Homepagina » Het Complot » Vliegtuigramp MH17: de doofpotdeal
Vliegtuigramp MH17, de doofpotdeal

Vliegtuigramp MH17: de doofpotdeal

Op 17 juli stortte een Boeing van Malaysia Airlines neer boven Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, waaronder 193 Nederlanders. Nederland kreeg de leiding over het onderzoek naar de toedracht van de ramp, maar verbond zich met een doofpotdeal aan Kiev.

Ons land werd daarmee een pion in een internationaal politiek schaakspel. Poetin wordt gezien als de ultieme bad guy en alles wat hij zegt wordt in het Westen als giftige propaganda bestempeld.

De Russen dragen materiaal aan dat suggereert dat de crash is veroorzaakt door óf een aanval van een Oekraïense straaljager óf door een met een Oekraïense Buk-M1 afgeschoten raket. EU-landen en de VS gaan er echter van uit dat de separatisten in Oost-Oekraïne vlucht MH17 hebben neergeschoten.

Drie maanden na de aanslag lijkt de frustratie steeds meer te groeien. Dat kwam onder meer tot uiting toen minister Timmermans sprak over het zuurstofkapje bij één van de slachtoffers. Weet het kabinet veel meer dan het zegt? Ook is de spreekwoordelijke onderste steen nog steeds niet boven.

Nederland sloot samen met de andere betrokken landen een geheime deal, waarover de Oekraïense procureur-generaal Yuri Boychenko zei dat alle landen die de deal getekend hebben – behalve Nederland en Oekraïne ook België, Australië en mogelijk ook Maleisië – beschikken over vetorecht over de uitvoering van het onderzoek. Als er dus iets uitkomt wat Kiev niet bevalt, gaat het onderzoek niet door. Het kabinet zwijgt in alle toonaarden over deze deal.

Vliegtuigramp MH17, de doofpotdealRutte heeft zich aan Kiev uitgeleverd, aldus Joost Niemöller, auteur van het boek MH17, de Doofpotdeal. “Het onderzoek kan dus maar één uitkomst hebben: de separatisten hebben het gedaan.”

Iedere snipper die in de richting van de separatisten wijst, al is het maar een vaag stukje in Der Spiegel, voedt de hysterie. We hebben Amerikaanse satellietfoto’s, maar niemand krijgt ze te zien! Vergelijkbare nieuwtjes en zelfs feiten die wijzen in de richting van Oekraïne als dader, worden door de Nederlandse pers genegeerd. Dat heet tunnelvisie, aldus Niemöller.

Door de deals die het kabinet Rutte met Kiev sloot, kan het OM weinig anders dan internetbeelden bestuderen. Niemöller signaleert verontrustende ontwikkelingen en schetst een wereld waar grote belangen waarheidsvinding in de weg staan.

Hij wijst erop dat in de afgelopen 60 jaar 20 keer een verkeersvliegtuig uit de lucht is gehaald bij een militaire actie. In alle gevallen troffen de betrokken partijen een schikking of kochten ze elkaar af. De politieke belangen wonnen het altijd van de waarheid. “En zo zal het ook nu weer gaan.”

Het boek ‘MH17, de Doofpotdeal’ is hier verkrijbaar.

[Volkskrant]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • B. van Dokkum schreef:

  …..Als er dus iets uitkomt wat Kiev niet bevalt, gaat het onderzoek niet door. Het kabinet zwijgt in alle toonaarden over deze deal.
  IN GEWONE WOORDEN NOEMEN WIJ DIT: VERRAAD AAN DE SLACHTOFFERS EN AAN DE LANDGENOTEN!

  Vergelijkbare nieuwtjes en zelfs feiten die wijzen in de richting van Oekraïne als dader, worden door de Nederlandse pers genegeerd. Dat heet tunnelvisie, aldus Niemöller.
  IN BETERE BEWOORDINGEN HEET DIT: VERRAAD EN BEDROG!

  Dan leert elke Nederlander dat er een Parlement is die de regering moet controleren… De praktijk is dat daar 150 Labbekakken rondhangen in afwachting van een leuk baantje na hun kamerlidmaatschap.

  Ach lieve Nederlanders…. blijf toch lekker l*llen over Regenboogpieten, homorechten, de “zorrug” en voetebal!
  Jullie verdienen niet beter! Wat een klootjesvolk!

  49 likes
  • lalalalaria schreef:

   Nederland, onze maatschappij is ziek. Net zoals een demente oma. Mag je kwaad zijn op zulke mensen? Neen ze weten niet beter, integendeel. In feite gehoorzamen ze. Ze luisteren blind. Naar datgene hen altijd is voorverteld. Ze lijden het leven dat hen werd ingefluisterd. Ze denken na over onderwerpen de de media hen binnen-lepelt. Maar zeker niet verder. Zalig zijn zij arm van geest. Ongelukkig zijn zij die weten. Gullukig is de bevrijding nabij. De collectieve bewustwording wordt steeds sterker. Volhouden vrienden, de toekomst is aan ons!

   33 likes
   • rik schreef:

    De maatschappij dat zijn WIJ. Mocht het zo zijn dat het “collectieve bewustzijn steeds sterker wordt” dan zal de maatschappij dus ophouden ziek te zijn.

    Welk empirisch onderzoek toont aan dat “het collectieve bewustzijn steeds sterker wordt” ? Of is dit Eigen inzicht omdat je veel op dit soort sites komt en steeds hoort dat dit zo is?

    Barst maar weer los allemaal 🙂

    7 likes
    • Lyra schreef:

     @rik – gedachten zijn ook gewoon energie en het universum herkent alleen datgene waar jij je op focust. Als jij bijvoorbeeld zegt dat jij nooit -ziek- wordt, focus jij je dus op het woord -ziek- en heb jij des te meer kans dat je daarna ziek wordt. Maar zeg jij dat jij altijd -gezond- bent, focus jij je op het woord -gezond- en zet jij je aandacht op gezondheid en dus focus jij je op gezondheid.
     Hoe meer je de mensen en de samenleving beschrijft als ZIEK, hoe meer de samenleving ziek zal blijven. Daar is de illuminati zich geheel bewust van dat gedachten op die manier werken, dus eigenlijk werk je die occulte elite zonder dat jij het zelf doorhebt in de hand door de maatschappij te zien als ziek.
     Op die manier gooi je een vloek over de samenleving en ben jij zelf oorzaak van het zieke in jouw realiteit.
     Het collectieve bewustzijn zal pas veranderen en liefdevoller worden als de meerderheid zich focussen op liefde en vergeving en andere prachtige gedachtes.

