Homepagina » Buitenland » Oorlogszuchtige VS heeft straffeloos het Midden-Oosten kapotgeschoten. Oud-minister onder Bush vertelt eindelijk de waarheid
Oorlogszuchtige VS heeft straffeloos het Midden-Oosten kapotgeschoten. Oud-minister onder Bush vertelt eindelijk de waarheid

Oorlogszuchtige VS heeft straffeloos het Midden-Oosten kapotgeschoten. Oud-minister onder Bush vertelt eindelijk de waarheid

De door Amerika geleide interventies in het Midden-Oosten hadden niet tot doel om democratie te verspreiden. Deze opmerkelijke uitspraak deed de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice afgelopen week.

Tijdens een interview bij het Brookings Instituut zei Rice:

We gingen niet naar Irak om daar democratie te brengen, maar we gingen naar Irak om Saddam Hoessein af te zetten. We dachten dat hij over massavernietigingswapens beschikte en we wisten dat hij een bedreiging vormde voor de regio. Het was een veiligheidsprobleem.

Rice zei verder:

We hebben de Taliban niet omvergeworpen om democratie te brengen in Afghanistan, we hebben ze afgezet omdat ze onderdak verleenden aan Al Qaida.

Chaos en verwoesting

Haar uitspraken staan haaks op de officiële uitspraken van het Witte Huis, merkt Newsweek op. Volgens Washington werd Irak in 2003 binnengevallen om democratie te bevorderen.

Voor eenieder die deze conflicten een beetje heeft gevolgd komen de uitspraken van Rice niet echt als een verrassing.

In 2011 gaf ze ook al toe dat ‘we niet naar Irak zijn gegaan om democratie te brengen’.

De VS is daar niet in geïnteresseerd. Door Amerika geleide interventies hebben enkel geleid tot chaos en verwoesting.

Dwang

Je kunt je bovendien afvragen hoe je democratie kunt verspreiden door middel van dwang, iets wat indruist tegen de beginselen van de democratie.

Voor mensen als Condoleezza Rice betekent ‘democratie’ het vervangen van een onwelwillend regime met een regime dat naar de pijpen van Washington danst.

Dankzij haar uitspraken weten we nu dat het afzetten van Hoessein niets te maken had met het behartigen van de democratische belangen van het Iraakse volk.

[The Anti-Media]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eindhoven
eindhoven
3 jaren geleden

tis schorem in een net pak die amerikanen ,de goede nagelaten

Elise49
Elise49
3 jaren geleden

We dachten…Daar gaat het al de mist in. Hoeveel van die gedachtes/leugens krijgen we nog?
Het doel is globalisering.(via centrale banken/landen opbreken)
Zo’n 35 jaar geleden bij aardrijkskunde geleerd. Het westen gaat het oosten overnemen ivm grondstoffen. Zou best eens een gesprekje met die leraar willen voeren over hoe hij aan die informatie kwam?

Peer
Peer
Reactie op  Elise49
3 jaren geleden

GOD. Gold, Oil, Drugs.

Dat is het enige wat ze willen.

Henk
Henk
Reactie op  Peer
3 jaren geleden

…en; In GOD we Trust!
Dat is ‘hun’ definitie

faye
faye
Reactie op  Elise49
3 jaren geleden

Globalisering kan het doel wel zijn van een stel psychopaten, maar er is nu een nieuwe sherif in town voor het geval het je nog niet is opgevallen, die niet voor niets zo gehaat en de grond in geboord wordt met leugens, de gebruikelijke tactiek die ze bij iedereen hanteren die het niet met ze eens is.
Hij heeft nl. heel andere plannen.
Die hele NWO gaat niet door, hun gebakken lucht geld is op.
Voor het geval het je ontgaan is: De US Incorp. bestaat niet meer.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  faye
3 jaren geleden

“Hij heeft nl. heel andere plannen.”

Ja, nu weer voor 110 miljard wapens verkopen aan Saoedi Arabie, en 350 miljard voor de komende tien jaar…

Droom lekker verder, faye.

