Buitenaards

BBC-programma: Kwamen Jezus en Boeddha van een andere planeet?

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de BBC was onlangs een programma te zien waarin de vraag werd gesteld of religieuze figuren als Jezus Christus en Boeddha van andere planeten afkomstig zijn. In de programmareeks The Big Questions werd gediscussieerd over de vraag of ‘wezens van andere planeten onze religies aansturen’.

“Afgelopen maand ontdekte de Kepler-telescoop van NASA weer een planeet waar leven kan bestaan,” zei presentator Nicky Campbell. “Aanhangers van religies geloven al lange tijd dat elders in het sterrenstelsel leven is. Leven dat mogelijk hier op aarde invloed uitoefent. Hebben wezens van andere planeten onze religies aangestuurd?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er kwamen twee groepen aan het woord, de Aetherius Society en de British Union of Spiritist Societies, die van mening zijn dat diverse religieuze figuren, waaronder Jezus, aliens waren. “Wij geloven dat verschillende religieuze leiders uit de geschiedenis van een andere planeet kwamen,” zei Mark Bennett van de Aetherius Society. “Wij geloven dat Jezus en Boeddha van Venus kwamen, dat Sri Krishna van Saturnus kwam en dat Sint-Pieter van Mars kwam, enzovoorts.”

Hij zei dat er beschavingen zijn op andere planeten, maar dat we ze niet kunnen zien omdat ze zo hoogontwikkeld zijn dat ze een ‘hogere trillingsfrequentie’ hebben.

Iemand van de British Union of Spiritist Societies zei dat aliens van andere planeten op aarde incarneren en ons boodschappen geven via dromen en intuïtie. De hashtag van het programma, #BBCTBQ, was enige tijd trending topic op Twitter.

Er waren ook gasten aanwezig die niet in deze theorie geloven. “Als je de evangeliën erop naleest, zijn er maar drie antwoorden mogelijk op de vraag wie Jezus is,” zei wetenschapper Liz Weston, verbonden aan de Christ Church Southampton. “Hij is gek, hij is slecht, probeert ons te misleiden en zijn macht komt van de duivel, of hij is wie hij beweerde te zijn en is de zoon van God. Venus komt in deze antwoorden niet voor. Waar is het bewijs?”

Barry Downing van de Presbyteriaanse Kerk heeft fenomenen in de Bijbel, waaronder de komst van Jezus, vaak gelinkt aan aliens.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
9 jaren geleden

Geef mij maar het geloof in energie en bewustzijn, meer heb ik niet nodig. Geen kerk, geen religie, geen profeet, geen goeroe, geen instituut en geen priester.

Same old story
Same old story
9 jaren geleden

Inderdaad als je de bijbel leest staat er te veel Hocus spocus ,, maar als je hem leest met StarWars in je gedachte klopt hij helemaal ..
V.b de maagd Maria , kunstmatige ingespoten .
Laten WIJ de mens schapen naar ONS evenbeeld..
Mozes die een wolk volgt,die hem de weg wijst naar ..
Het verhaal van solomon en ga zo maar door..

Mammon
Mammon
9 jaren geleden

De mens is inderdaad een Hybride.

Terrano
Terrano
9 jaren geleden

Zij die geen geloof hebben, hebben infeite niets om voor te leven.
Ze zwoegen en ze ploeteren maar, om elke maand de financiële eindjes aan elkaar te knopen… alles zonder uitzicht op een hiernamaals. Tegen hen zou ik willen zeggen: waarom leen je niet zoveel mogelijk geld, vervolgens maak je een geweldige wereldreis, om na afloop er een einde aan te maken. Waarom zou je je nog als loonslaaf uit laten buiten? Is DAT het leven?

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x