Homepagina » Binnenland » ‘Het is zo rustig dat artsen zich schamen voor de extra 1000 euro’
artsen

‘Het is zo rustig dat artsen zich schamen voor de extra 1000 euro’

Journalist Yoeri Albrecht, directeur van De Balie in Amsterdam, sprak afgelopen weekend met enkele artsen, tevens oude vrienden. “Ik begreep van hen dat het in de zorg nogal meevalt qua drukte. Laat staan paniek,” zegt hij op Twitter. “Eén zei letterlijk dat zij en haar collega’s zich schaamden voor de extra 1000 euro.”

Een andere arts zei tegen hem dat hij niet begreep waarom het lege Slotervaartziekenhuis afgelopen zomer niet is ingericht als corona-noodhospitaal, zodat de normale zorg in andere ziekenhuizen ongestoord kon doorgaan.

Kunstenaar Henk de Vries schrijft op hetzelfde sociale medium dat hij na acht maanden paniek zaaien eindelijk coronaslachtoffers in zijn kennissenkring heeft. “Ze hadden een snotneus, vervelende hoofdpijn, verminderd smaakvermogen en waren er na drie dagen weer bovenop. In welke zin is dit erger dan de griep? Moet je hier het land voor platleggen?” vraagt hij zich hardop af.

Geen coronapatiënten

Volgens de media is het kommer en kwel. Zo schreef website HCnieuws eind vorige maand dat artsen van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp de toestroom van patiënten nog maar nauwelijks aankunnen. De gemeente zou zelfs hebben gekeken of patiënten opgevangen konden worden in hotelkamers.

“Door de enorme toestroom van Covid-19-patiënten is de beschikbare capaciteit van de ziekenhuizen drastisch gekelderd,” aldus de site.

De mensen van Blik op NOS-Journaal besloten poolshoogte te nemen en brachten op 31 oktober een bezoek aan het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Een dame aan de balie zegt in deze video dat er geen coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Ze voegde er gelijk aan toe: “Ik ga hier niet verder op in.”

Blik op NOS-Journaal was in mei ook al in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en ook toen lagen daar volgens een receptioniste nul coronapatiënten.

4.7 58 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
15 dagen geleden

Steeds als ik denk dat dit verhaal niet erger kan worden blijkt dat wel te kunnen.

Henk
Henk
15 dagen geleden

Mensen kijk de film ,met icoon ingrid bergman ” gaslight “uit 1944 en het wordt u helemaal duidelijk wat er aan de gang is. De wetenschappe term gaslighting ,is de grondslag gebaseerd op deze film. Om u in een soort van covid sekte te houden. Ook voor mensen die nog niet geloven, wat hier aan de hand is, is deze film echt een eye opener.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  Henk
15 dagen geleden

Deze heb ik eens gezien ja. Wat ik mij nog kan herinneren van de film is dat er heimelijke dingen gebeuren in een huis waar haar man bij betrokken is en zij wordt paranoia.

mikkie
mikkie
Reactie op  Hoge Noorden
15 dagen geleden

paranoia…haha…net als wij allemaal.. humor ook. Er zijn er alleen steeds meer van ons…gelukkig.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Henk
15 dagen geleden

Het is in de psychologie ook een term: gaslighten, iemand gek maken door stiekem achter zijn rug iets te veranderen en dan te beweren dat hij het zelf heeft gedaan, waardoor hij aan zijn verstand gaat twijfelen.

Philip
Philip
15 dagen geleden

Kwart coronapatiënten heeft andere doodsoorzaak dan gedacht

Bij een kwart van de Covid-overlijdens blijkt de doodsoorzaak anders dan aanvankelijk werd gedacht. Dat heeft autopsie-onderzoek van Jessa in Hasselt aangetoond. Nog uit het onderzoek blijkt dat bij een aantal zogenaamde Covid-overlijdens er toch geen sprake was van een besmetting.