P.S., de signalen zijn er dat hij misschien ook Iran wil gaan aanvallen.

faye
faye
Reactie op  Rob ter Horst
3 jaren geleden

Droom lekker verder? Mijn waarheid is tegen gesteld aan de jouwe en we gaan het spoedig zien wie het bij het rechte eind had.
Jij volgt zeker de mainstream media, ik hoor namelijk hele andere verhalen.
Die mijns inziens dichter bij de waarheid zitten, hoe hard de propaganda machine ook draait, op volle toeren zelfs hoorde ik.
En natuurlijk staat het je vrij de volgende video niet te bekijken en te volharden in jouw msm gelijk.

https://www.youtube.com/watch?v=YwJ2rpDQSN0

faye
faye
Reactie op  faye
3 jaren geleden
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Dat was in opdracht van de baas van de USA en de hele westerse wereld!

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Ja, ja, om de democratie te bevorderen… Hebben deze lui voor Amerika wel eens bekeken in welke mate ze hun eigen democratie in de maling nemen. Er werd, en er word nog steeds ernstig misbruik van gemaakt door een stel plutocraten en dat dan uitgerekend zij durven te beweren dat ze elders de democratie komen brengen. Dit rijmt natuurlijk nooit en wie denken ze dat ze zijn om andere landen de les te lezen, hoe te leven. Is het überhaupt niet veel democratischer als soevereine landen daar zelf over gaan.

Naast dat kun je grote vraagtekens plaatsen op de wijze waarop ze landen uitkozen om de democratie te brengen want de meeste landen die werden aangevallen zijn naast de miljoenen burgerslachtoffers een paar eeuwen terug in de tijd gebombardeerd. Ze hebben het zelfs voor elkaar gekregen dat een aantal religies meer overhoop met elkaar liggen als ooit te voren. Waar christenen in Syrië en Irak, Sjiieten en soennieten enigszins nog in vrede en rust naast elkaar konden leven, is het sinds de Amerikaanse invasie haat en nijd geworden. Warmongers als Dick Cheney, Georg. W. Bush, en Donald Rumsfeld zouden daarom voor een international oorlogstribunaal moeten verschijnen alleen erkent Amerika deze niet. Het internationaal strafhof in Den Haag idem dito. Het heeft volgens mij alles te maken met het winstbejag van oligarchen waarbij het militair industrieel complex en de commerciële Banken op Wall Street uitstekend in gedijen. Daar zit hem de democratie waarschijnlijk in zoals zij dat graag zien!

Het is waarschijnlijk de reden waarom Amerika sinds de tweede wereldoorlog altijd in staat van oorlog is gebleven, veel mensen weten dit niet. Daarnaast bestaat er de agenda van de nieuwe wereld orde waar dit kabaal van profiteert en er op uit is de grondstoffen van landen te controleren alsmede de centrale banken van deze landen. Het zal menigeen niet zijn ontgaan dat Iran en Noord Korea al tijden worden gedemoniseerd ogenschijnlijk omdat ze nog op eigen benen staan.

Haab
Haab
3 jaren geleden

Was volgens mij toch ook nooit gezegd dat ze democratie wilden brengen ? Tijdens en voor de beide invallen werd precies het doel gecommuniceerd wat die Rice aegt in jullie artikel.

Snap het punt van dit artikel niet……

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  Haab
3 jaren geleden

Oh nee? Doe maar alsof je neus bloedt. Laat me toch niet lachen… één zin die vaak wordt gebruikt: ‘they need freedom’. Nou, ik zal je eens wat vertellen.. in bijv. Iran (waar ik regelmatig verblijf) heb ik soms het gevoel dat ik meer vrijheid heb dan hier. Ja ja, ik hoor je al zeggen dat ik dan toch lekker daarheen moet gaan? Wie weet, ik ben er in ieder geval wel vaak, nu nog meer dan eerder. Dat geldt ook voor Rusland trouwens. Beste Haab, fijn weekend he. En kijk toch niet zoveel televisie.

Haab
Haab
Reactie op  J. Hofmans
3 jaren geleden

Ik heb in ieder geval geen selectief geheugen.