     11 likes
     • Lyra schreef:

      @rik- ik refereerde ook naar lalalielalala.
      Wij mensen hebben ons altijd vastgehouden aan geloof vs bewijs. In werkelijkheid zit geloof & bewijs allemaal al in jezelf. Jij hebt gewoon de perceptie (woord heb ik van Carlijn geleerd) dat alles buiten jezelf de echte realiteit is. Eigenlijk zit jij naar jouw eigen beeldscherm te kijken en een beeldscherm dat wordt gecodeerd door jouw eigen hersenen. En jouw zogenaamde realiteit wordt aangestuurd door jouw eigen gedachtes. Het bewijs voor mijn woorden zit in jouw zelf. Jij weet vanuit jouw zelf dat dit zo is (zo niet, dan heb je alleen de perceptie van niet).
      Het is zelfs de reden waarom wij nu communiceren. Jouw onderbewustzijn (jouw hogere energetische aspect) wil hier meer over weten en jou hier meer over vertellen en ik ben gewoon onderdeel van jouw bewustzijn, want alles is met elkaar verbonden. Jij ziet mij als separaat van jouw zelf, terwijl ik gewoon een deel van jou ben. Snap je, dus als ik iemand anders vergeef, vergeef ik dus als eerste mijzelf. Een een goed begin is bij jouw Zelf, vergeef dus eerst jezelf, dan vergeef je automatisch iedereen en alles buiten jezelf. Heb eerst onvoorwaardelijke Liefde voor jezelf en weet vanuit jezelf dat je één bent met alles wat er is, zo krijg je ook automatisch Liefde voor alles en iedereen buiten jezelf en zo creëer jij jouw eigen realiteit.
      Dat is wat ik probeer te zeggen naar iedereen, dat wij allemaal onze eigen realiteit creëeren door onze eigen gedachtes, wij mensen zijn zeer krachtige wezens en dat is waarom die ‘illuminati en hun knechtjes’ continue ons proberen af te houden van ons eigen potentieel door de perceptie van angst en chaos te creëren en door onze gedachtes te manipuleren.
      Het is gewoon een MIND GAME. En jij weet wel wat en hoe ik het bedoel, ik help jou er gewoon aan herinneren en op die manier helpt ik mijzelf er ook aan herinneren.
      ALL is ONE !!

      4 likes
     • rik schreef:

      @Lyra
      Volgens mij reageerde ik op “lalalalaria” die de maatschappij ziek vond. Ik vind dat niet maar vraag dus naar een wetenschappelijk of empirisch bewijs voor de stelling dat het “collectieve bewustzijn steeds sterker wordt” zoals “lalala” aangeeft.

      Datzelfde geldt ook voor jouw stelling. Ik ken de achtergronden van “jouw geloof” dat je hier vaker uitdraagt. Maar ik heb nog nooit een goed wetenschappelijk onderzoek gezien die het geheel bewijst, uitsluitend empirische resultaten op kleine onderdeeltjes.

      Ook “vergeving” vind ik een bijzonder idee. Wie ben jij om een ander te vergeven? Daarmee heb je al de intentie gedachte beter te zijn dan degene die “vergeven wordt”. Uitsluitend als een ander erom vraagt zou het een optie kunnen zijn, hoewel het dan ook nog de vraag is of dit wel zo “liefdevol” naar de ander is.

      3 likes
     • Light schreef:

      Mag ik jullie geitenwollensokkendragers helpen herinneren aan de grote onzin die jullie voor en over december 2012 verkondigd hadden! Ascendentie.. hogere frequentie… het Jezus bewustzijn bereiken dat er UFO’s zouden landen en al die Bull Shi..
      Er is een hoop geld met deze rage verdient.

      Met deze zelfbedachte hippie geloof van jullie wisten jullie miljoenen mensen gek te krijgen dat er zogenaamd voor de jaarwisseling wat zou gebeuren. Mensen verkochten hun hele hebben en houden uit overtuiging van alle nonsens die jullie verkondigen en ook uit angst alleen achter te blijven, er zijn zelfs velen die zich zelf van het leven berooft hadden uit angst voor wat er volgens jullie zou komen bijv. jullie planeet Nibiru.

      Hou op met die onzin … na december 2012 was het met alle zekerheid en WETENSCHAPPELIJK bewezen dat jullie het contact met deze realiteit verloren zijn. Zoek hulp bij het GGZ als je denkt dingen te zien of stemmen te horen. Zie het nu eindelijk eens in dat je niet spoort als je die onbewezen kant en klare onzin verkondigt.

      Er zijn velen onder ons die nog onschuldig en zoekende zijn, jullie zwevers brengen deze mensen op het verkeerde spoor. Als er iemand niet bewust is dan zijn jullie zwevers dat, jullie zijn niet bewust van de schade die jullie veroorzaken bij mensen.

      Word wakker en volwassen!
      Na zoveel jaar moet je nu toch eindelijk wel inzien dat jullie theorie geflopt heeft.

      Wordt boos op mij en op mijn mening, val mij aan in je volgende reactie en bewijs des te meer dat jullie theorie van licht en liefde maar een rookgordijn is.

      3 likes
     • rik schreef:

      @Lyra @Carlijn

      Dat Carlijn en jij dezelfde visie delen, was me al wel duidelijk na eerdere commentaren.

      Nu denk ik niet dat wij elkaar al eens ontmoet hebben, daarom vind ik het best knap dat jij weet dat ik de werkelijkheid buiten mijzelf zoek. Het tegendeel is waar maar dat de realiteit uitsluitend in jezelf zit, is (naar mijn stellige overtuiging) ook niet waar. En wat betreft vergeving, ik hoef mezelf niets te vergeven, zou niet weten wat. Een ander hoef ik ook niet te vergeven, tenzij “een ander” dat graag wil: “Ik ben, want ik besta”. That’s all.