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20201116_94353830

WHO: “Vaccin alleen zal niet voldoende zijn om pandemie te beëindigen”
Een vaccin zal op zichzelf niet genoeg zijn om de coronapandemie te stoppen. “Een vaccin zal de andere middelen die we hebben aanvullen, niet vervangen”, aldus Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op Twitter.
Hij benadrukt dat het vaccin “essentieel” is om coronacrisis ten einde te brengen, maar “het is belangrijk om te benadrukken dat het vaccin alle hulpmiddelen en maatregelen voorhanden zal complementeren en niet vervangen”.

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200608_04984851

PS: dit baard mij zorgen:

maar “het is belangrijk om te benadrukken dat het vaccin alle hulpmiddelen en maatregelen voorhanden zal complementeren en niet vervangen”.

Dit houd in dat muilkorven blijven, net als de zgn sociale afstand, lock downs en sluitingen van de winkels, horeca etc…als het van Bil Gates..excuses, WHO afhangt!!

Het word tijd dat het gespuis van het WHO en consorten worden aangeklaagd.
Het VN en aanverwanten mag bij deze de vuilbak in.
Gehele macht inperken, geen gelden meer etc…weg er mee!!

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Philip
15 dagen geleden

Tedros, Bill en Melinda Gates, niet alle maar wel de meeste leden van het WHO zijn verkrachters van deze wereld, die niets anders doen dan opdrachten van de Wereldbank en het “World Economic Forum” uitvoeren. Zij laten zich gebruiken om de daadwerkelijke organisatoren uit het zicht te houden.

Saskia
Saskia
Reactie op  serieuze aangelegenheid
14 dagen geleden

Eindelijk iemand die het snapt! Dat WEF moet echt heel snel stoppen met bestaan, al die gasten moeten gearresteerd worden voor afpersing en samenzwering tegen de mensheid. En Rothschild graag de zwaarste straf. Ook kappen met dit financiele systeem dat maar enkelen dient, een beetje geld printen uit gebakken lucht en dan uitlenen en wij moeten er echt geld voor terugbetalen waarvoor gewerkt is, terwijl zij ons monopolie geld gegeven hebben met 1 druk op de knop. Zo zuig je dus een land leeg. Nu ook al die verkiezingsfraude in de US, het is TE belachelijk dat nog vele mensen het nog steeds niet in de gaten hebben en dat terwijl het zo openlijk gebeurt.

Rob
Rob
Reactie op  Philip
15 dagen geleden

Ze zijn iets heel anders van plan, waar met geen woord over wordt gesproken. Het vaccin is bedoeld om het dna te veranderen en in een veel verder gaande agenda is het plan om van de mens een ‘ding’ te maken dat voorzien is van technologie en waarin het bewustzijn en de eigen gedachten zijn vernietigd. Met 5G is de mens straks dan ook opgenomen in het ‘internet der dingen’. De EU heeft een tijd geleden al toestemming gegeven om dna manipulatie toe te passen. Dat zogenaamd om sneller tot een vaccin te komen maar het verandert natuurlijk ons dna. Als het wordt zoals men voor ogen heeft dan is onze menselijkheid straks totaal vernietigd. Ze zijn met de technologie veel verder dan wij weten. Wat je in films vaak ziet komt gevaarlijk dichtbij in het echt.
https://www.richardvanhooijdonk.com/blog/biotech-neurotech-en-nanotech-3-grote-trends-in-2017

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Rob
14 dagen geleden

Dit is iets wat alleen een entiteit met een duivelse intentie kan verzinnen. We zijn verloren als we hierin meegaan.

Christina
Christina
15 dagen geleden

Covid is één grote hoax om een duistere, kwaadaardige agenda te verbergen: NWO!

Max
Max
Reactie op  Christina
15 dagen geleden

Covid is geen hoax. Er worden weldegelijk mensen ziek van. De pademie is een hoax. Er zijn helemaal niet zoveel covid zieken en doden zoals men beweerd.

salvar
salvar
Reactie op  Max
15 dagen geleden

ja je wordt ziek van elke griep als het je treft.