Hans
Hans
Reactie op  Haab
3 jaren geleden

Nee je bent gewoon gehersenpoeld. Dus helemaal geen eigen oordeel.

johan den haag
johan den haag
3 jaren geleden

Wanneer wordt toch Bush eens naar Den Haag gebracht voor Oorlogsmisdaden.

Pechtold iets voor U?

Oh nee natuurlijk niet, dat gaat nooit gebeuren, we worden omringd door alleen vazallen van de Rothschild/Bilderbergclub.

Als zo’n iemand, als Rice, na 10 jaar nog iets roept, wordt er door niemand in Mainstream media aandacht aangegeven

oh natuurlijk niet MSM in handen van Rothschild/Bilderbergclub.

Meest hypocriete dag van het jaar is de dodenherdenking van 4 mei, waar die huichelaars hun doortrapte gedrag ten maximale opvoeren.

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  johan den haag
3 jaren geleden

Johan, jij snapt het. Hoe hypocriet willen al die volgers het hebben? Dan ben je toch echt achterlijk, als je in al die onzin gelooft. Wakker worden willen ze toch niet, vergeet dat maar.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  J. Hofmans
3 jaren geleden

Zeer begrijpelijk dat nabestaanden van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog de doden herdenken en ooit is 4 mei uitgekozen als nationale herdenkingsdag. Niks mis mee maar om anno 2017 de vluchtelingen er bij te betrekken schiet niemand wat mee op.

Vlak voor dodenherdenking schoof er weer zo’n Truus aan tafel bij het actualiteitenprogramma Pauw. Ze stelde dat veel vluchtelingen slachtoffer zijn van een oorlog waar voortaan ook op 4 mei bij stil gestaan zou moeten worden. Ze wilde van 4 mei een soort van wereld lotgenoten verzoendag maken. Om de ellende samen te delen. Om als lotgenoten elkaar een hart onder de riem te steken, te omarmen en te knuffelen, want in wezen zijn we allemaal met elkaar verbonden en gelijk, was haar boodschap.

Truus kwam nogal zweverig over. Ik kreeg het idee dat ze voor deze gezellige happening ook de Scientology kerk had uitgenodigd naast een paar verloren zonen van de sekte van Heaven’s Gate om voor het goede gevoel op dodenherdenking samen allemaal even één te zijn.

En hoe zit het met de vaste tafelgasten van Pauw? Doorgewinterde journalisten als Twan Huys? Ridder Eelco Bosch van Rosenthal en andere collega’s met een puike journalistieke achtergrond die voor Nieuwsuur werken. Of neem de verslaggevers van het RTL en NOS Journaal die geregeld aanschuiven.

Deze personen hebben allemaal een ding gemeen en dat is dat ze aan een mysterieuze vorm van amnesie lijden waar het korte en lange termijngeheugens wel eens wisselt afhankelijk van het onderwerp. Met deze knapen word het taboe over het ontstaan van conflicten, oorlogen, oorzaak en gevolg, op professionele wijze alla American media mainstream style in de kiem gesmoord.

Het is zeer opmerkelijk want als je even googelt kom je er al snel achter dat op numero 1 van de verdenkingslijst nog steeds de gestoorden fanaten van PNAC, de Project for the New American Century, fier bovenaan staan met getuige verklaringen erbij op video!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century

En dan de uitsprak van een amerikaan die journalistiek dermate interessant is dat je hem zo zou uitnodigen voor College Tour. De man die destijds het opperbevel voerde over de Amerikaanse strijdkrachten, generaal Wesley Clark. Hij werd op het Pentagon verrast dat ze na 911 niet eerst Afghanistan wilde aanvallen waar de daders achter de aanslag zaten, maar Irak. Operatie Iraqi Freedom kreeg voorrang om onbekende redenen maar niet voor lang.

