Financieel

Pensioenfondsen verliezen HONDERDEN miljoenen: ‘Dit is echt bizar’

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Er is 300 miljard euro verdwenen uit de pensioenpotten, zei Tweede Kamerlid Agnes Joseph (NSC) in het radioprogramma Sven op 1.

“Begin 2022 was er nog 1800 miljard en een jaar later was er nog maar 1500 miljard,” lichtte ze toe. Die 300 miljard hebben pensioenfondsen verloren op de beurs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dat is een derde van ons bnp, merkte presentator Sven Kockelmann op. “Dat is echt bizar,” zei Joseph, tot voor kort werkzaam als actuaris bij Achmea Pensioenservices en bestuurder bij Pensioenfonds DNB.

Grote zorgpunten

“Dit is één van onze grote zorgpunten,” benadrukte ze.

Pensioenfondsen zetten hun renterisico dicht zoals dat heet, met als gevolg dat ze heel veel geld verliezen als de rente stijgt. Het gevolg was dat er 300 miljard in rook opging.

400 miljard tot 1 biljoen

In het verleden daalde de rente en steeg het vermogen van de pensioenfondsen, maar dat mochten ze dan weer niet uitkeren. Nu is het probleem dus dat de rente gestegen is en de pensioenfondsen daardoor ‘ontzettend veel geld hebben verloren’.

Volgens de voorzichtige schatting van financieel expert Ab Flipse is er 400 miljard tot 1 biljoen euro ‘verdwenen’ uit de pensioenpotten. De rekening is en wordt betaald door ruim 10 miljoen Nederlanders: werkenden en gepensioneerden, zegt hij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 170 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
13 dagen geleden

En daar wordt geen aandacht aanbesteed in de mainstream media m.u.v. Sven Kockelman.

Maar goed, kennelijk hebben we het nog goed genoeg met zijn allen.

Jojo
Jojo
13 dagen geleden

Gaaf landje he rutte!

Annette
Annette
13 dagen geleden

Agnes Joseph van het Nieuw Sociaal Contract zegt, dat er minimaal 400 miljard uit de pensioenfondsen zou zijn “verdwenen”.

FOUT!!!! Het is helemáál niet verdwenen, maar simpelweg in de verkeerde zakken terechtgekomen. Namelijk in de zakken van personen, die sowieso al hartstikke veel geld hebben en, als ECHTE rupsjes NOOIT GENOEG, nog méér willen.

Zo is het werkelijk en niet anders. Ja, voor ons, de gepensioneerden en ALLE werkende mensen, die VERPLICHT iedere maand geld in die pot moeten stoppen.

Die hele pensioenpotten is niets anders dan een GROTE scam. Het is in dit land verplicht, want anders zouden velen er niet eens aan meedoen. Die hebben méér verstand in hun grote teen dan die gasten bij de pensioenfondsen zelf.

Denk maar eens aan die grote onbenul van een Paul Rosenmöller, die baas mag spelen over het grootste pensioenfonds in Nederland, te weten het ABP.

Die heeft, praktisch in zijn eentje, ervoor gezorgd, dat daar een heleboel geld “verdwenen” is.

Ook wordt er, in tegenstelling tot vroegere jaren, nu ineens geïnvesteerd in de oorlogsindustrie. Dat was ooit een absolute NOT DONE.

Uiteraard is ook dat afromen van het geld in de pensioenfondsen een onderdeel van het MEEST macabere spel OOIT GESPEELD.

Dit past uiteraard perfect in het plan om er binnen nu en een jaar of 6 voor te zorgen, dat voor iedereen geldt: YOU WILL OWN NOTHING AND YOU WILL BE HAPPY!

Stel je toch eens voor, dat er miljoenen mensen blijven, die, dankzij de uitkeringen via het pensioenfonds (ZELF betaald weliswaar) hun eigen broek kunnen ophouden.

DAT past natuurlijk absoluut niet in het plan.

DAT is nu precies waarom er nu gebeurt, wat er gebeurt!

Realistische
Realistische
13 dagen geleden

Is gewoon gejat meer niet !
De vuillakken , net als al die ouderen die gestorven zijn door die 4 jaar ellende !
Ouderen weg , hun opgebouwde pensioen óók weg !
Gajes is het !

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x