Buitenland

Paus zegt dat fake news satanisch is. Dit is zijn boodschap aan de media

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paus Franciscus heeft alle mensen opgeroepen de strijd aan te binden tegen de verspreiding van ‘fake news’, dat hij satanisch noemde.

Deze opzettelijke valse berichtgeving vormt een gevaar voor de samenleving, meent het hoofd van de Katholieke Kerk woensdag.

“De tragedie van de desinformatie is dat het anderen in diskrediet brengt, hen voorstelt als vijanden, zelfs tot het punt om hen te demoniseren en conflicten aan te wakkeren,” zei Franciscus in zijn boodschap op de Werelddag van de sociale communicatiemiddelen.

Slangentactiek

In de boodschap vergeleek de paus fake news met het Bijbelse verhaal over de duivel die, vermomd als slang, Eva verleidt fruit te eten van de verboden boom.

“We moeten deze ‘slangentactiek’ ontmaskeren,” zei hij.

“Fake news is een teken van een onverdraagzame en overgevoelige instelling en leidt enkel tot de verspreiding van arrogantie en haat. Dat is het eindresultaat van onwaarheden,” voegde hij eraan toe.

Onderliggende oorzaken

Daarom breekt hij een lans voor een ‘journalistiek voor de vrede’. Daarmee bedoelt hij geen eufemistische journalistiek, maar één die onwaarheden en goedkope hang naar sensatie de strijd aanbindt.

De media moeten de onderliggende oorzaken van conflicten onderzoeken in plaats van lucratieve (kranten)koppen te produceren, aldus de paus.

Woordvoerder van het Vaticaan Greg Burke, die eerder voor diverse Amerikaanse media werkte, zei tegen Reuters Television: “De paus zegt niet dat alle journalisten slangen zijn, maar hij zegt wel dat ze dat kunnen zijn.”

[Belga, Reuters]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
5 jaren geleden

Dit soort uitingen van de Paus zijn satanische trekjes.

ster
ster
5 jaren geleden

Kijk NOS de paus vergelijkt jullie met slangen.

Rene
Rene
5 jaren geleden

En wie bepaald dan wat “fake news” is? Dat alles wat in “hun” straatje past wel waarheid is,en alles wat botst niet?

Henk
Henk
5 jaren geleden

De Staten Bijbel en de King James Bijbel zijn fake news, lijken in niets op de scrollen uit de eerste eeuw die recent gevonden zijn. De Bijbel is meermaals herschreven, er zijn complete boeken uit de reeks gehaald.
Deze paus is aan de macht gekomen door chantage van Obama. Hij doet niks tegen pedofilie en homo orgies op zijn eigen terrein.
Zijn uitspraken kloppen wel maar zoals een ware satanist betaamd waarschuwd hij voor de zaken waar hij zich zelf schuldig aan maakt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x