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

Ik beland nu op het punt waar ik Truus aan tafel uit haar droom zou kunnen helpen. We hebben hier te maken met personen die knuffelen maar flauwekul vinden. PNAC is de naam. Lid Richard ‘Dick’ Cheney was voordat hij vice president werd onder George W. Bush, de CEO van Halliburton Company. Deze Texaanse reus van een oligarch zette een maand na de invasie van Irak een paar flinke konvooien aan trucks aan wal die als de wieder weerga naar de olievelden van Irak vertrokken. Dit gedeelte werd door de westerse mainstream zo goed als gecamoufleerd of weggelaten.

Dick Cheney was in zijn functie op het witte huis tevens grootaandeelhouder van Halliburton. Terwijl er massa kruisraketten op Bagdad vielen en de opmars van het Amerikaanse leger de steden ruïneerde tot ver boven Bagdad, wist een dochteronderneming van Halliburton, Halliburton kellogg brown & root, na de oorlog megacontracten in de wacht te slepen voor de wederopbouw van Irak, en het trainen van politietroepen. Driemaal bingo voor hen die er mega aan verdienden. Honderden zo niet duizenden miljarden. Wat je met Peace and Justice allemaal niet kunt bereiken.

Persoonlijk ken ik een paar dozijn vluchtelingen afkomstig uit Iran, Irak, en Syrië. Sommige zijn collega’s op de werkvloer en andere ken ik weer van de sportvereniging of via via. In beginsel was ik erg voorzichtig als onderwerpen als deze ten sprake kwamen om mijn informatie te delen. Informatie zoals die door onderzoeksjournalisten werden verzameld die niet toehoren aan het kabaal van de mainstream media.

Alhoewel de kwestie erg gevoelig ligt schrok ik me werkelijk te pletter in hoeverre zij geïnformeerd waren. Niet alleen de fanatiekelingen van de Amerikaanse schaduwregering moesten het ontgelden maar met name het Saudi Arabische koningshuis was aan de beurt. Die mensen moeten dood heb ik het meeste gehoord waarbij ze een verticale gebaar naar hun nek maakte.

Ali uit Basra vertelde me eens dat de vroegste werken van de koran zonder trema’s en andere accenten werd geschreven. Die werden in een later stadium pas toegevoegd gelang de interpretatie van de meesters die er aan werkten. Hij poogde me iets duidelijk te maken waarop ik antwoordde dat het hier in het westen in feite niet veel anders is gegaan. Het kan op zich niet veel schade aanrichten maar wel veel kwaad bloed te weeg brengen die dat willen.

Het ergste soort zijn degene die misbruik van de situatie pogen te maken.
Veel lager kun je niet gaan en dat is na mijn mening bewust en met opgezet gebeurd. Zodoende werd de terrorist heruitgezonden. Op grote schaal voor geopolitiek expansie als verdienmodel. Personen als Condoleezza Rice kunnen hier vast veel meer over vertellen.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

“De man die destijds het opperbevel voerde over de Amerikaanse strijdkrachten, generaal Wesley Clark. Hij werd op het Pentagon verrast dat ze na 911 niet eerst Afghanistan wilde aanvallen waar de daders achter de aanslag zaten, maar Irak. Operatie Iraqi Freedom kreeg voorrang om onbekende redenen maar niet voor lang.”

Klopt dit wel?

1. Generaal Wesley Clark ging met pensioen in 2000.
2. Afghanistan werd binnengevallen in 2001.
3. Irak werd binnengevallen in 2003.

“Ali uit Basra vertelde me eens dat de vroegste werken van de koran zonder trema’s en andere accenten werd geschreven. Die werden in een later stadium pas toegevoegd gelang de interpretatie van de meesters die er aan werkten.”

Dit klopt, maar als je dit aan de gemiddelde moslim verteld, dan is het niet waar ook al zijn de feiten er. Wél lullen dat de bijbel steeds verandert is, maar accepteren dat er al een eerdere versie(s) van de koran waren hó maar.

