM? Dan zegt ik dat de politiek en MSM verantwoordelijk zijn voor de zelfmoordplegers want dat zouden ze niet doen als de boel gewoon zou door gaan. Persoonlijk weet ik dat er veel dieper gaande zaken zijn maar in een macht systeem is de veroorzaker de schuldige als mensen vatbaar zijn voor de angstzaaierij.

   6 likes
 • IFF schreef:

  Klopt! Maar de kost is voor ons allen.

  2 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  Hoe werkt een typische corona behandeling?

  https://www.rycobel.com/nl/verbeteren/oppervlaktebehandeling/corona

  zo, heb ik de corona achter de rug op zeg maar 1.5 meter..

  of

  ik speel nu packmen in de supermarkt waar de gangpaden niet anderhalve meter breed zijn.. het bonus geluid is hatsjoe..

  ik dacht eens even een ander geluid en leuk spelletje voor tijdens boodschappen doen dan al dat negatieve..

  voor de rest: in china het land van de uitbraak, waar ze weken niet wisten dat het C19 een nieuw virus is.. wat, daardoor onder de chinezen ongelimiteerde besmettingen moet hebben ondergaan.. kan je nu onderzoeken, dat daar veel minder besmettingen geweest zijn.. als nu in amerika het land van ongekende mogelijkheden, maar niet het onder controle kunnen houden van een virusje.. zelfs rusland het land met de langste grens aan china en het tov amerika volgens de media de mindere gezondheidszorg heeft doet het ook beter dan de USA https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 ik zie zelf net dat zelfs italie al meer besmette heeft dan china..

  al met al wil ik maar zeggen veel klopt er niet, je weet niet wat je niet weet, maar erg is het pas net als met de spaanse griep toen lagen niet alleen zieken huizen vol maar ook alle ruimten die openbaar waren en miljoenen doden.. en lees ook de geschiedenis van de pest eens.. en dan heb ik het nog niet van alle andere dreigende volgens de media killervirussen van de laatste tijd..

  zo dus, zorg goed voor jezelf en vooral zorg niet voor eigen angst, ziek zijn is geen pretje.. maar in een pandemie zie ik de wereld nog niet..

  zal dit ooit in de geschiedenisboeken komen corana 2020 met al die miljoenen doden.. of zijn we straks, behalve veel oudere met toch al een onderliggend en zwakkere gezondheid, survivor van corona.. ja dan kan je straks wel zeggen “i am a survivor corona 2020” (mooie tekst voor een Tshirt)
  Onze corona expert helpt u verder!

  hoop dat nederland het net zo goed doet als china en rusland niet voor de corona maar voor de samenleving en de economische gevolgen van het door de overheid uitgestippelde beleid.. de eerste het volgen van china beleid had nu mogelijk niet verkeerd geweest.. maar ja ik denk maar zo wie liegt er.. of waar is het bonnetje of wat mag niet onder de pet vandaan of ministers liegen nooit ed..

  voorlopig kijkt ieder naar mij als ik vrolijk door de super of bouwmarkt park of op strand loop, als of ik een crimineel ben, en wijst op dat ik 1.5 mtr afstand moet houden, “ja en waarom doet u dat niet” roep ik dan maar.. waar zijn in godsnaam onze normen en waarden..

  fijne dag..

  en als de corona toch echt toeslaat tot de laatste mens ” WIL DIE DAN HET LICHT UIT DOEN ” dank U

  :adrianus-johannes..

  1 likes
 • Philip schreef:

  Je hebt ook euthanasie, dat is ook zelfmoord met een spuit maar dan gedaan door iemand anders!!

  1 likes
 • jack kerst schreef:

  Nederland koopt 500000 mondkapjes in China welke de quality voor nomaal gebruik hebben maar willen ze gebruiken in het ziekenhuis. dan vinden ze het vreemd dat deze kapjes niet aan de ziekenhuis qualificatie voldoen. maar dat lees je niet in de media.

  0 likes
 • Brickshooter schreef:

  Tja ik wil ook niet in een wereld leven die zo in handen is van ja ik kan het niet anders noemen dan kwaad. Ik begrijp die zelfmoorden heel goed. Echter is er ook zoiets als reïncarnatie en het ziet er naar uit dat je zo weer terug bent hier (om een of andere les te leren, maar wat is het uiteindelijke nut, liever oblivion?, is dat ook een optie?). Dat gegeven is heel moeilijk om mee om te gaan. Ik bedoel dat het gegeven geen uitweg is als je dat meetelt. Ik snap nu ook hoe mensen verslaafd raken aan drank want dat geeft wel tijdelijke verlossing.

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  code rood

  Code rood voor Rotterdam? De ontnuchterende cijfers op een rij

  In Duitsland en België geldt sinds enkele ...

  >