Homepagina » Natuur en Milieu » Wetenschappers leggen mysterieus gebrom uit het diepste van de aarde vast, maar niemand weet wat het is
Wetenschappers leggen mysterieus gebrom uit het diepste van de aarde vast, maar niemand weet wat het is

Wetenschappers leggen mysterieus gebrom uit het diepste van de aarde vast, maar niemand weet wat het is

Wetenschappers hebben een mysterieus gebrom vastgelegd dat uit het diepste van de aarde komt. Ze hebben alleen geen idee wat het is.

Het is al lange tijd bekend dat de aarde continu een laagfrequent geluid voortbrengt. In 1959 werd voor het eerst geprobeerd dit brommende geluid vast te leggen, maar pas in 1998 lukte dat.

Onderzoekers zijn er nu voor het eerst in geslaagd om het vreemde geluid vast te leggen met behulp van seismische instrumenten op de zeebodem.

Piekt

Ze verzamelden tussen 2012 en 2013 gegevens van 57 seismometers in de Indische Oceaan, ten oosten van Madagaskar.

Vervolgens werden alle achtergrondgeluiden verwijderd door middel van een combinatie van verschillende technieken.

Uiteindelijk stelden ze vast dat de natuurlijke trillingsfrequentie van de aarde piekt tussen 2,9 en 4,5 millihertz.

Overal ter wereld

Deze trillingen kunnen niet door mensen worden gehoord aangezien het menselijk gehoor in staat is om frequenties vanaf 20 hertz waar te nemen.

Gezien het feit dat ze op de bodem van de oceaan zijn gemeten, en ongeveer 70 procent van het planeetoppervlak bedekt is met water, lijkt het erop dat het gebrom overal ter wereld kan worden gehoord.

Het onderzoeksteam, dat geleid wordt door Martha Deen van het Institut de Physique du Globe de Paris, hoopt dat de nieuwe gegevens kunnen worden gebruikt om de bron van het geluid te achterhalen.

Gedeeltelijk

Seismologen hebben verschillende theorieën bedacht om de trilling te kunnen verklaren, variërend van atmosferische storingen tot oceaangolven die over de zeebodem bewegen.

De nieuwe studie, gepubliceerd in Geophysical Research Letters, concludeert echter dat deze theorieën de trilling slechts gedeeltelijk kunnen verklaren.

[Mirror]


Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Wat weten we van de Aarde, volgens mij is water altijd vlak en dat geeft google earth hier ook aan . Iets klopt er hier niet ?
  Water is always Level

  https://m.youtube.com/watch?v=PAhOXQIZ4OE

  2 likes
  • @ Marco, Water is NIET ‘allways level’ Nooit een regendruppel gezien? Of bij een (over)vol glas een (hogere) bobbel met water die er toch niet uitloopt. Oppervlaktespanning heet dat en water is dus NOOIT helemaal 100% vlak (kromming van de aarde).

   11 likes
   • Niet een goede vergelijking een regendruppel, bedoeld wordt in normale vorm coldshot, een meer of zee.
    Zeer indrukwekkende informatie heeft de maker.
    Ben benieuwd hoe je de rivier de Nijl gaat verklaren.

    Nile River Proves Flat Earth
    https://www.youtube.com/watch?v=xpzeTbK1trg

    Great Lakes Prove Flat Earth
    https://www.youtube.com/watch?v=gRWYWXsWxqY

    1 likes
    • Hilarisch filmpje.
     De denkfout is dat de zwaartekracht slechts in één richting zou werken en dan zou het water een “heuvel” over moeten.
     Maar de zwaartekracht is uiteindelijk altijd naar het midden van de aarde gericht. In de situatie van de Nijl begint het water op een afstand van 6.371 km van het middelpunt van de aarde, plus 1,1km hoogte, de bron van de Nijl. Stromend naar zee komt het water steeds dichter bij het middelpunt van de aarde tot aan zee de afstand is gekrompen naar 6.371 km plus nul km.

     5 likes
     • [ Het diepste wat er ooit in de aarde geboord is 12 km. ]
      Ja, en? Het snelst dat ik ooit met een auto gereden heb was 200km/u, maar dat betekent niet dat het niet sneller kan.
      En dat ze bij 12km niet verder konden boren omdat hun boren niet tegen de hoge temperatuur meer konden betekent niet dat je niet verder dan 12km kunt boren met modernere apparatuur.

      Wel grappig te zien dat bij bv acupunctuur wordt gewezen op een eeuwenoude traditionele geneeswijze, maar dat het idee van een bolvormige aarde ook al een tweeduizend jaar oude traditie is dat is dan weer van nul en generlei waarde.