      Op een zeker niveau is het vrij reëel te veronderstellen dat als een grote meerderheid een bepaald gedachte(-goed) volgt, dit dan ook de realiteit wordt. Dat staat helemaal los van jouw ideeën over “Het Zelf” en “All is One”. Dat gedachtekracht belangrijk is, dat is in vele levensvisies zo.

      Als je het concept van “All is One” volledig volgt dan zijn de “illuminatie en hun knechtjes” ook een onderdeel van “Je Zelf” terwijl ik het idee heb dat je daar nog de dualiteit opzoekt in je verhaal van zojuist (Buiten Jezelf).

      Voor mij persoonlijk is, bijvoorbeeld de aanwezigheid van telepathie een feit en ook de aanwezigheid van andere entiteiten (of hoe je het ook wilt noemen) om je heen. Maar ik probeer nooit anderen hiervan te overtuigen, dat hoeft ook niet want “wat komt, dat komt”. Bij jou heb ik het idee dat je anderen wilt overtuigen (en leren!) dat dingen zijn zoals JIJ denkt. Persoonlijk vind ik dat nogal een arrogante opstelling, verkondig het dan uitsluitend als “jouw mening”.

      Als laatste is er ook nog een quote “Imagination is the Beginning of creation”. Dat wil niet zeggen dat de fantasie Daarna niet wetenschappelijk getoetst hoeft te worden. Het is eenvoudig om te zeggen, “ik weet dat het zo is, want het zit in mezelf”. Als het dan zo in jezelf zit, kun je het ook bewijzen aan anderen die ook “Jezelf zijn”.

      2 likes
     • Lyra schreef:

      @rik uitstekend dat jij niemand te vergeven hebt, ik zeg niet dat het moet of verplicht is. Jij begrijpt het grote plaatje prima want als jij snapt dat alles verbonden is heb je ook niks te vergeven, of dan is vergeven een makkie. En de illuminati is inderdaad een onderdeel van ons allen en zo is alles in creatie, zowel licht als donker is onderdeel van ons.
      Als jij het voor jezelf zeker weet dat ik ongelijk heb, dan is dat jouw waarheid, dan zit die waarheid in jezelf. Jij zoekt toch naar informatie waarmee jij je kan identificeren? Pas als jij je met iets indentificeert herken jij iets buiten jezelf als waarheid of als kennis en informatie.
      Hoeveel mensen beschrijven sommig commentaar en artikel wel niet als onzin, gewoon omdat ze het van uit zichzelf niet herkennen. En daar is niks verkeerds aan, het is zoals jij vindt dat het is. Eb dat bedoel ik met de waarheid zit in jezelf.
      Daarom heeft het hebben van een oordeel geen enkele zin want een waarheid bestaat helemaal niet, alleen de waarheid waarin jij ZELF gelooft. Ook ‘de zin van het bestaan’ bestaat helemaal niet, want alles is maar een toneelspel. Het is allemaal illusie, het lijkt verdomd echt maar dat is het niet. Er zijn eigenlijk geen spelregels, alles is vrijheid van wil en de vrijheid om te spelen hoe je wil. We stammen allemaal af van 1 groot bewustzijn en hebben de illusie gekweekt dat we allemaal separaat zijn van elkaar, anders is het spel niet te spelen. Goed en kwaad is een illusie maar wel nodig om contrast op te wekken, want zonder contrast gebeurt er niets.
      Het kan zijn dat jij of ik in een vorig leven zelf lid was van een satanische genootschap, gewoon om het eens te hebben ervaren.
      Karma is gewoon iets om de boel te laten draaien, om het spel te laten voortbewegen. We zitten in ons eigen toneelspel, gewoon om onze tijd in die oneindigheid wat ‘zin’ te geven.
      Ons echte thuis is buiten dit spel, het Hiernamaals zoals we dat noemen, dat is thuis en we hebben op elk moment de totale vrijheid om weer naar huis te keren, net zoals jij de totale vrijheid hebt om jouw playstation computerspel te eindigen.
      En wat betreft fantasie, die heb je nodig om je gedachten te laten rollen, om ze in beweging te zetten. Het hoeft niet, ook daar heb je vrijheid in, maar als je wat kleur wilt in jouw realiteit gebruik dan je fantasie. Ik ben dus niet arrogant, ik vertel je alleen wat voor capaciteiten we allemaal hebben, ik weet niet wat jij arrogant noemt.
      Kritiek op een ander is kritiek op jezelf. Alles is een reflectie van jezelf. Iemand arrogant noemen is eigenlijk de vinger naar jezelf wijzen.
      Of eigenlijk de vinger naar jouw alter ego want jouw echte Zelf zit in je hart, en die had deze discussie niet eens aangegaan 😉

      2 likes
     • rik schreef:

      @Lyra

      Als je commentaar vaak een vorm van “uitleg geven” heeft en een zinsopbouw en woordkeuze met bijvoorbeeld “Snap je” of “Als anderen dat ook gaan doen dan….”, en herhaalt gebruik van leestekens (!!!!) dan ontstaat de indruk dat je mensen iets wilt leren (of door de strot wilt duwen).

      Soms best leuk of nodig om mensen te prikkelen of uit te dagen maar wat mij betreft moet het niet de overhand krijgen. Misschien weten deze mensen wel meer over zo’n onderwerp dan jij, dat zou misschien ook nog kunnen…

      Ik zal er wel helemaal naast zitten maar mijn indruk is dat je erg overtuigd bent van je eigen waarheid en dit graag aan anderen wilt verkondigen als de waarheid ook al zeg je dat het niet zo is. (Een soort van missionaris of zo). Maar goed, we gaan elkaar waarschijnlijk toch niet begrijpen, in deze. Veel success met wat je wilt bereiken!

      2 likes
     • rik schreef:

      @Lyra
      Quote: “@rik ik probeer je alleen maar te helpen.”