Hansz Pint
Hansz Pint
Reactie op  salvar
15 dagen geleden

Als je een te lage weerstand hebt… is het mogelijk, het hoeft niet…anders was iedereen ziek…want net als het coronavirus ” kamerbreed” aanwezig is… al decennia….!
Zijn alle andere griepvirussen dat ook.
Is je immuunsysteem sterk…wordt je Niet Ziek.

mikkie
mikkie
Reactie op  Hansz Pint
15 dagen geleden

las vandaag nog een artikel over de griepspuit, hoe hoger de weerstand-hoe beter de conditie, hoe beter de spuit werkt.
???????
Hoe beter mijn weerstand, hoe minder kans ik op griep heb, toch?
Ik snap er even helemaal niks meer van..de spuit is toch juist bedoeld voor mensen in de kwetsbare groepen, dus met minder weerstand….?

Laura
Laura
Reactie op  mikkie
15 dagen geleden

Waarom denk je dat ze dat zeggen, ze willen dat iedereen zich laat vaccineren. En dan nog meer bangmakerij over covid-19 dat het middenrif word aangetast, dus iedereen snel die spuit halen, nou mij maak je niks wijs!

Pieternella
Pieternella
Reactie op  mikkie
14 dagen geleden

Dat is dus gaslighting. Ze beweren wat, maar maken het net wat anders, zodat jij aan je verstand gaat twijfelen.

salvar
salvar
Reactie op  Hansz Pint
15 dagen geleden

daarom zeg ik ook als het je treft.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Max
14 dagen geleden

Eens, maar je bent geen passief slachtoffer. Kijk maar naar Wim Hof, de ijsman. (Maar het is toch men beweert en het baart.)

salvar
salvar
15 dagen geleden

met zulke gegevens en uitspraken van artsen en anderen moet de poppenkast gesloopt kunnen worden.
nu moeten advocaten het vuur aan de schenen kunnen leggen.
hiermee (door het oproepen van getuigen) kan je zo het kabinet laten vallen en rivm terugsturen naar fabeltjes land.
dit moet verdomme kunnen.
als artsen zich schamen moeten ze publiekelijk zeggen waarom ze dit niet willen.

kom op wees trots op je eed en sloopt de regering en dan kunnen de burgers weer normaal leven , het ligt in jullie handen.

Hansz Pint
Hansz Pint
Reactie op  salvar
15 dagen geleden

m.i. is die eed…en ja, t klinkt cynisch, het mom voor een goed inkomen, status en n goed pensioen…
Verder vind ik artsen die een studie medicijnen volgen en hun artsenbul behalen eigenlijk ” medicijnmannen”… die volgens protocol kunnen kiezen uit tig medicijnen per kwaal….
Google 200.000 doden door medicijnen en oordeel zelf.
De meeste artsen weten dit maar zitten vast in de heersende status quo, uitzonderingen daar gelaten.
Wel zie je dat artsen na hun pensioen….opeens wel de kant kiezen van de complementaire of natuurgeneeskunde.

Anne
Anne
15 dagen geleden

Goed dat ze zich uitspreken. Dat is in Duitsland en België ook al zo.
Het wordt tijd dat de beerput open gaat.

Jasper
Jasper
15 dagen geleden

Huisartsen en ziekenhuizen van Nederland: jullie moeten nu massaal opstaan en echt tegengeluid gaan geven, jullie weten dondersgoed dat er weinig tot niets aan de hand is met dit virus. Als de bange mensen horen dat hun (huis)arts geen reden tot paniek ziet en dit virus bestempelen als een gemuteerd griepvirus (wat het ook is) dan zullen deze mensen massaal het komende vaccin weigeren, en weer het oude normaal eisen (mag ik toch potverdulleme hopen).

