Natuur en Milieu

Wetenschappers leggen mysterieus gebrom uit het diepste van de aarde vast, maar niemand weet wat het is

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben een mysterieus gebrom vastgelegd dat uit het diepste van de aarde komt. Ze hebben alleen geen idee wat het is.

Het is al lange tijd bekend dat de aarde continu een laagfrequent geluid voortbrengt. In 1959 werd voor het eerst geprobeerd dit brommende geluid vast te leggen, maar pas in 1998 lukte dat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Onderzoekers zijn er nu voor het eerst in geslaagd om het vreemde geluid vast te leggen met behulp van seismische instrumenten op de zeebodem.

Piekt

Ze verzamelden tussen 2012 en 2013 gegevens van 57 seismometers in de Indische Oceaan, ten oosten van Madagaskar.

Vervolgens werden alle achtergrondgeluiden verwijderd door middel van een combinatie van verschillende technieken.

Uiteindelijk stelden ze vast dat de natuurlijke trillingsfrequentie van de aarde piekt tussen 2,9 en 4,5 millihertz.

Overal ter wereld

Deze trillingen kunnen niet door mensen worden gehoord aangezien het menselijk gehoor in staat is om frequenties vanaf 20 hertz waar te nemen.

Gezien het feit dat ze op de bodem van de oceaan zijn gemeten, en ongeveer 70 procent van het planeetoppervlak bedekt is met water, lijkt het erop dat het gebrom overal ter wereld kan worden gehoord.

Het onderzoeksteam, dat geleid wordt door Martha Deen van het Institut de Physique du Globe de Paris, hoopt dat de nieuwe gegevens kunnen worden gebruikt om de bron van het geluid te achterhalen.

Gedeeltelijk

Seismologen hebben verschillende theorieën bedacht om de trilling te kunnen verklaren, variërend van atmosferische storingen tot oceaangolven die over de zeebodem bewegen.

De nieuwe studie, gepubliceerd in Geophysical Research Letters, concludeert echter dat deze theorieën de trilling slechts gedeeltelijk kunnen verklaren.

[Mirror]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
luna
luna
6 jaren geleden

in 1959 kwam ik nogal brommend ter wereld aldus mijn ouders..
eten wilde ik niet, werd toen onder de koude straal water van de kraan gehouden om mij te ” prikkelen ” om te gaan drinken .. toen al deden ze dus aan waterboarding en kindermishandeling

goed.. ik ben uiteindelijk toch maar gaan drinken en het brommen is nog steeds in mij terug te vinden, kortom : het waarom is duidelijk van Moeder Gaia.. zij WIL haar boosheid uiten over wat haar aangedaan wordt !

Marco
Marco
6 jaren geleden

Wat weten we van de Aarde, volgens mij is water altijd vlak en dat geeft google earth hier ook aan . Iets klopt er hier niet ?
Water is always Level

https://m.youtube.com/watch?v=PAhOXQIZ4OE

Maarten V
Maarten V
6 jaren geleden

Geen idee wat het zou kunnen zijn. Tenzij je ten rade gaat met de Flat-Earth-Aanhangers:
~ Zij zouden misschien het toewijzen aan het mechanisme (de motor) onderaan de platte Aardschijf. Die de schijf draaiende houdt en met hoge snelheid de schijf omhoog duwt om zo zwaartekracht te genereren.
😉 Grapje! ~

Ach… Het zal wel het gebrom zijn van lavastromen diep onder de aardmantel. De continentale trage verschuivingen bij Aardbevingen? Aardbevingen geven ook een soort gebrom weer, naar ik heb horen zeggen. De waar(schijnlijk)heid zal zich wellicht ergens daartussen bevinden, misschien?

Bewust
Bewust
6 jaren geleden

En als het gebrom nou eens voortkomt uit de verschillende beschavingen die in verschillende lagen in de aardkorst leven , waarbij technologieën worden gehanteerd , waar wij – oppervlakte bewoners – slechts van kunnen dromen .
Magneettreinen die een snelheid van wel bijna 20000 km kunnen bereiken ; waar vrije energie wordt toegepast , waar hoogwaardigheid zowel in technologie als in beschaving bestaat , waar de dood nauwelijks nog grip heeft op de “mens “…………zo totaal anders dan wat wij hier moeten doorstaan ….
Maar omdat dit een goed verborgen geheim is , weet ik nu al dat dit belachelijk wordt gemaakt .
En blijven we doorgaan het gebrom te wijten aan alles behalve deze beschavingen .

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x