      Dit bedoel ik nu met arrogantie. Vraag ik erom geholpen te worden?

      En nu breng je weer iets als DE waarheid:
      Quote:

      als jij niet jouw ware Zelf onder ogen ziet blijf je in een lage frequentie en zul je de planeet vroeg of laat moeten verlaten. Zo simpel is het.

      Dit is nog erger dan de Christelijke kerk in de middeleeuwen.
      Verder zal ik niet meer op dit onderwerp reageren. Maar weet dan Mijn (telepatische) waarheid deze stelling pertinente onzin vindt.

      2 likes
     • Gilly1973 schreef:

      Beter zou ik het niet kunnen verwoorden. Chapeau en veel “liefs” Gilbert

      1 likes
     • Carlijn schreef:

      @rik @Lyra, Imagination is more important then Knowledge – Albert Einstein 😉

      0 likes
     • Lyra schreef:

      @rik ik probeer je alleen maar te helpen. Te helpen om jouw frequentie te verhogen. De frequentie van de aarde gaat omhoog, met of zonder de mensheid, het is voor mensen aanpassen of wegwezen. Mij kan je naast je neerleggen, maar het universum niet. Niemand probeert mensen bang te maken maar als jij niet jouw ware Zelf onder ogen ziet blijf je in een lage frequentie en zul je de planeet vroeg of laat moeten verlaten. Zo simpel is het. Verwerp mijn woorden of niet, het is aan jou/jullie Zelf.

      0 likes
  • Peter schreef:

   Als deze ramp 30 jaar geleden gebeurd zou zijn hadden er net zoveel doden geweest,had er net zoveel verdriet geweest.
   Alleen hadden we dan niet de speculaties via de social media,dat had enorm veel gescheeld.
   Door social media worden toch al erge zaken enorm uit proporties geblazen,iedereen voegt iets toe en iedereen gelooft het of deelt het met anderen.
   Begin jaren 80 werd een Koreaans passagiersvliegtuig uit de lucht geschoten door toen de Sovjet-Unie,dat was heel even nieuws,daarna was het over omdat we onszelf niet gek liepen te maken via de social media.
   We moeten er mee leren leven dat sommige zaken nooit opgelost worden want Nederland krijgt ook hier de onderste steen echt niet boven.
   En we moet stoppen met lukraak geloven wat er verteld word

   1 likes
 • Roy schreef:

  “Nederland sloot samen met de andere betrokken landen een geheime deal, waarover de Oekraïense procureur-generaal Yuri Boychenko zei dat alle landen die de deal getekend hebben – behalve Nederland en Oekraïne ook België, Australië en mogelijk ook Maleisië – beschikken over vetorecht over de uitvoering van het onderzoek. Als er dus iets uitkomt wat Kiev niet bevalt, gaat het onderzoek niet door. Het kabinet zwijgt in alle toonaarden over deze deal.”

  Wie heeft hier de bron van, daar ben ik wel heeeel benieuwd naar… Dit is een eigen leven gaan leiden en klopt geen hout van.
  zie onderstaande link pagina 8, laatste vraag..

  http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/08/29/lijst-van-vragen-verslag-buitengewone-raad-buitenlandse-zaken-mh17.html

  of heeft iemand een “betrouwbare bron die de claim bevestigd (buiten de bekende speculeer sites om dan)

  Deze man is de eerste in waarschijnlijk een erg lange lijn die volgt die geld wilt verdienen aan deze aanslag. En er zijn nu eenmaal figuren die dit soort boeken maar al te graag in hun kast willen hebben..

  9 likes
  • IIS schreef:

   @Roy

   Een geheimhoudingsverklaring is niet getekend, maar is er geen mondelinge, of geheime afspraak over wat er wel of niet naar buiten wordt gebracht? En het niet tekenen van een geheimhoudingsverklaring zou in deze wellicht ook overbodig zijn, want wat is er geheim te houden? Is het een geheim dat men wil bewijzen dat de Russen met een Buk systeem het vliegtuig naar beneden hebben gehaald, nee toch? Mocht er wat anders zijn gebeurd dan dat, wat zouden landen die hierbij betrokken zijn dan naar buiten willen brengen? Denk je nu zelf dat als Kiev hierin een aandeel heeft en het onderzoek leidt naar buiten zal brengen dat zij zelfs schuldig is?

   Is een Volkskrant slechts een doorgeefluik of messager of betrouwbare bron? Hoever willen mensen gaan door constant dommetje te spelen en beweren dat er slechts uit onbetrouwbare bron maar wat wordt gefulmineerd? En wie is tegenwoordig nog betrouwbaar te noemen en hoe integer en betrouwbaar zijn politici die invloeden van hoger machten moeten kunnen weerstaan en kunnen ze deze nog wel weerstaan als daar grote belangen mee zijn gemoeid of zelfs carrières op het spel staan?….. Er staat onder andere in dat Oekraïne en Nederland elkaar verplicht hebben tot volledige informatie-uitwisseling, dat ze elkaar tot geheimhouding kunnen dwingen en dat Oekraïense onderzoekers mee moeten doen aan het Nederlandse onderzoek. Wat de afspraken voor het OM zijn, weten we via een loslippige Oekraïense procureur-generaal, Yuri Boychenko, die op een persbriefing op 10 augustus in Kiev verklaarde dat de landen die de deal getekend hebben – behalve Nederland en Oekraïne ook België, Australië en mogelijk ook Maleisië – ieder vetorecht hebben over de uitvoering van het onderzoek. Als er dus iets uitkomt wat Kiev niet bevalt, dan gaat het onderzoek niet door. Het kabinet zwijgt in alle talen over deze OM-deal….. http://www.volkskrant.nl/opinie/onderzoek-vliegtuigramp-mh17-onderste-steen-komt-niet-boven~a3777017/

   Verder is schijnbaar de vraag irrelevant geworden of zelfs bewust nooit opgepikt waarom het vliegtuig over oorlogsgebied werd geloodst en verder lijkt het niet belangrijk dat we krijgen te horen wat de black boxes in de laatste seconden in de cockpit hebben geregistreerd.