Gezinusk
Gezinusk
15 dagen geleden

Ha ha, wat een raar verhaal. Het antwoord van de medewerkster op de video ook. En nu heb ik toevallig familie die we onlangs nog bezocht hebben in een corona kliniek. Althans hierdoor weten we dat het RIVM/regering allerlei locaties heeft aangewezen in het land om mensen met corona te helpen. Zo werd mijn moeder toen ze positief werd getest per ambulance afgevoerd naar zo’n locatie en dat zag er iets anders uit dan wat ik hier zie. Zo vertelde ze al snel dat alle corona patiënten bij elkaar werden gezet in een huiskamer. Ja als je eenmaal besmet bent met dit virus schijnt dat niet meer uit te maken. Zet ze dan maar gezellig bij elkaar. Mijn moeder zat al in een rolstoel maar die hadden ze daar niet.
Met een rollator kan ze zich nog wel redden om zelfstandig uit bed te komen en een stukje te lopen, maar dat hadden ze daar ook niet. Het duurde uiteindelijk zeven dagen om dat beter te regelen. Voor die tijd plaatste ze haar in een gewone stoel waar ze niet uit kon komen. Ze werd dus ergens neergezet voor de hele dag met corona. En dan duurt een dag lang. Het enigste wat we hadden was contact met haar omdat ze gelukkig haar gsm nog had meegenomen. Vandaar dat we ook goed op de hoogte werden gebracht van het verhaal. En dat was geen leuke tijd. Zo meldde ze dat de meeste mensen al deppresief waren waar ze mee had gesproken in de woonkamer. Sommigen patiënten waar ze in het begin nog gezellig mee gesproken had werden nadien afgevoerd omdat ze aan corona gestorven waren. Mijn moeder zat op een beneden verdieping en als dat gebeurde werden de gordijnen weer dichtgeschoven omdt ze niet wilde dat ze dat kon zien. Al met al is ze er zelf weer bovenop gekomen maar enigszins traumatisch was het wel. In ieder geval heel anders dan de videobeelden hier willen doen geloven.

Geoffrey
Geoffrey
15 dagen geleden

Best naïef om te hopen dat er veel mensen op gaan staan in de zorg…. in ieder geval te weinig en degene die dit zaakje op hoog niveau downplayen in de ziekenhuizen die lachen zich kapot… die dienen de elite en de geheime genootschappen waar je als geneeskunde student zeker voor in aanmerking komt. Ik zie niet alleen angstporno ik steeds vaker HOOPporno en trust me das net zo gevaarlijk, want dan denken we allemaal dat we passief toe kunnen blijven kijken hoe het spel gespeeld wordt… Het spel wordt steeds harder en ik merk dat ook in mijn directe omgeving… er is geen middenweg meer

salvar
salvar
Reactie op  Geoffrey
15 dagen geleden

opdracht van grappenmaker waarschijnlijk.
normaal blad zie er niets verkeerds in.
knokploegje en knokploegje daar.
opdracht gooi maar ergens ruiten in want dan houden ze zich weer koest.
de angst moet erin blijven natuurlijk.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  salvar
15 dagen geleden

Jawel, zo kan ik nog veel meer angst inzaaien als het moet, maar dat lijkt mij niet nodig. Mijn ervaring aangaande het corona virus stond al daar. Het advies dat het beter is om met een mondkapje te lopen als je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat, vind ik dan niet vreemd. Het nieuwe corona virus heeft er dan ook toe geleid dat personen die zich niet ziek voelden, toch besmet kunnen zijn. Mocht ik dus vandaag besmet zijn geraakt zonder dat ik er erg in had, dan is er kennelijk toch iets wat tegen me zegt, draag in dat geval maar een mondkapje om anderen niet te besmetten die mogelijk in de problemen kunnen komen. Het is de reden waarom ik volgens sommigen een muilkorf draag al blijf ik wel bij mijn gezonde verstand. Gewoon dus uit respect voor anderen naast het feit dat dit virus ronduit gaat. Besmettelijker blijkt te zijn dan menig ander virus. De kans op besmetting blijkt enorm groot. Vandaar ook dat regeringen in de wereld wel moesten ingrijpen zo lang er nog geen goed vaccin tegen is. Behalve Donald Trump natuurlijk. Deze meneer schijnt immuun te zijn over alles maar ik geloof daar niks van. Alleen al om het feit dat hij te veel buikvet heeft om maar iets aan te halen. Normaliter weet het nieuwe Corona virus daar wel raad mee, tenzij ze hem een speciale antidote hebben gegeven, omdat hij de president is. Maar weg daarvan kan ik het nu nog niet geloven dat hij binnen 3 dagen weer opgestaan is. Al zat te zwaaien in een auto terwijl hij zogenaamd herstellende was. Ik geloof er helemaal niks van. Volgens mij heeft Donald Trump toen al de verkiezingen geïndoctrineerd met de gedachten dat iedereen ook gewoon zijn mondkapje kon afdoen, want zo schadelijk was het virus niet. Deze gek heeft dit ook gewoon gezegd tegen het publiek. Zo van mij is ook niks overkomen. Hij heeft het zelfs gebruikt voor zijn verkiezingscampagne, alleen voor eigen gewin, en toen kon hij wat mij betreft de pot op op zijn Nederlands gezegd. En goed gesproken ook. Zulke idioten wil je toch niet aan het roer hebben staan. Laten we wel wezen. Wat dat aangaat ben ik blij dat we van Trump af zijn met zijn kijk op de corona sorus. Weg ermee.