faye
faye
Reactie op  J. Hofmans
3 jaren geleden

Waarom zouden ze Amerikaanse oorlogsmisdadigers naar Den Haag brengen.
Ze hebben zelf Guantanamo Bay, hebben de oorlogsmisdadigers zelf verzonnen, zo ook de methode waterboarden om er informatie uit te persen.
Wie zegt dat de oorlogsmisdadigers daar zelf nu niet zitten?
En dat de vermoedens die nooit hardop uitgesproken mochten worden want dan was je een complotgekkie, nu bevestigd zijn door desbetreffende oorlogsmisdadigers.
Een nieuwe sheriff in town die wel raad met ze weet, gewoon hun zelf bedachte methodes er op loslaten, lijkt me vrij logisch.
Dus waarom zou je ze naar Den Haag sturen als de waarheid er veel makkelijker uit te krijgen is.
Bovendien erkennen ze het oorlogstribunaal in Den Haag niet, dan maar zo, zal de nieuwe U.S. regering denken.
Wel zo snel.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Niet alleen de Amerikanen …..WIJ doen er aan mee, zeker de hele EU , van de voormalig Oostblok landen weet ik het niet zeker , daar is nog veel Russische invloed..en zijn ze nog arm en waarschijnlijk ook nog onwetend behalve de Oekraïne ,die heeft natuurlijk heel veel subsidie ontvangen om het idiote songfestival te financiëren…… Ham vraag is nu worden we er gelukkiger van nu we het spel door hebben …….ik niet in ieder geval, we kunnen het niet tegenhouden….

Minute Repeater
Minute Repeater
3 jaren geleden

Sorry, maar hoe is dit “nieuw nieuws”, dit was allang bekend; en zelfs dit zijn niet eens de ware redenen (die iedereen die deze site bezoekt wel kent).

War on Error
War on Error
3 jaren geleden

desinformatie wordt ook op deze manier verpakt – om alsmaar oorlogen aan de gang te houden, en stemming te maken om weer nieuwe te beginnen.

Brookings, dat zijn fascisten. Rice vertelt niks nieuws maar propt er weer oude leugens tussen.

m.n. Alsof Al-Qaeda een onverwachte vijand zou zijn, terwijl dat door de CIA zelf is bedacht, bewapend, van geradicaliseerde en getraumatiseerde rekruten is voorzien, commando-structuren, korte lijntjes met de media en Youtube.

In werkelijkheid was de Taliban er in geslaagd de opiumproductie en handel zo goed als te elimineren. Amerikaanse troepen gingen paparvelden bewaken, en de hele logistieke keten – t/m luchtbruggen met (militaire) transportvliegtuigen.

Afghanistan was voor de altijd oorlogzoekende Amerikanen een logisch doelwit – hun ‘Reagan-doctrine’; in March 1985, President Ronald Reagan issued National Security Decision Directive 166 (NSDD 166), which authorized “stepped-up covert military aid to the Mujahideen” as well as support to religious indoctrination

De VS zijn al volop bezig de omschakeling te maken naar ‘Urban Warfare’ over de hele wereld. Het grootste deel van de wereldbevolking wordt opgehokt in metropolen.
Kleine moeite dan de lonten in het kruidvat te aan te steken.

De Amerikanen dwingen de gewillige EU Superstaat ook in WOIII het slagveld te worden:
Here it is the Pentagon’s plan for Europe:
In preparation for President Trump’s visit to Europe (24 May: Rome; 25 May: the Nato Summit, Brussels; 26- 27 May: the G7 Summit at Taormina),
the Pentagon presented its strategic plan for the “European theatre”.

Alle het nieuwe wapentuig gaat zo in de praktijk – als altijd – op burgers m.n. worden afgevoerd. Het gaat om de aantallen, dus efficiency is het toverwoord in kringen van de oorlogsmisdadigers:
http://www.lockheedmartin.com/us/what-we-do/aerospace-defense/unmanned-systems.html
American Top Secret Killer Terminator Robots for Future US Military Army (Full Documentary)
https://www.youtube.com/watch?v=Hoy9tgGEvSY
http://delangemars.nl/2017/04/21/staatshoofden-zijn-verkopers-van-wapenindustrie/
https://sputniknews.com/europe/201610211046572196-baltics-arms-buildup/
http://topdocumentaryfilms.com/militainment-inc/

trackback
Eindtijdsignalen en andere opmerkelijke nieuwsfeiten | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
x

Check Also

trump

Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x