   Maar misschien moeten we de regeringen van verschillende landen beter onder de loep nemen die op dag één wisten te vertellen dat Rusland schuldig was en daar nu niet meer op terug willen komen en nu niet meer zeker zijn van wat men toen heeft geroepen. De Russen zijn schuldig!!! Ja, en nu?? De Oekraïne is schuldig!!! Ja, en nu??? In één van deze gevallen zal het zwaar worden om aan te geven wat vanaf dat moment te doen met de schuldige, maar vooral wat de schuldige met landen zal of kan doen die afhankelijk zijn van de schuldige (uitbreiding EU/olie gas leveranties). Kort gezegd: welke belangen spelen er en is deze ramp erg genoeg om deze belangen er voor op het spel te zetten???…..

   1 likes
   • Roy schreef:

    In je eerste alinea lees ik alleen maar speculaties …
    Wat ik vroeg was de bron naar deze bewering, niet naar al deze speculaties..

    Dus laten we je bron eens bekijken..

    Het kabinet zwijgt in alle talen over deze OM-deal…..
    http://www.volkskrant.nl/opinie/onderzoek-vliegtuigramp-mh17-onderste-steen-komt-niet-boven~a3777017/

    Inderdaad, de volkskrant is in dit geval slecht een doorgeefluik..
    Als je verder gaat kijken is de oorspronkelijke bron een russische nieuws website (wat een verrassing) die claimen dat Yuri Boychenko het gezegd zou hebben bij een persconferentie. Waarom hebben ze hier geen beelden of audio van..
    Er is tegenwoordig geen persconferentie meer die niet wordt opgenomen.
    Maar ja, misschien heb ik dat over het hoofd gezien en kan jij me zo vertellen waar deze persconferentie te vinden is. Als je deze voor me hebt zijn we alweer een stapje dichterbij en dan heb ik het antwoord op mn vraag..

    Wat dit betreft..
    “Verder is schijnbaar de vraag irrelevant geworden of zelfs bewust nooit opgepikt waarom het vliegtuig over oorlogsgebied werd geloodst”

    Het vliegtuig heeft geen andere route gevlogen als anders.
    De eerdere vluchten van de MH17 gingen over hetzelfde gebied, evenals een aantal andere maatschappijen..

    “Maar misschien moeten we de regeringen van verschillende landen beter onder de loep nemen die op dag één wisten te vertellen dat Rusland schuldig”

    Er is op vanaf het begin voornamelijk geroepen dat de separatisten schuldig waren en niet Rusland, dat is nogal een groot verschil..

    6 likes
    • IIS schreef:

     @Roy

     Grappig, de Volkskrant is opeen geen betrouwbare bron, maar welke bron is dan nog wel betrouwbaar? Een handvol testosteron haantjes van politici die liegen tot de balken buigen? Het is een kwestie van geloven geworden en schijnbaar gelooft Roy en vele anderen alleen dat wat hen het naarst aan het hart ligt. Ook weer belangen en slaafse onderdanigheid, zou ik zeggen speelt een heel vervelende rol in het onderdrukken van waarheden en het opwarmen van leugens of is het toch gewoon leeghoofdigheid?

     Er is vanaf dag één geroepen dat de Russen schuldig of mede schuldig waren. Dergelijke beschuldigingen zie je niet bij al de moordpartijen georganiseerd door de VS en slavenhondje EU. Meten met twee maten en dommetje spelen is een achterhaald fenomeen. De Russen zijn schuldig of zijn het niet, klaar! Oekraine is niet schuldig? Want die laten zich, wat nu opeens naar buiten komt, een Buk systeem afhandig maken en zwijgen daarover totdat maanden later dit naar buiten moet worden gebracht door Duitse fascisten? Welke waanzin verhalen wil men nu nog verzinnen om de boel glad te stjken, het is te ziek voor woorden.

     Het is makkelijk dat mensen zoals jij zich kunnen verstoppen achter het willen hebben van bewijzen en bettrouwbare bronnen. Wat hebben de bewijzen en bettrouwbare bronnen van de mainstream tot nu toe gebracht?

     Overigens, het vliegtuig vloog altijd nog boven oorlogsgebied of het nu wel of niet anders vloog is nevenzaak geworden, het blijft een miskleun van de bovenste plank en dat is nog maar een understatement. Ik zie het eerder als; “moord en een aanslag gepleegd door het Westen met voorbedachte rade”. Als men van mensen af wil komen of een ziek doel hebt dan moet men vooral vliegtuigen laten vliegen boven oorlogsgebied, goh, dat hadden helemaal niet zo gezien, nou ja, foutje zal niet weer gebeuren tot het volgende foutje. Waarom vliegen er nu geen vliegtuigen meer boven de Oekraïne en toen wel, is er iets veranderd??…

     3 likes
     • Roy schreef:

      Quote IIS
      “Grappig, de Volkskrant is opeens geen betrouwbare bron”

      Wat is hier grappig aan. Het is een feit dat de Volkskrant “NIET” de daadwerkelijke bron is, dus in dit geval is de Volkskrant gewoonweg een doorgeefluik van niet te verifiëren informatie.
      Wat ik wel grappig vind is dat jij de MSM wel gelooft als het jou uitkomt.

      Ik heb altijd gezegd (kan je terugkijken) dat ik zowel de MSM en de Alternatieve media niet direct als waarheid aan neem. Oftewel, ik heb ook nooit gezegd dat de Volkskrant per definitie een betrouwbare bron is..

      Quote IIS
      “Want die laten zich, wat nu opeens naar buiten komt, een Buk systeem afhandig maken en zwijgen daarover totdat maanden later dit naar buiten moet worden gebracht door Duitse fascisten?”

      Je doet je huiswerk niet goed meneer of mevrouw IIS, aangezien dit onjuiste informatie is. Er is nooit een Buk systeem gestolen van de Oekraine. Het oorspronkelijke bericht van Der Spiegel, werd overgenomen door de media zonder te verifiëren of het wel klopte. De eerste die het nieuws bracht dat deze buk systemen gestolen zouden zijn (inclusief foto’s) was een russische propagandist, echter is dit nooit het geval geweest..

