Buitenland

Paus zegt dat fake news satanisch is. Dit is zijn boodschap aan de media

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paus Franciscus heeft alle mensen opgeroepen de strijd aan te binden tegen de verspreiding van ‘fake news’, dat hij satanisch noemde.

Deze opzettelijke valse berichtgeving vormt een gevaar voor de samenleving, meent het hoofd van de Katholieke Kerk woensdag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De tragedie van de desinformatie is dat het anderen in diskrediet brengt, hen voorstelt als vijanden, zelfs tot het punt om hen te demoniseren en conflicten aan te wakkeren,” zei Franciscus in zijn boodschap op de Werelddag van de sociale communicatiemiddelen.

Slangentactiek

In de boodschap vergeleek de paus fake news met het Bijbelse verhaal over de duivel die, vermomd als slang, Eva verleidt fruit te eten van de verboden boom.

“We moeten deze ‘slangentactiek’ ontmaskeren,” zei hij.

“Fake news is een teken van een onverdraagzame en overgevoelige instelling en leidt enkel tot de verspreiding van arrogantie en haat. Dat is het eindresultaat van onwaarheden,” voegde hij eraan toe.

Onderliggende oorzaken

Daarom breekt hij een lans voor een ‘journalistiek voor de vrede’. Daarmee bedoelt hij geen eufemistische journalistiek, maar één die onwaarheden en goedkope hang naar sensatie de strijd aanbindt.

De media moeten de onderliggende oorzaken van conflicten onderzoeken in plaats van lucratieve (kranten)koppen te produceren, aldus de paus.

Woordvoerder van het Vaticaan Greg Burke, die eerder voor diverse Amerikaanse media werkte, zei tegen Reuters Television: “De paus zegt niet dat alle journalisten slangen zijn, maar hij zegt wel dat ze dat kunnen zijn.”

[Belga, Reuters]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
6 jaren geleden

Dit soort uitingen van de Paus zijn satanische trekjes.

ster
ster
6 jaren geleden

Kijk NOS de paus vergelijkt jullie met slangen.

Rene
Rene
6 jaren geleden

En wie bepaald dan wat “fake news” is? Dat alles wat in “hun” straatje past wel waarheid is,en alles wat botst niet?

Henk
Henk
6 jaren geleden

De Staten Bijbel en de King James Bijbel zijn fake news, lijken in niets op de scrollen uit de eerste eeuw die recent gevonden zijn. De Bijbel is meermaals herschreven, er zijn complete boeken uit de reeks gehaald.
Deze paus is aan de macht gekomen door chantage van Obama. Hij doet niks tegen pedofilie en homo orgies op zijn eigen terrein.
Zijn uitspraken kloppen wel maar zoals een ware satanist betaamd waarschuwd hij voor de zaken waar hij zich zelf schuldig aan maakt.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x