      3 likes
     • Middelpunt van de aarde Frans? Het diepste wat er ooit in de aarde geboord is 12 km.
      Je repeteerd wat je aangeleerd is mbt gravity wat een theorie is.
      Nu wat bewijs voor gravity graag en de kern van de aarde.

      2 likes
  • Water is altijd vlak is een lariekoek opmerking. Zelfs op redelijke kleine schaal kun je door de wind behoorlijke opstuwing krijgen en dus scheefstand van het water. Het is bv de reden van het bestaan van de sluis bij Terhorne zodat de ene kant van Friesland niet teveel water krijgt en de andere te weinig bij bij harde aanhoudende wind.

   5 likes
  • Koop een pipet ( Dunne langwerpige glaswerk waarmee vloeistoffen worden opgezogen, ik leg het maar uit omdat jullie types altijd maar alles van youtube moeten halen. ) en zuig eens wat water op. Dan zie je al heel duidelijk dat water niet altijd vlak is.

   Of zoek gewoon oppervlaktespanning van water op i.p.v je kennis puur berusten op youtube videos.

   4 likes
 2. Er komt een sterkere magneet bij onze magneet !!! En daarom gaat de aarde langzamer draaien en de tektonische platen werken …

  5 likes
  • Hier een artikeltje over de steeds trager roterende Aardas. In die zin dat miljoenen jaren geleden de Aarde iets sneller draaide dan van daag de dag.

   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Aardas

   4 likes
   • Je snapt toch wel dat Wikipedia dan net zo geloofwaardig is al youtube !! Iedereen kan dingen er op zetten ..

    2 likes
    • Pascal, Niet alle artikelen zijn onbetrouwbaar, hoor. Vooral politieke (propaganda) artikelen en nieuwsberichten leiden daaronder. Uiteraard is (3-)dubbelchecken de norm. Al is het moeilijk en tijdroven en mensen zoeken liever naar bevestiging van hun eigen oordeel en zien het andere gemakkelijk over het hoofd.

     Oh ja… artikelen uit de wereld van NASA, ESA, National Geograpic en andere wetenschappelijke organisaties blijken volgens sommigen ook bewuste valse berichtgevingen…

     Dan vraag ik mij af waar de juiste informatie ligt? De bijbel? De oude geschriften en legenden van vroegere volkeren? Bij de goeroes? Bij de complotbedenkers?
     Nope!

     Ik heb de kwestie over de tragere draaiing van de Aardas ooit (jaren geleden) in een wetenschappelijk blad gelezen. Dat artikel op Wikipedia leunt dicht bij de informatie dat ik wat toen gelezen heb. Ik ga er vanuit dat het correct is.

     3 likes
     • Verhalen en legendes van vroegere volkeren ( sumerische ) heb ik meer vertrouwen in als de wetenschappelijke bladen !! Die mensen tikte in klei van wat ze zagen en deden en dat bleef voor duizende jaren het zelfde ! En nu veranderen ze om de paar jaar van uitslagen ( want uit onderzoek is gebleken dat we toch niet goed hadden .) Hun spraken over Goden , wij zeggen nu het waren aliens . En de meeste verhalen uit de bijbel staan al duizende jaren in klei getikt , allen wat uitgebreider . En wat betreft Nasa , die riep meer als een jaar geleden dat planet X / Nine niet bestaat !!! En nu denken ze dat die wel bestaat DUSSSS . Zo geloofwaardig zijn ze niet .

      2 likes
    • Op Wikipedia heb je moderators die de kwaliteit in de gaten houden. Geen 100% garantie, maar niet iedereen kan zomaar onzin op Wikipedia dumpen.

     4 likes
 3. En als het gebrom nou eens voortkomt uit de verschillende beschavingen die in verschillende lagen in de aardkorst leven , waarbij technologieën worden gehanteerd , waar wij – oppervlakte bewoners – slechts van kunnen dromen .
  Magneettreinen die een snelheid van wel bijna 20000 km kunnen bereiken ; waar vrije energie wordt toegepast , waar hoogwaardigheid zowel in technologie als in beschaving bestaat , waar de dood nauwelijks nog grip heeft op de “mens “…………zo totaal anders dan wat wij hier moeten doorstaan ….
  Maar omdat dit een goed verborgen geheim is , weet ik nu al dat dit belachelijk wordt gemaakt .
  En blijven we doorgaan het gebrom te wijten aan alles behalve deze beschavingen .