      Zie bijvoorbeeld hier:
      http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/10/google-earth-shows-russia-used-photos.html

      Quote IIS
      “Overigens, het vliegtuig vloog altijd nog boven oorlogsgebied of het nu wel of niet anders vloog is nevenzaak geworden, het blijft een miskleun van de bovenste plank”

      Dat is een miskleun die je Malaysia Airlines mag aanrekeken en dit heeft dus “niets” met een doofpot te maken.

      Quote IIS
      “Waarom vliegen er nu geen vliegtuigen meer boven de Oekraïne en toen wel, is er iets veranderd??… ”

      Uuuhhhhh misschien omdat er een passagiersvliegtuig uit de lucht is geschoten? Is dat verandering genoeg? Moet dat echt aan je uitgelegd worden of is het gewoon leeghoofdigheid?
      Als de MH17 nooit was neergeschoten hadden ze er waarschijnlijk nog steeds gevlogen..

      6 likes
     • Roy schreef:

      Maar jij gelooft toch nooit wat van de MSM, waarom dit dan opeens wel?

      Maar goed, je quote uit Der Spiegel. Wat ik al zei, dit is informatie welke niet te verifiëren valt. Er is namenlijk “nooit” een officieel statement van de BND naar buiten gebracht. Wat het artikel dus eigenlijk meldt is dat een “anonieme bron” informatie gelekt zou hebben.. Vindt jij dat overtuigende bronnen?

      Een ander lid van de PkGr, Armin Schuster, ontkracht overigens het hele verhaal.. Wel apart dat je zo makkelijk te overtuigen bent als het jouw verhaal sterkt.. Verbaast me dan weer niets..

      Oftewel hoe je het ook wendt of keert, dit is gewoon een nieuwsbericht geweest op basis van wat een anonieme bron vertelt zou hebben, een aanname dus.. Vervolgens gaat elk nieuwsbureau op de hele wereld los, terwijl er geen enkel bewijs naar voren is gebracht..

      Hier kan je er wat meer over lezen..

      https://georgeknightlang.wordpress.com/tag/buk/

      En inderdaad ja, het waren eerst de russen die het bericht over een gestolen buk systeem als propaganda naar buiten brachten. Goed van je dat je dat nu eindelijk ook inziet.. 🙂 #sarcasme

      Je kan overigens nog wat leren van een aantal van die bloggers, deze steken tenminste een beetje tijd in de details. En ik daag je uit om te “debunken” wat daar vermeld wordt.
      Laten we makkelijk beginnen. Als jij gelijk heb met wat je zegt moet het geen enkel probleem zijn om te ontkrachten wat deze blogger te melden heeft..

      http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/10/google-earth-shows-russia-used-photos.html

      Nog even voor de duidelijkheid: Een anonieme bron “zonder bewijzen” is “geen” betrouwbare bron.

      3 likes
     • IIS schreef:

      …het naarst = het naarst, dacht even dat het niet klopte alleen in dit geval zou ik het zo willen laten.

      Zou het zo zijn dat we pas beseffen wat een overheid betekent als deze proefondervindelijk zich als grote beschermer en grootmeester van de slaven verzaakt? Een overheid die met allerlei wetten, regels en controles en gesubsidieerde clubs trachten ons te sturen onder het mom van “beschermen van de burger” (eventueel tegen zichzelf -zie stupide rookbeleid), maar zelf jammerlijk verzaakt als het gigantisch misgaat en men de bewijzen, ook, daarvoor probeert weg te moffelen. Het liefst geven ze anderen de schuld, bijv. Rusland, de grote boze vijand waar we wel zaken mee willen doen, maar die we blijven zien als het grote kwaad in de wereld. En heeft men dat ‘bewezen’ door een vliegtuig uit de lucht te l(aten) schieten?

      Als een club als de georganiseerde misdaad keihard is en bestaat uit psychopaten, waarom zou een overheid dat dan niet kunnen zijn? Ze is verenigd, net als de georganiseerde misdaad. Ze steelt, moord, liegt, bedriegt en brengt verdriet en ellende, net als de georganiseerde misdaad. En is als schijnheilige ogenschijnlijk de braafste vereniging in de wereld en doet zich mooier voor dan ze si, dat doet de georganiseerde misdaad dan weer niet.

      0 likes
     • IIS schreef:

      @Roy

      Gottegot, hij of zijn die het huiswerk niet goed doet zoals jij of anderen het huiswerk wel goed doen? Als MSM met dit verhaal komt, dat mag is dat gelijk aan het openhalen van hun eigen polsen, daar kan ik nog wel respect voor opbrengen.

      Waar blijven we toch in een wereld met verslaggevers, onderzoeksjournalisten en copy pasters die hun vakwerk niet meer verstaan? Het is een schande, het zou verboden moeten worden! Maar goed dat er nog mensen zijn die wel nadenken en geen infantiele ruk huiswerkjes doen of met niet te identificeren of te dateren foto’s komen en bonte verhaaltjes bloggen.

      Tja, ja, het waren weer de Russen die als eerste dit en dan weer dat deden of doen.

      0 likes
     • IIS schreef:

      @Roy

      Je doet je huiswerk niet goed meneer of mevrouw IIS, aangezien dit onjuiste informatie is. Er is nooit een Buk systeem gestolen van de Oekraine. Het oorspronkelijke bericht van Der Spiegel, werd overgenomen door de media zonder te verifiëren of het wel klopte. De eerste die het nieuws bracht dat deze buk systemen gestolen zouden zijn (inclusief foto’s) was een russische propagandist, echter is dit nooit het geval geweest..

      Heb nog even de moeite genomen om te lezen wat der Spiegel heeft te melden inzake het zoveelste bijelkaar geraapt verhaal….. In einem Vortrag vor den Mitgliedern des Parlamentarischen Kontrollgremiums präsentierte BND-Präsident Gerhard Schindler am 8. Oktober umfangreiche Belege, darunter eine Auswertung von Satellitenaufnahmen und verschiedenen Fotos. Demnach erbeuteten prorussische Separatisten ein russisches Buk-Luftabwehrraketensystem von einem ukrainischen Stützpunkt und feuerten damit am 17. Juli eine Rakete ab, die direkt neben der malaysischen Maschine mit 298 Menschen an Bord explodierte…..