indy
indy
Reactie op  Gezinusk
15 dagen geleden

Zucht. Hersenspoeling heeft bij jouw goed gewerkt.

Vetrerans_Resistance
Vetrerans_Resistance
Reactie op  indy
15 dagen geleden

Gezien zijn andere plempsels durf ik de voorspelling aan dat hij dit niet zal gaan inzien.

Echt reddeloos verloren.

Ankorvat
Ankorvat
Reactie op  Gezinusk
15 dagen geleden

Hier op aarde kun je besmet raken met van alles

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Gezinusk
14 dagen geleden

Ah, het VVD webcare team heeft deze site ook al gevonden, zie ik.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Gezinusk
14 dagen geleden

Verkeerd soort solidariteit heb je. Een ander kun je nooit verantwoordelijk maken voor andermans gezondheid. Dat is manipulatie, de persoon is zélf verantwoordelijk en kan een mondkapje dragen als hij denkt dat hij zo beschermd wordt. In werkelijkheid adem je je eigen longbacteriën steeds maar opnieuw in.

Hen
Hen
15 dagen geleden

Had allang verwacht dat mensen nu na alles wel eens een keer wakker zouden worden maar helaas!nog even en de niet gevaccineerde mensen lopen net als de joden in de tweede wereldoorlog met iets op hun jas zodat iedereen kan zien dat ze niet gevaccineerd zijn en iedereen zal van ze walgen en ze zullen worden uitgesloten van de maatschappij!je ziet het nu al gebeuren in de maatschappij mensen die agressief worden tegen mensen die geen mondkapje dragen, ramen van bruna,s die eruit gegooid worden omdat gezond verstand er verkocht wordt en ga zo maar door.als er nu geen opstand komt is het straks te laat want de schapen worden steeds banger en kunnen niet meer zelf nadenken en worden steeds agressiever tegen mensen die nog na kunnen denken heel gevaarlijk.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Hen
15 dagen geleden

Het gaat hier om de tweedeling van de mensen die onderdeel van de samenleving uitmaken. Je kunt ze schapen noemen, maar in het feite zijn het mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is en voor gemakzucht kiezen. Ze zijn wel dom, dat moet ik toegeven, of aan de andere kant te lui en ongeïnteresseerd, of willen de waarheid niet onder ogen zien. Want de waarheid doet pijn en dan kom je in een positie dat je niet meer serieus wordt genomen. Dat is steenhard en dan toch maar blijven geloven in alles wat je door de media, TV, radio en kranten wordt voorgespiegeld.

x

Check Also

britse

Britse zorgwerker neemt ontslag: ‘Ik wilde niet betrokken zijn bij de grootste zwendel ooit’

Een Britse zorgwerker heeft de aandacht getrokken ...

corona

Johns Hopkins-studie: corona heeft vrijwel geen effect op sterfte (na 5 dagen verwijderd)

Maandenlang zijn we bang gemaakt met cijfers ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

47
0
We lezen graag je reactie!x