  8 likes
  • Natuurlijk ga je belachelijk gemaakt worden op basis van deze “informatie” die je probeert te verspreiden. Maar de wetenschap zit altijd in het complot volgens jullie en zullen hun meetgegevens zo beïnvloeden dat je de zogenaamde lege holtes in de lagen van de aarde te verbergen.
   Dit is net zo belachelijk als de gasten die zeggen dat de maan een hologram is..

   6 likes
 4. wat heeft deze prachtige planeet fout gedaan om bevolkt te worden door dat gewetenloze tuig? hebben planeten ook karma of is deze bij toeval de pineut?

  9 likes
 5. Geen idee wat het zou kunnen zijn. Tenzij je ten rade gaat met de Flat-Earth-Aanhangers:
  ~ Zij zouden misschien het toewijzen aan het mechanisme (de motor) onderaan de platte Aardschijf. Die de schijf draaiende houdt en met hoge snelheid de schijf omhoog duwt om zo zwaartekracht te genereren.
  😉 Grapje! ~

  Ach… Het zal wel het gebrom zijn van lavastromen diep onder de aardmantel. De continentale trage verschuivingen bij Aardbevingen? Aardbevingen geven ook een soort gebrom weer, naar ik heb horen zeggen. De waar(schijnlijk)heid zal zich wellicht ergens daartussen bevinden, misschien?

  7 likes
 6. Het is al sinds meer dan twaalf jaar dat ik vootdurend LF bromtonen hoor op de plaatsen waar ik in België gewoond heb: in Denderleeuw, in Tielt en sinds vijf jaar in Deurne/Antwerpen en ook tijdens een bezoek bij vrienden in Sankt Vith. Het gaat over een voortdurende zeer lage bromtoon die met tussenpozen van ongeveer tien seconden wordt vergezeld van een iets hogere frequentie. Er bestaat in Nederland een website Lfg die mensen met klachten dienaangaande met elkaar in contact brengt. Ik heb zelf door hun bemiddeling met enkele geplaagden gecommuniceerd en hen mijn inzichten kenbaar gemaakt, maar hun verstand kon die blijkbaar niet verwerken. Philip Schneider was een geologisch onderzoeker die ervaringen heeft met tunnelboringen en daarover een meer dan honderd bladig rapport geschreven heeft, en daarvoor op een gruwelijke wijze gedood is.

  6 likes
 7. hoor wie bromt daar kinderen.

  6 likes
 8. Begrijp ik het goed dat één trilling per 5 minuten de naam ‘brom’ mag krijgen?

  6 likes
 9. Onlangs heeft de sonde die de NASA heeft gelanceerd om de zon te bestuderen ook een (voor ons) verrassende ontdekking gedaan: de zon produceert constant een geluid dat niet hoorbaar is voor het menselijk gehoor. Nader onderzoek wees uit dat dit geluid is: AUM of OM of OHM. Het geluid dat de Indiërs al duizenden jaren lang als heilig en goddelijk beschouwen en waarop ze mediteren!
  Als het goed is, is er op Youtube een filmpje met dit geluid erin.

  5 likes
 10. Dat een menselijk oor dit niet kan horen is niet waar. Ik hoor al jaren dit gebrom, soms dagen en weken aan een stuk, soms dagen niet. Het is geen aandoening, want als ik mijn oren afsluit hoor ik het niet…
  Meestal gebeuren er grote aardbevingen als het vele dagen na elkaar hoorbaar is.
  Ik beschouw dit als pijnlijk gekreun van moeder aarde, waarschijnlijk veroorzaakt door de stijgende kosmische straling op onze aarde, en wie weet door de invloed van planeet X (mocht die bestaan).
  Er is inderdaad nog zo veel dat we niet weten, maar aan de andere kant: moeten we het wel allemaal weten?

  5 likes
 11. in 1959 kwam ik nogal brommend ter wereld aldus mijn ouders..
  eten wilde ik niet, werd toen onder de koude straal water van de kraan gehouden om mij te ” prikkelen ” om te gaan drinken .. toen al deden ze dus aan waterboarding en kindermishandeling

  goed.. ik ben uiteindelijk toch maar gaan drinken en het brommen is nog steeds in mij terug te vinden, kortom : het waarom is duidelijk van Moeder Gaia.. zij WIL haar boosheid uiten over wat haar aangedaan wordt !

  4 likes
 12. Het is het collectieve gebrom van Osho, Maitreya, Yahweh, Sananda(Jezus) etc. omdat ze zijn aangevallen.

  1 likes
 13. Alles ademt. ook onze Moeder natuurlijk. Anders zouden wij niet bestaan.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...