      Tja, als je dit soort nieuws klakkeloos overneemt ben je wel heel gemakzuchtig, want tegenwoordig kun je dus niets zomaar even meer overnemen zonder de ‘echte’ bron te kennen?? De bron der bronnen en de bron die een bron is was het eigenlijk niet want blablablabla..bron hier bron daar. Ken uw bronnen achter de bron?

      0 likes
     • IIS schreef:

      @Roy

      Geloven is toch zoiets als niet zeker weten? En de MSM maakt vreemde draaiingen en lijkt ook nog wat credit op te willen nemen voor de toekomst en zijn ogenschijnlijk ook niet meer zo heel zeker over eerdere berichten en lijken zich zo langzamerhand ook meer af te vragen over wat ze vergaren via de voor hen officiële kanalen.

      Voor de rest lijkt het steeds meer de kant op te gaan dat uiteindelijk niemand meer weet wie wat heeft gezegd of wat nog wel of niet bewezen kan worden of wie nog wel of niet serieus is te nemen. Als het zo doorgaat is het hele MH17 verhaal een JFK verhaal in wording, de waarheid zal wel nooit boven tafel komen en tegen de tijd dat de waarheid er wel komt zijn de meeste mensen al niet meer geïnteresseerd, dood of hebben wel wat anders aan hun hoofd.

      0 likes
     • Roy schreef:

      “Als het zo doorgaat is het hele MH17 verhaal een JFK verhaal in wording, de waarheid zal wel nooit boven tafel komen ”

      Hier zeg je dan iets waar je nog wel eens gelijk in kan hebben..
      1 ding is zeker alle partijen zullen blijven ontkennen en elkaar blijven beschuldigen, wat de uitkomst ook zal zijn.

      0 likes
  • garriet60 schreef:

   als je tussen de regels door leest of beluisterd dan kom je er van zelf achter dat deze regering net zo fout is als de rest van de wereld .behalve natuurlijk de ?? landen die hier niets?? mee te maken hebben !!en daar geef ik geen geld aan uit of om een boek in de kast .te hebben staan .ook ik voel dat er meer aan de hand is dan dat de media ons voor houden!

   1 likes
 • frans schreef:

  Zou Amerika de MH 17 uit de lucht hebben geschoten?

  4 likes
 • Sandra schreef:

  Ik las in het vorige artikel een goed argument dat een BUK raket op z’n minst een rookspoor achter zich had moeten laten dat op z’n minst zeker 10 minuten had moeten blijven hangen, maar dat niemand van de aanwezigen en getuigen een dergelijk rookspoor hebben gezien. Lijkt mij ook gewoon logisch toch dat zo’n raket een flink rookspoor achterlaat. Eigenlijk is dat duidelijk bewijs dat er nooit een raket gebruikt is.

  9 likes
 • Jan Jaap schreef:

  Wat mij enorm opvalt is dat nergens de klokkenluidende piloten van vlucht Air India 113 worden genoemd die direct na de ramp vertelden dat zij de luchtverkeersleiding van Oekraine de piloten van MH17 de opdracht hoorden geven om een (dubieuze) direct routing route te vliegen. Nergens! Niet bij complotsites, niet op blogs, niet in kranten. Hoe is dat mogelijk en wat rot voor de piloten die misschien wel hun carrière op het spel hebben gezet en zonder aandacht ongezien hun baan kunnen verliezen of nog erger.

  http://timesofindia.indiatimes.com/india/Air-India-flight-was-90-seconds-away-when-missile-struck-Malaysia-Airlines-Flight-MH17/articleshow/38702536.cms

  Wat is er gebeurd met de Spaanse luchtverkeersleider Carlos die tijdens de ramp tweette “Oekraine heeft het gedaan, voordat ze onze hoofden inslaan”

  Nergens meer te bekennen. Zijn laatste tweet:

  “Before They remove my phone or they break my head, shot down by Kiev”

  http://www.globalresearch.ca/spanish-air-controller-kiev-borispol-airport-ukraine-military-shot-down-boeing-mh17/5391888

  8 likes
 • pietje schreef:

  Niet Kieuv is ziek maar Nederland is vreselijk ziek en dat is iets wat wij moeten begrijpen wij Nederlander zijn doodziek want wij zitten op onze stoel voor de TV en we doen niets terwijl ons land dank zij rutte gaylord tenonder gaat! HIJ gaat ons tenonder richten terwijl HIJ een lekker salaris krijg tot zijn na dood en wj gaan er onderdoor en die vieze pedofielen gaan maar door Blijf niet op je stoel zitten ga naar het binneenhof ! Waar is de spirit van Holland waar is Kenau waar is de waarheid waarzijn chtvaardigheid en vooral waar is de eerlijkheid en rechtvaardigheid ????? Waar zijn de hollanders ???? Allemaal voor de TV !!!! Om te kotsen !!!! Ga Na dat Binnenhof en protesteer doe iets zielege stumpers voor je toekomst en die voor je kinderen ! Ik wordt hier helemaal misselijk van jullie doen helemaal niets ! Gezelellig hee die TV je voeten op de bank comfortabel maar wordt wakker en doe iets !!!!

  5 likes
 • Roberto schreef:

  En de MSM gaan gewoon door met de propaganda. De NOS zegt dat het kabinet ervan uitgaat dat het vliegtuig niet neergestort is door een ongeluk of bom. Hèhè, of dat we dat niet wisten. Tevens zeggen ze dat het er steeds meer op lijkt dat het een raket is geweest. Waar blijkt dat uit?? RTL zegt dat de bewijzen dat het een aanval was met een raket zich opstapelen. Waar zijn die bewijzen dan?? En zo blijven we maar doorliegen.

