Buitenland

Oorlogszuchtige VS heeft straffeloos het Midden-Oosten kapotgeschoten. Oud-minister onder Bush vertelt eindelijk de waarheid

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De door Amerika geleide interventies in het Midden-Oosten hadden niet tot doel om democratie te verspreiden. Deze opmerkelijke uitspraak deed de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice afgelopen week.

Tijdens een interview bij het Brookings Instituut zei Rice:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

We gingen niet naar Irak om daar democratie te brengen, maar we gingen naar Irak om Saddam Hoessein af te zetten. We dachten dat hij over massavernietigingswapens beschikte en we wisten dat hij een bedreiging vormde voor de regio. Het was een veiligheidsprobleem.

Rice zei verder:

We hebben de Taliban niet omvergeworpen om democratie te brengen in Afghanistan, we hebben ze afgezet omdat ze onderdak verleenden aan Al Qaida.

Chaos en verwoesting

Haar uitspraken staan haaks op de officiële uitspraken van het Witte Huis, merkt Newsweek op. Volgens Washington werd Irak in 2003 binnengevallen om democratie te bevorderen.

Voor eenieder die deze conflicten een beetje heeft gevolgd komen de uitspraken van Rice niet echt als een verrassing.

In 2011 gaf ze ook al toe dat ‘we niet naar Irak zijn gegaan om democratie te brengen’.

De VS is daar niet in geïnteresseerd. Door Amerika geleide interventies hebben enkel geleid tot chaos en verwoesting.

Dwang

Je kunt je bovendien afvragen hoe je democratie kunt verspreiden door middel van dwang, iets wat indruist tegen de beginselen van de democratie.

Voor mensen als Condoleezza Rice betekent ‘democratie’ het vervangen van een onwelwillend regime met een regime dat naar de pijpen van Washington danst.

Dankzij haar uitspraken weten we nu dat het afzetten van Hoessein niets te maken had met het behartigen van de democratische belangen van het Iraakse volk.

[The Anti-Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eindhoven
eindhoven
6 jaren geleden

tis schorem in een net pak die amerikanen ,de goede nagelaten

Elise49
Elise49
6 jaren geleden

We dachten…Daar gaat het al de mist in. Hoeveel van die gedachtes/leugens krijgen we nog?
Het doel is globalisering.(via centrale banken/landen opbreken)
Zo’n 35 jaar geleden bij aardrijkskunde geleerd. Het westen gaat het oosten overnemen ivm grondstoffen. Zou best eens een gesprekje met die leraar willen voeren over hoe hij aan die informatie kwam?

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

Dat was in opdracht van de baas van de USA en de hele westerse wereld!

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Ja, ja, om de democratie te bevorderen… Hebben deze lui voor Amerika wel eens bekeken in welke mate ze hun eigen democratie in de maling nemen. Er werd, en er word nog steeds ernstig misbruik van gemaakt door een stel plutocraten en dat dan uitgerekend zij durven te beweren dat ze elders de democratie komen brengen. Dit rijmt natuurlijk nooit en wie denken ze dat ze zijn om andere landen de les te lezen, hoe te leven. Is het überhaupt niet veel democratischer als soevereine landen daar zelf over gaan.

Naast dat kun je grote vraagtekens plaatsen op de wijze waarop ze landen uitkozen om de democratie te brengen want de meeste landen die werden aangevallen zijn naast de miljoenen burgerslachtoffers een paar eeuwen terug in de tijd gebombardeerd. Ze hebben het zelfs voor elkaar gekregen dat een aantal religies meer overhoop met elkaar liggen als ooit te voren. Waar christenen in Syrië en Irak, Sjiieten en soennieten enigszins nog in vrede en rust naast elkaar konden leven, is het sinds de Amerikaanse invasie haat en nijd geworden. Warmongers als Dick Cheney, Georg. W. Bush, en Donald Rumsfeld zouden daarom voor een international oorlogstribunaal moeten verschijnen alleen erkent Amerika deze niet. Het internationaal strafhof in Den Haag idem dito. Het heeft volgens mij alles te maken met het winstbejag van oligarchen waarbij het militair industrieel complex en de commerciële Banken op Wall Street uitstekend in gedijen. Daar zit hem de democratie waarschijnlijk in zoals zij dat graag zien!

Het is waarschijnlijk de reden waarom Amerika sinds de tweede wereldoorlog altijd in staat van oorlog is gebleven, veel mensen weten dit niet. Daarnaast bestaat er de agenda van de nieuwe wereld orde waar dit kabaal van profiteert en er op uit is de grondstoffen van landen te controleren alsmede de centrale banken van deze landen. Het zal menigeen niet zijn ontgaan dat Iran en Noord Korea al tijden worden gedemoniseerd ogenschijnlijk omdat ze nog op eigen benen staan.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x