Universum

Parallelle universa blijven spectaculair fenomeen. Welke bewijzen hebben astronomen gevonden?

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zijn er nog andere universa naast het onze? Dat is goed mogelijk, blijkt uit recent onderzoek waarover The Guardian schrijft.

Onderzoekers van de Britse Royal Astronomical Society (RAS) hebben een mogelijke aanwijzing gevonden voor het bestaan van een multiversum.

Het multiversum is een kosmos waarin ontelbaar veel universa bestaan. Deze bevinden zich in hogere dimensies die onze zintuigen niet rechtstreeks kunnen waarnemen.

Cold spot

Volgens steeds meer astronomen en kosmologen kan het multiversum raadselachtige waarnemingen verklaren. Elk parallel universum bevat in theorie een andere versie van de realiteit.

De onderzoekers hebben een studie gepubliceerd over de zogeheten ‘cold spot’, een gebied in de kosmische achtergrondstraling waar de temperatuur iets lager is.

De cold spot is in 2004 ontdekt met behulp van de WMAP-satelliet van de NASA en stelt wetenschappers voor een groot raadsel.

Buitengewoon lastig

Het is wiskundig gezien buitengewoon lastig om deze koude plek aan de hand van de inflatietheorie te verklaren. Ook is het uitgesloten dat de koude plek een optische illusie is.

Mogelijk is dus het eerste bewijs voor het multiversum gevonden. Als er inderdaad een multiversum is, zullen wetenschappers wellicht nooit kunnen verklaren waarom ons universum is zoals het is.

Observatiebegrenzing

Ons universum stuit immers op een zekere observatiebegrenzing, ongeveer 14 miljard lichtjaren van ons verwijderd.

Alles daarachter beweegt zich sneller weg van ons dan de snelheid van het licht.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikaël
Mikaël
5 jaren geleden

Alles wat wij zien is Maya, uitsluitend Maya, en parralllelle universa, het is slechts een ‘woord’ meer niet . Boven de wereld die wij als ruimte kennen bevindt de etherwereld ,en vervolgens de astrale wereld .en deboven-astrale wereld of mentale wereld ,enz …Men kan zoveel als men wil l*llen over parrallelle universa, maar het legt geen zoden aan de dijk. É

helder
helder
5 jaren geleden

het universum heet zeer intelligent te zijn, dus ik laat het dan maar over aan het universum

Spirit_himalaya27
Spirit_himalaya27
5 jaren geleden

Zal ik jullie mijn eigen grappige mythe vertellen?
Het universum is een grote edelsteen, te vergelijken met een opaal, heeft diverse stadia en verschillende kleuren. Wat wij denken dat heel groot is, is eigenlijk klein, omdat wijzelf minuscule wezens zijn. Deze edelstenen zweven rond in het heelal en er zijn er uiteraard meerdere van. Doordat dezelfde soort edelstenen mekaar kunnen kruisen, ontstaat er parallelle universa, hetgeen veranderingen teweegbrengt, bijv veranderingen van de stand van planeten. De ene edelsteen is groter dan de ander, zoals dat ook met het universum het geval is. Kruisen niet-identieke edelstenen mekaar, dan kruisen verschillende dimensies elkaar, wat ons energie ten koste of ten bate kan worden. Einde verhaal!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x