  5 likes
 • Nobel schreef:

  Ze krijgen er maar niet genoeg van, het komplot moet gevoed blijven. Iedere week een nieuw bericht, met steeds de zelfde onzin argumenten. Maar ja, je blijft van de straat.

  3 likes
 • Gibson schreef:

  Mijn gevoel en gedachten over MH17 zijn hetzelfde als bij alle anderen “ongelukken” die de laatste tijd gebeuren. Net zoals altijd zal deze tragedie op termijn verdwijnen en spreekt er niemand meer over. Net als MH370 en wat daarmee is gebeurd is totaal uit de media en geheugen verdwenen en daar zijn wij ook niets wijzer op geworden.

  Het is een methode die vaak wordt toegepast, de media besteed dan volop meer aandacht aan andere zaken in de wereld of er worden express dingen verzonnen zodat mensen de recente gebeurtenissen vergeten en alleen bezig zijn met wat er nu op dit moment er in de media wordt besproken.
  Ebola, Gaza, Syrie, ISIL, enz, enz….

  Maar je weet in je achterhoofd, iets klopt er niet. Iets is zo zwaar fout, je kunt het niet precies noemen, maar het zit op de puntje van je tong en je weet dat het niet zo kan zijn. En dat is nu ook weer het geval.
  We kunnen allerlei gegevens en filmpjes en foto’s bekijken, beluisteren en alle verhalen en theorieen doornemen, maar het feit blijft….”Wij zullen het nooit zeker weten !”
  En dat is voldoende voor diegene die er baat bij hebben.

  Wat mij zo wie zo opviel en ik ook heel weinig over hoor of zie in de media of op andere sites, is dat niemand de band tussen de doofput rond MH17 en de toewijzing van Frans Timmermans als secretaris van de EU heeft gelegd. Het lijkt mij overduidelijk, dat ook hier weer zo’n gevoel bekruipt van, hier klopt iets niet, naar boven komt. Maar misschien ben ik wel de enige die hierbij zijn vraagtekens zet en zich afvraagt of er niet wel meer achter de schermen gebeurt en deals worden gemaakt, juist zodat de waarheid in een dusdanige mist blijft hangen.

  3 likes
 • Pascal schreef:

  Het is geen doofpotdeal omdat het moet gaan uitkomen net als vele andere zaken uit de geschiedenis.

  De wereld gaat letterlijk op zijn kop want de nieuwe civilisatie staat echt voor de deur en de NWO buitenaardse nemen de gehele tent van het Vaticaan over.

  2 likes
 • melt schreef:

  Een bommetje is zo binnengesmokkeld door de door Israelisch mossad gecontroleerde schiphol beveiliging.
  Geen probleem.

  2 likes
 • Makropoelos schreef:

  In de reacties hoor ik niemand over het bericht wat o.a in AD verschenen is en wat nu op youtube te zien is. youtube/MH17: The Untold Story.

  Verder bestaat er een interview van een journaliste van CBC Canada Susan Ormiston met een medewerker van het OSCE Michael Bociurkiw die al de tweede dag aanwezig was op de plaats van de ramp.
  http://www.cbc.ca / Michael Bociurkiw / MH 17.

  En als deze medewerker van het OSCE daar de tweede dag al aanwezig kon zijn, waar waren dan het Nederlandse Team van Deskundigen onder leiding van onze Minister van Buitenlandse zaken Timmermans? Ach ja Timmermans moest eerst zijn show opvoeren bij de VN en hij moest eerst in Kiev aankloppen of we a.u.b op de plaats van de ramp mochten komen. Of is hiermee al direct met het vertragen van het bekend maken van eventuelen bewijzen wie de veroorzaker van de ramp was begonnen?. En hopla, daar zat Timmermans ineens niet meer op zijn post en mocht naast Juncker gaan zitten. Dus belangrijke vragen die hij als Minister van Buitendse zaken had kunnen verwachten daar behoefde hij niet meer over in te zitten. Een smerig politiek spel met als inzet 298 vermoorde onschuldige mensen.

  2 likes
 • Johannes schreef:

  Project Camelot | Simon Parkes – The measure of a man – is een boeiend interview waarin het neerhalen van het vliegtuig in Oekraine wordt besproken op een geheel bijzondere manier n.b. het vliegtuig mocht niet neerstorten in Rusland ! (vanaf min. 52 )
  http://www.earth-matters.nl/48/9958/project-camelot/project-camelot-simon-parkes-the-measure-of-a-man.html

  1 likes
  • Marc schreef:

   Bedankt voor de link Johannes. Ik heb meerdere interviews gezien van en met Simon Parkes. Ik weet niet precies wat ik van hem moet vinden, maar hij vertelt interessante dingen.

   0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Het zou werkelijk totaal geschift zijn van Poetin als die er achter zat om dat vliegtuig uit de lucht te schieten. Mensen die dat geloven zijn werkelijk onnozel. Dat gedram van die nabestaanden wordt ik wel erg zat hoepe lekker op met je claimerige gejank) shit happens. Alsof heel Nederland het nepperig heel erg moet vinden dat dit drama heeft plaatsgevonden en netjes moet rouwen volgens de voorgeschreven emotie boosheid en verdriet (bah bah wat een farce). Ik doe mooi niet meer aan gekanaliseerde en dus nepperige uitingen van rouw. ik blijf mezelf.

  Als laatste is het erg dom om met een passagiersvliegtuig over een gebied te vliegen waar luchtdoelraketten op scherp zijn die zo ingesteld kunnen worden dat die automatisch op een doel afschieten (de mens hoeft dan niet eerst een knop in te drukken). Tijdens de eerste golfoorlog stonden er Nederlandse Patriotraketten in Israel om Israel tegen scudraketten te beschermen van Irak en toen vloog er ook een keer automatisch een raket weg (kosten 1 miljoen dollar). Daarna zetten de militairen het apparaat op handmatig.

  1 likes
 • wolfje schreef:

  da’s nog flink dóórtypen hè. vanachter uw toetsenboord. welterusten allemaal

  0 likes
 • stevie wonder schreef:

  mh17 is nog altijd een hoax,geen ramp…dat is nu toch wel duidelijk mag ik hopen

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  >